Leidinggeven met de Piramide van Lencioni

Management trainingen van TeamSpeling. Leuker en anders

Vraag informatie aan via aanvraagformulier

Management training: Leidinggeven met de Piramide van Lencioni

Patrick Lencioni is bekend door zijn model de Piramide van Lencioni. Bij dit model is de basis vertrouwen. Ontdek hoe de Piramide van Lencioni de resultaten van je team en organisatie kan verbeteren. In deze unieke management training leer hoe je het model kan toepassen op jouw praktijk. Krijg nieuwe inzichten tijdens deze training over hoe de aanwezigheid of afwezigheid van vertrouwen doorwerkt in alle processen van de organisatie.

De piramide van Lencioni

Met deze teamtraining Leidinggeven met de piramide van Lencioni worden de deelnemers niet gebombardeerd met alleen maar theorieën en met presentaties. Met een management training van TeamSpeling gaan jullie vooral in de doe-stand. De team training integreert interactie en humor met de theoretische kennis van Patrick Lencioni. Hierin verschilt onze training van die van veel andere aanbieders die volgens het het model de Piramide van Lencioni werken. Lees hier meer over of neem direct contact op om de toepasbaarheid van de Piramide van Lencioni op jouw organisatie door te nemen.

Ook leuk voor afdelingsmanagers en teamleiders!

Deze management training is, zoals de naam al zegt, gebaseerd op de Piramide van Lencioni. De Piramide van Lencioni is opgedeeld in vijf lagen. Te beginnen met de basis van vertrouwen, als fundering, onderaan het model. Kenmerkend voor een piramide is dat eerst alle onderliggende lagen voldoende gesteund moeten worden voordat omhoog gebouwd kan worden richting high performance en resultaten. Houd dit in gedachten als je het model van de Piramide Lencioni bekijkt.

Unieke voordelen

De Piramide van Lencioni training van TeamSpeling is anders dan je van gewend bent. De informele sfeer, de, theorie en leuke verrassende situaties, de humor en de teamgerichte aanpak worden samengebracht in fantastische leerbeleving. De formule van TeamSpeling is sinds de oprichting in 2014 een bewezen en zeer populair concept. De voordelen op een rij:

  • Op een leuke locatie waar jij het wil. Wij komen wel!
  • Jouw team, jullie context en leeruitdaging staan centraal
  • Bij vlagen een hilarische beleving. Dat betekent nóg sneller leren!
  • Groot effect op het vertrouwen binnen het leiderschapsteam én de hele organisatie

Tijdsduur

Leidinggeven met Lencioni: 2 dagdelen Leidinggeven met Lencioni in combinatie met Management Drives: 4 dagdelen, en ter voorbereiding op de training vullen de deelnemers de vragenlijst in.

Resultaat

TeamSpeling ontwikkelt slimme trainingsprogramma’s. De leerdoelen, de theorie, de uitdagingen, de context van jouw team en de enorme dosis humor, allemaal geïntegreerd in onze unieke werkvormen. Dat maakt ieder moment van de training op een leuke manier spannend en altijd betekenisvol. Hier een paar resultaten op een rij:.

  • Het team herkent de signalen van gebrek aan vertrouwen, zowel bij processen in het eigen team als in de organisatie
  • Het onderling vertrouwen krijgt een boost
  • Het team krijgt handvatten aangereikt voor elke teamuitdaging
  • 101% lachgarantie
  • Het team is klaar voor een volgende stap!

Onze management trainingen creëren een veilige speelruimte waarin mensen kunnen leren. Zo bouwen wij mee aan leuke en lerende organisaties

