Online teamtraining Anders vergaderen

101% humor | Altijd maatwerk | Net even totaal anders

Online teamtraining Anders Vergaderen. Een humorvolle vergadertraining

Deze gezellige, humorvolle vergadertraining helpt jouw team meer uit de vergaderingen te halen. Jouw team wordt tijdens deze teamtraining bewust van de vergader gewoonten en het krijgt nieuwe inzichten aangereikt. Boor de creativiteit en de diversiteit in jouw team aan. Leer met je collega’s te vergaderen op een manier die bij jullie past. Op een eigen en wijze manier. Vergaderen kan namelijk anders! Ga ook voor onze online teamtraining Anders vergaderen.

Wat is de online training Anders Vergaderen?

De online team training ‘Anders Vergaderen’ is een verfrissende, gezellige en humorvolle teamtraining. Teamleden worden bewust van de vergadergewoonten van het team. Maar ook van de effecten ervan op de energie van het teamleden en de creatieve en financiële resultaten van het team en organisatie. In de training worden nieuwe inzichten aangereikt en een nieuw repertoire vergader werkvormen. Deze online teamtraining helpt jouw team het vergader repertoire uit te breiden. Ontdek samen op eigen wijze hoe jullie willen vergaderen.

Jouw team is aan zet. “Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg.” aldus Einstein.

Van de werknemers ervaren 75% van de vergadering als weinig zinvol. Toch blijven we met z’n allen op dezelfde manier vergaderen. Met telkens weer hetzelfde resultaat. Het is een gewoonte.

Vreemde vergadergewoonten

Deze vergadertraining sluit aan bij de snel veranderende tijdgeest. Medewerkers zelf dragen verantwoordelijk voor de eigen leerprocessen, werkprocessen en resultaten. De klassieke vergadertraining is echter gericht op de vaardigheden van alleen de voorzitter. Tijdens deze training wordt ieder teamlid op een humorvolle en positieve manier aangesproken op zijn rol en bijdrage aan de vergadering. Zinvoller, effectiever, leuker.

Praktische informatie

 • Aantal deelnemers: teams tot 16 personen
 • Duur: Dagdeel: ochtend, middag of avond
 • Snel te organiseren, makkelijk vanuit huis, in tijdsblokken die voor jou goed uitkomen.

Resultaat

Deze vergadertraining daagt je team anders te kijken naar de vergadering. Met als gevolg: andere resultaten:

 • Bewust worden van de vergader gewoonten en de resultaten ervan;
 • Een andere vergader mindset;
 • Een nieuwe repertoire aan vergadervormen;
 • Benutten van de diversiteit aan kwaliteiten;
 • Meer creativiteit aanboren;
 • De onderlinge samenwerking wordt verbeterd;
 • Het fundament van onderling vertrouwen wordt versterkt;
 • Lekker veel lachen!
 • Deze training maakt jouw team eigenaar van de eigen vergadering!

Benieuwd wat wij kunnen doen met jullie team?

Vraag informatie aan
Wij geven je graag advies en maken snel een vrijblijvende offerte voor je. Dus neem gerust contact met ons op, of vul ons aanvraagformulier in.
Tijdens kantooruren zijn wij bereikbaar via de chat of op 085 013 33 32

