Teambuilding: Vechten voor verbinding

Net even totaal anders,

Neem contact op

Wat is Vechten voor verbinding?

Samenwerken en verbinden is niet persé eenvoudig. Daar moet je hard voor werken. Soms moet daarvoor zelf een gevecht leveren. Een gevecht met collegae. Maar bovenal ook gevecht met jezelf. Tijdens dit programma gaan we elkaar flink slaan, beuken en tackelen. Schrik niet. In dit hilarische maar ook verdiepende programma raakt niemand gewond.

VERANDEREN

0%

ZINVOL

0%

MAATWERK

0%

HUMOR

0%

Dit is een verfrissende teambuilding. Diepgaand verbinden én elkaar de hersens inslaan, noem dat maar saai! Bij aanvang van het programma sta je samen uitgebreid stil bij het thema verbinden. Daarna volgen er een aantal hilarische ‘gevechten’ waarbij van alles is toegestaan. Tegen het eind van het programma worden de opgedane lessen opgehaald en verzilverd.

 • Aantal deelnemers: 1 team
 • Duur: ongeveer 2 uur tot een dagdeel
Image

Programma

Het programma bestaat uit drie onderdelen: check-in, spel en borgen voor morgen.

Check-in

‘Verbinding’ is een veel gebruikt begrip. Maar wat houdt dit precies in voor jouw team? Tijdens de check-in gaan we concreet aan de slag met de vraag: ‘Hoe vul je het woord ‘verbinding’ weer met betekenissen die dienend zijn voor de samenwerking? Hoe ga je in en uit verbinding? Hoe is verbinding waardevol voor het team? We beginnen met een korte individuele reflectie waarna in kleine groepjes uiteen wordt gegaan om uit te wisselen over de waarde en clichés van het begrip ‘verbinding’.

Vechten!

Genoeg gepraat over ‘verbinding’. Wie zegt dat je van een goed gevecht niks kan leren? Tijd voor actie. Tijd voor een stevig gevecht. Immers, zonder gevecht geen verbinding. Het team wordt dus voorbereid op een groot gevecht. Natuurlijk eerst een aantal warming up spelletjes. Uiteraard met al wat kleine knokpartijtjes. Als de messen geslepen zijn gaat het grote spel van start: Death ball.

Twee teams proberen een onzichtbare bal over een lijn aan de overkant van het veld te krijgen. Net als bij Rugby mag je de bal alleen achteruit werpen en vooruit dragen. Tijdens dit spel is alles geoorloofd; slaan, stompen, duwen, trekken, beuken, tackelen, het mag allemaal. Maar….er zitten een paar addertjes onder het gras:
Het spel wordt in slomotion gespeeld en je mag elkaar niet aanraken. En oja, die bal was dus onzichtbaar. Allemaal ingrediënten voor een flinke dosis plezier. Tijd om ’s flink te vechten!!! Op saillante momenten zal de trainer het gevecht onderbreken voor reflectie en bezinning.


Borgen voor morgen

Het programma zorgt ervoor dat:

 • De teamleden elkaar op een andere manier leren kennen;
 • De teamleden bewuster worden van de eigen valkuilen en uitdagingen;
 • Teamleden elkaar beter bevragen;
 • Dat er beter naar elkaar geluisterd wordt;
 • Er ontmoetingen ontstaan;
 • Dat er veel wordt gespeeld;
 • Dat er flink geknokt gaat worden;
 • Dat er flink hard gelachen is;
 • Er een basis is gelegd waarop het team kan voortborduren.

Borgen voor morgen

De teamleden hebben nagedacht en ervaren wat verbinden is en niet is. In dit laatste onderdeel kijken we naar de toekomst en zet het team inzichten om in actie.

Knokpartijtje op maat

Knokpartijtje op maat
Afhankelijk van jouw doelstelling verzorgen wij een knokpartijtje op maat. Door bijvoorbeeld thema’s als communicatie, zelfsturing, kernwaarden of de visie in het programma te verweven. Dat maakt het nog zinvoller.

Vechten voor verbinding op maat

Hoewel de verrassingselementen de kracht van het programma bepaalt bespreken wij de opdracht uiteraard wel goed met je door. Het programma is altijd maatwerk. Dat betekent dat je verschillende accenten kunt leggen. Bijvoorbeeld op plezier, reflectie, samenwerking, feedback of een ander specifiek onderwerp.

Daag de status quo uit en stap in deze veranderachtbaan. Laat je verrassen. Riemen vast en knallen maar. Zet de boel op z’n kop! Het enige dat nu nog vast staat is een positieve wending.

Rabobank, IKEA, Bavaria, AkzoNobel, de NS en vele anderen hebben onze formule al beleefd.

Ontdek ook het effect van Teamspeling! Vraag informatie aan of bel  (030) 298 21 98

We hebben een zinvolle en ook zeer leuke teammiddag gehad. Teamspeling verstaat de kunst om verschillende vormen van teambuilding te doen. En ook de onderlinge verbanden hierin te benoemen en terug te brengen naar de persoon en/of de praktijk.

Frans Harms, 
Amerpoort WoonMere

Vraag direct meer informatie aan

 • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Gewoon doen! Een positieve verandering is zo in gang gezet.

Image

Veranderfitness

Vergroot de veranderconditie van jouw team door je voortdurend te laten verrassen. Actieve, hilarische en betekenisvolle workshop.

Over deze teambuilding

De teamlachspiegel

Werp met deze workshop een blik in de teamlachspiegel. Lach je eyeopeners tegemoet en versterk je team.

Over deze teambuilding

Teamimprovisatie

Ervaar met deze teambuilding hoe je nog beter kan samenwerken. Dit is een zinvolle workshop vol improvisatieavonturen.

Over deze teambuilding