Teambuilding De Teamlachspiegel

Vraag informatie aan via aanvraagformulier

Onze leukste teambuilding

Unieke en leuke teamactiviteit op jouw locatie

De Teamlachspiegel is de meest gekozen teambuilding van TeamSpeling. Dit is een humorvolle, leuke teamactiviteit waarbij alles draait om samen plezier beleven, samenwerken en het versterken van de verbinding. Een superleuk teamuitje humor. Jullie belanden tijdens de team workshop voortdurend in allerlei leuke verrassende situaties die uitdagen. Telkens weer op de momenten dat je het net even niet ziet aankomen.

Interactieve teambuilding uitjes met 101% humor én een diepere laag

Achter al die leuke situaties die tijdens deze teambuilding uitjes ontstaan schuilen verborgen leermomenten. Telkens weer gaat het over een belangrijk onderdeel van teamwork. Jullie team zal dan nog wel even in de spiegel moeten kijken om deze lessen op te halen in de vorm van nieuwe inzichten. Maar geloof ons. Dat gaat bij TeamSpeling vanzelf!

De Teamlachspiegel is heel veel lachen terwijl jullie met de diepere betekenis van teamwork aan de slag gaan. Zoals:

 • Waarom zijn wij een team, waarom bestaan wij?
 • Wat zijn onze doelen en hoe zijn wij van elkaar afhankelijk om resultaten te behalen?
 • Hoe werken wij samen? Welke (team) rollen zijn aanwezig en welke communicatiepatronen hebben wij ontwikkeld?
 • Hoe leren wij samen?
 • Hoe gaan wij om met conflicten? En hoe werkt de mate van onderling vertrouwen door in allerlei concrete teamprocessen?

YouTube player

Hoe de Teamlachspiegel als team workshop werkt

Stel je eens voor dat je met je team op een leuke manier op het verkeerde been wordt gezet. Telkens weer. Met een onverwachte vraag of met een gekke feestelijk achtige wending. Stel je voor dat jullie daarmee ongemerkt op de drempel staan om een bijzondere les te gaan leren. Over teamwork én over jullie zelf. Welke les dat precies is? Dat ontdek je later pas. Voorlopig staan jullie nog keihard te lachen. Waarschijnlijk omdat er van alles misgaat onderling.

Als jij je dit kunt voorstellen dan heb je ongeveer een beeld van de Teamlachspiegel. Deze leuke teamactiviteit is een spiegel voor jouw team. Maar dan wel een hele leuke!

Ons advies: Pak dan de aller leukste, meest humorvolle teamspiegel van Nederland met deze actieve teambuilding workshop. Nog effectiever ook! Ben je met een groot gezelschap, dan kunnen we je onze bedrijfsuitjes De Verandershow of De Bedrijfslachspiegel van harte aanraden.

Stel je eens voor dat je met je team op een leuke manier op het verkeerde been wordt gezet. Telkens weer. Met een onverwachte vraag of met een gekke feestelijk achtige wending. Stel je voor dat jullie daarmee ongemerkt op de drempel staan om een bijzondere les te gaan leren. Over teamwork én over jullie zelf. Welke les dat precies is? Dat ontdek je later pas. Voorlopig staan jullie nog keihard te lachen. Waarschijnlijk omdat er van alles misgaat onderling.

Als jij je dit kunt voorstellen dan heb je ongeveer een beeld van de Teamlachspiegel. Dit teambuilding uitje is een spiegel voor jouw team. Maar dan wel een hele leuke!

De Teamlachspiegel en de Piramide van Lencioni

Deze teambuilding is gefundeerd op een aantal theorieën en modellen. Één daarvan is de Piramide van Lencioni. Dat is een model dat vertrouwen als basis neemt voor een succesvol team. Hoe bouw je dat op en wat zijn de daaruit volgende lagen. Lees er alles over op onze pagina over de Piramide van Lencioni.

