Teamcoaching: boost de samenwerking en prestaties van jouw team

Teamcoaching met een lach: de TeamSpeling methode

In de dynamische en de competitieve wereld van vandaag is een sterk en goed functionerend team essentieel. Investeren in teamcoaching betekent bouwen aan een gezonde, sterke, lerende, wendbare en succesvolle organisatie. Het is een krachtige tool om de samenwerking, communicatie en prestaties van je team naar een hoger niveau te tillen. Bij TeamSpeling teamcoachen wij op een unieke en zeer effectieve manier, waarbij ook humor een onderdeel vormt.

“Wij staan klaar om advies te geven voor jouw team. Vul het aanvraagformulier in en ontdek onze mogelijkheden!

Teamcoaching bij TeamSpeling: lachen, leren en groeien

Bij TeamSpeling doen we teamcoaching anders. Geen oeverloze praatsessies of droge theorie, maar een avontuurlijke beleving vol humor en actie. We maken teampatronen zichtbaar, bespreken dieperliggende team overtuigingen, bouwen aan emotionele verbinding en helpen teams bij het maken Ć©n van monitoren van actieplannen.
Teamcoaching is geschikt voor elk team dat wil groeien, of het nu gaat om het verbeteren van de samenwerking, het leren omgaan met conflicten of het verhogen van de prestaties. Teamcoaching wordt ook ingezet als preventieve tool, om problemen in een later stadium te voorkomen.

De zes pijlers van onze teamcoaching

Onze ervaren coaches zijn experts in het begeleiden van teams door uitdagende situaties en het creƫren van een positieve en productieve werkomgeving. We combineren bewezen coaching methoden met speelse en interactieve elementen, zodat het leerproces niet alleen effectief is, maar ook leuk en inspirerend.

Bij TeamSpeling geloven we niet in voorspelbare programmaā€™s. Geen oeverloze praatsessies, of te vaak staren naar communicatie modellen. Was verandering maar zo simpel!

1. Teampatronen Zichtbaar Maken Met Humor

1. Teampatronen zichtbaar maken met humor

2. De Onderstroom In

2. De onderstroom in

3. Verbondenheid Creƫren

3. Verbondenheid creƫren

4. Teamplan En Individuele Leerdoelen

4. Teamplan en individuele leerdoelen

5. Resultaten Zichtbaar Maken

5. Resultaten zichtbaar maken

6. Lange Termijn Partnerschap

6. Lange termijn partnerschap

1. Teampatronen zichtbaar maken met humor

Onze teamcoaching is een beleving vol verrassende wendingen en (te) gekke uitdagingen met verborgen themaā€™s en conflicten. Er wordt niet alleen veel gelachen. Ook de teampatronen worden supersnel zichtbaar. Op een leuke, ontwapende, uitvergrote manier.

2. De onderstroom in

Met het bespreekbaar maken van de teampatronen belanden onze ervaren teamcoaches vanzelf in de zogenaamde onderstroom van jouw team. Hier gaat het over de (onbewuste) team overtuigingen. Deze kan je zien, maar bepalen wel de samenwerking en de uitkomsten ervan.

3. Verbondenheid creƫren

Bij het bespreken van de overtuigingen komen ook de worstelingen en de bijbehorende emoties boven water. Het zichtbaar van deze gevoelens is een krachtig teammoment. Het zorgt voor diepere verbondenheid en veiligheid binnen het team.

4. Teamplan en individuele leerdoelen

De verandering is weliswaar ingezet, maar de oude hardnekkige teampatronen kunnen in deze fase de macht nog teruggrijpen. Daarom ontwikkelen de teamleden een teamplan. In het teamplan wordt de gewenste samenwerking geformuleerd. Niet ingewikkeld, maar simpel en duidelijk. Alles past op Ć©Ć©n flipover of A4. Uit het teamplan halen de individuele teamleden hun eigen leerdoelen. Individuele leerdoelen worden met het team gedeeld.

5. Resultaten zichtbaar maken

Uiteindelijk draait alles om resultaten. Daarom werken we samen met jouw team aan het stellen van duidelijke doelen en het meten van de voortgang. Zo zorgen wij ervoor dat jouw team de positieve impact van de teamcoaching zichtbaar wordt.

6. Lange termijn partnerschap

Wij laten onze opdrachtgevers niet aan hun lot over. We streven naar een partnerschap, waarbij we continu ondersteuning en begeleiding bieden als dat nodig is. Zelfs als een coachingstraject is afgerond.

Resultaten van teamcoaching bij TeamSpeling

Vanwege de omvattendheid van teamcoaching kunnen vele resultaten en sub resultaten geformuleerd worden. Welke resultaten dat zijn, dat bepaal je vooraf samen met je team en de teamcoach. Om een idee te geven hebben we een aantal vaak behaalde resultaten op een rijtje gezet.

Inzicht krijgen in teaminteractie

Teamleden leren patronen te ontdekken in de gezamenlijke interactie. Zo kunnen problemen sneller worden herkend en opgelost.

Verbinden organisatiedoelen, teamdoelen en individuele leerdoelen

Ondersteunen en begeleiden van teamleden in het gezamenlijk behalen van de teamdoelen ten behoeve van de organisatiedoelen.