contact team teamspeling

Reviews op Google

Beoordeel ons ook op Google! Klik hier

Zij hielden ons een ‘Bedrijfslachspiegel’ voor. Op basis van interactie met de medewerkers gingen ze helemaal los met knappe improvisaties, ontroerende liedjes, hilarische scènes en vooral veel humor. Er was niet alleen aandacht voor de mooie kanten van ons werk, ook de lastige kanten mochten er zijn. Het was een groot succes, wij hebben veel gelachen!
sumeyra kaya
sumeyra kaya
07/11/2022
Als teamdag hadden we Clemen uitgenodigd met de teamlachspiegel. Wat hebben we genoten. Veel gelachen, lekker gerelativeerd, inzichten gekregen en bovenal veel verbinding met elkaar gevoeld. Clemen wist precies de juiste balans te vinden tussen lol en verdieping, tussen fanatiek bezig zijn en rust vinden. Kortom een hele fijne dag waarbij iedereen met een grote warme lach op zijn gezicht naar huis ging. Bedankt voor deze bijzondere ervaring.
Mariëlla Melissen
Mariëlla Melissen
03/11/2022
Onze teamdag met Teamspeling en Clemen aan het roer (of beter gezegd, de muziekbox) heeft ons zelfs meer gebracht dan we hadden gehoopt. Ons doel was om met plezier te werken aan verbinden, ontmoeten en inspireren en dat is ruimschoots behaald! Onwijs gelachen, tot inzichten gekomen, super fanatiek bezig geweest met elkaar en ga zo maar door. De dag vloog om. Wat een fijne energie en een boost voor ons team en wat heeft Clemen het fantastisch gedaan. Chapeau!
Suzanne Molendijk
Suzanne Molendijk
03/11/2022
Het was een top middag, veel geleerd en veel met het team gelachen! 😊
Menno Barten
Menno Barten
26/09/2022
Super leuke workshop gehad. Heel leerzaam, veel inzichten en nóg meer gelachen! Een aanrader voor elk bedrijf.
Linda de Keijzer
Linda de Keijzer
25/09/2022
Aangenaam verrast door een leuke activiteit van TeamSpeling! Met ons bedrijfsteam van 10 personen waren we 2 uur lang geboeid en werden we meerdere keren op het verkeerde been gezet. Patronen werden (confronterend) zichtbaar en gaven mooie inzichten. Clemen leidt de training bijzonder goed, met een sterk gevoel voor humor en een prettige energie. Wij zijn erg nieuwsgierig naar nog meer mogelijkheden van TeamSpeling. Aanrader wat ons betreft!
Hanneke van der Krieken
Hanneke van der Krieken
24/09/2022
Ontzettende leuke teammiddag gehad met dank aan TeamSpeling! Laura en Anna hebben gezorgd voor humor maar ook inzichten hoe wij als team georganiseerd zijn. Door een simpele spel en tevens ook een leuk spel kwamen we achter de zogenaamde belbin rollen van de medewerkers. Top middag gehad! Dank Laura en Anna voor de begeleiding😊
rahma bouka
rahma bouka
02/08/2022
Ontzettend goede Teambuilding gehad met ons Business Support team (De Bedrijfslachspiegel). Tijdens de organisatie was er veel flexibiliteit en werd duidelijk onderzocht wat ons team nodig had en met welke zaken rekening gehouden diende te worden. Na elkaar door de restricties 2 jaar bijna niet gezien te hebben hebben we een dagdeel vreselijk met elkaar gelachen, verhalen gedeeld, gehuild en weer leren communiceren. Voor de effectiviteit van ons team is dit goud waard. We gaan ZEKER vaker gebruik maken van TeamSpeling. Coach Mieke is ontzettend goed en heeft indrukwekkend veel inzicht in situaties en verhoudingen.
Orna Stapel
Orna Stapel
21/03/2022
Op een speelse manier tot de kern van ons team gekomen en hierbij elkaars rol beter leren begrijpen. Een ochtend waarin we echt aan de band binnen ons team hebben kunnen bouwen. Een echte aanrader!
Maud Aarts
Maud Aarts
29/07/2021

Programma

Tijdens deze online teamtraining nemen we jouw team mee langs een aantal (hoe kan het ook anders) agendapunten:

 1. Agendapunt 1: Vergade rgewoontes
 2. Agendapunt 2: Vergader visie
 3. Agendapunt 3: Eigen en wijze vergadering

Agendapunt 1 Vergader gewoonten

We staan uitgebreid stil bij de diep ingeslepen vergadergewoonten van jouw team. Wat werkt er al super goed? Maar waar zit het verlies aan energie, tijd, geld en creativiteit? Hoe zitten de teamleden in de vergadering? Hoe houden we de vergadergewoonten in stand? Het team gaat op ontdekkingstocht naar antwoorden op deze vragen.

De werkvormen zijn op z’n ‘TeamSpelings’. Bereid je dus voor op een informele sfeer waarbinnen ook een aantal verrassende humorvolle momenten plaatsvinden. Dit helpt deelnemers om ‘uit het hoofd’ en samen te lachen. Dat maakt de ruimte vrij om als team meer open te staan voor nieuwe ervaringen.

Agendapunt 2. Visie

Wat is jullie visie op vergaderen? Hoe helder zijn de vergaderdoelen? Wat wordt er precies van de deelnemers verwacht? Welke spelregels hanteren wij? Moet iedereen altijd aanwezig zijn en wanneer zetten we welke vergadervormen in? Met andere woorden; wat is de vergader visie in jullie team? Een heldere vergadervisie draagt bij aan een gezamenlijk vertrekpunt.

Tijdens deze online teamtraining introduceren we een moderne visie op vergaderen. We dagen jouw team uit zich daaraan te spiegelen.

Agendapunt 3. Op eigen wijze vergaderen

Het team is zich meer bewust geworden van een aantal knelpunten in de eigen vergadercultuur. Ook zijn de deelnemers gevoed met nieuwe inzichten op de visie en de vormen van vergaderen. Met agendapunt 3  is het de hoogste tijd voor het maken van nieuwe afspraken. Welke visie op het vergaderen past bij jouw team? Wat vraagt dit van de teamleden en hoe houden we elkaar scherp op ons vergadergedrag?

