Teambuilding: Veranderverhaal


 • Aantal deelnemers: 1 team van ong. 15 personen. Het aantal werkvormen en trainers is aanpasbaar aan het aantal teamleden.
 • Duur: 2 uur tot één dagdeel

Wat is Veranderverhaal?

De omgeving verandert voortdurend. Lenige en succesvolle organisaties zijn in staat hun script aan te passen; Het verhaal van de organisatie verandert mee. In dit unieke programma ervaar je hoe je een veranderverhaal zelf kan regisseren.

Maak kennis met een verhalenverteller in de gedaante van een charismatische Italiaanse professor. Elk team heeft een verhaal. Wat is het jullie verhaal? Ontdek door middel van leuke interactieve werkvormen het script, het plot, de dilemma’s. Fantaseer zelf de reis en ontknoping. Ga dan op het puntje van de stoel zitten. De professor zal al improviserend jullie eigen veranderverhaal vertellen.

Voor wie

Dit programma is geschikt voor teams:

 • Die hun missie en doelstellingen op een krachtige en leuke manier meer grondslag willen geven;
 • Die graag willen geloven dat Dr. Giacomo Manzonetti echt bestaat;
 • Die eigenaar willen worden van team- en veranderprocessen.

Resultaat

Het programma zorgt ervoor dat:

 • Jouw team op een ontspannen leuke, originele manier de regie leert pakken over het eigen functioneren;
 • De teamleden bewuster zijn van de dilemma’s die spelen;
 • Het team duiding geeft aan complexe situaties op de werkvloer;
 • Er veel meer draagvlak ontstaat voor veranderen;
 • Nieuwe oplossingen vindt voor oude issues;
 • Teamdoelstellingen makkelijker gerealiseerd worden;
 • Er gegarandeerd gelachen gaat worden!

Programma

Maak kennis met Dr. Giacomo Manzonetti, neurowetenschapper, hoogleraar cambiare (change) en grondlegger van de Storia-metodo (verhaal methode). Eerlijk gezegd weten we niet of dit verhaal wel helemaal klopt. Wij hebben zijn referenties nog niet nagetrokken. Maar waarom zouden we? Dit fenomeen is een veranderkunstenaar die teams weet te betoveren en te inspireren.

In de warming up laat Dr. Manzonetti het team op beeldende ervaren wat de do’s en dont’s zijn van leren en veranderen. Zodra het team lekker los en ontspannen is maakt Dr. Manzonetti het nog uitdagender.

Dr. Manzonetti gaat namelijk informatie over jouw team verzamelen. Dat kan gaan over de doelen, de taken, de diverse krachten binnen het team, of over de resultaten. Hij is zeker nieuwsgierig naar wat energie geeft en vraagt ook naar de worstelingen en dilemma’s. Middels leuke en afwisselende werkvormen levert jouw team deze informatie aan.

Dan volgt de apotheose. Ga op het puntje van je stoel zitten want dr. Giacomo Manzonetti zal al improviserend een prachtig verhaal vertellen. Met jouw team in de hoofdrol. Het team blijft regisseur en kan aanwijzingen geven en voorwerpen aanleveren. Na afloop van het verhaal gaat jouw team samen met Dr. Manzonetti stil staan bij de betekenis en de opbrengst ervan. Hoe heeft het team nieuwe mogelijkheden ontdekt en welke vervolgstappen zijn er nodig?

Advies

Dr. Giacomo Manzonetti kan behalve voor teambuilding ook voor andere gelegenheden ingevlogen worden uit Milaan. Bijvoorbeeld als spreker over veranderen op evenementen.
Bel voor meer informatie over Dr. Giacomo Manzonetti, of vul het contactformulier in voor meer informatie.

Uitdagingen en comfortzone

Speling is het gebied dat op speelse wijze afwijkt van de alledaagse logica. Hoe meer speling, hoe meer je wordt uitgedaagd de comfortzone te stretchen.
 In het onderstaande grafiekje is de denk- en doenspeling weergegeven.

Denkspeling
100%
Doenspeling
30%

Vraag meer informatie aan.

Naam *

Email *

Telefoonnummer

Onderwerp

Bericht

* verplicht