Teamdag Samenwerken en Teamfasen.

Met deze teamdag Samenwerken en Teamfasen leg je het fundament voor succes.

De ontwikkeling van een team kent verschillende teamfasen. Bij elke fase past een manier van leidinggeven en een mate van teamvolwassenheid. Of een team alle fase moet doorlopen is afhankelijk van het niveau van de samenwerking dat gevraagd wordt om de doelen te behalen. Ontdek in welke teamfase jouw team zet en durf door te groeien! Vraag vandaag nog meer informatie aan.

“Wij staan klaar om advies te geven voor jouw team. Vul het aanvraagformulier in en ontdek onze mogelijkheden!

De ontwikkeling van een team kent een aantal fasen. Bij elke fase past een manier van leidinggeven en een mate van teamvolwassenheid. Of een team alle fase moet doorlopen is afhankelijk van het niveau van de samenwerken dat gevraagd wordt om de doelen te behalen. 

Inspirerende teamdag over samenwerken en Feedback.

Deze teamdag is zeer geschikt voor teams waarbij hoge eisen worden gesteld aan de kwaliteit van samenwerking. Met deze teamdag wordt de samenwerking van jouw team versterkt. Het team gaat op een leuke manier ontdekken in welke teamfase het team zich bevindt. En welke team uitdagingen er te wachten liggen voor een eventuele volgende teamfase.
teamdag over samenwerken en teamfasen.

Waarom deze samenwerken en teamfasen teamdag?

De wereld om ons heen verandert voortdurend en met een snel tempo. De uitdagingen waar teams mee te maken krijgen worden steeds complexer. Om in deze dynamische omgeving te kunnen blijven presteren en zich te ontwikkelen, hebben organisaties behoefte aan diverse soorten teams. Denk hierbij aan volwassen teams, zelfsturende teams en zelfs topteams. Om deze teams te ondersteunen in hun ontwikkeling, is een teamdag een essentieel instrument.

Tijdens een teamdag wordt er gericht aandacht besteed aan de verschillende teamfasen die een team doorloopt. In elke fase heeft het team te maken met specifieke uitdagingen en knelpunten. Door deze te bespreken en gezamenlijk oplossingen te vinden, wordt het samenwerken en de communicatie binnen het team versterkt.

Een teamdag draagt bij aan de ontwikkeling van het team naar een hoger niveau. Dit resulteert in betere prestaties, een gemotiveerder team en een verhoogde werktevredenheid. Investeren in een teamdag is dan ook een investering in de toekomst van de organisatie.

Waarom kiezen voor deze teamdag bij TeamSpeling.

Net als al onze programma’s zijn onze teamdagen bijzondere unieke en impact volle TeamSpeling ervaring. Met onze wetenschappelijk onderbouwde formule maken wij humorvolle programma’s waarin teams leren nóg beter samen te werken en zelf veranderingen in gang leren zetten.

Jouw team zal in een avontuur stappen vol leuke, verrassende wendingen en gekke hilarische situaties. De samenwerking en de diverse teamfases worden op een grappige manier goed zichtbaar. Dit maakt de weg vrij voor bewustwording. Teamleden zullen zich nog meer openstellen voor elkaar en voor nieuwe inzichten.

Stap als team naar een volgende teamfase en leg het fundament voor succes.

Deze teamdag geeft de verbinding en het onderling vertrouwen binnen het team een boost. De krachten en de kwaliteiten worden zichtbaar en de teamuitdagingen van morgen zijn helder. Na deze teamdag is het team aanzienlijk sterker geworden.
Teamdag van TeamSpeling. samenwerken en teamfasen

Afscheid van Tuckman: tijd voor een nieuw teamfase model.

Onze methoden zijn van deze tijd. Veel trainingsbureaus werken met het teamfase model van Tuckman. Maar er is veel kritiek op dit oude jaren 60 model (ook van Bruce Tuckman himself). Het model is lineair, te simplistisch en het heeft geen enkel wetenschappelijk fundament. Wij pakken het anders aan.

Wij introduceren een nieuw model.

Door het integreren van een aantal modellen hebben een compleet en overzichtelijk beeld van de teamfases in kaart gebracht. Compleet met gedrag, teamdynamiek en concrete tips om de uitdagingen aan te gaan. Ook behandelen we de verschillende soorten probleem teams. Ook heel herkenbaar! Dit heldere concrete model brengt goede gesprekken met elkaar op gang!

Ochtendprogramma van de teamdag.

Een Leuk Teamonderzoek.

