Management drives Leuk en zinvol voor het team

Management Drives

Veel humor met een diepere laag

Management Drives met de humor

Wat is Management Drives

Management Drives is een methode om de drijfveren van personen of teams inzichtelijk te maken. Een drijfveer is de natuurlijke houding of gedrag die voorspelt op welke wijze iemand zijn talenten en competenties inzet. In de theorie van Management Drives kleuren worden drijfveren ingedeeld in 6 categorieën, deze hebben alle zes een eigen kleur. Het grote voordeel is dat teamleden dezelfde (verander) taal gaan spreken. Dit bespaart jullie team heel veel gedoe, misverstanden, onbegrip en brandjes blussen.

Management drives kleuren

Wat zijn de drijfveren van jullie collega's? Wat zet hen in hun kracht? Waar zijn ze goed in? Waar liggen de ontwikkelpunten? Met kleuren management drives kom je hierachter. Op basis van een vragenlijst vinden we deze drijfveren en kan je de drijfveren onderverdelen in 6 management drives kleuren. Groen is een people manager, oranje een ondernemer, rood een aanpakker, geel een visionair, paars staat voor veiligheid en blauw voor zekerheid. Wanneer elke medewerker weet welke management drives kleuren het best bij hem of haar past, gaan we met elkaar aan de slag met de management training. Na de kleurtoekenning gaan we namelijk onder andere kijken hoe jullie medewerkers effectiever met elkaar kunnen samenwerken. Het omgaan met stress, versterken van persoonlijk leiderschap en het benutten van krachten komen ook aan bod.

Betekenis Management Drives kleuren:

  • Geel: de Visionair - De Visionair wil analyseren en begrijpen. Dat is de aard van de Visionair. Het is belangrijk dat zaken inhoudelijk kloppen en hij voelt zich vrij in zijn denken en doen. Kenmerkend voor de Visionair is dat hij erg toekomst is en bekijkt wat komen gaat vanuit een theoretische of modelmatige invalshoek.
  • Groen: de People managerGroen is zeer sociaal en is zeer gesteld op saamhorigheid en harmonie. Groen is bezig met de emoties van de mensen in zijn of haar omgeving en neemt het op voor de zwakkeren. Deze echte people manager beschouwd iedereen gelijk. Groen voelt zich het best wanneer hij/zij werkt in teamverband.
  • Oranje: De OndernemerDe ondernemer houdt van uitdaging en is competitief binnen het team. Oranje is gefocust op kansen en wil graag worden gezien. De ondernemer gaat voor concrete resultaten. Lijstjes maken en doelgerichtheid is een kenmerkende werkhouding voor de ondernemer.
  • Blauw: de BestuurderDe bestuurder is loyaal aan de gekozen richtingvoor kiest voor zekerheid. Effectief functioneren gaat hand in hand met regels, discipline en betrouwbaarheid. Je houdt je aan de afspraken. De bestuurder heeft een sterk gevoel voor rechtvaardigheid en overtredingen moeten altijd consequenties hebben.
  • Rood: de AutoriteitDe Autoriteit staat voor durf, tempo en kracht. Met rood als dominante kleur kan je rekenen op een persoon die daadkrachtig is en behoorlijk ongeduldig. Zal snel en impulsief reageren en is alert op gevaar en beschermt zijn domein. Rood wil respect, maar heeft zelf nauwelijks vertrouwen in de gevestigde orde. Op het gebied van vriendschap kan je altijd rekenen op De Autoriteit.
  • Paars: de NestorDe Nestor is dienstbaar aan het team en werkt aan geborgenheid en beslotenheid. Paars houdt van tradities en regelmatig terugkerende momenten. Heeft gevoel voor symboliek en rituelen. Kenmerkend is dat de Nestor meer opgaat in het collectief dan zichzelf neerzet als individu.

