Teamtraining, leuker en effectiever

Gewone teamtrainingen, maar dan nèt even totaal anders

Teamtrainingen met eye-openers

De teamtrainingen van TeamSpeling zijn anders dan je gewend bent. Er wordt veel gelachen terwijl de deelnemers leren hoe samenwerking en vertrouwen werkt bij het aangaan van grote uitdagingen. Zoals bij de aanpak van werkdruk, vergroten van de vitaliteit, of verbeteren van de feedbackcultuur en vergaderingen. In onze team spellen gaan theorie en hilarische situaties moeizaam samen. En teamwork, humor, eyeopeners en reflectie lopen onnavolgbare wijze door elkaar. Niets gebeurt zomaar. Jouw team gaat op een leuke manier ervaren wat er te leren valt. Dat is onze formule, misschien wat ongebruikelijk, maar oh zo effectief. Ook voor management drives, waar je uitgaat van de drijfveren van de teamleden, gaan wij met TeamSpeling in de doen-stand vol humor en eye-openers.

Onze team trainingen lijken qua humor, energie en informele gezelligheid op de teambuilding van TeamSpeling. Maar waar teambuilding eindigt gaan onze teamtrainingen een aantal stapjes verder. Specifiek gericht op de thema’s waarop jouw team zich wil ontwikkelen.

Wat je leert tijdens de teamtraining

Tijdens een teamtraining van TeamSpeling beleef je samen een heleboel plezier. Achter alle werkvormen en leuke hilarische situaties schuilt natuurlijk altijd een educatief doel. Tijdens de training zul je nieuwe inzichten krijgen over onderwerpen die voor jouw team belangrijk zijn. Bijvoorbeeld feedback geven en ontvangen, eigenaarschap, werkdruk en werkstress, effectief communiceren, omgaan met veranderingen, vergaderen of persoonlijk leiderschap. Noem maar op! Bespreek, bij de aanvraag van je offerte, welke uitdagingen je wil aanpakken. Dan gaan wij voor je aan de slag.

Benieuwd wat wij kunnen doen met jullie team?
Vraag informatie aan
Voor advies en een vrijblijvende offerte, vul ons aanvraagformulier in.
Chatten of bellen kan ook (tijdens kantooruren) 085 013 33 32

contact team teamspeling

Teamtrainingen

Eenmaal een teamtraining van TeamSpeling en wil je nooit meer een gewone teamtraining. De vele teams die jullie zijn voorgegaan hebben ervaren hoe leuk en effectief teamtrainingen van TeamSpeling zijn. Meer interactie, meer doen, meer ervaren en meer uit je hoofd.
Teambuilding - workshop voor een unieke ervaring
Teamtraining Anders Feedback geven

Teamtraining Anders Feedback

Teamtraining vol humor, interactie, samenwerken en veranderen. Maak feedback geven en ontvangen weer gewoon. Maak het waardevol voor elkaar om samen te kunnen groeien. Teamtraining Anders Feedback

Teambuilding - workshop voor een unieke ervaring
Teamtraining Anders vergaderen. Verander jouw vergadercultuur.

Anders vergaderen teamtraining

Een vergadercultuur kan een hele grote kostenpost worden voor het bedrijf en energievretend zijn voor de medewerkers. Maak vergaderen weer leuk en effectief met deze leuke vergadertraining. Teamtraining Anders vergaderen

teamtraining vitaliteit en werkdruk

Vitaliteit & Werkdruk

Het wordt te vaak onderschat wat een gezonde werkdruk en vitaal team kan betekenen voor de resultaten. Teamtraining om jouw mensen en organisatie sterker te maken. Teamtraining Vitaliteit & Werkdruk

Teamtraining Management Drives

Management Drives voor teams

De teamleden leren tijdens deze Management Drives training elkaars drijfveren herkennen en te begrijpen. Deze teamtraining is ontzettend waardevol voor teams die sterker willen worden en willen groeien. Management Drives


" Afgelopen vrijdag een strategiesessie gehad en het team was heel duidelijk in het uitspreken en doorvragen naar de intenties van de ander. Dus dat is een hele winst."
Lisette Hetzler, HR director bij Thales.