YouTube player

  Reviews op Google

  Beoordeel ons ook op Google! Klik hierom een review te plaatsen

  Zij hielden ons een ‘Bedrijfslachspiegel’ voor. Op basis van interactie met de medewerkers gingen ze helemaal los met knappe improvisaties, ontroerende liedjes, hilarische scènes en vooral veel humor. Er was niet alleen aandacht voor de mooie kanten van ons werk, ook de lastige kanten mochten er zijn. Het was een groot succes, wij hebben veel gelachen!
  sumeyra kaya
  sumeyra kaya
  07/11/2022
  Als teamdag hadden we Clemen uitgenodigd met de teamlachspiegel. Wat hebben we genoten. Veel gelachen, lekker gerelativeerd, inzichten gekregen en bovenal veel verbinding met elkaar gevoeld. Clemen wist precies de juiste balans te vinden tussen lol en verdieping, tussen fanatiek bezig zijn en rust vinden. Kortom een hele fijne dag waarbij iedereen met een grote warme lach op zijn gezicht naar huis ging. Bedankt voor deze bijzondere ervaring.
  Mariëlla Melissen
  Mariëlla Melissen
  03/11/2022
  Onze teamdag met Teamspeling en Clemen aan het roer (of beter gezegd, de muziekbox) heeft ons zelfs meer gebracht dan we hadden gehoopt. Ons doel was om met plezier te werken aan verbinden, ontmoeten en inspireren en dat is ruimschoots behaald! Onwijs gelachen, tot inzichten gekomen, super fanatiek bezig geweest met elkaar en ga zo maar door. De dag vloog om. Wat een fijne energie en een boost voor ons team en wat heeft Clemen het fantastisch gedaan. Chapeau!
  Suzanne Molendijk
  Suzanne Molendijk
  03/11/2022
  Het was een top middag, veel geleerd en veel met het team gelachen! 😊
  Menno Barten
  Menno Barten
  26/09/2022
  Super leuke workshop gehad. Heel leerzaam, veel inzichten en nóg meer gelachen! Een aanrader voor elk bedrijf.
  Linda de Keijzer
  Linda de Keijzer
  25/09/2022
  Aangenaam verrast door een leuke activiteit van TeamSpeling! Met ons bedrijfsteam van 10 personen waren we 2 uur lang geboeid en werden we meerdere keren op het verkeerde been gezet. Patronen werden (confronterend) zichtbaar en gaven mooie inzichten. Clemen leidt de training bijzonder goed, met een sterk gevoel voor humor en een prettige energie. Wij zijn erg nieuwsgierig naar nog meer mogelijkheden van TeamSpeling. Aanrader wat ons betreft!
  Hanneke van der Krieken
  Hanneke van der Krieken
  24/09/2022
  Ontzettende leuke teammiddag gehad met dank aan TeamSpeling! Laura en Anna hebben gezorgd voor humor maar ook inzichten hoe wij als team georganiseerd zijn. Door een simpele spel en tevens ook een leuk spel kwamen we achter de zogenaamde belbin rollen van de medewerkers. Top middag gehad! Dank Laura en Anna voor de begeleiding😊
  rahma bouka
  rahma bouka
  02/08/2022
  Ontzettend goede Teambuilding gehad met ons Business Support team (De Bedrijfslachspiegel). Tijdens de organisatie was er veel flexibiliteit en werd duidelijk onderzocht wat ons team nodig had en met welke zaken rekening gehouden diende te worden. Na elkaar door de restricties 2 jaar bijna niet gezien te hebben hebben we een dagdeel vreselijk met elkaar gelachen, verhalen gedeeld, gehuild en weer leren communiceren. Voor de effectiviteit van ons team is dit goud waard. We gaan ZEKER vaker gebruik maken van TeamSpeling. Coach Mieke is ontzettend goed en heeft indrukwekkend veel inzicht in situaties en verhoudingen.
  Orna Stapel
  Orna Stapel
  21/03/2022
  Op een speelse manier tot de kern van ons team gekomen en hierbij elkaars rol beter leren begrijpen. Een ochtend waarin we echt aan de band binnen ons team hebben kunnen bouwen. Een echte aanrader!
  Maud Aarts
  Maud Aarts
  29/07/2021

  team teamspeling

  Meer informatie & advies?
  Leuk dat je ons hebt gevonden! Wij geven graag advies en sturen in een handomdraai een vrijblijvende offerte. Vul ons aanvraagformulier in.

  Aanvraagformulier
  teambuilding team building english international teams

  In English?

  Our programs are available in English. We have a lot of experience with international teams and companies. Yes you can call us, we do speak English and love to tell you all about our programs!

  Geschikt teamdagen, als afsluiter of juist als ultieme kick-off

  Dit teambuilding uitje helpt de (strategische) doelen en de uitdagingen van jouw team en organisatie te vertalen naar teamwork. De Teamlachspiegel voegt humor en betekenis toe aan wat er binnen je team of organisatie speelt.