Kleuren management drives bij Teamspeling

Is management drives iets voor jullie? Om inzicht te krijgen in de drijvende kracht van jullie medewerkers of om uit te zoeken wat de impact van ieder individu is op jullie team? Wanneer je eerder hebt gezocht op kleuren management drives dan komen er een hoop resultaten naar boven. Maar welke partij kan jullie hier nou het best bij helpen? Met onze unieke formule kunnen jullie nog beter de drijfveren van de medewerkers boven water te krijgen. Dit doen we namelijk op een laagdrempelige manier en met een dosis humor. Jullie team krijgt hierdoor een positieve boost, stelt zich makkelijker open en behaalt zo sneller resultaat. Lees daarom snel verder om meer te leren over onze manier van management drives kleuren toepassen of neem gerust contact met ons op voor meer informatie. 

Management Drives trainingen voor teams en management

Spreek met je collega’s dezelfde taal en benut kinderlijk eenvoudig de onderlinge verschillen maximaal! Dit lijkt een slogan uit een reclame spotje. Te mooi is om waar te zijn. Maar voor gebruikers van Management Drives is dit gewoon een dagelijkse routine. En het kan nog leuker. TeamSpeling verzorgt Management Drives trainingen met heel veel humor, actie, eyeopeners en hilariteit. Want hoe verrassender de training hoe sneller je leert.

Geef jullie team kleur en ontdek met TeamSpeling wat Management Drives voor jullie team en organisatie kan betekenen.

Waarom Management Drives met humor?

De management Drives trainingen vragen van deelnemers om in de spiegel te (durven) kijken en ook de eigen imperfecties onder ogen te komen. We dagen deelnemers ook uit om te kunnen verplaatsen in de wereld met compleet andere drijfveren. De trainingen vragen dus van de deelnemers een relativerende houding en de bereidheid om de eigen wereld te verruimen.

Dit is precies wat humor ook doet. Humor verloopt via een parallel proces. Op een niet bedreigende manier wordt Iemand plots verrast met een wereld die even ‘niet meer klopt’. Daarmee leert deze persoon iets over de eigen standaarden en emoties. Een confrontatie met het gezonde verstand. Daarom zetten wij met regelmaat de normale wereld op z’n kop. Bijvoorbeeld met een vraag die het team niet zag aankomen, of een opdracht waarbij de spelregels plotseling veranderen. Of de teamleden komen de eigen valkuilen onder ogen tijdens een bingo show. Noem maar op! Achter elke gekke ervaring schuilt een educatief leerdoel. Het effect is dat er heel gelachen wordt. Deelnemers durven op een leuke manier de eigen comfortzone te stretchen. Zo helpt humor het leren versnellen.

Aanbod management trainingen

Wij hebben een aantal Management Drives teamtrainingen voor management teams. Management Drives is uitermate geschikt voor management teams. Niet alleen om de onderlinge samenwerken een blijvende boost te geven. Dit model helpt ook grip te krijgen op het sturen van veranderprocessen binnen de organisatie. Dat is wel zo handig voor managers. Want een goed managementteam weet dat je drijfveren van mensen niet kunt veranderen. Maar als je de drijfveren kent (bijvoorbeeld per afdeling), kun je er wel op sturen. Daarom hebben wij voor management teams diverse Management Drive trainingen ontwikkeld:

Management Drives basistraining

Met de basis training Management Drives voor management, krijgt jullie team inzicht in de drijfveren van de teamleden en het team en leer gebruik te maken van ieders kwaliteiten. Incompany, 1 dag (of verspreid over twee dagdelen).

Management Drives en Situationeel leiderschap

Met de management training Situationeel leiderschap, ervaar op een leuke speelse manier hoe verschillende stijlen van leidinggeven toe te passen in verschillende situaties. Incompany, 2 dagen (4 dagdelen)

Management Drives en Leidinggeven aan veranderingen

Leer tijdens deze gezellige training Leidinggeven aan veranderingen hoe je medewerkers mee kan nemen in veranderende tijden. Incompany, 2 dagen (4 dagdelen)

Management Drives en Leidinggeven met Lencioni

De training Management Drives en Leidinggeven met Lencioni is bedoeld voor management teams. Krijg grip op de vijf frustraties van teamwork waarbij alles begint met vertrouwen. Incompany, 3 dagdelen.

