Teamtrainingen voor teams. Ook online!

Gewone teamtrainingen, maar dan nèt even totaal anders

Vraag informatie aanVraag een vrijblijvende offerte aan

Team training organiseren, maar dan verrassend leuk

De teamtrainingen van TeamSpeling zijn anders dan je gewend bent. Er wordt veel gelachen terwijl de deelnemers leren hoe samenwerking en vertrouwen werkt bij het aangaan van grote uitdagingen. Zoals bij de aanpak van werkdruk, vergroten van de vitaliteit, of verbeteren van de feedbackcultuur en vergaderingen. In onze team spellen gaan theorie en hilarische situaties moeizaam samen. En teamwork, humor, eyeopeners en reflectie lopen onnavolgbare wijze door elkaar. Niets gebeurt zomaar. Jouw team gaat op een leuke manier ervaren wat er te leren valt. Dat is onze formule, misschien wat ongebruikelijk, maar oh zo effectief.

Onze team trainingen lijken qua humor, energie en informele gezelligheid op de teambuilding van TeamSpeling. Maar waar teambuilding eindigt gaan onze teamtrainingen een aantal stapjes verder. Specifiek gericht op de thema’s waarop jouw team zich wil ontwikkelen.

Wat je leert tijdens de teamtraining

Tijdens een teamtraining van TeamSpeling beleef je samen een heleboel plezier. Achter alle werkvormen en leuke hilarische situaties schuilt natuurlijk altijd een educatief doel. Tijdens de training zul je nieuwe inzichten krijgen over onderwerpen die voor jouw team belangrijk zijn. Bijvoorbeeld feedback geven en ontvangen, eigenaarschap, werkdruk en werkstress, effectief communiceren, omgaan met veranderingen, vergaderen of persoonlijk leiderschap. Noem maar op! Bespreek, bij de aanvraag van je offerte, welke uitdagingen je wil aanpakken. Dan gaan wij voor je aan de slag.

Nico-Jan Hoogma
directielid KNVB
(Directeur Topvoetbal)
blank

“Op een mooie manier de waarden van ons team en de profielen van onszelf besproken.”

Daniel van den Braak
Achmea IT
Daniel Van Den Braak Achmeait

"TeamEvent Online is enthousiast ontvangen. Een leuke afwisseling in een bijzondere tijd."

Patricia Helmons
Nationale-Nederlanden Bank
blank

“We hebben ervan genoten en leuk om zo lerende te zijn!.”

Mariska Nienhuis,

HR manager Significant
blank

“TeamSpeling maakte de dag verrassend, vrolijk, inspirerend en vooral raak!”

Maike Krommendijk
,
Manager Communicatie
blank

"Knap hoe de acteurs van Teamspeling zich verplaatsten in de dynamiek van onze organisatie. Echt een ervaring gegeven die blijft hangen."

Edward Feitsma
,
Teamleider NVB,
Nederlandse Vereniging voor Banken
Edwardf

“Vooral variatie was zeer inspirerend, van theorie naar praktijk, van abstract naar hele concrete suggestie, van denkwerk naar even ‘uit het brein’. Complimenten!”


Wilma Duivenvoorden


Achmea, Schade & Inkomen,
Agrarisch Bureau

blank

"
Fijn om eindelijk weer eens samen te lachen, leuk om eens op een andere manier een spiegel voorgehouden te krijgen!"

Frans Harms,
Amerpoort WoonMere
blank

"TeamSpeling verstaat de kunst om verschillende vormen van teambuilding te doen."

Joost Heessels,
Magenta Communicatie
blank

Over de Fake Speech: "Een aanrader!"

Yvon Roozeboom,
Locatiecoordinator
JP van den Bent
blank

“Iedereen praat er nog steeds over en ze zijn allemaal erg enthousiast om aan 'het werk' te gaan.”

Henk Barmentlo

Jong Vialis
Verkeerskundige 
Mobiliteit

blank

"We stonden still bij het feit dat een conflict eigenlijk begint bij jezelf en hoe je binnen je eigen cocon zit en nadenkt."