Reviews op Google

Beoordeel ons ook op Google! Klik hierom een review te plaatsen

Zij hielden ons een ‘Bedrijfslachspiegel’ voor. Op basis van interactie met de medewerkers gingen ze helemaal los met knappe improvisaties, ontroerende liedjes, hilarische scènes en vooral veel humor. Er was niet alleen aandacht voor de mooie kanten van ons werk, ook de lastige kanten mochten er zijn. Het was een groot succes, wij hebben veel gelachen!
sumeyra kaya
sumeyra kaya
07/11/2022
Als teamdag hadden we Clemen uitgenodigd met de teamlachspiegel. Wat hebben we genoten. Veel gelachen, lekker gerelativeerd, inzichten gekregen en bovenal veel verbinding met elkaar gevoeld. Clemen wist precies de juiste balans te vinden tussen lol en verdieping, tussen fanatiek bezig zijn en rust vinden. Kortom een hele fijne dag waarbij iedereen met een grote warme lach op zijn gezicht naar huis ging. Bedankt voor deze bijzondere ervaring.
Mariëlla Melissen
Mariëlla Melissen
03/11/2022
Onze teamdag met Teamspeling en Clemen aan het roer (of beter gezegd, de muziekbox) heeft ons zelfs meer gebracht dan we hadden gehoopt. Ons doel was om met plezier te werken aan verbinden, ontmoeten en inspireren en dat is ruimschoots behaald! Onwijs gelachen, tot inzichten gekomen, super fanatiek bezig geweest met elkaar en ga zo maar door. De dag vloog om. Wat een fijne energie en een boost voor ons team en wat heeft Clemen het fantastisch gedaan. Chapeau!
Suzanne Molendijk
Suzanne Molendijk
03/11/2022
Het was een top middag, veel geleerd en veel met het team gelachen! 😊
Menno Barten
Menno Barten
26/09/2022
Super leuke workshop gehad. Heel leerzaam, veel inzichten en nóg meer gelachen! Een aanrader voor elk bedrijf.
Linda de Keijzer
Linda de Keijzer
25/09/2022
Aangenaam verrast door een leuke activiteit van TeamSpeling! Met ons bedrijfsteam van 10 personen waren we 2 uur lang geboeid en werden we meerdere keren op het verkeerde been gezet. Patronen werden (confronterend) zichtbaar en gaven mooie inzichten. Clemen leidt de training bijzonder goed, met een sterk gevoel voor humor en een prettige energie. Wij zijn erg nieuwsgierig naar nog meer mogelijkheden van TeamSpeling. Aanrader wat ons betreft!
Hanneke van der Krieken
Hanneke van der Krieken
24/09/2022
Ontzettende leuke teammiddag gehad met dank aan TeamSpeling! Laura en Anna hebben gezorgd voor humor maar ook inzichten hoe wij als team georganiseerd zijn. Door een simpele spel en tevens ook een leuk spel kwamen we achter de zogenaamde belbin rollen van de medewerkers. Top middag gehad! Dank Laura en Anna voor de begeleiding😊
rahma bouka
rahma bouka
02/08/2022
Ontzettend goede Teambuilding gehad met ons Business Support team (De Bedrijfslachspiegel). Tijdens de organisatie was er veel flexibiliteit en werd duidelijk onderzocht wat ons team nodig had en met welke zaken rekening gehouden diende te worden. Na elkaar door de restricties 2 jaar bijna niet gezien te hebben hebben we een dagdeel vreselijk met elkaar gelachen, verhalen gedeeld, gehuild en weer leren communiceren. Voor de effectiviteit van ons team is dit goud waard. We gaan ZEKER vaker gebruik maken van TeamSpeling. Coach Mieke is ontzettend goed en heeft indrukwekkend veel inzicht in situaties en verhoudingen.
Orna Stapel
Orna Stapel
21/03/2022
Op een speelse manier tot de kern van ons team gekomen en hierbij elkaars rol beter leren begrijpen. Een ochtend waarin we echt aan de band binnen ons team hebben kunnen bouwen. Een echte aanrader!
Maud Aarts
Maud Aarts
29/07/2021