Aanbod teamtrainingen

TeamSpeling heeft een aantal Management Drives trainingen voor teams. Om effectief leiding te geven aan de organisatie is het belangrijk om te weten wat mensen écht beweegt en hier vervolgens de leiderschapsvorm op aan te passen. Op een eenvoudig en overzichtelijk manier krijg je de cultuur van de organisatie in kaart. Door bij mensen de belangrijkste drijfveren te motiveren, kun je als manager (en als management team) het beste in mensen naar boven halen. Omdat ook dit zo logisch klinkt - en we zijn er toch -  nemen we jullie organisatie graag mee naar de wereld van Management Drives. Zie hieronder ons aanbod Management Drives trainingen voor teams uit de hele organisatie:

Management Drives basistraining

Krijg inzicht in de drijfveren van de teamleden en het team en leer gebruik te maken van ieders kwaliteiten. Management Drives basistraining voor teams. Incompany, 1 dag (of verspreid over twee dagdelen).  Incompany, 2 dagdelen.

Management Drives en Anders feedback

Ontdek elkaar drijfveren, kwaliteiten en valkuilen en leer feedback te geven. Management Drives en Anders feedback. Incompany, 3 dagdelen.

Management Drives en Vitaliteit & Werkdruk

Maak kennis met Management Drives en beleef hoe drijfveren de vitaliteit beïnvloeden. Management Drives en Vitaliteit & Werkdruk. Incompany, 3 dagdelen.

Management Drives en Anders vergaderen

Leer met je team hoe de vergadering nog leuker, uitdagender en effectiever te maken. De enige vergadertraining waar keihard gelachen gaat worden! Management Drives en Anders vergaderen. Incompany, 3 dagdelen.

Laagdrempelig en met een grote dosis humor

De reden om voor Teamspeling te kiezen, is omdat wij al sinds 2014 ervaring hebben met kleuren management drives. Het doel is om je team nog beter met elkaar te leren samenwerken door het ontdekken van hun drijfveren en sterke punten. Tijdens de gezellige en hands-on bijeenkomst laten we medewerkers (soms voor het eerst) inzien wat hun sterke punten zijn en punten waarin ze zich nog kunnen ontwikkelen. Dit leidt in veel gevallen tot grote hilariteit omdat sommige punten zó herkenbaar zijn. Na de bijeenkomst kennen jullie medewerkers elkaar beter dan ooit tevoren en ze hebben daarnaast ook nog eens een leuke tijd gehad. Wij leveren enkel en alleen maatwerk omtrent kleuren management drives. Neem daarom gerust contact op voor meer informatie en wat het beste is voor jullie team. 

Benieuwd wat wij kunnen doen met jullie team?

Vraag informatie aan
Wij geven je graag advies en maken snel een vrijblijvende offerte voor je. Dus neem gerust contact met ons op, of vul ons aanvraagformulier in.
Tijdens kantooruren zijn wij bereikbaar via de chat of op 085 013 33 32

