Leidinggeven aan veranderingen

Ook leuk voor afdelingsmanagers en teamleiders!

Verandermanagement: management teamtraining Leidinggeven aan veranderingen

Verandering is de enige constante voor elke organisatie. Daarom is Verandermanagement  binnen ieder bedrijf een belangrijk thema. Met change management bouw je aan de wendbaarheid van jouw organisatie. Met wendbare veranderplannen en het scheppen van een verander cultuur maak je de veranderingen tot een succes.  Verandermanagement is meer dan het maken van plannen. Jouw management team zal moeten kunnen omgaan met onzekerheden en inzichten die zich als maar voortschrijden. Bij onze verandermanagement training   komen deze onderwerpen ruimschoots aan de orde. Wij hebben bij TeamSpeling heeft veel ervaring met verander management trainingen voor grote organisaties.

Verandermanagement training

Als management wil je bouwen aan een lenige, voortdurend lerende, verander fitte organisatie. Dan is één ding zeker; in veranderende tijden is een goed functionerend management van onschatbare waarde. Zeker weten dat jouw team tijdens deze humorvolle verander management training een flinke stap in gaat zetten! Incompany. Jouw team, de praktijksituaties en het hier-en-nu staan centraal

 • Veel lachen waardoor er nog sneller wordt geleerd
 • Niet alleen de leidinggevenden, maar ook het hele team wordt versterkt

Onze verander management training is totaal anders dan die van andere trainingsbureaus. Door middel van onze unieke humorvolle TeamSpeling formule maken wij ruimte voor nieuwe inzichten. Onze programma’s staan metafoor voor verandering zelf. Het is een echte onvergetelijke beleving. Dit zorgt ervoor dat de inzichten van het team na de verandermanagement training een blijvend effect zal hebben.

Tijdsduur

Je verwacht bij een verandermanagement training misschien een kostbare, lange training, maar het tegendeel is waar. Het is ons gelukt om in 2-4 dagdelen al tot resultaten te komen.

 • Leidinggeven aan veranderingen: 2 dagdelen
 • Leidinggeven aan veranderingen met Management Drives: 4 dagdelen, en ter voorbereiding op de verandermanagement training vullen de deelnemers de vragenlijst in.

Resultaat

Wat is het resultaat van onze verandermanagement opleiding? Hoewel er veel gelachen zal worden tijdens de verandermanagement training verliezen we de doelen van change management niet uit het oog.

 • Inzicht in de individuele drijfveren en die van het team met betrekking tot verandering
 • Leren weerstand te herkennen als bedreiging van basisbehoeften
 • Het team leert weerstand om te buigen naar eigenaarschap
 • Kennis over verandermodellen en deze gericht toe te kunnen passen Je kunt jouw stijl van leidinggeven aanpassen en daarmee een positieve invloed uitoefenen op de groei en resultaten van de organisatie
 • De verbinding in management team wordt versterkt
 • Er wordt veel gelachen en het onderling vertrouwen wordt versterkt
 • Kortom, een basis om nog beter te sturen op veranderingen, processen en resultaten.

Onze teamtrainingen creëren een veilige speelruimte waarin mensen kunnen leren. Zo bouwen wij mee aan leuke en lerende organisaties.

Malou Kop Jansen
Malou Kop Jansen

Verbinding en plezier waren voor onze de belangrijkste begrippen. Bijzonder hoe ze 200 mensen in een mum van tijd mee hadden in de sfeer van de middag. Het liep precies zoals we van te voren hadden doorgesproken en gehoopt.

Suzanne Verheul
Suzanne Verheul

We hebben met ons team van 20 personen de training Vechten voor verbinding gedaan. Nog nooit zoveel gelachten tijdens een teambuilding activiteit! Echt een ontzetten leuke en leerzame ochtend gehad. Complimenten voor Laura!

Natalie Schokkenbroek
Natalie Schokkenbroek

Wij hebben de training "de lachspiegel' gevolgd. Een leuke en interactieve training. De training kent veel humor maar heeft ook een serieuze ondertoon waarbij je gedwongen wordt na te denken over jouw maar ook iemand anders zijn rol in een team. Ook kom je erachter hoe andere teamleden jou zien binnen een team. Dit helpt om ook eens een andere "pet" op te zetten en niet vast te houden aan je eigen patroon en gewoontes.

Els Jongetjes
Els Jongetjes

Op een ontspannen en leuke manier aan de slag geweest met toch wel een lastig onderwerp: werkdruk. Leuke werkvormen, veel gelachen en van alles geleerd over onszelf en van elkaar. Bedankt voor de toffe middag namens alle werkers van Nummer 13.

sumeyra kaya
sumeyra kaya

Zij hielden ons een ‘Bedrijfslachspiegel’ voor. Op basis van interactie met de medewerkers gingen ze helemaal los met knappe improvisaties, ontroerende liedjes, hilarische scènes en vooral veel humor. Er was niet alleen aandacht voor de mooie kanten van ons werk, ook de lastige kanten mochten er zijn. Het was een groot succes, wij hebben veel gelachen!

