Situationeel leiderschap

Ook leuk voor afdelingsmanagers en teamleiders!

Vraag informatie aan via aanvraagformulier

Teamtraining situationeel leiderschap

Hoe pas je situationeel leiderschap toe? Om te beginnen om verschillende ontwikkelingsfasen te medewerkers en teams te herkennen. Het aller belangrijkste en tevens het meest moeilijke het soms los durven laten van je eigen voorkeursstijl. We zijn nu eenmaal gewend om in patronen terug te vallen. Deze managementtraining Situationeel leiderschap helpt jou deze patronen op een leuke speelse manier te gaan leren herkennen. Dit doen we door tijdens deze managementtraining je te verrassen met een diversiteit aan situaties. Zeer speels, vol humor en in een veilige omgeving. TeamSpeling verzorgt al sinds 2014 slimme humorvolle programma’s voor managementteams uit allerlei sectoren.

Serieus leren met humor!

In deze training, Situationeel leiderschap, leren de leidinggevenden samen de eigen wendbaarheid te vergroten. De diverse leiderschapsstijlen worden in kaart gebracht en geanalyseerd. Welke voorkeursstijlen zijn aanwezig in het team en wat betekent dit voor manier waarop er leiding gegeven wordt aan de organisatie?

Humor en veranderen

Leren en veranderen vraagt een kritische blik en een relativerende houding. Het bruggetje van relativering naar humor is voor TeamSpeling dan snel gemaakt. Humor helpt het leren en veranderen te versnellen. Door jouw team met regelmaat op het verkeerde been te zetten en lekker uit het hoofd te halen creëren we leuke, onverwachte, grappige situaties. Dit zijn momenten waarop jouw team hard kan lachen én leert over jullie eigen leer uitdagingen. Kortom, de management trainingen van TeamSpeling zitten goed in elkaar. Slimme programma’s vol humor, theorie en eyeopeners.

Reviews op Google

Beoordeel ons ook op Google! Klik hierom een review te plaatsen

Zij hielden ons een ‘Bedrijfslachspiegel’ voor. Op basis van interactie met de medewerkers gingen ze helemaal los met knappe improvisaties, ontroerende liedjes, hilarische scènes en vooral veel humor. Er was niet alleen aandacht voor de mooie kanten van ons werk, ook de lastige kanten mochten er zijn. Het was een groot succes, wij hebben veel gelachen!
sumeyra kaya
sumeyra kaya
07/11/2022
Als teamdag hadden we Clemen uitgenodigd met de teamlachspiegel. Wat hebben we genoten. Veel gelachen, lekker gerelativeerd, inzichten gekregen en bovenal veel verbinding met elkaar gevoeld. Clemen wist precies de juiste balans te vinden tussen lol en verdieping, tussen fanatiek bezig zijn en rust vinden. Kortom een hele fijne dag waarbij iedereen met een grote warme lach op zijn gezicht naar huis ging. Bedankt voor deze bijzondere ervaring.
Mariëlla Melissen
Mariëlla Melissen
03/11/2022
Onze teamdag met Teamspeling en Clemen aan het roer (of beter gezegd, de muziekbox) heeft ons zelfs meer gebracht dan we hadden gehoopt. Ons doel was om met plezier te werken aan verbinden, ontmoeten en inspireren en dat is ruimschoots behaald! Onwijs gelachen, tot inzichten gekomen, super fanatiek bezig geweest met elkaar en ga zo maar door. De dag vloog om. Wat een fijne energie en een boost voor ons team en wat heeft Clemen het fantastisch gedaan. Chapeau!
Suzanne Molendijk
Suzanne Molendijk
03/11/2022
Het was een top middag, veel geleerd en veel met het team gelachen! 😊
Menno Barten
Menno Barten
26/09/2022
Super leuke workshop gehad. Heel leerzaam, veel inzichten en nóg meer gelachen! Een aanrader voor elk bedrijf.
Linda de Keijzer
Linda de Keijzer
25/09/2022
Aangenaam verrast door een leuke activiteit van TeamSpeling! Met ons bedrijfsteam van 10 personen waren we 2 uur lang geboeid en werden we meerdere keren op het verkeerde been gezet. Patronen werden (confronterend) zichtbaar en gaven mooie inzichten. Clemen leidt de training bijzonder goed, met een sterk gevoel voor humor en een prettige energie. Wij zijn erg nieuwsgierig naar nog meer mogelijkheden van TeamSpeling. Aanrader wat ons betreft!
Hanneke van der Krieken
Hanneke van der Krieken
24/09/2022
Ontzettende leuke teammiddag gehad met dank aan TeamSpeling! Laura en Anna hebben gezorgd voor humor maar ook inzichten hoe wij als team georganiseerd zijn. Door een simpele spel en tevens ook een leuk spel kwamen we achter de zogenaamde belbin rollen van de medewerkers. Top middag gehad! Dank Laura en Anna voor de begeleiding😊
rahma bouka
rahma bouka
02/08/2022
Ontzettend goede Teambuilding gehad met ons Business Support team (De Bedrijfslachspiegel). Tijdens de organisatie was er veel flexibiliteit en werd duidelijk onderzocht wat ons team nodig had en met welke zaken rekening gehouden diende te worden. Na elkaar door de restricties 2 jaar bijna niet gezien te hebben hebben we een dagdeel vreselijk met elkaar gelachen, verhalen gedeeld, gehuild en weer leren communiceren. Voor de effectiviteit van ons team is dit goud waard. We gaan ZEKER vaker gebruik maken van TeamSpeling. Coach Mieke is ontzettend goed en heeft indrukwekkend veel inzicht in situaties en verhoudingen.
Orna Stapel
Orna Stapel
21/03/2022
Op een speelse manier tot de kern van ons team gekomen en hierbij elkaars rol beter leren begrijpen. Een ochtend waarin we echt aan de band binnen ons team hebben kunnen bouwen. Een echte aanrader!
Maud Aarts
Maud Aarts
29/07/2021