  Daarmee is dit teambuilding uitje heel nuttig in zetten voor verschillende doeleinden:

  • Als leuke afsluiting van een intensieve teamdag;
  • Wanneer je concreet je team wil versterken.
  • Of juist als opening voorafgaand een teamdag, bedrijfsdag of teamuitje. 
  • Als compleet hoofdprogramma voor een dagdeel of hele dag.

  Je gaat dus voor de Teamlachspiegel als méér wil dan gewoon een leuk teambuilding uitje. De Teamlachspiegel zit vol hilarische humor en energie. Tegelijkertijd gaan deze teambuilding uitjes een stukje dieper op alle belangrijke teamwork thema’s.

   teambuilding uitjes van TeamSpelingteambuilding uitje van TeamSpeling

   Programma van teambuilding uitje de Teamlachspiegel

   Check-in

   ‘Teamwork is ontzettend ingewikkeld en wij zijn eigenlijk op heel veel onderdelen.’

   Deze prikkelende stelling vormt de rode draad tijdens de check-in. Op een leuke manier maken jullie hernieuwd kennis met elkaar en met de essentie van teamwork. Samen verkennen we de context en de doelen van jouw team en wat dit betekent voor deze Teamlachspiegel. Ook maken jullie alvast kennis met de typische werkvormen van TeamSpeling. Binnen 15 a 20 minuten zijn helemaal jullie klaar om een nieuwe ervaring aan te gaan en samen nieuwe ontdekkingen te doen.

   Hoofdprogramma van dit teambuilding uitje
   Het programma dat al volledig aan de gang is gaat nu officieel van start! Volle bak gaan je samen aan de slag met van alles wat met teamwork te maken heeft:

   • Samenwerken
   • Luisteren en verplaatsen in de ander
   • Doelen te behalen
   • Vanzelfsprekendheden en aannames op de proef te durven stellen
   • Vertrouwen geven en ontvangen
   • De comfortzone te durven stretchen

   Het Koningsnummer

   Zo belanden jullie in een stoelendans-achtig spel waarbij het team het opneemt tegen de trainer (verkleed als Koning). Telkens is er een leegstaande stoel. Jullie moeten ervoor zorgen dat de koning niet kan gaan zitten. Dat vereist teamwork! De teampatronen en de onderliggende behoeften komen op een leuke manier op tafel. Volle bak eyeopeners en 100% hilariteit.

   De Vooroordelenwandeling

   Dan verandert de setting plots en zitten jullie in een ludiek onverbaal feedbackspel: de vooroordelenwandeling. Ontdek welke eigenschappen we elkaar toedichten op gebied van kwaliteiten en teamrollen.

   Love quiz

   Weer een nieuwe wending in het verhaal. Twee teamleden belanden in de love quiz. Een teamlid probeert iets te vertellen over zijn collega die naast hem zit met een zogenaamde koptelefoon. De dieperliggende les luidt: kloppen de aannames die we over elkaar en onze samenwerking hebben eigenlijk wel? Hoe geldt dat in het team?

   Zo gaat het maar door tijdens de TeamSpiegel. Je wéét dat je verrast gaat worden, en tóch trap je er met elkaar elke keer weer in.

   Foute rollen bingo

   Zoals tijdens de foute rollen bingo (wat eigen helemaal geen bingospel is). Jullie krijgen de opdracht om je eigen profiel te zoeken uit een lijst van een aantal omschrijvingen. Maar geleidelijk aan verandert het gezellige spelletje in een bloedstollende thriller, vol leuke spanning, aarzeling, onherroepelijke blinde vlekken en eyeopeners. Wie durft de eigen schaduw recht aan te kijken? Wie durft de confrontatie aan met de eigen onvolwassenheid? Een werkvorm die eigenlijk gaat over vertrouwen, diepgaand leren en veranderen. Een fantastische teamles gegoten in een hilarisch jasje.

   Baanbrekende formule van TeamSpeling

   We zijn TeamSpeling. De humor is voor ons hét middel om het leren en veranderen binnen teams (verder) in beweging te zetten. Daarom spelen wij tijdens onze teambuilding uitjes het spel met het gemak, met aannames, met gewoonten, met veronderstellingen, emoties en met het ongemak. De clou, de les én de betekenis volgen altijd na de ervaring. Daarmee ga je met onze teambuilding uitjes telkens weer op een mini-veranderreis. Maar dan veel leuker!