Combineer jouw training met Management Drives

Onze team trainingen zijn goed te combineren met de teamtraining Management Drive. Wil je echt de diepte in en bezig met zelfontwikkeling van het team, dan is Management Drives een echte aanrader. Management Drive profielen zeggen veel over de onderlinge teamleden. Het geeft veel inzicht in waarom er begrip of onbegrip is tussen persoonlijkheden binnen het team. Of waarom sommige teamleden zich niet gezien of gehoord voelen. Met Management Drives spreek je met elkaar dezelfde taal. Hoe begrijp je elkaar beter en wordt je een sterk en hecht team. 

Informeer naar de mogelijkheden voor jouw team. Wij hebben meer informatie over Management Drives en over de teamtraining Management Drives voor teams.

Onze accountmanagers vertellen je graag over de mogelijkheden. Wij hebben zeer ervaren trainers die jouw team niet alleen een training kan geven, maar ook kan laten beleven. Helemaal volgens onze formule.

Onze teamtrainingen

Eenmaal een training bij TeamSpeling meegemaakt en wil je nooit meer een gewone training. Geen veel te lange saaie powerpoint, geen rolletje pepermunt op je stoel om je wakker te houden en geen hunkeren naar de koffiepauze. De vele teams die jullie zijn voorgegaan hebben ervaren hoe leuk en effectief teamtrainingen van TeamSpeling zijn. Omdat onze formule zo goed aanslaan breiden we ons assortiment flink uit. Hieronder vind je ons huidige aanbod. Maar schroom niet om ons te vragen wat er binnenkort bij komt:

Vitaliteit en Werkdruk

Tijdens deze training Vitaliteit en Werkdruk leren teamleden symptomen van stress tijdig te herkennen en bespreekbaar te maken. Jawel, een zwaar onderwerp. Maar er mag zeker gelachen worden. Daar zorgt onze de humorvolle vitaliteits simulatie wel voor.

Anders feedback

Tijdens de teamtraining Anders Feedback ervaart jouw team de antwoorden hoe feedback wél van de grond komt. Welkom in de wereld van de vooroordelen, blinde vlekken en ver weg gestopte behoeften, emoties en onuitgesproken teamafspraken. Dat wordt lachen én leren!

Anders Vergaderen

Ervaar hoe een teamvergadering ook leuk en zinvol kan zijn. Zonder energie verlies en veel efficienter. Vol humor en verrassende wendingen. Durf je jullie een vergaderengewoonten een beetje te doorbreken? Ga dan voor deze unieke team training Anders Vergaderen.


teamtraining teamspeling trainingen

Een team doorbreekt patronen

Als leidinggevende, HR professional of teamlid vraag je jezelf mogelijk af hoe een team meer verantwoordelijkheid kan nemen voor de eigen werk- en leerprocessen. Ons antwoord: door teamwork! Doorbreek samen een aantal teampatronen die het team niet meer helpen. Maak jouw team eigenaar van de oplossing van een in zichzelf in stand houden probleem. Zo ontstaat er duurzame veranderingen.

Een sterke organisatiecultuur is teamwerk

Cultuurveranderingen beginnen altijd binnen de teams die onderdeel zijn van de organisatie. van Management teams tot teams in de kleinste uithoeken van het organogram. Teams zijn namelijk de leerkernen. Het zijn teams waarbinnen mensen samen kunnen experimenteren, falen en leren. Gezonde lerende teams brengen nieuwe verbindingen tot stand. Zowel binnen als buiten de organisatie. Gek eigenlijk dat leertrajecten en opleidingspotjes zo vaak automatisch in worden gezet voor individuele medewerkers. Vind je niet?

