Training Lachen met Lencioni: Bouw sterkere teams met de Piramide van Lencioni.

Ontgrendel het potentieel van jouw team met onze unieke teamtraining met de Piramide van Lencioni.

Stap in de wereld van Lencioni en zijn piramide model met TeamSpeling. Met de teamtraining Lachen met Lencioni ervaart jouw team waar zij staan in het Lencioni model. Een inspirerende training met veel humor en nieuwe inzichten. Beleef ook onze teambuilding activiteiten met jouw team! Vraag vandaag nog informatie aan.

"Wij staan klaar om advies te geven voor jouw team. Vul het aanvraagformulier in en ontdek onze mogelijkheden!"
Lachen met Lencioni is meer dan zomaar een gewone training. Het is een unieke teamtraining die humor combineert met de kracht van de Piramide van Lencioni. Jouw team leert en lacht tegelijk, terwijl ze concrete inzichten krijgt voor betere samenwerking, communicatie en conflictbeheersing.

Een unieke Lencioni training bij TeamSpeling.

Onze team trainingen zijn ontzettend effectief als het gaat om teamontwikkeling. Bij ons is het werken aan een succesvol team leuker dan je gewend bent. Het is wetenschappelijk bewezen dat lachen en leren heel goed samen gaan. Zo goed dat onze formule aanstekelijk werkt. Lach en ontdek hoe alle lagen van het Lencioni model kan bijdragen aan jullie succes!

Training met piramide van Lencioni model bij TeamSpeling

Lencioni teamtraining met de TeamSpeling formule.

Het model van de Piramide van Lencioni wordt tot leven gebracht in jouw team. Samen gaan jullie beleven hoe vertrouwen (of te weinig ervan) doorwerkt in alle fases van jullie teamontwikkeling. Team training Lachen met Lencioni brengt meer dan alleen nieuwe inzichten. Dit programma zit vol verrassende wendingen en humorvolle diepgang. Op deze manier wordt jouw team verleid zichzelf een ‘spiegel’ voor te houden. Op een leuke en veilige manier. Deze team training is werkelijk een feest der herkenning. Werk op een ongekend leuke manier aan de samenwerking en het succes van het team!

Wat is de piramide van Lencioni.

De Piramide van Lencioni is een model dat opgedeeld is in vijf lagen. Samen vormen deze lagen de basis voor succesvol teamwork. Het fundament – de onderste laag van de piramide – is vertrouwen. Zonder vertrouwen kunnen teams niet goed functioneren en ontstaan er problemen in de andere lagen van de piramide van Lencioni. Met aanwezigheid van vertrouwen kan een team op een gezonde manier conflicten verzilveren. Dit levert het team veel op. Zoals heldere teamafspraken, meer betrokkenheid en eigenaarschap binnen het team.

Waarom kiezen voor team trainingen van TeamSpeling.

We zijn TeamSpeling. De humor is voor ons hét middel om het leren en veranderen binnen teams (verder) in beweging te zetten. Daarom spelen wij het spel met het gemak, met aannames, met gewoonten, met veronderstellingen, emoties en met het ongemak. De clou, de les, de eyeopeners én de betekenis volgen altijd nadat de rook is opgetrokken. Zo vormt elke werkvorm een mini-veranderreis op zichzelf. Maar dan wel een hele leuke!

Het effect voor de formule van TeamSpeling is dat de teamleden nieuwe ervaringen aan gaan, heel veel lachen en zichzelf op een leuke, veilige een spiegel voor durven houden. En deze formule passen wij niet alleen toe bij deze Lachen met Lencioni teamtraining. Wij passen deze toe bij alle trainingen, teambuilding en bedrijfsuitjes!

Training piramide van Lencioni van TeamSpeling

Wat is de teamtraining Lachen met Lencioni?

Nieuwe inzichten opdoen, ontdekken, beleven, versterken van het vertrouwen en heel veel lachen. Dat is de kern wat deze team training  te bieden heeft.

Met teamdialogen en hilarische werkvormen houdt het team zichzelf een piramide spiegel voor. Zodra de inzichten zijn ingedaald gaan we doelgericht aan de slag met het fundament: het versterken van het vertrouwen.

Praktische informatie

 • Duur: 1 dagdeel;
 • Teamtraining vindt plaats op jullie gewenste locatie.

Voordelen van Lachen met Lencioni op een rij;

 • Niet individueel maar samen op zoek naar gedeelde inzichten over het team;
 • Humorvolle plezierige compacte en complete training;
 • Betekenisvolle ontmoetingen en dialogen;
 • Een boost voor het vertrouwen binnen het team;
 • Klaargestoomd voor een eventueel verdiepingstraject.