Malou Kop Jansen
Malou Kop Jansen
Verbinding en plezier waren voor onze de belangrijkste begrippen. Bijzonder hoe ze 200 mensen in een mum van tijd mee hadden in de sfeer van de middag. Het liep precies zoals we van te voren hadden doorgesproken en gehoopt.
Suzanne Verheul
Suzanne Verheul
We hebben met ons team van 20 personen de training Vechten voor verbinding gedaan. Nog nooit zoveel gelachten tijdens een teambuilding activiteit! Echt een ontzetten leuke en leerzame ochtend gehad. Complimenten voor Laura!
Natalie Schokkenbroek
Natalie Schokkenbroek
Wij hebben de training "de lachspiegel' gevolgd. Een leuke en interactieve training. De training kent veel humor maar heeft ook een serieuze ondertoon waarbij je gedwongen wordt na te denken over jouw maar ook iemand anders zijn rol in een team. Ook kom je erachter hoe andere teamleden jou zien binnen een team. Dit helpt om ook eens een andere "pet" op te zetten en niet vast te houden aan je eigen patroon en gewoontes.
Els Jongetjes
Els Jongetjes
Op een ontspannen en leuke manier aan de slag geweest met toch wel een lastig onderwerp: werkdruk. Leuke werkvormen, veel gelachen en van alles geleerd over onszelf en van elkaar. Bedankt voor de toffe middag namens alle werkers van Nummer 13.
sumeyra kaya
sumeyra kaya
Zij hielden ons een ‘Bedrijfslachspiegel’ voor. Op basis van interactie met de medewerkers gingen ze helemaal los met knappe improvisaties, ontroerende liedjes, hilarische scènes en vooral veel humor. Er was niet alleen aandacht voor de mooie kanten van ons werk, ook de lastige kanten mochten er zijn. Het was een groot succes, wij hebben veel gelachen!
Mariëlla Melissen
Mariëlla Melissen
Als teamdag hadden we Clemen uitgenodigd met de teamlachspiegel. Wat hebben we genoten. Veel gelachen, lekker gerelativeerd, inzichten gekregen en bovenal veel verbinding met elkaar gevoeld. Clemen wist precies de juiste balans te vinden tussen lol en verdieping, tussen fanatiek bezig zijn en rust vinden. Kortom een hele fijne dag waarbij iedereen met een grote warme lach op zijn gezicht naar huis ging. Bedankt voor deze bijzondere ervaring.
Suzanne Molendijk
Suzanne Molendijk
Onze teamdag met Teamspeling en Clemen aan het roer (of beter gezegd, de muziekbox) heeft ons zelfs meer gebracht dan we hadden gehoopt. Ons doel was om met plezier te werken aan verbinden, ontmoeten en inspireren en dat is ruimschoots behaald! Onwijs gelachen, tot inzichten gekomen, super fanatiek bezig geweest met elkaar en ga zo maar door. De dag vloog om. Wat een fijne energie en een boost voor ons team en wat heeft Clemen het fantastisch gedaan. Chapeau!
Menno Barten
Menno Barten
Het was een top middag, veel geleerd en veel met het team gelachen! 😊
Linda de Keijzer
Linda de Keijzer
Super leuke workshop gehad. Heel leerzaam, veel inzichten en nóg meer gelachen! Een aanrader voor elk bedrijf.
Hanneke van der Krieken
Hanneke van der Krieken
Aangenaam verrast door een leuke activiteit van TeamSpeling! Met ons bedrijfsteam van 10 personen waren we 2 uur lang geboeid en werden we meerdere keren op het verkeerde been gezet. Patronen werden (confronterend) zichtbaar en gaven mooie inzichten. Clemen leidt de training bijzonder goed, met een sterk gevoel voor humor en een prettige energie. Wij zijn erg nieuwsgierig naar nog meer mogelijkheden van TeamSpeling. Aanrader wat ons betreft!

Beoordeel ons ook op Google! Klik hierom een review te plaatsen

team teamspeling

Meer informatie & advies?
Leuk dat je ons hebt gevonden! Wij geven graag advies en sturen in een handomdraai een vrijblijvende offerte. Vul ons aanvraagformulier in.

Aanvraagformulier

Programma Leiding geven met Lencioni

Tijdens deze management training doorloopt jouw team op een ervaringsgerichte manier het model van de Piramide van Lencioni. Betekenisvol én met de nodige humor. Dat maakt deze managementtraining zo uniek. Ga voor deze training en grijp die tools om jouw team en de organisatie naar een next level te tillen.

Lencioni Piramide voor het management team

Het management team maakt kennis met de Piramide van Lencioni. Stap voor stap doorlopen we de diverse lagen van teamwork. Het team reflecteert op de eigen praktijk. Het gaat om vertrouwen, conflicten, betrokkenheid, verantwoordelijkheid en resultaten. Het teambelang staat voorop.Versterk tijdens deze training jouw team op al deze onderdelen.Waaraan herkennen we de successen en de frustraties van teamwork?

