Management Drives

De drijfveren begrijpen met Management Drives kleuren.

team teamspeling

Ook met jouw team aan de slag?
Vraag advies en een vrijblijvende offerte

Aanvraagformulier

Management Drives kleuren om als team te groeien.

Wat is Management Drives.

Management Drives is een methode om leiderschap en drijfveren binnen het team in kaart te brengen. Dit geeft kostbare inzichten over de talenten en competenties van teamleden. Daarmee heeft het team de tools in handen om naar top resultaten (bij) te sturen. Je kunt met echt met elkaar de diepte in, zeker met trainers die hun vak goed verstaan.

Het model van Management Drives kleuren beschrijft zes drijfveren. De volgorde en de sterkte van de drijfveren kunnen per teamlid verschillen. Zo heeft ieder teamlid een uniek profiel. Dit model helpt de teamleden eenvoudig een gemeenschappelijke (verander) taal te spreken. Dit bespaart jullie team veel miscommunicatie, verkeerde aannames, onbegrip en onnodig brandjes blussen.

Management Drives trainingen bij TeamSpeling.

Bij TeamSpeling gaan wij op een bijzondere manier aan de slag met de drijfveren van de teamleden. Onze humor, verwerkt in unieke werkvormen, zorgt ervoor dat er samen veel wordt gelachen en nog sneller wordt geleerd. Dit is niet alleen wat wij dagelijks zien in onze trainingen, dit is wetenschappelijk bewezen. Afhankelijk van jouw doelen en behoeften biedt TeamSpeling een uiteenlopend aanbod. Wij hebben Management Drives voor teams en voor management teams. Je kan bij ons ook DISC training met persoonlijkheidstests volgen als mocht dit beter bij jullie behoeften passen. Heb je vragen of wil je advies? Vul ons aanvraagformulier dan in en één van onze accountmanagers neem contact met je op.

Stap 1: Basistraining Management Drives.

Ontdek Management Drives en welke drijfveren zich manifesteren in jullie team. Leer elkaar beter begrijpen en geef jouw team een boost. Deze training is een boost voor jouw team vol eyeopeners. Ondertussen ontdek je wat Management Drives voor jullie kan betekenen! 
Management Drives Basistraining. Training van 3,5 uur.

Stap 2: Surveys. De teamleden vullen een online vragenlijst in (Management Drives de surveys).

Op basis van deze vragenlijst worden de unieke profielen per teamlid opgemaakt.

Stap 2,5: Individuele gesprekken.

Geen must, maar wel fijn. Wie bieden de mogelijkheid met alle teamleden een individueel de uitslag van de survey door te nemen en toe te lichten. Tijdens dit gesprek is ruimte voor extra vragen, verduidelijking en reflectie.

Stap 3 : Terugkoppeling van de persoonlijkheidsprofielen.

Dit is een teambijeenkomst waarbij zowel de individuele profielen als het teamprofiel worden gepresenteerd door de trainer. Deze training is één groot ‘aha moment’. Hier gaan kwartjes gaan vallen voor het hele team! Een feest der (h)erkenning! En erkenning voor de worstelingen.
 De training duurt 7 uur’.

Stap 4: Management Drives verdieping voor team of voor management teams.

Afhankelijk van de ambitie, kunnen jullie deze verdiepingstraining volgen. Met deze teamtraining gaat jouw team een leerproces aan. Teamleden leren vanuit de ‘management de drives bril’ het eigen teamwork onder de loep te nemen, te verklaren én te verbeteren. We blikken terug en kijken vooruit. Uiteraard spelen we in op wat er zich in het hier- en nu afspeelt. Met de Management Drives verdieping voor teams en voor management teams wordt het ‘kleuren denken’ binnen jouw team geborgen. Deze teambijeenkomst duurt 7 uur.

Stap 5: Teamcoaching vervolgsessie(s).

