DISC profielen training van TeamSpeling

Het DISC model als basis voor een leuke en effectieve training. Ontdek de kracht van jouw team!

Stap in de wereld van het DISC model met TeamSpeling. Met deze bijzondere training zal jouw team een grote sprong maken in de ontwikkeling. Ervaar wat de DISC profielen betekenen voor jouw team en hoe jullie elkaar beter gaan communiceren. Vraag vandaag nog informatie aan.

"Wij staan klaar om advies te geven voor jouw team. Vul het aanvraagformulier in en ontdek onze mogelijkheden!"

Wat is het nut van DISC?

De DISC methode is een bewezen instrument om de communicatie en samenwerking binnen teams te verbeteren. Door inzicht te krijgen in de verschillende DISC gedragsstijlen, kunnen teamleden elkaar beter begrijpen en waarderen. Dit leidt tot een effectievere communicatie, waarin teamleden zich bewust zijn van de impact van hun woorden en gedrag op anderen. Met deze kennis kunnen ze hun communicatiestijl aanpassen om beter aan te sluiten bij de behoeften van hun collega’s.

In de dynamische wereld van vandaag is het vermogen om effectief samen te werken binnen teams belangrijker dan ooit. Hoe zorg je ervoor dat jouw team niet alleen samenwerkt, maar ook excelleert? Het antwoord ligt in het begrijpen en waarderen van de unieke persoonlijkheden binnen je team. Daarom heeft TeamSpeling deze DISC training ontwikkeld. Met surveys en analyses, gecombineerd met onze baanbrekende formule, geven we de teamontwikkeling een boost met deze waardevolle training.

Een unieke DISC training bij TeamSpeling

Versterk met TeamSpeling en het DISC model de samenwerking en communicatie binnen je team. Ontdek de verschillende persoonlijkheidstypen met de DISC methode. Je komt erachter wat jouw DISC profiel is en dat van jouw teamleden. Leer elkaar waarderen en excelleer zowel in persoonlijk leiderschap als in teamverband met deze DISC training.

Wat is het DISC model?

Het DISC model is een krachtig instrument dat helpt om de verschillende persoonlijkheidstypen te begrijpen en te waarderen binnen een team. Bij TeamSpeling zul je op een leuke manier ontdekken wat een positieve impact dit kan hebben voor jullie samenwerking en succes!

Tijdens onze training zal het team niet alleen ontdekken, maar ook ervaren wat de impact is van de DISC profielen, samengaand met veel gelach en waardevolle nieuwe inzichten.

Training Met Het Disc Model Van Teamspeling

DISC Gedragsstijlen: De Vier Kleuren van DISC

Het DISC model identificeert vier gedragsstijlen, elk met een bijbehorende kleur:

  • Dominant (Rood): Doelgericht, krachtig en assertief.
  • Invloedrijk (Geel): Enthousiast, inspirerend en sociaal.
  • Stabiel (Groen): Betrouwbaar, geduldig en zorgzaam.
  • Consciëntieus (Blauw): Analytisch, nauwkeurig en planmatig.

Elk teamlid heeft een unieke combinatie van deze gedragsstijlen, wat leidt tot een diversiteit aan perspectieven en benaderingen. Door deze verschillen te begrijpen en te waarderen, kunnen teams hun persoonlijke effectiviteit vergroten en beter samenwerken.

DISC Analyse met de DISC Persoonlijkheidstest

Voorafgaand aan de training krijgen de deelnemers een persoonlijkheidstest van DISC Benelux. De DISC gedragsanalyse van de deelnemers zal de trainer goed inzicht geven in de teamdynamiek en de individuele DISC profielen. De deelnemers zullen de uitslagen eerst beleven tijdens de training en achteraf hun persoonlijke uitslag meekrijgen. Het is altijd een feest van herkenning!

Waarom kiezen voor een DISC training bij TeamSpeling.

Wij bouwen mee aan de wendbare en inspirerende organisatie van de toekomst. Ook deze DISC training is een feestelijke ontdekkingstocht voor elk team. Onze Onze team trainingen zitten vol verrassende wendingen, verborgen lessen, hilarische situaties, nieuwe inzichten en betekenisvolle ontmoetingen.

