Leidinggeven met de Piramide van Lencioni

Management trainingen van TeamSpeling. Leuker en anders

Management training: Leidinggeven met de Piramide van Lencioni

Je wil de resultaten van het bedrijf verbeteren. Maar waar begin je? Met het stellen van heldere doelen of een betere structuur? Willen we eerst zorgen voor meer verbinding, of gaat de focus naar een betere feedbackcultuur? In deze praktische en energieke management training leren jullie hoe het model van Lencioni (zijn piramide dus) antwoord geeft op al deze vragen. Eén ding verklappen we alvast: alles begint met vertrouwen. De mate van aanwezigheid ervan beïnvloedt alle processen van de organisatie.

Met deze team training worden de deelnemers niet gebombardeerd met alleen maar theorieën en met presentaties. Met een management training van TeamSpeling gaan jullie vooral in de doen stand. Met interactie en humor komen de ene-openers jullie tegemoet.

Ook leuk voor afdelingsmanagers en teamleiders!

Deze management training is, zoals de naam al zegt, gebaseerd op de Piramide van Lencioni. De piramide van Lencioni is opgedeeld in vijf lagen. Te beginnen met de basis van vertrouwen, als fundering, onderaan het model. Kenmerkend voor een piramide is dat eerst alle onderliggende lagen voldoende gesteund moeten worden voordat omhoog gebouwd kan worden richting high performance en resultaten.

Unieke voordelen

 • Incompany. Jouw team en jullie context staat centraal
 • Veel lachen = nog sneller leren
 • Effect op het vertrouwen binnen het leiderschapsteam én de hele organisatie

Tijdsduur

Leidinggeven met Lencioni: 2 dagdelen Leidinggeven met Lencioni in combinatie met Management Drives: 4 dagdelen, en ter voorbereiding op de training vullen de deelnemers de vragenlijst in.

Resultaat

 • Het team evalueert de eigen vijf lagen van teamwork >> Het team is zich bewust van het belang van vertrouwen
 • Het team herkent de signalen van gebrek aan vertrouwen, zowel bij processen in het eigen team als in de organisatie
 • Het onderling vertrouwen wordt versterkt
 • Het team krijgt concrete tools aangereikt om in alle lagen van teamwork te interveniëren
 • 101% lachgarantie
 • Het team is klaar voor een volgende stap!

Onze management trainingen creëren een veilige speelruimte waarin mensen kunnen leren. Zo bouwen wij mee aan leuke en lerende organisaties

Met TeamSpeling

 • Op jullie locatie
 • Veel interactie
 • 101% lachen
 • Verbinden
 • Veranderen
 • Zinvol

Benieuwd wat wij kunnen doen met jullie team?

Vraag informatie aan
Wij geven je graag advies en maken snel een vrijblijvende offerte voor je. Dus neem gerust contact met ons op, of vul ons aanvraagformulier in.
Tijdens kantooruren zijn wij bereikbaar via de chat of op 085 013 33 32