Het team leert te leren en blijft zich ontwikkelen. Bouw door op deze mooie teaminvestering. Blik samen terug op de samenwerking, voer teamdialogen, versterk het vertrouwen. Blijf agenderen en verdiepen en ontdek hoe het teamprofiel kansen biedt voor het aangaan voor de grootste uitdagingen. Deze teamsessie duurt 3,5 uur per teamsessie. Ook dag sessies van 7 uur mogelijk.

Stap 6: Lachen met Lencioni.

Hoe de drijfveren te bundelen voor de grote uitdagingen van de organisatie. Deze teamtraining is gebaseerd op de Piramide van Lencioni en is bedoeld voor teams die succesvoller willen worden. Duur: 3,5 uur per sessie (afhankelijk van de vraag en behoeften van jouw team)

Je kan dus alle kanten op met TeamSpeling. Van een boost vol met eyeopeners tot aan de ontwikkeling zelfsturend team. Ontdek onze Management Drives programma's.

Hoe kan je het meest uit Management Drives halen voor jouw team.

Ga snel naar:

Management Drives programma's

Management Drives is een methode om de drijfveren van personen of teams inzichtelijk te maken. Bij TeamSpeling gaan wij op bijzondere manier aan de slag met de drijfveren van de teamleden. Wij hebben een basistraining Management Drives waar je als team kennis maakt met de Management Drives keuren. Daarnaast hebben wij verdieping trainingen voor teams en managementteams om dieper in te gaan op de drijfveren. Ontdek onze Management Drives programma's.

Ontdek de drijfveren binnen jullie team met onze Management Drives trainingen

Management Drives programma's

Management Drives is een methode om de drijfveren van personen of teams inzichtelijk te maken. Bij TeamSpeling gaan wij op bijzondere manier aan de slag met de drijfveren van de teamleden. Wij hebben een basistraining Management Drives waar je als team kennis maakt met de Management Drives keuren. Daarnaast hebben wij verdieping trainingen voor teams en managementteams om dieper in te gaan op de drijfveren. Ontdek onze Management Drives programma's.

Ontdek de drijfveren binnen jullie team met onze Management Drives trainingen

management drives teamtraining

Management Drives Basistraining

Ontdek op een ontzettend leuke manier wat Management Drives voor jouw team kan betekenen! Deze training geeft verrassende inzichten en zet het team lachend in de leerstand.

Management Drives Basis
management drive teamtraining

Management Drives verdieping teams

De teamleden leren tijdens deze Management Drives training elkaars drijfveren herkennen en te begrijpen. Deze teamtraining is ontzettend waardevol voor teams die sterker willen worden en willen groeien.

Management Drives teams
management training drive training

Management Drives verdieping MT

De persoonlijkheidsprofielen ingedeeld op kleuren maakt het eenvoudig om de cultuur, de samenwerking en de resultaten te voorspellen en te sturen. Versterk je MT, leer jezelf en elkaar beter begrijpen en benut die diversiteit aan drijfveren en kwaliteiten.

Management Drives MT
TeamSpeling is gecertificeerd partner van Management Drives.
management drives certified partner
team teamspeling

Wil je advies en een vrijblijvende offerte?

Onze accountmanagers staan klaar om advies te geven. Samen kijken we wat de beste oplossing is voor jouw team.

Aanvraagformulier

Management drives kleuren

Wat zijn de drijfveren van jullie collega's? Wat zet hen in hun kracht? Waar zijn ze goed in? Waar liggen de ontwikkelpunten? Met kleuren management drives kom je hierachter. Op basis van een vragenlijst vinden we deze drijfveren en kan je de drijfveren onderverdelen in 6 management drives kleuren.

 • Groen is een people manager,
 • oranje een ondernemer,
 • rood een aanpakker,
 • geel een visionair,
 • paars staat voor veiligheid en blauw voor zekerheid.
Management drives kleuren

Wanneer elk teamlid weet welke management drives kleuren het best bij hem of haar past, gaan we met elkaar aan de slag met de teamtraining of management training. Na de kleurtoekenning gaan we namelijk onder andere kijken hoe jullie medewerkers effectiever met elkaar kunnen samenwerken. Het omgaan met stress, versterken van persoonlijk leiderschap en het benutten van krachten komen ook aan bod.