Deze management training is vooral ook heel leuk, interactief en actief! Niet te statisch. Met leuke, speelse en verrassende werkvormen gaat jouw leiderschapsteam de piramide van Lencioni ervaren. Met regelmaat dus even weg uit ‘het hoofd’. Het is immers niet de ratio waar het gevoel van vertrouwen zetelt.

Niet alleen theorie, maar de Piramide van Lencioni echt beleven!

Dus vooral veel ervaren en beleven hoe jouw team in de piramide van Lencioni staat. De antwoorden wijzen zich vanzelf uit. In welke mate durven de teamleden zich kwetsbaar te tonen? Hoe wordt er naar elkaar geluisterd? Is er veiligheid om kritische onderwerpen op tafel te leggen? Hoe duidelijk zijn de afspraken en in welke mate zijn de spelers daadwerkelijk teamgericht? Het antwoord op deze vragen gaan jullie zelf beleven.

Lachen met de piramide van Lencioni

Leren en veranderen vraagt een kritische blik en een relativerende houding. Het bruggetje naar humor is voor TeamSpeling dan snel gezet. Op een leuke manier zetten het team op het verkeerde been. Dat is onze manier om een team op te schudden en een afstand naar de eigen samenwerking te kijken. Deze reflectie vormt de basis om samen te kunnen leren en als team te groeien. Kortom, deze management training van TeamSpeling is een beleving. Inhoudelijk en theoretisch sterk. Maar dan vol humor en accenten op teamwork en onderling vertrouwen. Jouw team gaat ervaren wat teamwork én het leidinggeven van een ieder vraagt. Een compleet integrale beleving. Effectief, efficiënter én super leuk!

Combinatie met teambuilding Teamlachspiegel

Probeer de combinatie tussen  de Lencioni training  en de Teamlachspiegel.  Met teamworkshop als overkoepelend thema vullen beide programma’s elkaar uitstekend aan De Teamlachspiegel excelleert met de meest hilarische uitschieters en de Lencioni training onderscheidt juist met de verdieping en bezinning. e Ga voor dit  waanzinnige samenwerkings avontur. Informeer naar de mogelijkheden voor jouw team of kijk naar de teambuilding de Teamlachspiegel

Combinatie met Management Drive

Het is ook interessant de training Leidinggeven met de piramide van Lencioni te combineren met een training of workshop van Management Drives. Om de piramide van Lencioni stevig neer te kunnen zetten is een diversiteit aan aanwezige drijfveren en kwaliteiten noodzakelijk. Juist Management Drives brengt de drijfveren en kwaliteiten van jou en het team in kaart. Door deze twee trainingen met elkaar te combineren krijgt jouw team de inzichten van de piramide en de tools en taal vanuit Management Drives. Een effectieve combinatie.

Informeer naar de mogelijkheden voor jouw team of ga naar Management Drives basistraining voor MT

Management Drives voor de hele organisatie

Management Drives maakt de organisatie succesvoller. Medewerkers spreken dezelfde taal. Kwaliteiten worden beter ingezet en er is meer begrip voor elkaars valkuilen.De kennis van Management Drives helpt succesvolle teams samenstellen.  organisatie te versnellen. Met dit model hebben medewerkers een gemeenschappelijke taal in handen. Informeer bij ons wat Management Drives t voor jouw organisatie kan betekenen.

Met TeamSpeling

  • Op jullie locatie
  • Veel interactie
  • 101% lachen
  • Verbinden
  • Veranderen
  • Zinvol

Managementtraining

Onze managementtraining programma's creëren een veilige speelruimte waarin mensen kunnen leren. Zo bouwen wij mee aan leuke en lerende organisaties. Wij bieden  betekenisvolle  trainingen, maar wel met humor, interactie en actie!. Een theorie begrijpen is ook ervaren en doen. Een managementtraining wordt zo leuker en veel effectiever.

