Situationeel leiderschap.

Ontdek wat leidinggeven in een veranderende wereld vraagt met Situationeel leiderschap.

Stap in de wereld van ontwikkelingsgericht leiderschap met TeamSpeling. Wij hebben een vernieuwde kijk op trainingen en op situationeel leiderschap. Ervaar samen met jouw team wat situationeel leiderschap van het team vraagt. Nu en in de toekomst. Beleef ook onze training Situationeel leiderschap met jouw team! Vraag vandaag nog informatie aan.

"Wij staan klaar om advies te geven voor jouw team. Vul het aanvraagformulier in en ontdek onze mogelijkheden!"

Tijdens deze management training situationeel leiderschap leert het team hoe je per situatie leidinggeeft aan teams in de ontwikkeling. Deze unieke training is speciaal ontwikkeld voor teams van managers, teamleiders of teamcoördinatoren. De deelnemers leren alles over het leiderschap model dat zij toepassen en leiderschapstijlen die aansluiten op de behoeften van de organisatie.

Management training Situationeel leiderschap bij TeamSpeling.

Teamtraining Situationeel leiderschap maar dan met humor en meer impact.

Bouw mee aan de toekomst van jouw organisatie

Wil je een actieve rol spelen in het vormgeven van een organisatie die klaar is voor de toekomst? Een organisatie waar teams taakvolwassen en zelfsturend zijn? Dan is het tijd om de stap te zetten naar een nieuwe visie op leiderschap. Met de juiste training en mindset kun je een verschil maken in hoe jouw organisatie zich aanpast en ontwikkelt in deze snel veranderende wereld.

Management Training Situationeel leiderschap

Wat is de training situationeel leiderschap

Het programma zit vol met humor, leuke, gekke, verrassende opdrachten. Telkens weer doet het team samen nieuwe ontdekkingen. Zo worden de deelnemers bewust van hun invloed als leidinggevende en leren zij de persoonlijke leiderschapsstijl aan te laten sluiten bij diverse teamfases. Kortom, de deelnemende leidinggevenden gaan samen op een super leuke manier aan de slag met het versterken van een cultuur die aansluit bij de ambities van jullie organisatie.

Na deze training kunnen de deelnemers meteen werken aan een flexibele en geïnspireerde organisatie met volwassen teams die zelfstandig kunnen opereren. Ja, na deze training van een dag zijn de deelnemers gereed. Deze training situationeel leiderschap vol zit met super leuke momenten en waardevolle nieuwe inzichten.

“Er is een wereld vóór en ná de training situationeel leiderschap”

De baanbrekende formule van TeamSpeling

Wij zijn TeamSpeling. Wij hebben een baanbrekende formule ontwikkeld! Bij al onze unieke werkvormen mixen wij drie ingrediënten:

  1. De bouwstenen van humor,
  2. Relevante theorie,
  3. én een concrete hedendaagse leer uitdagingen van jouw team.

Het team wordt op een onverwacht moment op het verkeerde been gezet. Verrassend en waanzinnig. Binnen de hilarische verwarring die daaruit ontstaat, laten de deelnemers zich echt zien. Hierdoor kunnen onze trainers op een sympathieke wijze een spiegel voorhouden, wat altijd nieuwe inzichten oplevert. Bijvoorbeeld over gewoonten, patronen en vanzelfsprekendheden binnen het team, waar niemand zich eigenlijk meer bewust van was. Eyeopeners die leiden tot een betekenisvolle leerervaring.

Situationeel leiderschap anno nu.

We bevinden ons in het tijdvak van de wendbare, lerende en bezielde organisaties. Deze nieuwe ontwikkeling vraagt óók om een nieuwe visie op situationeel leiderschap. Ga voor deze unieke training Situationeel Leiderschap als je wil meebouwen aan een organisatie met teams, projectgroepen en afdelingen die taakvolwassen en zelfsturend zijn!
Training Situationeel leiderschap van TeamSpeling

Alle unieke voordelen van situationeel leiderschap bij TeamSpeling

De enige training in situationeel leiderschap Nederland!
Dit is de eerste (en tot nu toe de enige) training situationeel leiderschap aan teams.

Eindelijk nieuwe modellen!
Oude jaren 70 modellen Hersey en Blanchard en de teamontwikkelingsfasen van Tuckman maken plaats voor modellen die wel antwoord bieden op de uitdagingen van deze tijd.

Direct effect in jullie praktijk!
Je gaat niet anoniem naar een zaaltje ergens in het land om theorie op te halen. Dit is de enige systeemgerichte training waarin organisatiedoelen en teamdoelen worden vertaald naar teamfase gericht leiderschap.

Leeravontuur vol humor!
Jij gaat niet staren naar een oersaaie powerpointpresentatie. Bij ons ga je de lessen beleven en heel veel lachen.

Boost voor het management!
Deze training brengt meer op nieuwe inzichten. Samen een nieuwe ervaring aangaan, elkaar beter begrijpen en heel hard lachen. Een boost voor het management.

.Welke twee oude rondgepompte leiderschapsmodellen ga je niet terugvinden in deze training?