Leren voeren van dialogen

Door teamcoaching leren de teamleden open gesprekken met elkaar te voeren. Bijvoorbeeld over ervaringen, zienswijzen en behoeften. iedereen aan bod komt en wordt gehoord. Ontmoeting vanuit wezenlijke nieuwsgierigheid staat daarbij voorop.

 

Versterken van eigenaarschap

De teamleden leren verantwoordelijkheid te nemen voor hun eigen gedrag en het effect daarvan op het team.

Versnelling teamontwikkeling

Teamcoaching bij TeamSpeling tde ontwikkeling van het team. Er ontstaat een steile curve van de teamprestaties.

Versterking van probleemoplossend vermogen

We helpen teams bij het ontwikkelen van kritisch denkvermogen en het aanleren van probleemoplossende strategieƫn.

Vliegende start met een nieuw team

Onze teamcoaching helpt gezamenlijke teamdoelen te verhelderen, elkaar beter te leren kennen en de kwaliteiten binnen het team in kaart te brengen.

 

Verhoging van productiviteit en efficiƫntie

Dit is het effect van excellente samenwerking. Daar gaan wij voor!

Conflicten oplossen

Wij helpen teams bij het identificeren en oplossen van conflicten, het herstellen van vertrouwen en het verbeteren van de communicatie.

Vertrouwen versterken

Onze teamcoaching is gericht op het opbouwen van vertrouwen en het creƫren van een veilige omgeving waarin teamleden zich kwetsbaar kunnen opstellen.

Ontwikkeling (persoonlijk) leiderschap

Teamcoaching versterkt (persoonlijke) leiderschapsvaardigheden op allerlei niveaus, overal in de organisatie.

Meer van en over TeamSpeling

Wij zijn TeamSpeling

Op de spreekwoordelijk zolderkamer is TeamSpeling in 2014 opgericht door Clemen Mensink, met een startkapitaal van 200 euro. Zijn jeugdvriend Jules...
verandermanagement voor teams - team training verandering

Verandermanagement. Leren omgaan met verandering.

Verandermanagement is een gestructureerde aanpak om organisaties en hun medewerkers te begeleiden bij het doorvoeren van gewenste veranderingen. Het...

Trainingen in teamverband met TeamSpeling.

Teamtrainingen met impact. Investeer in je team. Verleg grenzen met unieke teamtrainingen: Beleef de kracht van samenwerken.

Training met persoonlijkheidstest.

Stap in de wereld van TeamSpeling en diepgaande teamtrainingen met persoonlijkheidstest. Bij ons krijg je eerst de persoonlijkheidstest, dan de...

TeamSpeling, Samenwerken, communiceren en teamontwikkeling.

Haal het beste uit je team met ons unieke formule. Lachen, samenwerken, communiceren en leren.

Teamdagen. Investeer in de teamontwikkeling met teamdagen van TeamSpeling.

Teamdagen van TeamSpeling. Investering in de teamontwikkeling van jouw teams en organisatie. Ontdek TeamSpeling met een uniek concept.

Teamdag Samenwerken en Feedback

Stap met deze teamdag in de wereld van Samenwerken en Feedback. Jouw team leert van deze teamdag veel meer dan de bekende feedback stappen. Het doel...

Teamcoaching met TeamSpeling

Teamcoaching is een krachtige tool om de samenwerking, communicatie en prestaties van je team naar een hoger niveau te tillen. Bij TeamSpeling...

Teambuilding activiteiten van TeamSpeling. Teamontwikkeling met impact.

Klaar om de wereld van jouw team op zijn kop te zetten? Met de unieke teambuilding activiteiten van TeamSpeling staat jouw team een bijzondere...

Team trainingen met impact.

Stap in de wereld van TeamSpeling met een vernieuwde kijk team trainingen. Bij ons gaat het om nieuwe inzichten door met elkaar te beleven. Dus niet...
Piramide van Lencioni en TeamSpeling. Teambuilding en trainingen met het Lencioni model.

Piramide van Lencioni, het Lencioni model.

De Piramide van Lencioni is een belangrijk model voor het bouwen aan vertrouwen binnen teams. Dit model heeft vertrouwen als basis voor een goede...

Met Management Drives kleuren elkaars drijfveren begrijpen.

Management Drives is een methode om leiderschap en drijfveren binnen het team in kaart te brengen. Dit geeft kostbare inzichten over de talenten en...

Management training in teamverband.

Stap in de wereld van de management training volgens TeamSpeling. Wij hebben een geheel nieuw concept ontwikkeld waarin samen ervaren, samen lachen...
TeamSpeling formule, teamwork en teamontwikkeling met een eigen concept en formule.

Formule van TeamSpeling

TeamSpeling heeft een formule ontwikkeld met een totaal nieuwe kijk op team training en teambuilding. Teamontwikkeling met veel plezier en meer...

Bedrijfsuitje

Een bedrijfsuitje voor een grote groep over feedback. Een showprogramma vol verbinding, interactie, zaaloefeningen, hilariteit Ć©n eyeopeners. De...