Speling

Speling betekent een lichte afwijking ten opzichte van wat we gewend zijn. Dat maakt leren mogelijk. Speling betekent ook ontspanningsruimte, speelruimte en tussenruimte. Leren met speling is ook super leuk! Tijdens onze teamtrainingen spelen we dus flink wat af. De Vergader Bingo is is daar zo’n typisch voorbeeld van.

Vergader Bingo

Tijdens de Vergader Bingo ontdekken de teamleden wat voor type vergaderaars er aanwezig zijn en welke (vergader) kwaliteiten jouw team in huis heeft. Ook verschaft de Vergader Bingo informatie over de vergaderfrustraties die er binnen het team leven. De uitkomst van de Vergader Bingo biedt veel stof voor nuttige dialogen en meer verbinding binnen het team. Kortom een speels, humorvol en gezellig spel, waarbij (behalve de winnaar) eigenlijk het hele team wint.

Maak jouw team eigenaar!

Vele miljoenen Nederlandse werknemers vergaderen. Maar liefste 75% ervaart de teamvergadering als corvee, tijdsverspilling of nutteloos. De kans dat jouw teamvergadering bezocht wordt door een grote collega’s die er eigenlijk geen zin in hebben is dus zeer groot. Deze training helpt jouw team eigenaar te worden van de vergadering. Om te beginnen door de rol van die eenzame hardwerkende voorzitter aanzienlijk te verkleinen. Maak jouw team eigenaar van jullie meeting door samen verwachtingen helder te hebben, doelen te formuleren en deze aan te laten sluiten bij de talenten en drijfveren van de aanwezigen. Leer het team verantwoordelijkheid te nemen voor de onderlinge interactie. Op deze manier gaat het team zich eigenaar voelen van de vergadering én de resultaten. De online training Anders vergaderen helpt hierbij.

Professionele studio’s van TeamSpeling

Hoe gaaf is het om van een vergadertraining een beleving te maken! Daarom verzorgen we deze training vanuit onze professioneel ingerichte studio’s in Utrecht. Met green screen voor de speciale effecten creëren we de audiovisuele dynamiek. Dat hoort bij de beleving van een online teamtraining.

Doe de test

Komt jouw team in aanmerking voor deze online teamtraining?
TeamSpeling hanteert strenge selectievoorwaarden. Niet iedereen komt zomaar in aanmerking voor een van onze unieke online trainingen. Wil je weten of jouw team in aanmerking komt voor een teamtraining? Doe dan deze test.

Scoor jij 5 x een JA?

 1. Zijn de deelnemers van elkaar afhankelijk om gezamenlijke doelen te bereiken?
 2. Is vergaderen daarbij een belangrijk middel?
 3. Hebben jullie gevoel voor humor of zou dat tenminste wel wat meer mogen worden aangeboord?
 4. Denk je dat je goed op weg bent een kans te maken op deze online feedbacktraining?
 5. Ben je bereid de eerste stap te zetten en contact met ons op te nemen voor informatie of een ?

De formule van Teamspeling

Teamspeling heeft een formule die werkt. Tijdens de teambuilding en sprekers van Teamspeling wordt er super hard gelachen én boren we het volledige leerpotentieel van de deelnemers aan. Continue, in een veilige sfeer, en een razend tempo doorlopen de deelnemers een leercyclus van 4 stappen.

1. Doen: ineens gebeurt er iets onverwachts.  Met onconventionele werkvormen de ervaring aangaan. Met humor. Verrassende en onbekende situaties. (Uit het hoofd gaan, ontzettend hard lachen, ontspannen);

+ 2. Spiegel voorhouden:
bewustwording.
Denk- en gedragspatronen worden zichtbaar en bespreekbaar

+ 3. Theorie: begrijpen. Aan de hand van onze eigen wijsheden en gangbare wetenschappelijke modellen op gebied communicatie, verandermanagement, leiderschap en teamontwikkeling.

+ 4. Aanboren eigenaarschap. De wil wordt aangesproken (Wat wil ik? Wat willen wij?).

= Teamspeling
. Doordat deelnemers deze stappen telkens weer doorlopen blijven iedereen geboeid van de eerste tot de laatste minuut. Het leerpotentieel wordt maximaal aangeboord.

Benieuwd wat wij kunnen doen met jullie team?

Vraag informatie aan
Wij geven je graag advies en maken snel een vrijblijvende offerte voor je. Dus neem gerust contact met ons op, of vul ons aanvraagformulier in.
Tijdens kantooruren zijn wij bereikbaar via de chat of op 085 013 33 32

contact team teamspeling