contact team teamspeling

Reviews op Google

Beoordeel ons ook op Google! Klik hier

Zij hielden ons een ‘Bedrijfslachspiegel’ voor. Op basis van interactie met de medewerkers gingen ze helemaal los met knappe improvisaties, ontroerende liedjes, hilarische scènes en vooral veel humor. Er was niet alleen aandacht voor de mooie kanten van ons werk, ook de lastige kanten mochten er zijn. Het was een groot succes, wij hebben veel gelachen!
sumeyra kaya
sumeyra kaya
07/11/2022
Als teamdag hadden we Clemen uitgenodigd met de teamlachspiegel. Wat hebben we genoten. Veel gelachen, lekker gerelativeerd, inzichten gekregen en bovenal veel verbinding met elkaar gevoeld. Clemen wist precies de juiste balans te vinden tussen lol en verdieping, tussen fanatiek bezig zijn en rust vinden. Kortom een hele fijne dag waarbij iedereen met een grote warme lach op zijn gezicht naar huis ging. Bedankt voor deze bijzondere ervaring.
Mariëlla Melissen
Mariëlla Melissen
03/11/2022
Onze teamdag met Teamspeling en Clemen aan het roer (of beter gezegd, de muziekbox) heeft ons zelfs meer gebracht dan we hadden gehoopt. Ons doel was om met plezier te werken aan verbinden, ontmoeten en inspireren en dat is ruimschoots behaald! Onwijs gelachen, tot inzichten gekomen, super fanatiek bezig geweest met elkaar en ga zo maar door. De dag vloog om. Wat een fijne energie en een boost voor ons team en wat heeft Clemen het fantastisch gedaan. Chapeau!
Suzanne Molendijk
Suzanne Molendijk
03/11/2022
Het was een top middag, veel geleerd en veel met het team gelachen! 😊
Menno Barten
Menno Barten
26/09/2022
Super leuke workshop gehad. Heel leerzaam, veel inzichten en nóg meer gelachen! Een aanrader voor elk bedrijf.
Linda de Keijzer
Linda de Keijzer
25/09/2022
Aangenaam verrast door een leuke activiteit van TeamSpeling! Met ons bedrijfsteam van 10 personen waren we 2 uur lang geboeid en werden we meerdere keren op het verkeerde been gezet. Patronen werden (confronterend) zichtbaar en gaven mooie inzichten. Clemen leidt de training bijzonder goed, met een sterk gevoel voor humor en een prettige energie. Wij zijn erg nieuwsgierig naar nog meer mogelijkheden van TeamSpeling. Aanrader wat ons betreft!
Hanneke van der Krieken
Hanneke van der Krieken
24/09/2022
Ontzettende leuke teammiddag gehad met dank aan TeamSpeling! Laura en Anna hebben gezorgd voor humor maar ook inzichten hoe wij als team georganiseerd zijn. Door een simpele spel en tevens ook een leuk spel kwamen we achter de zogenaamde belbin rollen van de medewerkers. Top middag gehad! Dank Laura en Anna voor de begeleiding😊
rahma bouka
rahma bouka
02/08/2022
Ontzettend goede Teambuilding gehad met ons Business Support team (De Bedrijfslachspiegel). Tijdens de organisatie was er veel flexibiliteit en werd duidelijk onderzocht wat ons team nodig had en met welke zaken rekening gehouden diende te worden. Na elkaar door de restricties 2 jaar bijna niet gezien te hebben hebben we een dagdeel vreselijk met elkaar gelachen, verhalen gedeeld, gehuild en weer leren communiceren. Voor de effectiviteit van ons team is dit goud waard. We gaan ZEKER vaker gebruik maken van TeamSpeling. Coach Mieke is ontzettend goed en heeft indrukwekkend veel inzicht in situaties en verhoudingen.
Orna Stapel
Orna Stapel
21/03/2022
Op een speelse manier tot de kern van ons team gekomen en hierbij elkaars rol beter leren begrijpen. Een ochtend waarin we echt aan de band binnen ons team hebben kunnen bouwen. Een echte aanrader!
Maud Aarts
Maud Aarts
29/07/2021

Programma

Tijdens deze management training doorloopt jouw team op een ervaringsgerichte manier de piramide. Betekenisvol én met de nodige humor. Dat maakt deze managementtraining zo uniek. Ga voor deze training en grijp die tools om jouw team en de organisatie naar een next level te tillen.

Het management team maakt kennis met de Piramide van Lencioni. Stap voor stap doorlopen we de diverse lagen van teamwork. Het team reflecteert op de eigen praktijk. Waaraan herkennen we de successen en de frustraties van teamwork?

Deze management training is vooral ook heel leuk, interactief en actief! Niet te statisch. Met leuke, speelse en verrassende werkvormen gaat jouw leiderschapsteam de piramide ervaren. Met regelmaat dus even weg uit ‘het hoofd’. Het is immers niet de ratio waar het gevoel van vertrouwen zetelt.

Dus vooral veel ervaren en beleven hoe jouw team in de piramide staat. In welke mate durven de teamleden zich kwetsbaar te tonen? Hoe wordt er naar elkaar geluisterd? Is er veiligheid om kritische onderwerpen op tafel te leggen? Hoe duidelijk zijn de afspraken en in welke mate zijn de spelers daadwerkelijk teamgericht? Het antwoord op deze vragen gaan jullie zelf beleven.

Lachen met Lencioni

Leren en veranderen vraagt een kritische blik en een relativerende houding. De stap naar humor is voor TeamSpeling dan snel gezet. Met regelmaat zetten we de normale wereld op z’n kop. Het effect: deelnemers leren meer over hun normale wereld en de vanzelfsprekendheden waar niemand aan twijfelt. Dit is vruchtbare grond voor zelfrelativering en verandering.

