Management Drives met de humor

Veel humor met een diepere laag.

Vraag informatie aanVraag een vrijblijvende offerte aan

Kleuren management drives bij Teamspeling

Is management drives iets voor jullie? Om inzicht te krijgen in de drijvende kracht van jullie medewerkers of om uit te zoeken wat de impact van ieder individu is op jullie team? Wanneer je eerder hebt gezocht op kleuren management drives dan komen er een hoop resultaten naar boven. Maar welke partij kan jullie hier nou het best bij helpen? Met onze unieke formule kunnen jullie nog beter de drijfveren van de medewerkers boven water te krijgen. Dit doen we namelijk op een laagdrempelige manier en met een dosis humor. Jullie team krijgt hierdoor een positieve boost, stelt zich makkelijker open en behaald zo sneller resultaat. Lees daarom snel verder om meer te leren over onze manier van management drives kleuren toepassen of neem gerust contact met ons op voor meer informatie. 

Management Drives trainingen voor teams en management

Spreek met je collega’s dezelfde taal en benut kinderlijk eenvoudig de onderlinge verschillen maximaal! Dit lijkt een slogan uit een reclame spotje. Te mooi is om waar te zijn. Maar voor gebruikers van Management Drives is dit gewoon een dagelijkse routine. En het kan nog leuker. TeamSpeling verzorgd Management Drives trainingen met heel veel humor, actie, eyeopeners en hilariteit. Want hoe verrassender de training hoe sneller je leert.

Geef jullie team kleur en ontdek met TeamSpeling wat Management Drives voor jullie team en organisatie kan betekenen.

Wat is Management Drives

Management Drives is een methode om de drijfveren van personen of teams inzichtelijk te maken. Een drijfveer is de natuurlijke houding of gedrag die voorspelt op welke wijze iemand zijn talenten en competenties inzet. In de theorie van Management Drives worden drijfveren ingedeeld in 6 categorieën, deze hebben alle zes een eigen kleur. Het grote voordeel is dat teamleden dezelfde (verander) taal gaan spreken. Dit bespaart jullie team heel veel gedoe, misverstanden, onbegrip en brandjes blussen.

Waarom Management Drives met humor?

De management Drives trainingen vragen van deelnemers om in de spiegel te (durven) kijken en ook de eigen imperfecties onder ogen te komen. We dagen deelnemers ook uit om te kunnen verplaatsen in de wereld met compleet andere drijfveren. De trainingen vragen dus van de deelnemers een relativerende houding en de bereidheid om de eigen wereld te verruimen.

Dit is precies wat humor ook doet. Humor verloopt via een parallel proces. Op een niet bedreigende manier wordt Iemand plots verrast met een wereld die even ‘niet meer klopt’. Daarmee leert deze persoon iets over de eigen standaarden en emoties. Een confrontatie met het gezonde verstand. Daarom zetten wij met regelmaat de normale wereld op z’n kop. Bijvoorbeeld met een vraag die het team niet zag aankomen, of een opdracht waarbij de spelregels plotseling veranderen. Of de teamleden komen de eigen valkuilen onder ogen tijdens een bingo show. Noem maar op! Achter elke gekke ervaring schuilt een educatief leerdoel. Het effect is dat er heel gelachen wordt. Deelnemers durven op een leuke manier de eigen comfortzone te stretchen. Zo helpt humor het leren versnellen.

Aanbod management trainingen

Wij hebben een aantal Management Drives teamtrainingen voor management teams. Management Drives is uitermate geschikt voor management teams. Niet alleen om de onderlinge samenwerken een blijvende boost te geven. Dit model helpt ook grip te krijgen op het sturen van veranderprocessen binnen de organisatie. Dat is wel zo handig voor managers. Want een goed managementteam weet dat je drijfveren van mensen niet kunt veranderen. Maar als je de drijfveren kent (bijvoorbeeld per afdeling), kun je er wel op sturen. Daarom hebben wij voor management teams diverse Management Drive trainingen ontwikkeld:

Management Drives basistraining

Met de basis training Management Drives voor management, krijgt jullie team inzicht in de drijfveren van de teamleden en het team en leer gebruik te maken van ieders kwaliteiten. Incompany, 1 dag (of verspreid over twee dagdelen).

Management Drives en Situationeel leiderschap

Met de management training Situationeel leiderschap, ervaar op een leuke speelse manier hoe verschillende stijlen van leidinggeven toe te passen in verschillende situaties. Incompany, 2 dagen (4 dagdelen)

Management Drives en Leidinggeven aan veranderingen

Leer tijdens deze gezellige training Leidinggeven aan veranderingen hoe je medewerkers mee kan nemen in veranderende tijden. Incompany, 2 dagen (4 dagdelen)

Management Drives en Leidinggeven met Lencioni

De training Management Drives en Leidinggeven met Lencioni is bedoeld voor management teams. Krijg grip op de vijf frustraties van teamwork waarbij alles begint met vertrouwen. Incompany, 3 dagdelen.