Programma Lachen met Lencioni

Tijdens de check-in wordt de Piramide van Lencioni op een leuke manier tot leven gebracht. De teamleden gaan samen beleven wat elke laag in de piramide betekent.

Het team gaat op onderzoek. ‘Hoe herkennen wij deze Lencioni piramide terug in onze eigen praktijk?’ Misschien belandt het team wel in gek soort bingo, wat eigenlijk een piramideteamscore blijkt te zijn. Erg leuk en interessant! Met nieuwe gezamenlijk gedeelde inzichten stapt het team het hoofdprogramma binnen.

Hoofdprogramma
 van de Lencioni training

Tijdens het hoofdprogramma draait alles om het versterken van het fundament van vertrouwen. Volgens Lencioni begint vertrouwen met elkaar op een nieuwe persoonlijke manier beter te leren kennen. Dat gaan we doen! Ook gaan de teamleden elkaars unieke eigenschappen en bijdrage aan het team onderzoeken. Met deze training durven teamleden zich steeds meer open te stellen.

Onderwerpen die tijdens het hoofdprogramma aan bod komen zijn:

 • Elkaar op een nieuwe persoonlijke manier leren kennen;
 • Begrip hebben voor ieders unieke eigenschappen en ieders bijdrage aan het team;
 • Daarmee bouwt de teamleden aan het fundament waarop:
 • Men in alle openheid fouten durft toe te geven;
 • Teamleden hulp durven te vragen;
 • Spetterende hilarische afsluiting
.

Al onze trainingen eindigen met een korte spetterende hilarische afsluiting. Dus ook deze heerlijke Lencioni training. Met een dikke knipoog worden alle opgedane lessen nog 1 keer geëtaleerd worden. Grote kans dat dat er heel veel gelachen wordt en dat er van alles misgaat. Maar wat geeft heeft. Leren en veranderen vraagt nu eenmaal een lange adem.

Bekijk deze video: De Piramide van Lencioni voor succesvolle teams.

Ontdek hoe je een high-performance team bouwt met de Piramide van Lencioni. In deze video legt TeamSpeling uit hoe vertrouwen, betrokkenheid en verantwoordelijkheid de basis vormen voor succes. Leer hoe je deze vijf niveaus kunt toepassen om jouw team naar nieuwe hoogten te brengen.

Verrassend effectief: Team trainingen totaal anders dan anders.

Benieuwd naar onze aanpak? Bekijk deze video en ontdek waarom onze trainingen zo anders zijn dan de rest. We dagen je uit, laten je lachen en zorgen voor blijvende verandering. Oprichter Clemen Mensink legt uit.

Meer met Lencioni bij TeamSpeling.

Lencioni - Piramide van Lencioni en TeamSpeling. Teambuilding en trainingen met het Lencioni model.

Bij TeamSpeling maken ij veel gebruik van het Lencioni model. In al onze trainingen en teambuilding werken wij ook met vertrouwen.

Het eerste wat wij doen is een klimaat creëren waar mensen elkaar kunnen vertrouwen, waardoor direct de tweede laag kan worden bereikt. Respectvol confrontaties aangaan.

Andere programma’s met het Lencioni model.

Als het je om de piramide van Lencioni gaat, hebben zit je bij TeamSpeling helemaal goed. Onze teambuildingm trainingen en teamdagen vinden allemaal overeenkomsten met het Lencioni model. Sommige programma’s hebben we zelfs gewijd aan dit model. Hier zijn deze programma’s.

Management training Leidinggeven met Lencioni.

In deze management training, leidinggeven met Lencioni, krijgt het team nieuwe inzichten over hoe de aanwezigheid of afwezigheid van vertrouwen doorwerkt in alle processen van de organisatie.

Teamdag Samenwerken en Lencioni.

Een hele dag intensief aan de slag met het team. Natuurlijk met veel lachen, maar ook met serieuze vragen en impactvolle inzichten. Teamdag Samenwerken en Lencioni is ontzettend waardevol voor teams waarvan veel wordt gevraagd.

Teambuilding de Teamlachspiegel.

Ja, in de naam komt geen Lencioni voor, maar dat komt omdat deze teambuilding veel meer omvattend is. Ook de piramide van Lencioni komt, bij de teambuilding de Teamlachspiegel, regelmatig voorbij. Dit teamuitje geeft elk team een geweldige boost.