Wij zetten teams lachend in de leerstand. Niet alleen omdat het leuk is, maar ook omdat het wetenschappelijk is bewezen dat dit veel beter werkt. Kortom, een compleet superleuk verander-avontuur voor de complexe uitdagingen van deze tijd.

Advies en een vrijblijvende offerte?

Wij helpen je graag met advies en een vrijblijvende offerte. Vul het aanvraagformulier in en wij nemen spoedig contact met je op!

DISC Instrument: Een krachtige tool voor teamontwikkeling

Het toepassen van DISC model binnen je team heeft talloze voordelen. Het verhoogt het zelfbewustzijn van elk teamlid, verbetert de onderlinge communicatie, versterkt de samenwerking in het team en kan bijdragen aan het verminderen van conflicten. Dit zijn geen loze beloften; ze zijn het resultaat van jarenlang onderzoek en praktijkervaring.

Wat is DISC?

DISC is een wetenschappelijk gevalideerd model dat vier gedragsstijlen (vier kwadranten) beschrijft en koppelt aan de DISC kleuren. Aan de hand van de DISC kleuren kan je zien welk DISC profiel het meest voorkomt in een team of organisatie. Een DISC analyse is een evaluatieproces dat gebruik maakt van het DISC model om inzicht te krijgen in de persoonlijkheidsstijlen en gedrag, zowel individueel als team. Tijdens deze analyse beantwoordt een persoon, met een online DISC test, een reeks vragen of stellingen, die vervolgens worden geanalyseerd om hun voorkeuren op vier gebieden te bepalen: Dominantie, Invloed, Stabiliteit en Consciëntieusheid.

Dominant (D): Doelgericht, krachtig en assertief. Te herkennen aan de disc kleur rood dat staat voor dominant extravert.

Invloedrijk (I): Enthousiast, inspirerend en sociaal. Te herkennen aan de kleur geel, dat staat voor het zonnige en stralende karakter van de vier stijlen.

Stabiel (S): Betrouwbaar, geduldig en zorgzaam. Te herkennen aan de kleur groen.

Consciëntieus (C): Analytisch, nauwkeurig en planmatig. Te herkennen aan de kleur geel.

Disc Infographic

Wat zijn de voordelen van DISC?

De combinatie van DISC en TeamSpeling zorgt ervoor dat deze training nog meer impact heeft. TeamSpeling heeft trainingen vol beleving, onverwachtse wendingen, momenten van verbijstering, humor en leerplezier. Het is wetenschappelijk bewezen dat lachen, bewegen, verwondering en emoties een positief effect heeft op het leerproces. Dit maakt onze trainingen effectiever is dan de conventionele trainingen. Dat geldt ook zeker voor deze DISC training. Ontdek ook met jullie team en boek snel resultaat.

Verhoogt het zelfbewustzijn: Door te begrijpen wat jouw eigen persoonlijke DISC stijl is, leer je meer over je sterke punten, valkuilen en voorkeuren. Hierdoor kun je bepaald gedrag beter herkennen en begrijpen waarom anderen soms ander gedrag vertonen.

 Vermindert conflicten: Door de verschillende gedragsstijlen te begrijpen, kun je conflicten beter voorkomen en oplossen. Ook de wijze waarop en het tempo hiervan zal verbeteren.

Verhoogt de persoonlijke effectiviteit: Door inzicht te krijgen in je eigen DISC profiel en dat van anderen, kun je je communicatie en gedrag aanpassen om effectiever te zijn in verschillende situaties.

Wat TeamSpeling biedt:

DISC profielen: We bieden de persoonlijkheidstest aan van DISC Benelux, die je teamleden kunnen invullen om hun DISC-type te bepalen. Onze trainingen met persoonlijkheidstest worden niet bepaald door de uitslag van de test, maar jouw team zal ervaren dat de uitslag zal bevestigen wat er tijdens de training gebeurd.

DISC trainingen: We verzorgen interactieve trainingen waarin je teamleden meer leren over DISC en hoe ze dit kunnen toepassen in hun werk.

Video: Teamtrainingen van Teamspeling: Leeravontuur vol wonderlijke wendingen

Ben je op zoek naar een unieke methode waarmee je het team kunt versterken? Met de teamtrainingen van TeamSpeling beleef je een leeravontuur vol wonderlijke wendingen en uitdagingen. Door middel van leuke en interactieve oefeningen werk je samen aan een betere samenwerking, vertrouwen en vitaliteit binnen het team.
TeamSpeling biedt een breed scala aan trainingsprogramma’s, gericht op verschillende aspecten van teamwork. Of je nu wilt werken aan een betere feedbackcultuur, effectiever vergaderen of de teamspirit wilt versterken, er is altijd een passende training voor jouw team.