We bouwen mee aan vitale lerende organisaties die voortdurende waarde creeren. Zowel voor de omgeving (klanten en opdrachtgevers) als voor de eigen medewerkers. Om zo’n gezonde organisatie te realiseren is excellente teamsamenwerking onmisbaar.

Valkuilen voor een team

“Als je doet wat je deed, krijg je wat je altijd kreeg”. Einstein

Om een verandering binnen een team te kunnen bewerkstelligen moet er dus iets anders gebeuren dan men gewend is. Dit blijkt in de praktijk best er lastig.

Een succesvolle veranderingen in je team vraagt een leuk systeemgevecht. Het teamsysteem is een soort status quo van (vaak) onbewuste denkschema’s, afspraken, rollen en gedragsstructeren. Teampatronen zijn hardnekkig. Het script van de teamleden ligt zo goed als vast. Dezelfe vergaderingen, met dezelfde mensen aan het woord in exact dezelfde frequentie en spreektijd. Altijd dezelfde laatkomers en dezelfde discussies met dezelfe uitkomsten.

Hoe veranderingen in een team wél slagen

Denk eens terug aan een goed geslaagde grap, een mop of een komische situatie. Hoe gaaf was dat! Je werd vast overvallen door een verrassend wending. Deze had je even niet zien aankomen. Je had het in ieder geval niet zelf bedacht of gepland. Zo’n ervaring buiten het voorstellingsvermogen blijft in je geheugen gegrift. Het voorstellingsvermogen heeft zich daarmee definitief verruimd.

Precies zo werkt het ook bij veranderingen. Zoals in je team. Het zijn de verrassende wendingen buiten het voorstellingsvermogen en de vaste teampatronen om, die zorgen voor reuring, beweging en verandering. De status quo houdt niet langer stand. Omdat het voorstellingsvermogen van het team als systeem van buitenaf is opgeschud.

Humor en veranderen

Wij maken in onze team trainingen veel gebruik van humor. Omdat het gewoon leuk is. Maar vooral omdat humor een effectief middel is om het voorstellingsvermogen van het team te verruimen. Zo onstaat er meer openheid en beweging binnen het team.

De bouwstenen van humor en veranderen

We hebben ontdekt dat humor en een veranderproces uit exact dezelfde bouwstenen bestaan. Namelijk een slachtoffert, een contrast, emotie en een nieuw perspectief:

 1. Slachtoffer. Een onwetende slachtoffer in een vertrouwde wereld;
 2. Contrast. Een onverwachte wending dat het voorstellingsvermogen niet kan bevatten;
 3. Emotie. Het ‘slachtoffer’ ervaart een stevige emotie;
 4. Nieuw perspectief. Na de ervaring is het voorstellingsvermogen verruimd.

Wat je kan verwachten van een team training

De teamtrainingen van TeamSpeling zijn professioneel opgebouwd. Methodisch, met theorie, ervaringsgerichte werkvormen, reflectie en alle ruimte om fouten te mogen maken. Onze team training onderscheidt zich. Door de bouwstenen van veranderen en humor samen te brengen krijgt je team een extra booster.

Door de training heen wordt jouw team met regelmaat verrast en breken we met vanzelfsprekendheden. Dat kan ook iets heel kleins zijn. Zoals de opstelling van de stoelen of met muziek die ‘niet past’ bij de situatie. Uiteraard gebeurd er niks zomaar. Er zit een dieper liggend thema onder. Dit veroorzaakt een leuke spanning waarbij jouw team een beetje uit de comfortzone wordt gehaald. Ondertussen beleeft men super veel plezier. Maar is er ook ruimte voor betekenisgeving en emotie. Kortom een bijzondere en effectieve ervaring.

Teamtraining of individuele scholing?

Wanneer kies je voor een team training en in wanneer is een individueel scholingsprogramma beter van toepassing?

Voor individuele scholing kan je heel goed kiezen wanneer een medewerker zich wil ontwikkelen op vakinhoudelijke specialismen.