Aanbod teamtrainingen

TeamSpeling heeft een aantal Management Drives trainingen voor teams. Om effectief leiding te geven aan de organisatie is het belangrijk om te weten wat mensen écht beweegt en hier vervolgens de leiderschapsvorm op aan te passen. Op een eenvoudig en overzichtelijk manier krijg je de cultuur van de organisatie in kaart. Door bij mensen de belangrijkste drijfveren te motiveren, kun je als manager (en als management team) het beste in mensen naar boven halen. Omdat ook dit zo logisch klinkt - en we zijn er toch -  nemen we jullie organisatie graag mee naar de wereld van Management Drives. Zie hieronder ons aanbod Management Drives trainingen voor teams uit de hele organisatie:

Management Drives basistraining

Krijg inzicht in de drijfveren van de teamleden en het team en leer gebruik te maken van ieders kwaliteiten. Management Drives basistraining voor teams. Incompany, 1 dag (of verspreid over twee dagdelen).  Incompany, 2 dagdelen.

Management Drives en Anders feedback

Ontdek elkaar drijfveren, kwaliteiten en valkuilen en leer feedback te geven. Management Drives en Anders feedback. Incompany, 3 dagdelen.

Management Drives en Vitaliteit & Werkdruk

Maak kennis met Management Drives en beleef hoe drijfveren de vitaliteit beïnvloeden. Management Drives en Vitaliteit & Werkdruk. Incompany, 3 dagdelen.

Management Drives en Anders vergaderen

Leer met je team hoe de vergadering nog leuker, uitdagender en effectiever te maken. De enige vergadertraining waar keihard gelachen gaat worden! Management Drives en Anders vergaderen. Incompany, 3 dagdelen.

Management drives kleuren

Wat zijn de drijfveren van jullie collega's? Wat zet hen in hun kracht? Waar zijn ze goed in? Waar liggen de ontwikkelpunten? Met kleuren management drives kom je hierachter. Op basis van een vragenlijst vinden we deze drijfveren en kan je de drijfveren onderverdelen in 6 management drives kleuren. Groen is een people manager, oranje een ondernemer, rood een aanpakker, geel een visionair, paars staat voor veiligheid en blauw voor zekerheid. Wanneer elke medewerker weet welke management drives kleuren het best bij hem of haar past, gaan we met elkaar aan de slag met de management training. Na de kleurtoekenning gaan we namelijk onder andere kijken hoe jullie medewerkers effectiever met elkaar kunnen samenwerken. Het omgaan met stress, versterken van persoonlijk leiderschap en het benutten van krachten komen ook aan bod. Lees in de volgende alinea meer over hoe wij dit doen. 

Visionair (geel)

De natuurlijke houding van de Visionair is dat hij (lees: hij of zij) wilt analyseren en begrijpen. Zaken moeten inhoudelijk kloppen en hij wil vrijheid ervaren in zijn denken en het doen. Een Visionair is vanzelfsprekend erg gericht op de toekomst en bekijkt dit graag vanuit een theoretisch of modelmatig perspectief.

People manager (groen)

Groen is kenmerkend voor sociaal ingestelde personen. Deze zijn doorgaans erg gericht op onderlinge samenhang en harmonie. Groen is gevoelig voor de emoties die spelen bij anderen en heeft hierbij een oog voor de zwakkeren binnen een groep. De basishouding van een People manager is dat iedereen gelijk is. Het werken in teamverband is een belangrijke voorwaarde voor groen.

Ondernemer (oranje)

De ondernemer is een competitief ingesteld persoon binnen een team. Hij wil zichzelf graag laten zien en is gericht op kansen die zich voordoen. Het behalen van zichtbare resultaten is erg belangrijk voor de ondernemer. Lijstjes maken en doelen behalen is een kenmerkende werkhouding.

Bestuurder (blauw)

Een bestuurder gaat voor zekerheid en is loyaal aan de gekozen richting. Regels, discipline en betrouwbaarheid zijn belangrijke voorwaarden om effectief te kunnen functioneren. Afspraak = afspraak is de basishouding van een bestuurder. Heeft ook een sterk gevoel voor rechtvaardigheid en vindt hierbij dat overtredingen bestraft moeten worden.

Autoriteit (rood)

Deze kleur staat voor durf, tempo en kracht. Een persoon die deze kleur als dominante kleur heeft is daadkrachtig en ongeduldig. Kan erg snel en impulsief reageren en is alert op gevaar en beschermt zijn domein. Een autoriteit wil met respect bejegend worden en heeft zelf weinig vertrouwen in machthebbers. Hij is ook een erg trouw persoon op vriendschapsvlak.