Mariëlla Melissen
Mariëlla Melissen

Als teamdag hadden we Clemen uitgenodigd met de teamlachspiegel. Wat hebben we genoten. Veel gelachen, lekker gerelativeerd, inzichten gekregen en bovenal veel verbinding met elkaar gevoeld. Clemen wist precies de juiste balans te vinden tussen lol en verdieping, tussen fanatiek bezig zijn en rust vinden. Kortom een hele fijne dag waarbij iedereen met een grote warme lach op zijn gezicht naar huis ging.
Bedankt voor deze bijzondere ervaring.

Suzanne Molendijk
Suzanne Molendijk

Onze teamdag met Teamspeling en Clemen aan het roer (of beter gezegd, de muziekbox) heeft ons zelfs meer gebracht dan we hadden gehoopt. Ons doel was om met plezier te werken aan verbinden, ontmoeten en inspireren en dat is ruimschoots behaald! Onwijs gelachen, tot inzichten gekomen, super fanatiek bezig geweest met elkaar en ga zo maar door. De dag vloog om. Wat een fijne energie en een boost voor ons team en wat heeft Clemen het fantastisch gedaan. Chapeau!

Menno Barten
Menno Barten

Het was een top middag, veel geleerd en veel met het team gelachen! 😊

Linda de Keijzer
Linda de Keijzer

Super leuke workshop gehad. Heel leerzaam, veel inzichten en nóg meer gelachen! Een aanrader voor elk bedrijf.

Hanneke van der Krieken
Hanneke van der Krieken

Aangenaam verrast door een leuke activiteit van TeamSpeling! Met ons bedrijfsteam van 10 personen waren we 2 uur lang geboeid en werden we meerdere keren op het verkeerde been gezet. Patronen werden (confronterend) zichtbaar en gaven mooie inzichten. Clemen leidt de training bijzonder goed, met een sterk gevoel voor humor en een prettige energie. Wij zijn erg nieuwsgierig naar nog meer mogelijkheden van TeamSpeling. Aanrader wat ons betreft!

Beoordeel ons ook op Google! Klik hierom een review te plaatsen

Programma

Wat houdt verandermanagement in? Het succes van een geslaagde verandering is het succes van goede samenwerking binnen het management team. Daarom schotelen we een leuke originele manier een aantal relevante verandermodellen voor en brengen de veranderkracht van jullie team in kaart. Jullie krijgen handvatten aangereikt die helpen grip te krijgen op veranderprocessen bij medewerkers. Ook leert het team hoe (anders) om te kunnen gaan met weerstand. Daarbij ontdek je welke drie basisbehoeften absoluut aandacht verdienen bij veranderingen.

Verandermanagement op maat

Er is zoveel leuks te leren op gebied van leiderschap in verandering. g Zolang je maar weet wat er speelt binnen jouw organisatie. Alles begint bij een goede duiding. Diverse verandermanagement modellen kunnen daarbij helpen. Jouw organisatie, een goede duiding, relevante modellen. Elke training is net weer anders. Om erachter  te komen welke training voor jouw situatie van toepassing is spreken we de opdracht vooraf goed met je door. Wat is voor jullie echt belangrijk? Op basis van dit antwoord maken wij er samen met jullie een hele leuke verandermanagement training van.

Humor en veranderen

Leidinggeven aan veranderingen vraagt van zowel managers als medewerkers het vermogen aan te boren te reflecteren en relativeren. Met andere woorden; afstand kunnen nemen waar je eigenlijk mee bezig bent.  Waar de verandermanagement theorie stopt gaat TeamSpeling verder. Wij voegen aan in onze management training een echte beleving toe. Jouw team wordt voortdurend op een leuke manier verrast. Zoals bij verandering het geval is. Maar dan veel leuker.  De stap naar humor is voor TeamSpeling  snel gezet. ; Humor en diepgaand  veranderen bestaan immers uit dezelfde bouwstenen; in beide gevallen wordt je even op het verkeerde been gezet, beleef je een sterke emotie en maakt het je bewust van nieuwe verrassende invalshoeken. Door bij change management humor samen te voegen ontstaan er leuke soms absurde situaties die je tóch iets leren over jullie context en leeruitdaging. .

Verander management anno nu

Wij maken ingewikkelde theorie gemakkelijk. Niet door je te overladen met powerpoints en materie, maar door je op een belevingsvolle manier tot  nieuwe inzichten te laten komen.  e. We zetten  je normale wereld soms even  op z’n kop. Het effect ervan is dat het juist  inzichten geeft hoe je normaal gesproken denkt en handelt. Wat een leuke manier en veilige manier om jezelf een spiegel voor te kunnen houden en nieuwe ervaringen aan te gaan. Dat is Verander management anno nu!  
Kortom, de  management trainingen van TeamSpeling zijn een beleving. Inhoudelijk en theoretisch sterk. Maar ook vol humor en accenten op teamwork en onderling vertrouwen. Jouw team gaat ervaren wat teamwork én het leidinggeven van een ieder vraagt. Een compleet integrale beleving. Effectief, efficiënter én super leuk!

