Communicatietraining: Anders vergaderen


Wat is Anders vergaderen?

Wordt er in jouw team ook te veel tijd besteed aan vergader- en overlegmomenten? Dan is dit een leuke en inspirerende training. Leer effectiever vergaderen. Tijdens de training worden vergadergewoonten zichtbaar en bespreekbaar gemaakt. Wat werkt blijft behouden. Wat minder werkt wordt aangepast. Ook is er ruimte voor het bedenken van creatieve vergadervormen. En dan actie!

ProgrammaHet team gaat in deze training zelf vergaderen, zoals het in de oude stijl doet. Het agendapunt is: ‘Hoe kunnen we anders vergaderen?’ Zo wordt voor de trainer en observatoren snel duidelijk wat er precies gebeurt op verschillende communicatieniveaus. De vergadering wordt vervolgens geëvalueerd. De trainer kan aanvullen en ideeën opperen, maar probeert zoveel mogelijk aan te sluiten bij de kracht en de suggesties uit het team. Dan de slotuitvoering: de nieuwe vergaderopzet. Tot slot worden de nieuwe vergadervormen en vergadergedrag geoefend.

Onderwerpen die mogelijk aan bod komen zijn:

  • Uitgangspunten vergaderen (vergaderstructuur, technieken, rollen, do’s en dont’s)
  • Voorbereiden van de vergadering (doelstellingen, effectief werken met een agenda)
  • Communiceren en besluitvorming (standpunten presenteren, weerstanden, meningsverschillen, besluitvorming, communicatievevaardigheden van de voorzitter)
  • Na de vergadering (verslaglegging, follow up)
  • Out of the box vergader- en overlegvormen

Onze communicatietrainingen zijn niet locatie gebonden en flexibel modulair in te zetten. Bijvoorbeeld in combinatie met andere trainingen of met teambuildingsactiviteiten. Nieuwsgierig? Bel voor een leuk gesprek of vraag een gesprek aan.

Vraag een vrijblijvend gesprek aan!
““We hebben ons laten verrassen door Teamspeling. Af en toe vaste patronen losgelaten en vooral erg veel gelachen en plezier gehad. Een erg geslaagde workshop!””Dick Aarts
. Manager, Vroegbehandeling en ACHN

Vraag meer informatie aan.

Naam *

Email *

Telefoonnummer

Onderwerp

Bericht

* verplicht