Bij onderwerpen echter waarbij emoties, gedrag, cultuur, samenwerking een rol van betekenis spelen adviseren we om met groepen en teams aan de slag te gaan. Samen bewust worden van de uitdagingen, samen patronen doorbreken die samen al jaren in stand worden gehouden. Dat maakt een team benadering zoveel effectier dan individuele scholing.

Teamtrainingen van TeamSpeling: online of offline

De teamtrainingen van TeamSpeling kun je zowel doen op locatie als online. Dit is prettig vanwege het huidige thuiswerk advies, maar ook omdat veel teams verspreid wonen door Nederland of zelfs over de wereld. Laat dit je dus niet tegenhouden om een online teamtraining te organiseren; onze online team training is zo ontworpen dat je er geen hinder door ervaart omdat je niet in dezelfde ruimte bent. Kijk voor meer informatie over onze trainingen op afstand op onze pagina over online teambuilding . Als je ouderwets gezellig met elkaar wil afspreken komt een trainer naar je toe. Afhankelijk van de grootte van de groep kunnen er ook meerdere trainers komen.

Engelse teamtraining

Heb je een internationaal team? Ook dat is geen probleem bij TeamSpeling. Onze ervaren trainers spreken zowel vloeiend Engels als Nederlands. Geef dit wel altijd van tevoren aan. Zowel de online als offline team training worden gegeven in zowel het Engels als Nederlands door onze ervaren team training specialisten.

Doe de test. Komt jouw team in aanmerking voor teamtraining?

Jouw team komt in aanmerking voor een teamtraining van TeamSpeling als je op de volgende vragen “ja” kunt invullen:

 1. Zijn de deelnemers van elkaar afhankelijk om gezamenlijke doelen te bereiken?
 2. Is samenwerking daarbij het belangrijkste middel?
 3. Hebben jullie gevoel voor humor of zou dat tenminste wel wat meer mogen worden aangeboord?
 4. Ben je bereid de eerste stap te zetten en contact met ons op te nemen voor informatie of een vrijblijvende offerte?

Maak er een dagprogramma van!

Complete teamdag. Vol humor en duurzame teamontwikkeling

Maak er gerust met TeamSpeling een onvergetelijke dag van. Met een grote groep, of kleine groepen. Wij kunnen een programma op maat met je maken. Een teamdag waarin jouw teamleden de verbinding met elkaar versterken, ene-openers opdoen, eigenaarschap aanboren. En daarbij óók nog eens heel veel zullen lachen. Dit zijn niet zomaar wat ingrediënten van een teamdag. Verbinding, humor, samen leren en ownership zijn juist de factoren die jouw teamontwikkeling effectief helpen versnellen.

Onze teamdagen laten zich niet makkelijk in een hokje stoppen. Is het een teamtraining? Of een teambuilding? Teamcoaching misschien? Of toch een knotsgek bedrijfsfeest? Ons antwoord: het is de unieke formule van TeamSpeling waar leren, veranderen en humor samenkomen ten behoeve van jouw specifieke team vraag. Onze teamdag programma’s zijn gericht op de context en de uitdagingen van jouw team. En wij maken daar een een unieke beleving van.

Onze trainers zijn leuk en deskundig. Zij voeren jouw team mee langs allerlei fundamentele onderdelen van teamwork. Om maar wat te noemen:

 • Bedenken waarom we überhaupt een team (moeten) zijn;
 • Versterken van het onderling vertrouwen;
 • Effectief maken van verschillen in kwaliteiten en rollen;
 • Handelen vanuit teambelang;
 • Feedback resultaatgerichtheid;
 • Herkennen van ineffectieve teampatronen;
 • Samen nieuwe teamafspraken maken.

Bedrijfsuitjes bij TeamSpeling

Benieuwd wat wij kunnen doen met jullie team?
Vraag informatie aan
Voor advies en een vrijblijvende offerte, vul ons aanvraagformulier in.
Chatten of bellen kan ook (tijdens kantooruren) 085 013 33 32

contact team teamspeling