Betekenis Management Drives kleuren:

Geel: de Visionair

Bij  Management Drives staat geel voor De Visionair, geel wil analyseren en begrijpen. Dat is de aard van de Visionair. Het is belangrijk dat zaken inhoudelijk kloppen en hij voelt zich vrij in zijn denken en doen. Kenmerkend voor de Visionair is dat hij erg toekomst is en bekijkt wat komen gaat vanuit een theoretische of modelmatige invalshoek.

Groen: de People manager

Groen is zeer sociaal en is zeer gesteld op saamhorigheid en harmonie. Deze kleur staat bij Management Drives voor de People manager. Groen is bezig met de emoties van de mensen in zijn of haar omgeving en neemt het op voor de zwakkeren. Deze echte people manager beschouwd iedereen gelijk. Groen voelt zich het best wanneer hij/zij werkt in teamverband.

Oranje: De Ondernemer

De ondernemer houdt van uitdaging en is competitief binnen het team. Oranje is gefocust op kansen en wil graag worden gezien. De ondernemer gaat voor concrete resultaten. Lijstjes maken en doelgerichtheid is een kenmerkende werkhouding voor de ondernemer.

Blauw: de Bestuurder

De bestuurder is loyaal aan de gekozen richtingvoor kiest voor zekerheid. Effectief functioneren gaat hand in hand met regels, discipline en betrouwbaarheid. Je houdt je aan de afspraken. De bestuurder heeft een sterk gevoel voor rechtvaardigheid en overtredingen moeten altijd consequenties hebben.

Rood: de Autoriteit

De Autoriteit staat voor durf, tempo en kracht. Met rood als dominante kleur kan je rekenen op een persoon die daadkrachtig is en behoorlijk ongeduldig. Zal snel en impulsief reageren en is alert op gevaar en beschermt zijn domein. Rood wil respect, maar heeft zelf nauwelijks vertrouwen in de gevestigde orde. Op het gebied van vriendschap kan je altijd rekenen op De Autoriteit.

Paars: de Nestor

De Nestor is dienstbaar aan het team en werkt aan geborgenheid en beslotenheid. Paars houdt van tradities en regelmatig terugkerende momenten. Heeft gevoel voor symboliek en rituelen. Kenmerkend is dat de Nestor meer opgaat in het collectief dan zichzelf neerzet als individu. Dit is de laatste kleur van de Management Drives kleuren.

Kleuren management drives bij TeamSpeling

Management drives is voor elk team van grote waarde. Om inzicht te krijgen in de drijvende kracht van jullie medewerkers of om uit te zoeken wat de impact van ieder individu is op jullie team? Wanneer je eerder hebt gezocht op kleuren management drives dan komen er een hoop resultaten naar boven. Bij TeamSpeling kies je voor een eigen aanpak. Minder inzoomen op de theoretische kant en meer op de praktijk. Met onze unieke formule kunnen jullie nog beter elkaars ervaren waar de kracht ligt binnen het team. Bij TeamSpeling zetten we Management Drives in om nieuwe inzichten en nieuwe kansen voor de teams naar boven te halen. Jullie team krijgt een positieve boost, stelt zich makkelijker open en behaalt zo sneller resultaat.

Management Drives trainingen voor teams en management

Spreek met je collega’s dezelfde taal en benut kinderlijk eenvoudig de onderlinge verschillen maximaal! Dit lijkt een slogan uit een reclame spotje. Te mooi is om waar te zijn. Maar voor gebruikers van Management Drives is dit gewoon een dagelijkse routine. En het kan nog leuker. TeamSpeling verzorgt Management Drives trainingen met heel veel humor, actie, eyeopeners en hilariteit. Want hoe verrassender de training hoe sneller je leert.