Maud Deenen,
ABCNOVA
blank

“De workshop heeft de verwachting ruimschoots overtroffen.”

Sylvia Been
, manager
Gemeente Krimpenerwaard
blank

"Op een leuke, luchtige manier wordt je geconfronteerd met de patronen in je team."

Ineke van der Vegt,
Senior stafmedewerker P&O
blank

"We hebben enorm gelachen, er was veel energie en helemaal wat wij hadden gehoopt."

Richard Halewijn
,
Teammanager WoonzorgSamen
Portret foto van Richard voor een review over de teambuilding van Teamspeling

"Ze zijn in staat om een groep aan zich te binden en op een humoristische wijze een serieus onderwerp te behandelen."

Yvonne Beumer
manager Service center

Facilicom
blank

"De sfeer was goed en het samenwerken is goed aan bod gekomen. Veel lachen, maar ook een serieuze insteek."

Diana Vogels
Rabobank
blank

"Heel geslaagd en was het vooral ook lachen 🙂 Zet het zeker ook aan tot denken hoe wij samenwerken (of niet)."

Ayse Zoodsma
De Nederlandse Bank
blank

"We kijken met tevredenheid terug naar de training en zeer blij dat we de workshop door jullie laten verzorgen."

 • Bel met ons

  Tijdens kantooruren zijn wij bereikbaar op 085 013 33 32

 • Vraag informatie aan

  Vraag via ons ons contactformulier Wij maken makkelijk en snel een vrijblijvende offerte voor je aan.

 • Chat met ons

  Als onze chat aanstaat, helpen we je graag met al je vragen!

Wij geven je graag advies en maken snel een vrijblijvende offerte voor je. Dus neem gerust contact met ons op, of vul het aanvraagformulier in!

Team trainingen

Eenmaal een teamtraining van TeamSpeling en wil je nooit meer een gewone teamtraining. De vele teams die jullie zijn voorgegaan hebben ervaren hoe leuk en effectief teamtrainingen van TeamSpeling zijn. Meer interactie, meer doen, meer ervaren en meer uit je hoofd.
Teambuilding - workshop voor een unieke ervaring
Teamtraining Anders vergaderen. Verander jouw vergadercultuur.

Anders vergaderen teamtraining

Een vergadercultuur kan een hele grote kostenpost worden voor het bedrijf en energie vretend zijn voor de medewerkers. Maak vergaderen weer leuk en effectief met deze leuke vergadertraining. Naar Teamtraining Anders vergaderen

Teamtraining Anders Feedback geven

Teamtraining Anders Feedback

Teamtraining vol humor, interactie, samenwerken en veranderen. Maak feedback geven en ontvangen weer gewoon. Maak het waardevol voor elkaar om samen te kunnen groeien. Naar teamtraining Anders Feedback

Teamtraining Management Drives

Management Drives voor teams

De teamleden leren tijdens deze training elkaars drijfveren herkennen en te begrijpen. Deze teamtraining is ontzettend waardevol voor teams die sterker willen worden en willen groeien. Naar Management Drives

Teambuilding - workshop voor een unieke ervaring
teamtraining vitaliteit en werkdruk

Vitaliteit & Werkdruk

Het wordt te vaak onderschat wat een gezonde werkdruk en vitaal team kan betekenen voor de resultaten. Teamtraining om jouw mensen en organisatie sterker te maken. Naar teamtraining Vitaliteit & Werkdruk


" Afgelopen vrijdag een strategiesessie gehad en het team was heel duidelijk in het uitspreken en doorvragen naar de intenties van de ander. Dus dat is een hele winst."
Lisette Hetzler, HR director bij Thales.

