De evolutie van Teambuilding: Van plezier naar prestatie

Gepubliceerd door: Jules Ponsioen

Dit artikel kan je terugvinden in deze categorieën: Teamcoaching | Teamontwikkeling | TeamSpeling

De nieuwe generatie teambuilding: effectief, leuk én gericht op resultaat

De Kloof Tussen Doel en Keuze

Teambuilding is populairder dan ooit, maar er is vaak een kloof tussen de gewenste doelen en de gekozen activiteiten. Bedrijven willen bijvoorbeeld communicatie verbeteren, maar kiezen voor een sportieve activiteit die daar niet direct op inspeelt. Of ze willen de samenwerking versterken, maar kiezen voor een escape room. Vreemd? Misschien niet, als je kijkt naar de evolutie van teambuilding.

De Groei van de Teambuilding Markt

De uitgaven aan teambuilding stijgen, en dat is niet zonder reden. Bedrijven erkennen steeds meer het belang van teambuilding voor het welzijn en de productiviteit van hun medewerkers. Het tekort aan mensen op de arbeidsmarkt speelt hier ook zeker een rol in. Een rapport van Grand View Research geeft aan dat de wereldwijde markt voor teambuilding naar verwachting zal groeien met een CAGR van 7,9% van 2023 tot 2030. Hoewel er geen specifieke cijfers zijn over de Nederlandse markt, geeft dit een indicatie van de groeiende belangstelling voor teambuilding wereldwijd.

Van vermaak naar ontwikkeling

Teambuilding evolueert van puur vermaak naar een meer doelgerichte aanpak. Vorige eeuw betekende een teambuilding meestal dat collega’s samen met elkaar gingen bowlen en steengrillen. Later kwamen ook karten, lasergamen en kookworkshops op de hoek kijken. Eigenlijk samen even iets anders doen dan bezig zijn met elkaar met het toen veelal eentonige werk. Later kwamen de pubquizzen, VR puzzels en de escape rooms en natuurlijk nog veel meer sportieve en creatieve uitjes met min of meer dezelfde insteek.

Allemaal ontzettend leuk, maar de focus verschuift nu naar teamontwikkeling, verbinding en samenwerking. De pandemie en de krappe arbeidsmarkt hebben deze verschuiving versneld. Mensen zijn meer op zichzelf gaan werken door de pandemie en nu, met de krapte op de arbeidsmarkt, wordt er steeds meer efficiëntie van teams gevraagd. De werkdruk verhoogt en de ontwikkelingen in de markt gaan razendsnel. Al deze veranderingen zetten een enorme druk op teams en leidinggevende teams. Teambuilding zal moeten meebewegen met deze ontwikkelingen.

Budgetten en besluitvorming

Een andere factor is de verdeling van budgetten. De budgetten voor teambuilding liggen vaak op afdelingsniveau en zijn gemiddeld tussen de €50 en de €200 per medewerker. Voor trainingen, die gemiddeld rond de €1.200 kosten, ligt het budget bij human resources. Dit verschil in budgettering en de afstand van HR op deze afdelingsbudgetten kan leiden tot een discrepantie tussen de gewenste doelen en de gekozen activiteiten. Afdelingen willen graag samen iets leuks doen en de focus ligt dan meestal niet direct op een activiteit met teamontwikkeling. Misschien is dat de reden is het budget daar veelal kleiner is.

Training vs. Teambuilding

Trainingen richten zich op individuele vaardigheden, zoals leiderschap, communicatie en soft skills. Dit zijn belangrijke trainingen voor de persoonlijke ontwikkeling van medewerkers, maar ze hebben vaak weinig effect op de verbinding met het team en het bedrijf, laat staan op de samenwerking. Teambuilding, daarentegen, legt de focus op de dynamiek en samenwerking binnen het team. Beide zijn belangrijk, maar bedrijven moeten zich bewust zijn van dit verschil om de juiste investeringen te doen.

De toekomst van Teambuilding

De toekomst van teambuilding ligt in het vinden van de juiste balans tussen plezier, verbinding en resultaat. Door te investeren in teambuilding activiteiten die aansluiten op de specifieke doelstellingen van het team, kunnen bedrijven niet alleen de teamspirit versterken, maar ook de productiviteit, communicatie en samenwerking verbeteren.