contact team teamspeling

Reviews op Google

Beoordeel ons ook op Google! Klik hier

Zij hielden ons een ‘Bedrijfslachspiegel’ voor. Op basis van interactie met de medewerkers gingen ze helemaal los met knappe improvisaties, ontroerende liedjes, hilarische scènes en vooral veel humor. Er was niet alleen aandacht voor de mooie kanten van ons werk, ook de lastige kanten mochten er zijn. Het was een groot succes, wij hebben veel gelachen!
sumeyra kaya
sumeyra kaya
07/11/2022
Als teamdag hadden we Clemen uitgenodigd met de teamlachspiegel. Wat hebben we genoten. Veel gelachen, lekker gerelativeerd, inzichten gekregen en bovenal veel verbinding met elkaar gevoeld. Clemen wist precies de juiste balans te vinden tussen lol en verdieping, tussen fanatiek bezig zijn en rust vinden. Kortom een hele fijne dag waarbij iedereen met een grote warme lach op zijn gezicht naar huis ging. Bedankt voor deze bijzondere ervaring.
Mariëlla Melissen
Mariëlla Melissen
03/11/2022
Onze teamdag met Teamspeling en Clemen aan het roer (of beter gezegd, de muziekbox) heeft ons zelfs meer gebracht dan we hadden gehoopt. Ons doel was om met plezier te werken aan verbinden, ontmoeten en inspireren en dat is ruimschoots behaald! Onwijs gelachen, tot inzichten gekomen, super fanatiek bezig geweest met elkaar en ga zo maar door. De dag vloog om. Wat een fijne energie en een boost voor ons team en wat heeft Clemen het fantastisch gedaan. Chapeau!
Suzanne Molendijk
Suzanne Molendijk
03/11/2022
Het was een top middag, veel geleerd en veel met het team gelachen! 😊
Menno Barten
Menno Barten
26/09/2022
Super leuke workshop gehad. Heel leerzaam, veel inzichten en nóg meer gelachen! Een aanrader voor elk bedrijf.
Linda de Keijzer
Linda de Keijzer
25/09/2022
Aangenaam verrast door een leuke activiteit van TeamSpeling! Met ons bedrijfsteam van 10 personen waren we 2 uur lang geboeid en werden we meerdere keren op het verkeerde been gezet. Patronen werden (confronterend) zichtbaar en gaven mooie inzichten. Clemen leidt de training bijzonder goed, met een sterk gevoel voor humor en een prettige energie. Wij zijn erg nieuwsgierig naar nog meer mogelijkheden van TeamSpeling. Aanrader wat ons betreft!
Hanneke van der Krieken
Hanneke van der Krieken
24/09/2022
Ontzettende leuke teammiddag gehad met dank aan TeamSpeling! Laura en Anna hebben gezorgd voor humor maar ook inzichten hoe wij als team georganiseerd zijn. Door een simpele spel en tevens ook een leuk spel kwamen we achter de zogenaamde belbin rollen van de medewerkers. Top middag gehad! Dank Laura en Anna voor de begeleiding😊
rahma bouka
rahma bouka
02/08/2022
Ontzettend goede Teambuilding gehad met ons Business Support team (De Bedrijfslachspiegel). Tijdens de organisatie was er veel flexibiliteit en werd duidelijk onderzocht wat ons team nodig had en met welke zaken rekening gehouden diende te worden. Na elkaar door de restricties 2 jaar bijna niet gezien te hebben hebben we een dagdeel vreselijk met elkaar gelachen, verhalen gedeeld, gehuild en weer leren communiceren. Voor de effectiviteit van ons team is dit goud waard. We gaan ZEKER vaker gebruik maken van TeamSpeling. Coach Mieke is ontzettend goed en heeft indrukwekkend veel inzicht in situaties en verhoudingen.
Orna Stapel
Orna Stapel
21/03/2022
Op een speelse manier tot de kern van ons team gekomen en hierbij elkaars rol beter leren begrijpen. Een ochtend waarin we echt aan de band binnen ons team hebben kunnen bouwen. Een echte aanrader!
Maud Aarts
Maud Aarts
29/07/2021

Management Drives trainingen voor teams en management

Bij TeamSpeling vragen wij elke deelnemer om deze video voor aanvang van de teamtraining te bekijken. Zo hebben de deelnemers al wat inzicht in de materie, waardoor de training nog effectiever wordt.