Combineer jouw training met Management Drives

Onze team trainingen zijn goed te combineren met de teamtraining Management Drive. Wil je echt de diepte in en bezig met zelfontwikkeling van het team, dan is Management Drives een echte aanrader. Management Drive profielen zeggen veel over de onderlinge teamleden. Het geeft veel inzicht in waarom er begrip of onbegrip is tussen persoonlijkheden binnen het team. Of waarom sommige teamleden zich niet gezien of gehoord voelen. Met Management Drives spreek je met elkaar dezelfde taal. Hoe begrijp je elkaar beter en wordt je een sterk en hecht team. 

Informeer naar de mogelijkheden voor jouw team. Wij hebben meer informatie over Management Drives en over de teamtraining Management Drives voor teams.

Onze accountmanagers vertellen je graag over de mogelijkheden. Wij hebben zeer ervaren trainers die jouw team niet alleen een training kan geven, maar ook kan laten beleven. Helemaal volgens onze formule.

Onze teamtrainingen

Eenmaal een training bij TeamSpeling meegemaakt en wil je nooit meer een gewone training. Geen veel te lange saaie powerpoint, geen rolletje pepermunt op je stoel om je wakker te houden en geen hunkeren naar de koffiepauze. De vele teams die jullie zijn voorgegaan hebben ervaren hoe leuk en effectief teamtrainingen van TeamSpeling zijn. Omdat onze formule zo goed aanslaan breiden we ons assortiment flink uit. Hieronder vind je ons huidige aanbod. Maar schroom niet om ons te vragen wat er binnenkort bij komt:

Vitaliteit en Werkdruk

Tijdens deze training Vitaliteit en Werkdruk leren teamleden symptomen van stress tijdig te herkennen en bespreekbaar te maken. Jawel, een zwaar onderwerp. Maar er mag zeker gelachen worden. Daar zorgt onze de humorvolle vitaliteits simulatie wel voor.

Anders feedback

Tijdens de teamtraining Anders Feedback ervaart jouw team de antwoorden hoe feedback wél van de grond komt. Welkom in de wereld van de vooroordelen, blinde vlekken en ver weg gestopte behoeften, emoties en onuitgesproken teamafspraken. Dat wordt lachen én leren!

Anders Vergaderen

Ervaar hoe een teamvergadering ook leuk en zinvol kan zijn. Zonder energie verlies en veel efficienter. Vol humor en verrassende wendingen. Durf je jullie een vergaderengewoonten een beetje te doorbreken? Ga dan voor deze unieke team training Anders Vergaderen.


teamtraining teamspeling trainingen

Een team doorbreekt patronen

Als leidinggevende, HR professional of teamlid vraag je jezelf mogelijk af hoe een team meer verantwoordelijkheid kan nemen voor de eigen werk- en leerprocessen. Ons antwoord: door teamwork! Doorbreek samen een aantal teampatronen die het team niet meer helpen. Maak jouw team eigenaar van de oplossing van een in zichzelf in stand houden probleem. Zo ontstaat er duurzame veranderingen.

Een sterke organisatiecultuur is teamwerk

Cultuurveranderingen beginnen altijd binnen de teams die onderdeel zijn van de organisatie. van Management teams tot teams in de kleinste uithoeken van het organogram. Teams zijn namelijk de leerkernen. Het zijn teams waarbinnen mensen samen kunnen experimenteren, falen en leren. Gezonde lerende teams brengen nieuwe verbindingen tot stand. Zowel binnen als buiten de organisatie. Gek eigenlijk dat leertrajecten en opleidingspotjes zo vaak automatisch in worden gezet voor individuele medewerkers. Vind je niet?

We bouwen mee aan vitale lerende organisaties die voortdurende waarde creeren. Zowel voor de omgeving (klanten en opdrachtgevers) als voor de eigen medewerkers. Om zo’n gezonde organisatie te realiseren is excellente teamsamenwerking onmisbaar.

Valkuilen voor een team

“Als je doet wat je deed, krijg je wat je altijd kreeg”. Einstein

Om een verandering binnen een team te kunnen bewerkstelligen moet er dus iets anders gebeuren dan men gewend is. Dit blijkt in de praktijk best er lastig.