Kortom, de management training van TeamSpeling is een beleving. Inhoudelijk en theoretisch sterk. Maar dan vol humor en accenten op teamwork en onderling vertrouwen. Jouw team gaat ervaren wat teamwork én het leidinggeven van een ieder vraagt. Een compleet integrale beleving. Effectief, efficiënter én super leuk!

Combinatie met teambuilding Teamlachspiegel

De combinatie met deze training en de Teamlachspiegel werkt heel goed! De Teamlachspiegel is een hilarische teambuilding waarbij jouw team lekker uit ‘het hoofd’ wordt gehaald. In een achtbaan beleeft men waanzinnige samenwerking avonturen en doet het team nieuwe verrassende ontdekkingen over zichzelf. Het programma ontdooit, gooit de boel los en helpt jouw team nog meer van zichzelf te laten zien. Informeer naar de mogelijkheden voor jouw team of kijk naar de teambuilding de Teamlachspiegel

Combinatie met Management Drive

Deze training werkt heel goed in combinatie met de basistraining Management Drive. Wat zeggen de Management Drive profielen over de manier de vijf frustraties van teamwork? Welke kleuren zijn in welke fase het meest wenselijk? Met Management Drives spreek je met elkaar dezelfde taal. Welke situaties vragen welke kleuren om in te zetten? Informeer naar de mogelijkheden voor jouw team of ga naar Management Drives basistraining voor MT

Management Drives voor de hele de organisatie

Werken met Management Drives helpt veranderingen in je hele organisatie te versnellen. Het maakt veranderdoelen en de spelregels kinderlijk eenvoudig. Door samen dezelfde taal te spreken kan er veel makkelijker worden gecommuniceerd. Veranderen zonder (veel) gedoe. Hoe leuk! Informeer bij ons wat dit instrument voor jouw organisatie kan betekenen.

Met TeamSpeling

 • Op jullie locatie
 • Veel interactie
 • 101% lachen
 • Verbinden
 • Veranderen
 • Zinvol
 

Managementteamtraining programma's

Onze managementtraining programma's creëren een veilige speelruimte waarin mensen kunnen leren. Zo bouwen wij mee aan leuke en lerende organisaties. Wij bieden serieuze trainingen, maar wel met humor, interactie en uit het hoofd. Een theorie begrijpen is ook ervaren en doen. Een managementtraining wordt zo leuker en veel effectiever.
Management teamtraining Leidinggeven met de Piramide van Lencioni

Leidinggeven met de Piramide van Lencioni

Met deze managementtraining beleven hoe jouw team in de piramide van Lencioni staat. Stap voor stap doorlopen we de diverse lagen van teamwork. Het team reflecteert op de eigen praktijk. Waaraan herkennen we de successen en de frustraties van teamwork? Leidinggeven met de Piramide van Lencioni

Management teamtraining Leidinggeven aan veranderingen

Leidinggeven aan veranderingen

Leuke managementtraining voor de verandering. Het succes van een geslaagde verandering is het succes van goede samenwerking binnen het management team. Daarom schotelen we een aantal relevante verandermodellen voor en brengen de veranderkracht van jullie team in kaart. Bekijk deze management teamtraining

Management team training Situationeel leiderschap

Situationeel leiderschap

Serieuze managementtraining, maar dan vol humor en accenten op teamwork en onderling vertrouwen. Jouw team gaat ervaren wat teamwork én het leidinggeven van een ieder vraagt. Een compleet integrale beleving. Effectief, efficiënter én super leuk! Management training Situationeel leiderschap

Teambuilding - workshop voor een unieke ervaring
Management Drives basis teamtraining voor MT

Management Drives basistraining voor MT

De persoonlijkheidsprofielen ingedeeld op kleuren maakt het eenvoudig om de cultuur, de samenwerking en de resultaten te voorspellen en te sturen. Hoe jouw team meer grip krijgt op wat er speelt. Ontdek onze training Management Drives voor MT


"Afgelopen vrijdag een strategiesessie gehad en het team was heel duidelijk in het uitspreken en doorvragen naar de intenties van de ander. Dus dat is een hele winst."
Lisette Hetzler, HR director bij Thales.

Benieuwd wat wij kunnen doen met jullie team?

Vraag informatie aan
Wij geven je graag advies en maken snel een vrijblijvende offerte voor je. Dus neem gerust contact met ons op, of vul ons aanvraagformulier in.
Tijdens kantooruren zijn wij bereikbaar via de chat of op 085 013 33 32

contact team teamspeling