Managementteamtraining programma's

Onze managementtraining programma's creëren een veilige speelruimte waarin mensen kunnen leren. Zo bouwen wij mee aan leuke en lerende organisaties. Wij bieden serieuze trainingen, maar wel met humor, interactie en uit het hoofd. Een theorie begrijpen is ook ervaren en doen. Een managementtraining wordt zo leuker en veel effectiever.
Management teamtraining Leidinggeven met de Piramide van Lencioni

Leidinggeven met de Piramide van Lencioni

Met deze managementtraining beleven hoe jouw team in de piramide van Lencioni staat. Stap voor stap doorlopen we de diverse lagen van teamwork. Het team reflecteert op de eigen praktijk. Waaraan herkennen we de successen en de frustraties van teamwork? Leidinggeven met de Piramide van Lencioni

Management teamtraining Leidinggeven aan veranderingen

Leidinggeven aan veranderingen

Leuke managementtraining voor de verandering. Het succes van een geslaagde verandering is het succes van goede samenwerking binnen het management team. Daarom schotelen we een aantal relevante verandermodellen voor en brengen de veranderkracht van jullie team in kaart. Bekijk deze management teamtraining

Management team training Situationeel leiderschap

Situationeel leiderschap

Serieuze managementtraining, maar dan vol humor en accenten op teamwork en onderling vertrouwen. Jouw team gaat ervaren wat teamwork én het leidinggeven van een ieder vraagt. Een compleet integrale beleving. Effectief, efficiënter én super leuk! Management training Situationeel leiderschap

Teambuilding - workshop voor een unieke ervaring
Management Drives basis teamtraining voor MT

Management Drives basistraining voor MT

De persoonlijkheidsprofielen ingedeeld op kleuren maakt het eenvoudig om de cultuur, de samenwerking en de resultaten te voorspellen en te sturen. Hoe jouw team meer grip krijgt op wat er speelt. Ontdek onze training Management Drives voor MT


"Afgelopen vrijdag een strategiesessie gehad en het team was heel duidelijk in het uitspreken en doorvragen naar de intenties van de ander. Dus dat is een hele winst."
Lisette Hetzler, HR director bij Thales.

Teamtrainingen

Eenmaal een teamtraining van TeamSpeling en wil je nooit meer een gewone teamtraining. De vele teams die jullie zijn voorgegaan hebben ervaren hoe leuk en effectief teamtrainingen van TeamSpeling zijn. Meer interactie, meer doen, meer ervaren en meer uit je hoofd.
Teambuilding - workshop voor een unieke ervaring
teamtraining vitaliteit en werkdruk

Vitaliteit & Werkdruk

Het wordt te vaak onderschat wat een gezonde werkdruk en vitaal team kan betekenen voor de resultaten. Teamtraining om jouw mensen en organisatie sterker te maken. Teamtraining Vitaliteit & Werkdruk

Teambuilding - workshop voor een unieke ervaring
Teamtraining Anders Feedback geven

Teamtraining Anders Feedback

Teamtraining vol humor, interactie, samenwerken en veranderen. Maak feedback geven en ontvangen weer gewoon. Maak het waardevol voor elkaar om samen te kunnen groeien. Teamtraining Anders Feedback

Teamtraining Anders vergaderen. Verander jouw vergadercultuur.

Anders vergaderen teamtraining

Een vergadercultuur kan een hele grote kostenpost worden voor het bedrijf en energie vretend zijn voor de medewerkers. Maak vergaderen weer leuk en effectief met deze leuke vergadertraining. Teamtraining Anders vergaderen

Teamtraining Management Drives

Management Drives voor teams

De teamleden leren tijdens deze Management Drives training elkaars drijfveren herkennen en te begrijpen. Deze teamtraining is ontzettend waardevol voor teams die sterker willen worden en willen groeien. Management Drives


" Afgelopen vrijdag een strategiesessie gehad en het team was heel duidelijk in het uitspreken en doorvragen naar de intenties van de ander. Dus dat is een hele winst."
Lisette Hetzler, HR director bij Thales.