Met deze management training situationeel leiderschap leer je als leidinggevende jouw leiderschapsstijl aan te passen aan de verschillende uitdagingen van verschillende teams. Hiermee stappen met onze trainingsmethode af van het verouderde, leiderschapsmodel van Hersey en Blanchard. Ook stappen we van het verouderde team fasenmodel van good old Tuckman. De wereld is sinds de jaren 70 (zo oud zijn deze modellen) aanzienlijk veranderd. Niet de individueel gerichte aanpak, maar de collectie wendbaarheid van bezielde teams vormen de sleutel van organisatie succes.

Leiderschap is niet langer alleen het geven van instructies; het is het creëren van een omgeving waarin iedereen kan groeien, samenwerken, leren en bijdragen aan het gemeenschappelijke doel. Ben jij klaar om deze uitdaging aan te gaan?

Advies en een vrijblijvende offerte?

Wij helpen je graag met advies en een vrijblijvende offerte. Vul het aanvraagformulier in en wij zorgen dat het goed komt.  

Meer interessante trainingen in teamverband.

Maak kennis met DISC, Belbin en Management Drives trainingen bij TeamSpeling. Deze trainingen worden beleefd op een door jullie gekozen locatie. Naar aanleiding van persoonlijke tests aan de slag en ontdekken jullie wat de team dynamieken, rollen of drives zijn. Leer elkaar versterken en groei als team.

Maak kennis met DISC, Belbin en Management Drives trainingen bij TeamSpeling. Deze trainingen worden beleefd op een door jullie gekozen locatie. Naar aanleiding van persoonlijke tests aan de slag en ontdekken jullie wat de team dynamieken, rollen of drives zijn. Leer elkaar versterken en groei als team.
verandermanagement voor teams - team training verandering

Verandermanagement. Leren omgaan met verandering.

Verandermanagement is een gestructureerde aanpak om organisaties en hun medewerkers te begeleiden bij het doorvoeren van gewenste veranderingen. Het...

Bedrijfsuitje de VeranderShow. Bedrijfsuitjes van TeamSpeling voor de verandering.

Stap in de wereld van TeamSpeling. Met een bedrijfsuitje zoals je ze nog nooit hebt meegemaakt. Wij hebben een geheel nieuw concept ontwikkeld...

Management drives voor het mt – management team.

Stap met het management team in de wereld van de drijfveren van het team. TeamSpeling heeft een management drives training ontwikkeld voor...

Omgaan met verandering – teambuilding Verander Fitness

Verander Fitness is een teambuilding voor samenwerking en omgaan met verandering. Met deze superleuke teambuilding is het team meer...

Leidinggeven aan verandering

Stap in de wereld van verandermanagement met jouw management team. Leidinggeven aan verandering is een training zoals je ze nog nooit hebt...

Belbin training. Ontdek de Belbin teamrollen in jouw team.

Stap in de wereld van de Belbin teamrollen met TeamSpeling. Met deze Belbin training worden jouw teamleden zich bewust van de teamrollen in het...

DISC Training Met DISC Profielen: Het DISC Model.

Stap in de wereld van DISC en TeamSpeling. Met deze bijzondere DISC training zal jouw team een grote sprong maken in de ontwikkeling. Ervaar wat de...

Situationeel leiderschap

Stap in de wereld van ontwikkelingsgericht leiderschap met TeamSpeling. Wij hebben een vernieuwde kijk op trainingen en op situationeel leiderschap....

Leidinggeven met het Lencioni model. Management trainng.

Stap samen met TeamSpeling in de wereld van het Lencioni model. Beleef met jouw management team alle lagen van het Lencioni model. Hoe staat jouw...

Management training in teamverband van TeamSpeling.

Stap in de wereld van de management training volgens TeamSpeling. Wij hebben een geheel nieuw concept ontwikkeld waarin samen ervaren, samen lachen...

Ontdek de kracht van vernieuwd leiderschap in een veranderende wereld met situationeel leiderschap.

Leiderschap is een term die door de jaren heen veel evoluties heeft doorgemaakt. In een wereld waar verandering de enige constante is, vraagt dit om een frisse blik op hoe we leidinggeven. Het model van Hersey & Blanchard, ooit een revolutionaire kijk op situationeel leiderschap, lijkt niet meer volledig aan te sluiten bij de dynamiek van de huidige tijd. We leven in een tijdperk van wendbare, lerende en bezielde organisaties. Deze nieuwe realiteit vereist een leiderschapsstijl die niet alleen taakgericht is, maar ook de taakvolwassenheid van teams erkent en stimuleert.

Management Training Situationeel leiderschap

De evolutie van leiderschapsmodellen

Leiderschapsmodellen hebben zich altijd aangepast aan de tijdgeest en de behoeften van organisaties. Van autoritair leidinggeven naar meer democratische vormen, de ontwikkeling is duidelijk. Maar wat betekent dit voor het huidige tijdperk?

Situationeel leiderschap.

Aanpassen van de leiderschapsstijl aan het niveau van taakvolwassenheid van het team.