Nestor (paars)

De laatste in de 6 stijlen is de Nestor. Een nestor stelt zich dienstbaar op aan zijn team en wil geborgenheid en beslotenheid creëren. Hij hecht waarde aan tradities en wil graag regelmatig terugkerende momenten. Heeft gevoel voor symboliek en rituelen en manifesteert zichzelf niet als individu maar gaat op in het collectief.

Laagdrempelig en met een grote dosis humor

De reden om voor Teamspeling te kiezen, is omdat wij al sinds 2014 ervaring hebben met kleuren management drives. Het doel is om je team nog beter met elkaar te leren samenwerken door het ontdekken van hun drijfveren en sterke punten. Tijdens de gezellige en hands-on bijeenkomst laten we medewerkers (soms voor het eerst) inzien wat hun sterke punten zijn en punten waarin ze zich nog kunnen ontwikkelen. Dit leidt in veel gevallen tot grote hilariteit omdat sommige punten zó herkenbaar zijn. Na de bijeenkomst kennen jullie medewerkers elkaar beter dan ooit tevoren en ze hebben daarnaast ook nog eens een leuke tijd gehad. Wij leveren enkel en alleen maatwerk omtrent kleuren management drives. Neem daarom gerust contact op voor meer informatie en wat het beste is voor jullie team. 

Nico-Jan Hoogma
directielid KNVB
(Directeur Topvoetbal)
blank

“Op een mooie manier de waarden van ons team en de profielen van onszelf besproken.”

Daniel van den Braak
Achmea IT
Daniel Van Den Braak Achmeait

"TeamEvent Online is enthousiast ontvangen. Een leuke afwisseling in een bijzondere tijd."

Patricia Helmons
Nationale-Nederlanden Bank
blank

“We hebben ervan genoten en leuk om zo lerende te zijn!.”

Mariska Nienhuis,

HR manager Significant
blank

“TeamSpeling maakte de dag verrassend, vrolijk, inspirerend en vooral raak!”

Maike Krommendijk
,
Manager Communicatie
blank

"Knap hoe de acteurs van Teamspeling zich verplaatsten in de dynamiek van onze organisatie. Echt een ervaring gegeven die blijft hangen."

Edward Feitsma
,
Teamleider NVB,
Nederlandse Vereniging voor Banken
Edwardf

“Vooral variatie was zeer inspirerend, van theorie naar praktijk, van abstract naar hele concrete suggestie, van denkwerk naar even ‘uit het brein’. Complimenten!”


Wilma Duivenvoorden


Achmea, Schade & Inkomen,
Agrarisch Bureau

blank

"
Fijn om eindelijk weer eens samen te lachen, leuk om eens op een andere manier een spiegel voorgehouden te krijgen!"

Frans Harms,
Amerpoort WoonMere
blank

"TeamSpeling verstaat de kunst om verschillende vormen van teambuilding te doen."

Joost Heessels,
Magenta Communicatie
blank

Over de Fake Speech: "Een aanrader!"

Yvon Roozeboom,
Locatiecoordinator
JP van den Bent
blank

“Iedereen praat er nog steeds over en ze zijn allemaal erg enthousiast om aan 'het werk' te gaan.”

Henk Barmentlo

Jong Vialis
Verkeerskundige 
Mobiliteit

blank

"We stonden still bij het feit dat een conflict eigenlijk begint bij jezelf en hoe je binnen je eigen cocon zit en nadenkt."

Maud Deenen,
ABCNOVA
blank

“De workshop heeft de verwachting ruimschoots overtroffen.”

Sylvia Been
, manager
Gemeente Krimpenerwaard
blank

"Op een leuke, luchtige manier wordt je geconfronteerd met de patronen in je team."

Ineke van der Vegt,
Senior stafmedewerker P&O
blank

"We hebben enorm gelachen, er was veel energie en helemaal wat wij hadden gehoopt."

Richard Halewijn
,
Teammanager WoonzorgSamen
Portret foto van Richard voor een review over de teambuilding van Teamspeling

"Ze zijn in staat om een groep aan zich te binden en op een humoristische wijze een serieus onderwerp te behandelen."

Yvonne Beumer
manager Service center

Facilicom
blank

"De sfeer was goed en het samenwerken is goed aan bod gekomen. Veel lachen, maar ook een serieuze insteek."

Diana Vogels
Rabobank
blank

"Heel geslaagd en was het vooral ook lachen 🙂 Zet het zeker ook aan tot denken hoe wij samenwerken (of niet)."

Ayse Zoodsma
De Nederlandse Bank
blank

"We kijken met tevredenheid terug naar de training en zeer blij dat we de workshop door jullie laten verzorgen."

 • Bel met ons

  Tijdens kantooruren zijn wij bereikbaar op 085 013 33 32

 • Vraag informatie aan

  Vraag via ons ons contactformulier Wij maken makkelijk en snel een vrijblijvende offerte voor je aan.