Reviews op Google

Beoordeel ons ook op Google! Klik hier

Zij hielden ons een ‘Bedrijfslachspiegel’ voor. Op basis van interactie met de medewerkers gingen ze helemaal los met knappe improvisaties, ontroerende liedjes, hilarische scènes en vooral veel humor. Er was niet alleen aandacht voor de mooie kanten van ons werk, ook de lastige kanten mochten er zijn. Het was een groot succes, wij hebben veel gelachen!
sumeyra kaya
sumeyra kaya
07/11/2022
Als teamdag hadden we Clemen uitgenodigd met de teamlachspiegel. Wat hebben we genoten. Veel gelachen, lekker gerelativeerd, inzichten gekregen en bovenal veel verbinding met elkaar gevoeld. Clemen wist precies de juiste balans te vinden tussen lol en verdieping, tussen fanatiek bezig zijn en rust vinden. Kortom een hele fijne dag waarbij iedereen met een grote warme lach op zijn gezicht naar huis ging. Bedankt voor deze bijzondere ervaring.
Mariëlla Melissen
Mariëlla Melissen
03/11/2022
Onze teamdag met Teamspeling en Clemen aan het roer (of beter gezegd, de muziekbox) heeft ons zelfs meer gebracht dan we hadden gehoopt. Ons doel was om met plezier te werken aan verbinden, ontmoeten en inspireren en dat is ruimschoots behaald! Onwijs gelachen, tot inzichten gekomen, super fanatiek bezig geweest met elkaar en ga zo maar door. De dag vloog om. Wat een fijne energie en een boost voor ons team en wat heeft Clemen het fantastisch gedaan. Chapeau!
Suzanne Molendijk
Suzanne Molendijk
03/11/2022
Het was een top middag, veel geleerd en veel met het team gelachen! 😊
Menno Barten
Menno Barten
26/09/2022
Super leuke workshop gehad. Heel leerzaam, veel inzichten en nóg meer gelachen! Een aanrader voor elk bedrijf.
Linda de Keijzer
Linda de Keijzer
25/09/2022
Aangenaam verrast door een leuke activiteit van TeamSpeling! Met ons bedrijfsteam van 10 personen waren we 2 uur lang geboeid en werden we meerdere keren op het verkeerde been gezet. Patronen werden (confronterend) zichtbaar en gaven mooie inzichten. Clemen leidt de training bijzonder goed, met een sterk gevoel voor humor en een prettige energie. Wij zijn erg nieuwsgierig naar nog meer mogelijkheden van TeamSpeling. Aanrader wat ons betreft!
Hanneke van der Krieken
Hanneke van der Krieken
24/09/2022
Ontzettende leuke teammiddag gehad met dank aan TeamSpeling! Laura en Anna hebben gezorgd voor humor maar ook inzichten hoe wij als team georganiseerd zijn. Door een simpele spel en tevens ook een leuk spel kwamen we achter de zogenaamde belbin rollen van de medewerkers. Top middag gehad! Dank Laura en Anna voor de begeleiding😊
rahma bouka
rahma bouka
02/08/2022
Ontzettend goede Teambuilding gehad met ons Business Support team (De Bedrijfslachspiegel). Tijdens de organisatie was er veel flexibiliteit en werd duidelijk onderzocht wat ons team nodig had en met welke zaken rekening gehouden diende te worden. Na elkaar door de restricties 2 jaar bijna niet gezien te hebben hebben we een dagdeel vreselijk met elkaar gelachen, verhalen gedeeld, gehuild en weer leren communiceren. Voor de effectiviteit van ons team is dit goud waard. We gaan ZEKER vaker gebruik maken van TeamSpeling. Coach Mieke is ontzettend goed en heeft indrukwekkend veel inzicht in situaties en verhoudingen.
Orna Stapel
Orna Stapel
21/03/2022
Op een speelse manier tot de kern van ons team gekomen en hierbij elkaars rol beter leren begrijpen. Een ochtend waarin we echt aan de band binnen ons team hebben kunnen bouwen. Een echte aanrader!
Maud Aarts
Maud Aarts
29/07/2021

Benieuwd wat wij kunnen doen met jullie team?

Vraag informatie aan
Wij geven je graag advies en maken snel een vrijblijvende offerte voor je. Dus neem gerust contact met ons op, of vul ons aanvraagformulier in.
Tijdens kantooruren zijn wij bereikbaar via de chat of op 085 013 33 32

contact team teamspeling