Taakvolwassen teams.

Teams die zelfstandig kunnen opereren, beslissingen nemen en problemen oplossen.

Leiderschapsstijlen.

Van taakgericht tot mensgericht, de stijl van leidinggeven moet aansluiten bij de behoeften van het team.

Deze elementen vormen de basis voor een moderne visie op leiderschap, waarbij de nadruk ligt op het ondersteunen en faciliteren van teams om zelf de regie te nemen.

Welke twee oude rondgepompte leiderschapsmodellen ga je niet terugvinden in deze training?

Met de training Situationeel leiderschap leer je als leidinggevende jouw leiderschapsstijl aan te passen aan de verschillende uitdagingen van verschillende teams. Hiermee stappen met onze trainingsmethode af van het verouderde, leiderschapsmodel van Hersey en Blanchard. Ook stappen we van het verouderde team fasenmodel van good old Tuckman. De wereld is sinds de jaren 70 (zo oud zijn deze modellen) aanzienlijk veranderd. Niet de individueel gerichte aanpak, maar de collectie wendbaarheid van bezielde teams vormen de sleutel van organisatie succes.

Leiderschap is niet langer alleen het geven van instructies; het is het creëren van een omgeving waarin iedereen kan groeien, leren en bijdragen aan het gemeenschappelijke doel. Ben jij klaar om deze uitdaging aan te gaan?

voordeel 141 b

Jullie gewenste locatie

Wij komen naar een door jullie gekozen locatie. Dat kan op kantoor zijn of een andere ruimte binnen of buiten.

voordeel 2

Ontdekkingstocht vol humor

Wij komen naar een door jullie gekozen locatie. Dat kan op kantoor zijn of een andere ruimte binnen of buiten.

voordeel 371 c

Boost voor de verbinding!

Wij komen naar een door jullie gekozen locatie. Dat kan op kantoor zijn of een andere ruimte binnen of buiten.

voordeel 14

Boost voor de verbinding!

Wij komen naar een door jullie gekozen locatie. Dat kan op kantoor zijn of een andere ruimte binnen of buiten.

Teambuilding over samenwerken, veranderen, verbinding en samen lachen,
Bedrijfsuitjes actief leuk met collega's een leuke interactieve show
Leukste teamuitjes op locatie. Actief en verbindend voor de teamontwikkeling.
Trainingen Lencioni, effectief vergaderen, feedback en teamwork.
Management training. Trainingen over lencioni, situationeel leiderschap en leidinggeven
trainingen met persoonlijkheidstest zoals DISC, Belbin en management drives
Teamdagen. Kies jouw teamdag over samenwerken, teamfasen, feedback of Lencioni.
Feedback geven en ontvangen
Waarom het model van Hersey en Blanchard achterhaald is

Waarom het model van Hersey en Blanchard achterhaald is

Het traditionele model van situationeel leiderschap van Hersey en Blanchard is achterhaald in de moderne werkomgeving. TeamSpeling introduceert een nieuwe aanpak, gericht op systeemdenken en teamontwikkeling, die managers concrete tools biedt om teams te versterken en succesvol te leiden.

Top 10 behoefte aan soft skills voor de Nederlandse arbeidsmarkt

Top 10 behoefte aan soft skills voor de Nederlandse arbeidsmarkt

In de snel veranderende wereld van werk zijn soft skills belangrijker dan ooit. Deze blogpost onthult de top 10 meest gevraagde soft skills in Nederland in 2024, waaronder communicatie, aanpassingsvermogen en samenwerking, en legt uit waarom deze vaardigheden essentieel zijn voor succesvolle teams en organisaties.

Google’s Project Aristotle: De Verrassende Sleutel tot Succesvolle Teams

Google’s Project Aristotle: De Verrassende Sleutel tot Succesvolle Teams

Google’s Project Aristotle onthult dat psychologische veiligheid, de sleutel tot succesvolle teams, belangrijker is dan individuele vaardigheden. Ontdek hoe teambuilding en trainingen van TeamSpeling vertrouwen opbouwen en communicatie verbeteren om een veilige omgeving te creëren waarin teams floreren.

De 5 belangrijkste KPI’s voor teamontwikkeling

De 5 belangrijkste KPI’s voor teamontwikkeling

Meet het succes van je teamontwikkeling! Ontdek 5 essentiële KPI’s en praktische tips voor HR-managers om de effectiviteit van teambuilding en trainingen te evalueren. Verbeter teamprestaties, betrokkenheid en meer.

10 Redenen om te investeren in teambuilding en trainingen

10 Redenen om te investeren in teambuilding en trainingen

Dit artikel presenteert 10 overtuigende, wetenschappelijk onderbouwde redenen waarom investeren in teambuilding en trainingen essentieel is voor het succes van jouw organisatie. Ontdek hoe deze investering leidt tot betere teamprestaties, meer betrokkenheid, een positieve bedrijfscultuur en veel meer.

TeamSpeling formule en concept
team trainingen met impact vind je bij TeamSpeling
Clemen Mensink en Jules Ponsioen de drijvende kracht achter TeamSpeling.