 • Chat met ons

  Als onze chat aanstaat, helpen we je graag met al je vragen!

Wij geven je graag advies en maken snel een vrijblijvende offerte voor je. Dus neem gerust contact met ons op, of vul het aanvraagformulier in!

Management teamtrainingen

Onze management trainingen creëren een veilige speelruimte waarin mensen kunnen leren. Zo bouwen wij mee aan leuke en lerende organisaties. Wij bieden serieuze trainingen, maar wel met humor, interactie en uit het hoofd. Een theorie begrijpen is ook ervaren en doen. Een management training wordt zo leuker en veel effectiever.
Management teamtraining Leidinggeven met de Piramide van Lencioni

Leidinggeven met de Piramide van Lencioni

Met deze management training beleven hoe jouw team in de piramide van Lencioni staat. Stap voor stap doorlopen we de diverse lagen van teamwork. Het team reflecteert op de eigen praktijk. Waaraan herkennen we de successen en de frustraties van teamwork? Leidinggeven met de Piramide van Lencioni

Management teamtraining Leidinggeven aan veranderingen

Leidinggeven aan veranderingen

Leuke management training voor de verandering. Het succes van een geslaagde verandering is het succes van goede samenwerking binnen het management team. Daarom schotelen we een aantal relevante verandermodellen voor en brengen de veranderkracht van jullie team in kaart. Bekijk deze management teamtraining

Management team training Situationeel leiderschap

Situationeel leiderschap

Serieuze management training, maar dan vol humor en accenten op teamwork en onderling vertrouwen. Jouw team gaat ervaren wat teamwork én het leidinggeven van een ieder vraagt. Een compleet integrale beleving. Effectief, efficiënter én super leuk! Situationeel leiderschap

Teambuilding - workshop voor een unieke ervaring
Management Drives basis teamtraining voor MT

Management Drives basistraining voor MT

De persoonlijkheidsprofielen ingedeeld op kleuren maakt het eenvoudig om de cultuur, de samenwerking en de resultaten te voorspellen en te sturen. Hoe jouw team meer grip krijgt op wat er speelt. Ga naar deze management training


"Afgelopen vrijdag een strategiesessie gehad en het team was heel duidelijk in het uitspreken en doorvragen naar de intenties van de ander. Dus dat is een hele winst."
Lisette Hetzler, HR director bij Thales.

Teamtrainingen

Eenmaal een teamtraining van TeamSpeling en wil je nooit meer een gewone teamtraining. De vele teams die jullie zijn voorgegaan hebben ervaren hoe leuk en effectief teamtrainingen van TeamSpeling zijn. Meer interactie, meer doen, meer ervaren en meer uit je hoofd.
Teambuilding - workshop voor een unieke ervaring
teamtraining vitaliteit en werkdruk

Vitaliteit & Werkdruk

Het wordt te vaak onderschat wat een gezonde werkdruk en vitaal team kan betekenen voor de resultaten. Teamtraining om jouw mensen en organisatie sterker te maken. Naar teamtraining Vitaliteit & Werkdruk

Teambuilding - workshop voor een unieke ervaring
Teamtraining Anders Feedback geven

Teamtraining Anders Feedback

Teamtraining vol humor, interactie, samenwerken en veranderen. Maak feedback geven en ontvangen weer gewoon. Maak het waardevol voor elkaar om samen te kunnen groeien. Naar teamtraining Anders Feedback

Teamtraining Anders vergaderen. Verander jouw vergadercultuur.

Anders vergaderen teamtraining

Een vergadercultuur kan een hele grote kostenpost worden voor het bedrijf en energie vretend zijn voor de medewerkers. Maak vergaderen weer leuk en effectief met deze leuke vergadertraining. Naar Teamtraining Anders vergaderen

Teamtraining Management Drives

Management Drives voor teams

De teamleden leren tijdens deze training elkaars drijfveren herkennen en te begrijpen. Deze teamtraining is ontzettend waardevol voor teams die sterker willen worden en willen groeien. Naar Management Drives


" Afgelopen vrijdag een strategiesessie gehad en het team was heel duidelijk in het uitspreken en doorvragen naar de intenties van de ander. Dus dat is een hele winst."
Lisette Hetzler, HR director bij Thales.

 • Bel met ons

  Tijdens kantooruren zijn wij bereikbaar op 085 013 33 32

 • Vraag informatie aan

  Vraag via ons ons contactformulier Wij maken makkelijk en snel een vrijblijvende offerte voor je aan.

 • Chat met ons

  Als onze chat aanstaat, helpen we je graag met al je vragen!

Wij geven je graag advies en maken snel een vrijblijvende offerte voor je. Dus neem gerust contact met ons op, of vul het aanvraagformulier in!