Geef jullie team kleur en ontdek met TeamSpeling wat Management Drives voor jullie team en organisatie kan betekenen.

Waarom Management Drives met humor?

De management Drives trainingen vragen van deelnemers om in de spiegel te (durven) kijken en ook de eigen imperfecties onder ogen te komen. We dagen deelnemers ook uit om te kunnen verplaatsen in de wereld met compleet andere drijfveren. De trainingen vragen dus van de deelnemers een relativerende houding en de bereidheid om de eigen wereld te verruimen.

Dit is precies wat humor ook doet. Humor verloopt via een parallel proces. Op een niet bedreigende manier wordt Iemand plots verrast met een wereld die even ‘niet meer klopt’. Daarmee leert deze persoon iets over de eigen standaarden en emoties. Een confrontatie met het gezonde verstand. Daarom zetten wij met regelmaat de normale wereld op z’n kop. Bijvoorbeeld met een vraag die het team niet zag aankomen, of een opdracht waarbij de spelregels plotseling veranderen. Of de teamleden komen de eigen valkuilen onder ogen tijdens een bingo show. Noem maar op! Achter elke gekke ervaring schuilt een educatief leerdoel. Het effect is dat er heel gelachen wordt. Deelnemers durven op een leuke manier de eigen comfortzone te stretchen. Zo helpt humor het leren versnellen.

Unilever Logo
Sony Logo
Logo Rabobank 240px
Logo Nyenrode 240px
Logo Bavaria 240px
Logo Ikea 240px
Logo Ns 240px
Logo Brunel 240px
Logo Dela 240px
Akzonobel Logo 240px
Logo Ministerie Van Binnenlandse Zaken 240px
Logo Knvb 240px
Logo Arbo Unie 240px
Logo Umc Utrecht 240px
Logo Fnv 240px
Image
Image
Logo Nn 240px
Logo Kpn 240px
Image
Image
Image
Image
Logo Rws 240px
Image
Logo Rekenkamer 240px
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
gemeenteamsterdam
uwv logo
coa logo
vattenfall logo
pwc logo
logo centraalbeheer
Image
bam wonen logo
heineken logo
booking.com logo2
logo erasmus universiteit
TeamSpeling BV
4.6
Gebaseerd op 45 beoordelingen
powered by Google
NedsellNedsell
16:50 28 Feb 24
Wij hebben een training gehad met het team gisteren te Harderwijk onder leiding van Ilse Horstman. Wat een waardevolle training was dit. De training werd op een gezellige manier gegeven en was voor mij heel waardevol.
sandrasandra
07:49 05 Feb 24
Team Speling luistert naar je wensen en je doel en op jullie advies hebben we de kennismakingsfitness in de ochtend geplaatst wat een schot in de roos was!
Pepijn DroogPepijn Droog
10:51 17 Nov 23
Een hele prettige, ongedwonge training over feedback gekregen bij TeamSpeling. De trainer (Karlijn) heeft ons veel geleerd en dichter bij elkaar gebracht.
Sjoerd CozijnsenSjoerd Cozijnsen
10:12 10 Nov 23
Leuke training waarbij teambuilding met een bijzonder positieve twist gegeven word maar ook zeker met een zeer enthousiaste trainer (Frank)! bedankt!
js_loader

Aanbod teamtrainingen

TeamSpeling heeft een aantal Management Drives trainingen voor teams. Om effectief leiding te geven aan de organisatie is het belangrijk om te weten wat mensen écht beweegt en hier vervolgens de leiderschapsvorm op aan te passen. Op een eenvoudig en overzichtelijk manier krijg je de cultuur van de organisatie in kaart. Door bij mensen de belangrijkste drijfveren te motiveren, kun je als manager (en als management team) het beste in mensen naar boven halen. Omdat ook dit zo logisch klinkt - en we zijn er toch - nemen we jullie organisatie graag mee naar de wereld van Management Drives. Zie hieronder ons aanbod Management Drives trainingen voor teams uit de hele organisatie:

Management Drives basistraining

Krijg inzicht in de drijfveren van de teamleden en het team en leer gebruik te maken van ieders kwaliteiten. Management Drives basistraining voor teams. Incompany, 1 dag (of verspreid over twee dagdelen). Incompany, 2 dagdelen.

