Communicatietraining: Feedback geven en ontvangen

Wat is Feedback geven en ontvangen?

Feedback is van groot belang voor de ontwikkeling voor het team. Feedback werkt heel goed wanneer het zorgvuldig gegeven wordt, als het relevant is voor het werkproces en als de ontvanger er goed mee kan omgaan. Vaak ervaren feedback gevers en ontvangers dit als spannend, waarschijnlijk omdat zet gevoel hebben zelf op het spel te staan.

We maken van feedback vaak een hele emotionele worsteling, vol met misverstanden en gedoe. “Dan nog liever geen feedback!” zullen sommige denken …..met alle negatieve gevolgen van dien.

Maar het kan anders!

Dit is de allerleukste feedbacktraining. Met behulp van de vele prikkelende, verrassende en soms hilarische werkvormen wordt veel gelachen, gerelativeerd en geleerd met het hele team. De teamleden worden niet volgestopt met stapels theoretische modellen. We zoomen vooral in op de realiteit van jouw team aan de hand van voorbeelden en praktijksituaties. Zo vangen we 3 vliegen in 1 klap:

  • Het ontwikkelen van feedbackvaardigheden,
  • het versterken van de teamcohesie,
  • en het direct werken aan inhoudelijke teamdoelstellingen.

Onze feedbacktrainingen werken effectief met één of meerdere korte terugkomdagdelen. Tijdens deze momenten bespreekt het team de voortgang. Welke afspraken zijn gemaakt en hoe staat het er mee? Zo wordt een sfeer van duurzaam samenwerken geschapen.

Onderwerpen die in deze module aan bod komen zijn:

  • Complimenten geven en ontvangen;
  • Belemmerende en helpende overtuigingen;
  • Spontaniteit;
  • Transparant zijn, de juiste intentie hebben en aanspreken;
  • Vaardigheden voor het geven en ontvangen van feedback.

Onze communicatietrainingen zijn flexibel modulair in te zetten en niet locatie gebonden. De trainingen kunnen verschillende doeleinden dienen: als onderdeel van een teamdag, verandertraject of zelfs als teamuitje. Nieuwsgierig? Bel voor een leuk gesprek of vul het contactformulier in.

Uitdagingen en comfortzone

Speling is het gebied dat op speelse wijze afwijkt van de alledaagse logica. Hoe meer speling, hoe meer je wordt uitgedaagd de comfortzone te stretchen.
 In het onderstaande grafiekje is de denk- en doenspeling weergegeven.

Denkspeling
82%
Doenspeling
94%

Vraag meer informatie aan.

Naam *

Email *

Telefoonnummer

Onderwerp

Bericht

* verplicht