Management training Situationeel leiderschap

Ook leuk voor afdelingsmanagers en teamleiders!

Serieuze management training, Situationeel leidinggeven, waarin hard gelachen wordt

Deze management training Situationeel leidinggeven is er voor alle managementteams die in de manier leidinggeven met regelmaat in dezelfde reflexen schieten. Laat je verrassen in de speelse training. Leer hoe je jullie stijl van leidinggeven aan te passen aan specifieke situaties en behoeften van medewerkers. Als jouw team goed kan schakelen in leiderschapsstijlen dan versnelt het de betrokkenheid, de ontwikkeling, de creativiteit en de productiviteit binnen de hele organisatie.

Management trainingen van Teamspeling. De voordelen

 • Incompany. Jouw team, de praktijksituaties en het hier-en-nu staan centraal
 • Een leuke beleving vol situationele situaties
 • Informele sfeer, veel lachen waardoor er nog sneller wordt geleerd

Tijdsduur

 • Situationeel leidinggeven: 2 dagdelen
 • Optie: Situationeel leidinggeven met Management Drives: 4 dagdelen, en ter voorbereiding op de management training vullen de deelnemers de vragenlijst in.

Resultaat

 • Het team kent de verschillende leiderschapsstijlen binnen het model situationeel leidinggeven
 • Managers zijn flexibel in je stijl van leidinggeven, afhankelijk van de situatie, het team of de medewerker
 • Men heeft inzicht in diverse ontwikkelingsniveaus en de diversiteit aan drijfveren van medewerkers
 • Jouw team kan de stijl van leidinggeven aanpassen en daarmee een positieve invloed uitoefenen op de groei en resultaten van de organisatie
 • Kwaliteiten worden erkend en effectiever ingezet
 • De basis gelegd om nog beter te sturen op processen en resultaten
 • Veel lachen en elkaar op een leuke andere manier leren kennen!

Benieuwd wat wij kunnen doen met jullie team?

Vraag informatie aan
Wij geven je graag advies en maken snel een vrijblijvende offerte voor je. Dus neem gerust contact met ons op, of vul ons aanvraagformulier in.
Tijdens kantooruren zijn wij bereikbaar via de chat of op 085 013 33 32

contact team teamspeling

Reviews op Google

Beoordeel ons ook op Google! Klik hier

Zij hielden ons een ‘Bedrijfslachspiegel’ voor. Op basis van interactie met de medewerkers gingen ze helemaal los met knappe improvisaties, ontroerende liedjes, hilarische scènes en vooral veel humor. Er was niet alleen aandacht voor de mooie kanten van ons werk, ook de lastige kanten mochten er zijn. Het was een groot succes, wij hebben veel gelachen!
sumeyra kaya
sumeyra kaya
07/11/2022
Als teamdag hadden we Clemen uitgenodigd met de teamlachspiegel. Wat hebben we genoten. Veel gelachen, lekker gerelativeerd, inzichten gekregen en bovenal veel verbinding met elkaar gevoeld. Clemen wist precies de juiste balans te vinden tussen lol en verdieping, tussen fanatiek bezig zijn en rust vinden. Kortom een hele fijne dag waarbij iedereen met een grote warme lach op zijn gezicht naar huis ging. Bedankt voor deze bijzondere ervaring.
Mariëlla Melissen
Mariëlla Melissen
03/11/2022
Onze teamdag met Teamspeling en Clemen aan het roer (of beter gezegd, de muziekbox) heeft ons zelfs meer gebracht dan we hadden gehoopt. Ons doel was om met plezier te werken aan verbinden, ontmoeten en inspireren en dat is ruimschoots behaald! Onwijs gelachen, tot inzichten gekomen, super fanatiek bezig geweest met elkaar en ga zo maar door. De dag vloog om. Wat een fijne energie en een boost voor ons team en wat heeft Clemen het fantastisch gedaan. Chapeau!
Suzanne Molendijk
Suzanne Molendijk
03/11/2022
Het was een top middag, veel geleerd en veel met het team gelachen! 😊
Menno Barten
Menno Barten
26/09/2022
Super leuke workshop gehad. Heel leerzaam, veel inzichten en nóg meer gelachen! Een aanrader voor elk bedrijf.
Linda de Keijzer
Linda de Keijzer
25/09/2022
Aangenaam verrast door een leuke activiteit van TeamSpeling! Met ons bedrijfsteam van 10 personen waren we 2 uur lang geboeid en werden we meerdere keren op het verkeerde been gezet. Patronen werden (confronterend) zichtbaar en gaven mooie inzichten. Clemen leidt de training bijzonder goed, met een sterk gevoel voor humor en een prettige energie. Wij zijn erg nieuwsgierig naar nog meer mogelijkheden van TeamSpeling. Aanrader wat ons betreft!
Hanneke van der Krieken
Hanneke van der Krieken
24/09/2022
Ontzettende leuke teammiddag gehad met dank aan TeamSpeling! Laura en Anna hebben gezorgd voor humor maar ook inzichten hoe wij als team georganiseerd zijn. Door een simpele spel en tevens ook een leuk spel kwamen we achter de zogenaamde belbin rollen van de medewerkers. Top middag gehad! Dank Laura en Anna voor de begeleiding😊
rahma bouka
rahma bouka
02/08/2022
Ontzettend goede Teambuilding gehad met ons Business Support team (De Bedrijfslachspiegel). Tijdens de organisatie was er veel flexibiliteit en werd duidelijk onderzocht wat ons team nodig had en met welke zaken rekening gehouden diende te worden. Na elkaar door de restricties 2 jaar bijna niet gezien te hebben hebben we een dagdeel vreselijk met elkaar gelachen, verhalen gedeeld, gehuild en weer leren communiceren. Voor de effectiviteit van ons team is dit goud waard. We gaan ZEKER vaker gebruik maken van TeamSpeling. Coach Mieke is ontzettend goed en heeft indrukwekkend veel inzicht in situaties en verhoudingen.
Orna Stapel
Orna Stapel
21/03/2022
Op een speelse manier tot de kern van ons team gekomen en hierbij elkaars rol beter leren begrijpen. Een ochtend waarin we echt aan de band binnen ons team hebben kunnen bouwen. Een echte aanrader!
Maud Aarts
Maud Aarts
29/07/2021