Management Drives en Anders feedback

Ontdek elkaar drijfveren, kwaliteiten en valkuilen en leer feedback te geven. Management Drives en Anders feedback. Incompany, 3 dagdelen.

Management Drives en Vitaliteit & teamwork

Maak kennis met Management Drives en beleef hoe drijfveren de vitaliteit beïnvloeden. Management Drives en Vitaliteit en teamwork. Incompany, 3 dagdelen.

Management Drives en Anders vergaderen

Leer met je team hoe de vergadering nog leuker, uitdagender en effectiever te maken. De enige vergadertraining waar keihard gelachen gaat worden! Management Drives en Anders vergaderen. Incompany, 3 dagdelen.

Laagdrempelig en met een grote dosis humor

De reden om voor Teamspeling te kiezen, is omdat wij al sinds 2014 ervaring hebben met kleuren management drives. Het doel is om je team nog beter met elkaar te leren samenwerken door het ontdekken van hun drijfveren en sterke punten. Tijdens de gezellige en hands-on bijeenkomst laten we medewerkers (soms voor het eerst) inzien wat hun sterke punten zijn en punten waarin ze zich nog kunnen ontwikkelen. Dit leidt in veel gevallen tot grote hilariteit omdat sommige punten zó herkenbaar zijn. Na de bijeenkomst kennen jullie medewerkers elkaar beter dan ooit tevoren en ze hebben daarnaast ook nog eens een leuke tijd gehad. Wij leveren enkel en alleen maatwerk omtrent kleuren management drives. Neem daarom gerust contact op voor meer informatie en wat het beste is voor jullie team.

Teamtraining programma's

Eenmaal een teamtraining van TeamSpeling en wil je nooit meer een gewone teamtraining. De vele teams die jullie zijn voorgegaan hebben ervaren hoe leuk en effectief teamtrainingen van TeamSpeling zijn. Meer interactie, meer doen, meer ervaren en meer uit je hoofd. Van werken aan vertrouwen met Lachen met Lencioni, feedback geven tot diepgaand leren samenwerken met DISC of management drives.

Onze teamtrainingen. Leuker, anders en effectiever dan je gewend bent.

Feedback training over feedback geven en ontvangen

Teamtraining Anders Feedback geven

Teamtraining vol humor, interactie, samenwerken en veranderen. Maak feedback geven en ontvangen weer gewoon. Maak het waardevol voor elkaar om samen te kunnen groeien.

Naar de feedback training
lachen met leniocni teamtraining

Teamtraining Lachen met Lencioni

Het Piramide van Lencioni model wordt tot leven gebracht in jouw team. Samen gaan jullie beleven hoe vertrouwen (of te weinig ervan) doorwerkt in alle fases van jullie teamontwikkeling.

Naar deze teamtraining
Vergadertraining Effectief vergaderen

Training Effectief vergaderen

Een vergadercultuur kan een grote kostenpost worden voor het bedrijf en energievretend zijn voor de medewerkers. Maak vergaderen weer leuk en ga effectief vergaderen met deze leuke training.

Naar de vergadertraining
belbin training teamrollen test training 600x300

Belbin training

Ontdek de verschillende persoonlijkheidstypen met Belbin, leer elkaar waarderen en groei als team. Voor deze training doen de deelnemers eerst een Belbin test. Effectieve en waardevolle training.

Belbin training
disc training teamtraining

DISC training

Ontdek met DISC de verschillende persoonlijkheidstypen. De combinatie van de DISC training en de TeamSpeling formule is zeer krachtig. Leer elkaar waarderen en excelleer als team.