Het is tijd om teambuilding te zien als een investering in de toekomst van het team en het bedrijf, en niet alleen als een leuk uitje. Door bewust te kiezen voor activiteiten die zowel plezierig als doelgericht zijn, kunnen bedrijven teams creëren die niet alleen succesvol zijn, maar ook gelukkig en gemotiveerd zijn.

Teambuilding en Trainingen van TeamSpeling met de perfecte balans tussen plezier maken en leren

TeamSpeling biedt een vernieuwende aanpak die aansluit bij de dynamische tijd waarin bedrijven en team zich bevinden. Onze teambuilding activiteiten en trainingen in teamverband zijn specifiek ontworpen om teams te helpen te verbinden, de banden te versterken en voorbereid te zijn op de hoge druk waar zij mee te maken krijgen. We combineren humorvolle ervaringen met gerichte teamontwikkeling, waarbij we de nadruk leggen op communicatie, samenwerking, vertrouwen en probleemoplossend vermogen. Onze aanpak is niet alleen leuk, maar ook effectief in het verbeteren van teamprestaties en het creëren van een positieve werksfeer.
Vul het aanvraagformulier in voor advies en een vrijblijvende offerte.

TeamSpeling Blog

TeamSpeling heeft een eigen unieke formule en is niet te vergelijke met conventionele partijen. Bij ons gaan de teams altijd lachend in de leerstand. Dit maakt onze teamontwikkeling zeer efficiënt. Lees meer op onze homepage.

Interesse in onze teambuilding, trainingen of team coaching? Vul het aanvraagformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact op voor advies en een vrijblijvende offerte.

Andere interessante blogs

Hoe herken je gebrek aan vertrouwen binnen jouw team? 5 signalen en oplossingen.

Hoe herken je gebrek aan vertrouwen binnen jouw team? 5 signalen en oplossingen.

Vertrouwen is de sleutel tot het succes van elk team. Het vormt de basis voor goede communicatie, samenwerking en prestaties. Als je merkt dat jouw team niet optimaal functioneert, kan een gebrek aan vertrouwen een van de oorzaken zijn. In dit artikel delen we vijf tekenen dat jouw team lijdt onder een gebrek aan vertrouwen en bieden we oplossingen om dit aan te pakken.

Lees meer
De impact van lachen en humor op het leerproces van professionals

De impact van lachen en humor op het leerproces van professionals

Leren en ontwikkelen is belangrijk voor de gezondheid van teams en organisaties. Dit is geen nieuws. Maar wist ook dat lachen en humor een positieve impact heeft op het leerproces van professionals? Onderzoeken bevestigen dat humor een krachtig hulpmiddel is om uitzonderlijk hoge leerresultaten te behalen.

Lees meer

Waarom het model van Hersey en Blanchard achterhaald is

Het traditionele model van situationeel leiderschap van Hersey en Blanchard is achterhaald in de moderne werkomgeving. TeamSpeling introduceert een nieuwe aanpak, gericht op systeemdenken en teamontwikkeling, die managers concrete tools biedt om teams te versterken en succesvol te leiden.

Lees meer

Top 10 behoefte aan soft skills voor de Nederlandse arbeidsmarkt

In de snel veranderende wereld van werk zijn soft skills belangrijker dan ooit. Deze blogpost onthult de top 10 meest gevraagde soft skills in Nederland in 2024, waaronder communicatie, aanpassingsvermogen en samenwerking, en legt uit waarom deze vaardigheden essentieel zijn voor succesvolle teams en organisaties.

Lees meer

10 Redenen om te investeren in teambuilding en trainingen

Dit artikel presenteert 10 overtuigende, wetenschappelijk onderbouwde redenen waarom investeren in teambuilding en trainingen essentieel is voor het succes van jouw organisatie. Ontdek hoe deze investering leidt tot betere teamprestaties, meer betrokkenheid, een positieve bedrijfscultuur en veel meer.

Lees meer