   Onderwerpen tijdens deze teambuilding uitjes

   Onderwerpen die op een unieke manier aan bod komen zijn:

   • Vooroordelen,
   • Zelfbeelden,
   • Teamrollen,
   • Teampatronen,
   • Kwaliteiten,
   • Aannames,
   • Valkuilen en blinde vlekken,
   • De piramide van Lencioni

   Ga de schaamte voorbij met Gunter's workshop.

   Wie is Gunter? Gunter is schaamteloos fout met een functie. Hij wijst op alles wat fout is en mis gaat binnen het team. Ondertussen raakt Gunter de essentie van verbinden, veranderen, samenwerken en communicatie.

   Waarom Gunter? Dit personage werkt effectief bij het zichtbaar en bespreekbaar maken van gevoelige onderwerpen. Zoals feedback geven, fouten maken en omgaan met veranderingen.

   Wat doet Gunter? Hij geeft spectaculaire gastoptredens waarbij alle deelnemers uit hun rol durven stappen. Zoals tijdens de levende foute rollen bingo kaart en andere hilarische teambuilding oefeningen. Gunter zorgt voor een adrenaline boost. Zijn boodschap, gefundeerd op wetenschappelijke gedragsmodellen brengt echt nieuwe inzichten.

   Tijdens de teambuilding en workshops Gunter of Gretel brengen humor en gekte en niet zonder reden
   YouTube player

   Teambuilding

   Bij de teambuilding van TeamSpeling draait alles om het fundament van teamwork: verbinding en het creëren van een klimaat van vertrouwen. Dit is voor ieder team een continue uitdaging. Daarom gaat onze teambuilding over meer dan alleen lachen en plezier maken. Juist de (spannende) uitdagingen van het team vormen het vertrekpunt van al onze teambuilding activiteiten.

   De humor vormt het middel om een diepere laag te raken. Het spel met wezenlijke thema’s, leuke confrontatie, eigen uitdagingen en een luchtige benadering maakt onze teambuilding programma’s hilarisch. Wij zorgen ervoor dat er een sfeer van vertrouwen ontstaat, waar het team zich open durft op te stellen. Zo maken we de weg vrij om met vertrouwen aan de slag te gaan en onderwerpen als communicatie, feedback geven, waardering en erkenning. Onze formule zorgt ervoor dat het team, met onze teambuilding activiteiten, een onvergetelijk leuke ervaring krijgt én er sterker uitkomt!


   Teambuilding De Teamlachspiegel

   Teambuilding de Teamlachspiegel

   Al jaren ons meest succesvolle teambuilding. Creëer ogenblikkelijk een sfeer van openheid en vertrouwen. Altijd lachen. Wij zetten elk team in beweging. Teambuilding De Teamlachspiegel

   Teambuilding Kennismakingsfitness

   Teambuilding Kennismakingsfitness

   Veel nieuwe collega's? Of nieuwe teams? Hoe gaaf is dan om samen een vliegende start te maken. Teambuilding om elkaar te leren kennen en samen een sterk team te worden. Teambuilding Kennismakingsfitness

   Teambuilding Veranderfitness

   Teambuilding Veranderfitness

   Unieke en leuke teambuilding. Blijf elkaar positief versterken in een voortdurend veranderende omgeving. Lach samen en beleef samen deze unieke teambuilding. Teambuilding Veranderfitness

   Teambuilding Feesten voor verbinding

   Teambuilding Feesten voor verbinding

   Een actieve, hilarische teambuilding waarbij het team ervaart welke gevechten er gevoerd moeten worden om tot betere samenwerking te komen. Teambuilding Feesten voor verbinding

   Teambuilding Teamimprovisatie

   Teambuilding Teamimporvisatie

   Een teambuilding vol improvisatieavonturen. Natuurlijk wordt er gelachen, maar het team leert ook te vertrouwen op het vermogen te improviseren. Teambuilding Teamimporvisatie

   “Op een mooie manier de waarden van ons team en de profielen van onszelf besproken.”
   – Nico-Jan Hoogma, directielid KNVB –

   "Ik vond het vooraf heel moeilijk inschatten wat je kunt verwachten. Maar het heeft onze verwachtingen overtroffen."
   – Saskia Kousen, office manager Finerigie Accountants & Belastingadviseurs –

   team teamspeling

   Meer informatie & advies?
   Leuk dat je ons hebt gevonden! Wij geven graag advies en sturen in een handomdraai een vrijblijvende offerte. Vul ons aanvraagformulier in.

   Aanvraagformulier