Een succesvolle veranderingen in je team vraagt een leuk systeemgevecht. Het teamsysteem is een soort status quo van (vaak) onbewuste denkschema’s, afspraken, rollen en gedragsstructeren. Teampatronen zijn hardnekkig. Het script van de teamleden ligt zo goed als vast. Dezelfe vergaderingen, met dezelfde mensen aan het woord in exact dezelfde frequentie en spreektijd. Altijd dezelfde laatkomers en dezelfde discussies met dezelfe uitkomsten.

Hoe veranderingen in een team wél slagen

Denk eens terug aan een goed geslaagde grap, een mop of een komische situatie. Hoe gaaf was dat! Je werd vast overvallen door een verrassend wending. Deze had je even niet zien aankomen. Je had het in ieder geval niet zelf bedacht of gepland. Zo’n ervaring buiten het voorstellingsvermogen blijft in je geheugen gegrift. Het voorstellingsvermogen heeft zich daarmee definitief verruimd.

Precies zo werkt het ook bij veranderingen. Zoals in je team. Het zijn de verrassende wendingen buiten het voorstellingsvermogen en de vaste teampatronen om, die zorgen voor reuring, beweging en verandering. De status quo houdt niet langer stand. Omdat het voorstellingsvermogen van het team als systeem van buitenaf is opgeschud.

Humor en veranderen

Wij maken in onze team trainingen veel gebruik van humor. Omdat het gewoon leuk is. Maar vooral omdat humor een effectief middel is om het voorstellingsvermogen van het team te verruimen. Zo onstaat er meer openheid en beweging binnen het team.

De bouwstenen van humor en veranderen

We hebben ontdekt dat humor en een veranderproces uit exact dezelfde bouwstenen bestaan. Namelijk een slachtoffert, een contrast, emotie en een nieuw perspectief:

 1. Slachtoffer. Een onwetende slachtoffer in een vertrouwde wereld;
 2. Contrast. Een onverwachte wending dat het voorstellingsvermogen niet kan bevatten;
 3. Emotie. Het ‘slachtoffer’ ervaart een stevige emotie;
 4. Nieuw perspectief. Na de ervaring is het voorstellingsvermogen verruimd.

Wat je kan verwachten van een team training

De teamtrainingen van TeamSpeling zijn professioneel opgebouwd. Methodisch, met theorie, ervaringsgerichte werkvormen, reflectie en alle ruimte om fouten te mogen maken. Onze team training onderscheidt zich. Door de bouwstenen van veranderen en humor samen te brengen krijgt je team een extra booster.

Door de training heen wordt jouw team met regelmaat verrast en breken we met vanzelfsprekendheden. Dat kan ook iets heel kleins zijn. Zoals de opstelling van de stoelen of met muziek die ‘niet past’ bij de situatie. Uiteraard gebeurd er niks zomaar. Er zit een dieper liggend thema onder. Dit veroorzaakt een leuke spanning waarbij jouw team een beetje uit de comfortzone wordt gehaald. Ondertussen beleeft men super veel plezier. Maar is er ook ruimte voor betekenisgeving en emotie. Kortom een bijzondere en effectieve ervaring.

Teamtraining of individuele scholing?

Wanneer kies je voor een team training en in wanneer is een individueel scholingsprogramma beter van toepassing?

Voor individuele scholing kan je heel goed kiezen wanneer een medewerker zich wil ontwikkelen op vakinhoudelijke specialismen.

Bij onderwerpen echter waarbij emoties, gedrag, cultuur, samenwerking een rol van betekenis spelen adviseren we om met groepen en teams aan de slag te gaan. Samen bewust worden van de uitdagingen, samen patronen doorbreken die samen al jaren in stand worden gehouden. Dat maakt een team benadering zoveel effectier dan individuele scholing.