Verandermanagement training combineren

Bij verandermanagement zijn  een beetje afstand kunnen nemen van de situatie en het besef van urgentie belangrijke voorwaarden. Logisch dat we dan uitkomen bij humor. Want humor helpt op een speelse manier de dingen zichtbaar en bespreekbaar te maken. In feite werkt change management niet anders. Samen gaan we kijken welk programma er voor jullie management team het beste past. Dit kan inhouden dat we kunnen gaan  combineren met andere programma’s uit ons assortiment. Combinatie met teambuilding Veranderfitness

Hoe leuk is het om deze verandermanagement training te combineren met Veranderfitness! Dit is een hilarische teambuilding waarbij jouw team lekker uit ‘het hoofd’ wordt gehaald en gaat beleven wat een verandermindset van jezelf vraagt. Een speelse ludieke teambuilding waar deelnemers de eyeopeners tegemoet zullen gaan lachen. Informeer naar de mogelijkheden voor jouw team of kijk op teambuilding Veranderfitness.

Combinatie met Management Drives

De training Leidinggeven aan verandering werkt heel goed in combinatie met de basistraining Management Drives. Management Drives profielen zijn er aanwezig in jullie team? Hoe kan je aansluiten bij de taal en drijfveren van de medewerkers? Welke ‘kleurenspel’ moet er worden gespeeld bij (jullie) verandering? Met Management Drives leer je samen  dezelfde taal spreken. Informeer naar de mogelijkheden voor jouw team of kijk op Management Drives basistraining voor MT.

Management Drives voor de hele de organisatie

Werken met Management Drives helpt veranderingen in je hele organisatie te versnellen. Door samen dezelfde taal te spreken kan er veel makkelijker worden gecommuniceerd. Samen de cultuur in kaart brengen en op een relatief eenvoudige manier ontdekken welke kwaliteiten en drijfveren er ingezet moeten worden om te verandering te komen. Veranderen zonder (te veel) .misverstanden. Hoe leuk! Informeer bij ons wat Management Drives voor jouw organisatie kan betekenen.

Managementtraining

Onze managementtraining programma's creëren een veilige speelruimte waarin mensen kunnen leren. Zo bouwen wij mee aan leuke en lerende organisaties. Wij bieden  betekenisvolle  trainingen, maar wel met humor, interactie en actie!. Een theorie begrijpen is ook ervaren en doen. Een managementtraining wordt zo leuker en veel effectiever.

Management team training Situationeel leiderschap

Managementtraining Situationeel leiderschap

In welke situaties pas je jouw stijl van leidinggeven aan? Jouw team gaat ervaren wat teamwork én het leidinggeven van een ieder vraagt. Een compleet integrale beleving. Effectief, efficiënter én super leuk! Management training Situationeel leiderschap

Management teamtraining Leidinggeven aan veranderingen

Leidinggeven aan veranderingen

Ontdek tijdens deze managementtraining de meest relevante verandermodellen en brengen de veranderkracht van jullie team in kaart. Bekijk deze management training

Management teamtraining Leidinggeven met de Piramide van Lencioni

Leidinggeven met de Piramide van Lencioni

Ga, tijdens deze management training, samen aan de slag met onderwerpen als vertrouwen, conflicten, betrokkenheid, heldere doelen, eigenaarschap en resultaten. Deze training maakt niet alleen jouw management team sterker. Leidinggeven met de Piramide van Lencioni

"Afgelopen vrijdag een strategiesessie gehad en het team was heel duidelijk in het uitspreken en doorvragen naar de intenties van de ander. Dus dat is een hele winst."
Lisette Hetzler, HR director bij Thales.


Wil je je eerst zelf verder verdiepen? Lees dan eens over de Piramide van Lencioni. De uitgangspunten van dit model zitten een veel onze programma’s verweven. Logisch ook. Want de belangrijkste pijler van deze piramide is vertrouwen. Dit model laat zien hoe de aanwezigheid of juist het gebrek aan vertrouwen doorwerkt in allerlei andere processen binnen jouw team of organisatie. Zeer waarschijnlijk zal deze piramide theorie ook herkenbaar zijn voor  jouw team of organisatie. Wij helpen jouw team bij het versterken van alle lagen van de piramide. Misschien wel zonder dat je het in de gaten hebt. Niet te veel theorie. Gewoon doen, beleven en aangaan die uitdaging!
YouTube player
team teamspeling

Meer informatie & advies?
Leuk dat je ons hebt gevonden! Wij geven graag advies en sturen in een handomdraai een vrijblijvende offerte. Vul ons aanvraagformulier in.

Aanvraagformulier