Management team training Situationeel leiderschap

Managementtraining Situationeel leiderschap

In welke situaties pas je jouw stijl van leidinggeven aan? Jouw team gaat ervaren wat teamwork én het leidinggeven van een ieder vraagt. Een compleet integrale beleving. Effectief, efficiënter én super leuk! Management training Situationeel leiderschap

Management teamtraining Leidinggeven aan veranderingen

Leidinggeven aan veranderingen

Ontdek tijdens deze managementtraining de meest relevante verandermodellen en brengen de veranderkracht van jullie team in kaart. Bekijk deze management training

Management teamtraining Leidinggeven met de Piramide van Lencioni

Leidinggeven met de Piramide van Lencioni

Ga, tijdens deze management training, samen aan de slag met onderwerpen als vertrouwen, conflicten, betrokkenheid, heldere doelen, eigenaarschap en resultaten. Deze training maakt niet alleen jouw management team sterker. Leidinggeven met de Piramide van Lencioni

"Afgelopen vrijdag een strategiesessie gehad en het team was heel duidelijk in het uitspreken en doorvragen naar de intenties van de ander. Dus dat is een hele winst."
Lisette Hetzler, HR director bij Thales.

YouTube player

Veel gestelde vragen over Piramide lencioni

Er zijn een aantal veel gestelde vragen over de piramide van Patrick Lencioni die we hier graag behandelen.

Wie is Patrick Lencioni?

Patrick Lencioni, bekend van Piramide Lencioni, is een Amerikaanse schrijver van management en leiderschapsboeken. Online staan een aantal lijsten met al zijn boeken. Verder komen er nog altijd nieuwe boeken bij. Zijn meest recente boek, van 2022, was: ‘The 6 Types of Working Genius’.

Wat is de piramide van Lencioni?

Piramide Lencioni, zoals je de Piramide van Patrick Lencioni afgekort tegenkomt, is een model voor samenwerking. Anders dan een management training, stimuleert Lencioni leiderschap en samenwerking in zowel het management als op de werkvloer. Het gaat om vertrouwen, conflicten, betrokkenheid, verantwoordelijkheid en resultaten. Het teambelang staat voorop. Dit is echter de theorie om met Lencioni teamwork naar een hoger niveau te tillen. Het leren ervan en de implementatie komt uit onze training voort.

Wat zegt Patrick Lencioni over conflicten?

Een belangrijk onderdeel in de Lencioni Piramide is weggelegd voor conflicten. Deze komen immers ook voor op de werkvloer. Veel mensen gaan conflicten uit de weg, maar de Lencioni pyramid zegt het tegenovergestelde: conflicten, stevige discussies en confrontatie kunnen een team vooruit helpen. Echter dit werkt alleen als er vertrouwen is. Dat Patrick Lencioni conflict juist zo belangrijk vindt, zegt de naam van zijn boek al.

Hoe heet het Piramide van Lencioni boek?

Het ‘Piramide van Lencioni boek’ heeft een andere naam dan de naam van het bekende model. Het boek waarin de Lencioni Piramide geïntroduceerd wordt, heet ‘De vijf frustraties van teamwork’ en is afkomstig uit 2002. Conflicten en de Lencioni Piramide zijn dus nauw verbonden. Zoals gezegd is dit niet alleen een must-read managementboek. Het is een boek die iedereen die in een team werkt zou moeten lezen.

Laten we samen de Lencioni piramide vragenlijst maken

Je bent nu aan het eind van dit artikel gekomen. De volgende stap is bepalen of je met het model van Lencioni betrokkenheid binnen jouw organisatie kunt vergroten. Om hierachter te komen, gaan wij graag het gesprek met je aan. Aan dit kennismakingsgesprek zijn geen kosten verbonden en het is geheel vrijblijvend. Wel zul je meteen na dit gesprek nieuwe kennis en inzichten opgedaan hebben. Wij sturen je na het gesprek een voorstel voor een training. Uiteraard kun je deze snel inboeken, maar als je de kennis verder wilt laten bezinken, kan dit natuurlijk ook. 

Wij horen in ieder geval graag van je om te kijken of er een match is tussen onze organisaties.


team teamspeling

Meer informatie & advies?
Leuk dat je ons hebt gevonden! Wij geven graag advies en sturen in een handomdraai een vrijblijvende offerte. Vul ons aanvraagformulier in.

Aanvraagformulier