Management Drives
team training vitaliteit en werkdruk teamspeling teambuilding

Teamtraining Vitaliteit & Teamwork

Het wordt te vaak onderschat wat een gezonde werkdruk en vitaal team kan betekenen voor de resultaten. Teamtraining om jouw mensen en organisatie sterker te maken.

Naar deze teamtraining
teamtraining situationeel leiderschap

Management Drives basistraining

Ontdek op een ontzettend leuke manier wat Management Drives voor jouw team kan betekenen! Deze training geeft verrassende inzichten en zet het team lachend in de leerstand.

Naar deze teamtraining
management drive teamtraining

Management Drives verdieping teams

De teamleden leren tijdens deze Management Drives training elkaars drijfveren herkennen en te begrijpen. Deze teamtraining is ontzettend waardevol voor teams die sterker willen worden en willen groeien.

Management Drives

  Management training

  De management training programma's van TeamSpeling creëren een veilige speelruimte waarin mensen kunnen leren. Zo bouwen wij mee aan leuke en lerende organisaties. Wij bieden  betekenisvolle  trainingen, maar wel met humor, interactie en actie!. Een theorie begrijpen is ook ervaren en doen. Een management training wordt zo leuker en veel effectiever.

  Management training op locatie voor management teams.

  management training leiding geven

  Leidinggeven aan veranderingen

  Ontdek tijdens deze managementtraining de meest relevante verandermodellen en brengen de veranderkracht van jullie team in kaart. Leer meer over deze management training.

  Management training
  team training hero

  Leidinggeven met de Piramide van Lencioni

  Ga, tijdens deze management training, samen aan de slag met onderwerpen als vertrouwen, conflicten, betrokkenheid, heldere doelen, eigenaarschap en resultaten. Deze training is gebaseerd op het model De piramide van Lencioni.

  Management training
  teamtraining Situationeel leiderschap

  Situationeel leiderschap

  In welke situaties pas je jouw stijl van leidinggeven aan? Jouw team gaat ervaren wat teamwork én het leidinggeven van een ieder vraagt. Een compleet integrale beleving. Situationeel leiderschap is effectief, efficiënter én super leuk!

  Management training
  DISC training perosonlijkhiedstest

  DISC training

  Ontdek met DISC de verschillende persoonlijkheidstypen binnen het management team. De combinatie van de DISC training en de TeamSpeling formule is zeer effectief. Haal het beste uit elkaar met deze DISC training.

  DISC training
  belbin training teamrollen test training 600x300

  Belbin training

  Ontdek de verschillende persoonlijkheidstypen met Belbin, leer elkaar waarderen en groei als team. Voor deze training doen de deelnemers eerst een Belbin test. Effectieve en waardevolle training waar het team de Belbin teamrollen zal te beleven én begrijpen.

  Belbin training
  lachen met leniocni teamtraining

  Management Drives basistraining

  Ontdek op een ontzettend leuke manier wat Management Drives voor jouw team kan betekenen! Deze training geeft verrassende inzichten en zet het team lachend in de leerstand. Meer over management drives.

  Management Drives
  management training drive training

  Management Drives verdieping MT

  De persoonlijkheidsprofielen ingedeeld op kleuren om de cultuur, de samenwerking en de resultaten te voorspellen en te sturen. Versterk je MT, leer jezelf en elkaar beter begrijpen en benut die diversiteit aan drijfveren en kwaliteiten. Meer over management drives.

  Management Drives verdieping
   team teamspeling

   Wij helpen je graag.

   Onze accountmanagers staan klaar om advies te geven. Samen kijken we wat de beste oplossing is voor jouw team.

   Aanvraagformulier

   Aanvraagformulier

   Vul ons aanvraagformulier in en we bellen je om snel een passende vrijblijvende offerte te mailen.

   Bel met ons

   Bel ons op 085 013 33 32. Dan kijken wij samen naar de mogelijkheden.

   Chat met ons

   Onderin het scherm kan je met ons chatten. We helpen je dan zo snel mogelijk met jouw vragen.