Teambuilding: De teamlachspiegel

Wat is De teamlachspiegel?

Teams die regelmatig in de spiegel durven te kijken en waarin veel gelachen wordt zijn aanzienlijk succesvoller. Werp daarom een blik in onze teamlachspiegel. Verbeter de samenwerking binnen jouw team op een humorvolle en laagdrempelige manier.

  • Aantal deelnemers: team van ongeveer 15 personen. Het aantal werkvormen en trainers is aanpasbaar aan het aantal teamleden.
  • Duur: 
2 uur of een dagdeel

Voor wie

Dit programma is geschikt voor teams die maximaal plezier willen koppelen aan thema’s die relevant zijn voor het team. Een effectieve combinatie.

Resultaat

De teamlachspiegel is een programma dat op een hilarische, relativerende manier jouw team een spiegel voorhoudt. Het gevolg is dat:

  • Het team op een leuke originele manier leert kijken naar het eigen functioneren;
  • Het team veel sneller een veranderproces doorloopt;
  • Teamdoelen, samenwerking en teamresultaten samengebracht worden;
  • Er sneller meer draagvlak ontstaat voor veranderingen;
  • Er gegarandeerd hard gelachen gaat worden.

Programma

Voorafgaande het programma neemt onze trainer contact met je op om de vragen te inventariseren. In welke context bevindt het team zich? Wat zijn de doelen, taken, uitdagingen of dilemma’s? Hoe verloopt de samenwerking. En welke vragen heeft het team voor de teamlachspiegel? Op basis hiervan wordt er een programma op maat gemaakt.

Het programma zit bordenvol unieke lachspelvormen. Hierdoor ontstaat er een snelkookpan van bewustwording waarbij de teamleden niet alleen bewuster worden van enkele teammechanismen. Ook zal er meer verbinding ontstaan. De oefeningen staan vooraf niet vast. Deze worden op maat gemaakt, indien nodig zelfs tijdens het programma. We kijken ook naar de context van het team, waardoor de doelstellingen c.q. jaarplannen meer grondslag krijgen. Dat maakt dit programma extra origineel. Kortom, een  even hilarisch als doeltreffend programma.

Advies

De teamlachspiegel kan zowel incompany worden afgenomen als op locatie. Bijvoorbeeld als onderdeel van een teamuitje. Het programma kan ook effectief worden ingezet als onderdeel van een ontwikkeltraject of teamdag.
Teamspeling biedt het programma op maat. Bel voor meer informatie, of vul het contactformulier in.

Uitdagingen en comfortzone

Speling is het gebied dat op speelse wijze afwijkt van de alledaagse logica. Hoe meer speling, hoe meer je wordt uitgedaagd de comfortzone te stretchen.
 In het onderstaande grafiekje is de denk- en doenspeling weergegeven.

Denkspeling
75%
Doenspeling
63%

Vraag meer informatie aan.

Naam *

Email *

Telefoonnummer

Onderwerp

Bericht

* verplicht