DISC, Management Drives, Belbin trainingen en meer

Maak kennis met DISC, Belbin en Management Drives trainingen bij TeamSpeling. Deze trainingen worden beleefd op een door jullie gekozen locatie. Naar aanleiding van persoonlijke tests gaan jullie aan de slag en ontdekken jullie wat de teamdynamieken, rollen of drives zijn. Leer elkaar versterken en groei als team.

Effectief Vergaderen, de leukste vergadertraining!

Ontdek de vergadertraining Effectief vergaderen. Maak van saaie, improductieve vergaderingen inspirerende momenten van verbinding en...

Leidinggeven met het Lencioni model. Management training.

Stap samen met TeamSpeling in de wereld van het Lencioni model. Beleef met jouw management team alle lagen van het Lencioni model. Hoe staat jouw...

Training met persoonlijkheidstest.

Stap in de wereld van TeamSpeling en diepgaande teamtrainingen met persoonlijkheidstest. Bij ons krijg je eerst de persoonlijkheidstest, dan de...

Management Drives team training.

Stap met jouw team in de wereld van drijfveren en kleuren. TeamSpeling heeft een Management Drives training ontwikkeld waar je na de test, gaat...
Piramide van Lencioni en TeamSpeling. Teambuilding en trainingen met het Lencioni model.

Piramide van Lencioni, het Lencioni model.

De Piramide van Lencioni is een belangrijk model voor het bouwen aan vertrouwen binnen teams. Dit model heeft vertrouwen als basis voor een goede...

Met Management Drives kleuren elkaars drijfveren begrijpen.

Management Drives is een methode om leiderschap en drijfveren binnen het team in kaart te brengen. Dit geeft kostbare inzichten over de talenten en...

Lachen met Lencioni – team trainingen van TeamSpeling.

Stap in de wereld van Lencioni en zijn piramide model met TeamSpeling. Met de teamtraining Lachen met Lencioni ervaart jouw team waar zij staan in...

Teamdag Samenwerken en Lencioni. Teamdag voor teamontwikkeling.

Stap met deze teamdag in de wereld van Samenwerken en Lencioni. Een dag in het teken van de Piramide van Lencioni. Hoe kan de weg naar de top van de...

Management drives voor het mt – management team.

Stap met het management team in de wereld van de drijfveren van het team. TeamSpeling heeft een management drives training ontwikkeld voor...

Belbin training. De teamrollen in jouw team.

Stap in de wereld van de Belbin teamrollen met TeamSpeling. Met deze Belbin training worden jouw teamleden zich bewust van de teamrollen in het...

Andere trainingen over teamrollen en team kleuren

TeamSpeling biedt trainingen aan die gebruikmaken van drie verschillende persoonlijkheidstesten: een DISC training, Belbin training en Management Drives trainingen. Deze testen kunnen worden gebruikt om teamleden te beoordelen en de teamdynamiek te verbeteren. Elk model heeft zijn eigen sterke en zwakke punten. Het beste model voor een bepaald team hangt af van de specifieke behoeften van het team.

Trainingen Met Persoonlijkheidstest - Disc, Belbin En Management Drives

DISC profielen training:

Krijg inzicht in de unieke persoonlijkheden binnen jouw team. Leer elkaar beter begrijpen en waarderen, en geef de teamontwikkeling een boost met deze leuke en effectieve DISC training.

Belbin teamrollen training

Ontdek de impact van Belbin teamrollen op jouw team. Word je bewust van je eigen rol, leer hoe je elkaar kunt versterken en ervaar de hilariteit en waarde van deze training.

Management Drives voor teams

Laat jouw team groeien en ontdek elkaars drijfveren. Deze Management Drives training voor teams versterkt de samenwerking en laat zien hoe leuk en effectief teamontwikkeling kan zijn.

Management drives voor management

Laat jouw management team groeien met onze Management Drives training. Ontdek elkaars drijfveren en versterk de samenwerking binnen het team. Ervaar hoe leuk en effectief teamontwikkeling kan zijn!