Onze teamtrainingen creëren een veilige speelruimte waarin mensen kunnen leren. Zo bouwen wij mee aan leuke en lerende organisaties.

Programma Situationeel leidinggeven

Serieus leren met humor!

In deze training, Situationeel leidinggeven, leren de leidinggevenden samen de situationele effectiviteit te vergroten. De diverse leiderschapsstijlen worden in kaart gebracht en geanalyseerd. Welke voorkeursstijlen zijn aanwezig in het team en wat betekent dit voor manier waarop er leiding gegeven wordt aan de organisatie? Vervolgens ga je met het team ervaren hoe het leiderschap repertoire uit te breiden.

Humor en veranderen

Leren en veranderen vraagt een kritische blik en een relativerende houding. De stap naar humor is voor TeamSpeling dan snel gezet. Met regelmaat zetten we de normale normale wereld op z’n kop. Het effect: deelnemers leren meer over hun normale wereld en de vanzelfsprekendheden waar niemand aan twijfelt. Dit is vruchtbare grond voor zelfrelativering, verandering en situationeel leiderschap.

Kortom, de management trainingen van TeamSpeling zijn een beleving. Inhoudelijk en theoretisch sterk. Maar dan vol humor en accenten op teamwork en onderling vertrouwen. Jouw team gaat ervaren wat teamwork én het leidinggeven van een ieder vraagt. Een compleet integrale beleving. Effectief, efficiënter én super leuk!

 

Combinatie met teambuilding Veranderfitness

Hoe leuk is het om deze management training te combineren met Veranderfitness! Dit is een hilarische teambuilding waarbij jouw team lekker uit ‘het hoofd’ wordt gehaald en gaat beleven wat een situationele verandermindset van jezelf vraagt. Een speelse ludieke teambuilding waar deelnemers de eyeopeners tegemoet zullen gaan lachen. Informeer naar de mogelijkheden voor jouw team of kijk eens bij ons teambuilding programma Veranderfitness

Combinatie met Management Drive

De management training Situationeel Leidinggeven werkt werkt heel goed in combinatie met de basistraining Management Drives. Wat zeggen de Management Drives profielen over de manier van leidinggeven? Hoe kan je aansluiten bij de taal en drijfveren van de medewerkers? Met Management Drives spreek je met elkaar dezelfde taal. Welke situaties vragen welke kleuren om in te zetten? Informeer naar de mogelijkheden voor jouw management team of kijk op Management Drives basistraining voor management team.

Management Drives voor de hele de organisatie

Werken met Management Drives helpt processen in je hele organisatie te versnellen. Het maakt (verander) doelen en de spelregels kinderlijk eenvoudig. Door samen dezelfde taal te spreken kan er veel makkelijker worden gecommuniceerd. Veranderen zonder (veel) gedoe. Hoe leuk! Informeer bij ons wat dit instrument voor jouw organisatie kan betekenen.

Veranderfitnes tijdens Management training Situationeel leiderschap voor management teams

Foto: TeamSpeling teambuilding KNVB

Benieuwd wat wij kunnen doen met jullie team?

Vraag informatie aan
Wij geven je graag advies en maken snel een vrijblijvende offerte voor je. Dus neem gerust contact met ons op, of vul ons aanvraagformulier in.
Tijdens kantooruren zijn wij bereikbaar via de chat of op 085 013 33 32

contact team teamspeling