Situationeel leiderschap leren met entertainment in plaats van theorie

Er zijn vier leiderschapsstijlen. Dit zijn ondersteunend, begeleidend, delegerend en instruerend leidinggeven. Als we voor situationeel leiderschap Hersey en Blanchard raadplegen, komen we verschillende dingen tegen. Je moet weten dat er voor dit situationeel leiderschap 2 uitgangspunten zijn, namelijk taak- en mensgericht management. Vervolgens zie je in de methode voor situationeel leiderschap Blanchard en Hersey aandacht hebben voor taakvolwassenheid. Hoewel dit allemaal heel belangrijk is, gaan wij niet de theorie op een klassieke manier behandelen tijdens onze Situationeel leiderschap managementtraining. Wij brengen de theorie tot leven met entertainment.

Hoe taakvolwassenheid een rol speelt

Het oorspronkelijke Situationeel Leiderschap Model gaat uit van de taakvolwassenheid. Taakvolwassenheid is de mate waarin medewerkers beschikken over kennis, vaardigheden en zelfstandigheid. Het uitgangspunt van situationeel leidinggeven is dat je afhankelijk van de mate van taakvolwassenheid van je medewerkers flexibel kan schakelen in managementstijl. Welke stijl je hanteert is dus afhankelijk van de situatie. Situationeel leiderschap vraagt behalve theoretische kennis (dat is het makkelijke gedeelte) vooral zelfkennis, alertheid, durf en het vermogen om je eigen voorkeursstijl te duren loslaten.

Combinatie met teambuilding Veranderfitness

Flexibel schakelen in leiderschapsstijlen is niet eenvoudig. Het vraagt een specifieke mindset.Hoe leuk is dan om deze management training te combineren met Veranderfitness! Veranderfintess is een hilarische teambuilding waarbij jij met je collega’s lekker uit ‘het hoofd’ worden gehaald. Samen gaan jullie beleven wat situationeel schakelen van jullie vraagt. Een speelse ludieke teambuilding, verbindend en leerzaam. Informeer naar de mogelijkheden voor jouw team of kijk eens bij ons teambuilding programma Veranderfitness

Combinatie met Management Drive

De management training Situationeel leiderschap werkt heel goed in combinatie met de basis training Management Drives. Wat vertelt jouw Management Drives profiel over de manier waarop je als leidinggevende naar taakgerichtheid kijkt? Hoe kan je aansluiten bij de taal en drijfveren van de medewerkers? Met Management Drives spreek je met elkaar dezelfde taal. Dat maakt je effectiever in de ondersteuning naar taakvolwassenheid van de medewerkers. Welke situaties vragen welke kleuren om in te zetten? Informeer naar de mogelijkheden voor jouw management team of kijk op Management Drives basistraining voor management team.