Teamtrainingen van TeamSpeling: online of offline

De teamtrainingen van TeamSpeling kun je zowel doen op locatie als online. Dit is prettig vanwege het huidige thuiswerk advies, maar ook omdat veel teams verspreid wonen door Nederland of zelfs over de wereld. Laat dit je dus niet tegenhouden om een online teamtraining te organiseren; onze online team training is zo ontworpen dat je er geen hinder door ervaart omdat je niet in dezelfde ruimte bent. Kijk voor meer informatie over onze trainingen op afstand op onze pagina over online teambuilding . Als je ouderwets gezellig met elkaar wil afspreken komt een trainer naar je toe. Afhankelijk van de grootte van de groep kunnen er ook meerdere trainers komen.

Engelse teamtraining

Heb je een internationaal team? Ook dat is geen probleem bij TeamSpeling. Onze ervaren trainers spreken zowel vloeiend Engels als Nederlands. Geef dit wel altijd van tevoren aan. Zowel de online als offline team training worden gegeven in zowel het Engels als Nederlands door onze ervaren team training specialisten.

Doe de test. Komt jouw team in aanmerking voor teamtraining?

Jouw team komt in aanmerking voor een teamtraining van TeamSpeling als je op de volgende vragen “ja” kunt invullen:

 1. Zijn de deelnemers van elkaar afhankelijk om gezamenlijke doelen te bereiken?
 2. Is samenwerking daarbij het belangrijkste middel?
 3. Hebben jullie gevoel voor humor of zou dat tenminste wel wat meer mogen worden aangeboord?
 4. Ben je bereid de eerste stap te zetten en contact met ons op te nemen voor informatie of een vrijblijvende offerte?

Maak er een dagprogramma van!

Complete teamdag. Vol humor en duurzame teamontwikkeling

Maak er gerust met TeamSpeling een onvergetelijke dag van. Met een grote groep, of kleine groepen. Wij kunnen een programma op maat met je maken. Een teamdag waarin jouw teamleden de verbinding met elkaar versterken, leerinzichten opdoen, eigenaarschap aanboren. En daarbij óók nog eens heel veel zullen lachen. Dit zijn niet zomaar wat ingrediënten van een teamdag. Verbinding, humor, samen leren en ownership zijn juist de factoren die jouw teamontwikkeling effectief helpen versnellen.

Onze teamdagen laten zich niet makkelijk in een hokje stoppen. Is het een training? Of een teambuilding? Teamcoaching misschien? Of toch een knotsgek bedrijfsfeest? Ons antwoord: het is de unieke formule van TeamSpeling waar leren, veranderen en humor samenkomen ten behoeve van jouw specifieke team vraag. Onze teamdag programma’s zijn gericht op de context en de uitdagingen van jouw team. En wij maken daar een een unieke beleving van.

Onze trainers zijn leuk en deskundig. Zij voeren jouw team mee langs allerlei fundamentele onderdelen van teamwork. Om maar wat te noemen:

 • Bedenken waarom we überhaupt een team (moeten) zijn;
 • Versterken van het onderling vertrouwen;
 • Effectief maken van verschillen in kwaliteiten en rollen;
 • Handelen vanuit teambelang;
 • Feedback resultaatgerichtheid;
 • Herkennen van ineffectieve teampatronen;
 • Samen nieuwe teamafspraken maken.

Neem contact met ons op en bespreek de mogelijkheden voor een unieke teamdag met TeamSpeling.


blank

Vraag informatie aan

We nemen altijd even telefonisch contact met je op en maken dan snel een vrijblijvende offerte.

Een vrijblijvende offerte? Dat kan!

Suuuuperleuk dat je ons hebt gevonden! Vraag informatie of een vrijblijvende offerte aan.

 • Optionele velden
 • DD slash MM slash JJJJ

 • Hoe completer, des te sneller we kunnen adviseren en makkelijk een vrijblijvende offerte we voor je kunnen maken 🙂
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ga ook voor die unieke ervaring!

Wij nemen altijd eerst even contact op om te kijken welk programma het best bij jullie past. Een teambuilding of teamtraining gaat natuurlijk in eerste instantie over het team. Jullie team!

TeamSpeling neemt contact op over je teambuilding, bedrijfsuitje of teamtraining