Advies en een vrijblijvende offerte?

Ontdek ons aanbod en wat zij voor jullie team kunnen betekenen. Ervaar onze formule ook! 

Wij helpen je graag met advies en een vrijblijvende offerte. Vul het aanvraagformulier in en wij zorgen dat het goed komt.  

Trainingen die je misschien ook interessant vindt.

Bij TeamSpeling draait het allemaal om teamontwikkeling en samenwerken. Onze teamtrainingen zijn gericht op het versterken van jouw team. Wij kijken hoe jullie als team elkaar kunnen versterken en laten groeien. Of het nu gaat om DISC trainingen, Belbin trainingen, Management Drives trainingen of andere teamtrainingen. Ontdek meer van onze trainingen of laat je door ons adviseren.

voordeel 141 b

Jullie gewenste locatie

Wij komen naar een door jullie gekozen locatie. Dat kan op kantoor zijn of een andere ruimte binnen of buiten.

voordeel 2

Ontdekkingstocht vol humor

Wij komen naar een door jullie gekozen locatie. Dat kan op kantoor zijn of een andere ruimte binnen of buiten.

voordeel 371 c

Boost voor de verbinding!

Wij komen naar een door jullie gekozen locatie. Dat kan op kantoor zijn of een andere ruimte binnen of buiten.

voordeel 14

Boost voor de verbinding!

Wij komen naar een door jullie gekozen locatie. Dat kan op kantoor zijn of een andere ruimte binnen of buiten.

Teambuilding over samenwerken, veranderen, verbinding en samen lachen,
Bedrijfsuitjes actief leuk met collega's een leuke interactieve show
Leukste teamuitjes op locatie. Actief en verbindend voor de teamontwikkeling.
Trainingen Lencioni, effectief vergaderen, feedback en teamwork.
Management training. Trainingen over lencioni, situationeel leiderschap en leidinggeven
trainingen met persoonlijkheidstest zoals DISC, Belbin en management drives
Teamdagen. Kies jouw teamdag over samenwerken, teamfasen, feedback of Lencioni.
Feedback geven en ontvangen
Waarom het model van Hersey en Blanchard achterhaald is

Waarom het model van Hersey en Blanchard achterhaald is

Het traditionele model van situationeel leiderschap van Hersey en Blanchard is achterhaald in de moderne werkomgeving. TeamSpeling introduceert een nieuwe aanpak, gericht op systeemdenken en teamontwikkeling, die managers concrete tools biedt om teams te versterken en succesvol te leiden.

Top 10 behoefte aan soft skills voor de Nederlandse arbeidsmarkt

Top 10 behoefte aan soft skills voor de Nederlandse arbeidsmarkt

In de snel veranderende wereld van werk zijn soft skills belangrijker dan ooit. Deze blogpost onthult de top 10 meest gevraagde soft skills in Nederland in 2024, waaronder communicatie, aanpassingsvermogen en samenwerking, en legt uit waarom deze vaardigheden essentieel zijn voor succesvolle teams en organisaties.

Google’s Project Aristotle: De Verrassende Sleutel tot Succesvolle Teams

Google’s Project Aristotle: De Verrassende Sleutel tot Succesvolle Teams

Google’s Project Aristotle onthult dat psychologische veiligheid, de sleutel tot succesvolle teams, belangrijker is dan individuele vaardigheden. Ontdek hoe teambuilding en trainingen van TeamSpeling vertrouwen opbouwen en communicatie verbeteren om een veilige omgeving te creëren waarin teams floreren.

De 5 belangrijkste KPI’s voor teamontwikkeling

De 5 belangrijkste KPI’s voor teamontwikkeling

Meet het succes van je teamontwikkeling! Ontdek 5 essentiële KPI’s en praktische tips voor HR-managers om de effectiviteit van teambuilding en trainingen te evalueren. Verbeter teamprestaties, betrokkenheid en meer.

10 Redenen om te investeren in teambuilding en trainingen

10 Redenen om te investeren in teambuilding en trainingen

Dit artikel presenteert 10 overtuigende, wetenschappelijk onderbouwde redenen waarom investeren in teambuilding en trainingen essentieel is voor het succes van jouw organisatie. Ontdek hoe deze investering leidt tot betere teamprestaties, meer betrokkenheid, een positieve bedrijfscultuur en veel meer.

TeamSpeling formule en concept
team trainingen met impact vind je bij TeamSpeling
Clemen Mensink en Jules Ponsioen de drijvende kracht achter TeamSpeling.