Management Drives voor de hele de organisatie

Werken met Management Drives helpt veranderingen in je hele organisatie te versnellen. Door samen dezelfde taal te spreken kan er veel makkelijker worden gecommuniceerd. Samen de cultuur in kaart brengen en op een relatief eenvoudige manier ontdekken welke kwaliteiten en drijfveren er ingezet moeten worden om te verandering te komen. Veranderen zonder (te veel) misverstanden. Hoe leuk! Informeer bij ons wat Management Drives voor jouw organisatie kan betekenen.

Onze teamtrainingen creëren een veilige speelruimte waarin mensen kunnen leren. Zo bouwen wij mee aan leuke en lerende organisaties.

Programma Situationeel leiderschap

Serieus leren met humor!

In deze training, Situationeel leiderschap, leren de leidinggevenden samen de situationele effectiviteit te vergroten. De diverse leiderschapsstijlen worden in kaart gebracht en geanalyseerd. Welke voorkeursstijlen zijn aanwezig in het team en wat betekent dit voor manier waarop er leiding gegeven wordt aan de organisatie? Vervolgens ga je met het team ervaren hoe het leiderschap repertoire uit te breiden.

Humor en veranderen

Leren en veranderen vraagt een kritische blik en een relativerende houding. De stap naar humor is voor TeamSpeling dan snel gezet. Met regelmaat zetten we de normale normale wereld op z’n kop. Het effect: deelnemers leren meer over hun normale wereld en de vanzelfsprekendheden waar niemand aan twijfelt. Dit is vruchtbare grond voor zelfrelativering, verandering en situationeel leiderschap.

Kortom, de management trainingen van TeamSpeling zijn een beleving. Inhoudelijk en theoretisch sterk. Maar dan vol humor en accenten op teamwork en onderling vertrouwen. Jouw team gaat ervaren wat teamwork én het leidinggeven van een ieder vraagt. Een compleet integrale beleving. Effectief, efficiënter én super leuk!

Combinatie met teambuilding Veranderfitness

Hoe leuk is het om deze management training te combineren met Veranderfitness! Dit is een hilarische teambuilding waarbij jouw team lekker uit ‘het hoofd’ wordt gehaald en gaat beleven wat een situationele verandermindset van jezelf vraagt. Een speelse ludieke teambuilding waar deelnemers de eyeopeners tegemoet zullen gaan lachen. Informeer naar de mogelijkheden voor jouw team of kijk eens bij ons teambuilding programma Veranderfitness

Combinatie met Management Drive

De management training situationeel leiderschap werkt werkt heel goed in combinatie met de basistraining Management Drives. Wat zeggen de Management Drives profielen over de manier van leidinggeven? Hoe kan je aansluiten bij de taal en drijfveren van de medewerkers? Met Management Drives spreek je met elkaar dezelfde taal. Welke situaties vragen welke kleuren om in te zetten? Informeer naar de mogelijkheden voor jouw management team of kijk op Management Drives basistraining voor management team.

Management Drives voor de hele de organisatie

Werken met Management Drives helpt processen in je hele organisatie te versnellen. Het maakt (verander) doelen en de spelregels kinderlijk eenvoudig. Door samen dezelfde taal te spreken kan er veel makkelijker worden gecommuniceerd. Veranderen zonder (veel) gedoe. Hoe leuk! Informeer bij ons wat dit instrument voor jouw organisatie kan betekenen.

Veranderfitnes tijdens Management training Situationeel leiderschap voor management teams

Foto: TeamSpeling teambuilding KNVB

team teamspeling

Meer informatie & advies?
Leuk dat je ons hebt gevonden! Wij geven graag advies en sturen in een handomdraai een vrijblijvende offerte. Vul ons aanvraagformulier in.

Aanvraagformulier