Tijdens het eerste deel van deze teamdag gaan de teamleden op onderzoek. Wat zijn de doelen van het team en welke resultaten worden er verwacht? Vervolgens onderzoeken we welke teamfase hiervoor minimaal behaald moet worden. En dan de leukste en spannendste vraag: in welke fase bevindt het team zich op dit moment, denken jullie? Ondertussen belandt het team in een gek soort bingo met een Oscar-achtige prijsuitreiking vol interessante aanwijzingen. Jullie zullen het hoofdprogramma ingaan met een aantal aannames en heel veel nieuwsgierigheid.

Verborgen teamfase simulaties

De zoektocht naar de antwoorden op deze vragen is een echte humorvolle beleving. Ongemerkt belandt jouw team in diverse ‘teamfase simulaties’. Telkens weer met nieuwe uitdagingen, problemen en thema’s om op te lossen. Jullie stappen in de wereld van een volkstuin team, een taakteam, een zelfsturende team en zelfs een top team! Leuk, verrassend, hilarisch. Het wordt op een leuke manier inzichtelijk in welke fase het team zich bevindt.

Misschien interessant voor jou? Meer teamdagen en andere inspirerende programma's.

Onze unieke programma’s zijn allemaal superleuk met een diepere laag. Slim uitgedachte programma’s met verrassend leerzame werkvormen en veel samen lachen. Of het om team trainingen, teambuilding, bedrijfsuitjes of een management training gaat, het is nergens zo leerzaam en leuk tegelijk!

voordeel 141 b

Jullie gewenste locatie

Wij komen naar een door jullie gekozen locatie. Dat kan op kantoor zijn of een andere ruimte binnen of buiten.

voordeel 2

Ontdekkingstocht vol humor

Wij komen naar een door jullie gekozen locatie. Dat kan op kantoor zijn of een andere ruimte binnen of buiten.

voordeel 371 c

Boost voor de verbinding!

Wij komen naar een door jullie gekozen locatie. Dat kan op kantoor zijn of een andere ruimte binnen of buiten.

voordeel 14

Boost voor de verbinding!

Wij komen naar een door jullie gekozen locatie. Dat kan op kantoor zijn of een andere ruimte binnen of buiten.

Teambuilding over samenwerken, veranderen, verbinding en samen lachen,
Bedrijfsuitjes actief leuk met collega's een leuke interactieve show
Leukste teamuitjes op locatie. Actief en verbindend voor de teamontwikkeling.
Trainingen Lencioni, effectief vergaderen, feedback en teamwork.
Management training. Trainingen over lencioni, situationeel leiderschap en leidinggeven
trainingen met persoonlijkheidstest zoals DISC, Belbin en management drives
Teamdagen. Kies jouw teamdag over samenwerken, teamfasen, feedback of Lencioni.
Feedback geven en ontvangen
Waarom het model van Hersey en Blanchard achterhaald is

Waarom het model van Hersey en Blanchard achterhaald is

Het traditionele model van situationeel leiderschap van Hersey en Blanchard is achterhaald in de moderne werkomgeving. TeamSpeling introduceert een nieuwe aanpak, gericht op systeemdenken en teamontwikkeling, die managers concrete tools biedt om teams te versterken en succesvol te leiden.

Top 10 behoefte aan soft skills voor de Nederlandse arbeidsmarkt

Top 10 behoefte aan soft skills voor de Nederlandse arbeidsmarkt

In de snel veranderende wereld van werk zijn soft skills belangrijker dan ooit. Deze blogpost onthult de top 10 meest gevraagde soft skills in Nederland in 2024, waaronder communicatie, aanpassingsvermogen en samenwerking, en legt uit waarom deze vaardigheden essentieel zijn voor succesvolle teams en organisaties.

Google’s Project Aristotle: De Verrassende Sleutel tot Succesvolle Teams

Google’s Project Aristotle: De Verrassende Sleutel tot Succesvolle Teams

Google’s Project Aristotle onthult dat psychologische veiligheid, de sleutel tot succesvolle teams, belangrijker is dan individuele vaardigheden. Ontdek hoe teambuilding en trainingen van TeamSpeling vertrouwen opbouwen en communicatie verbeteren om een veilige omgeving te creëren waarin teams floreren.

De 5 belangrijkste KPI’s voor teamontwikkeling

De 5 belangrijkste KPI’s voor teamontwikkeling

Meet het succes van je teamontwikkeling! Ontdek 5 essentiële KPI’s en praktische tips voor HR-managers om de effectiviteit van teambuilding en trainingen te evalueren. Verbeter teamprestaties, betrokkenheid en meer.

10 Redenen om te investeren in teambuilding en trainingen

10 Redenen om te investeren in teambuilding en trainingen

Dit artikel presenteert 10 overtuigende, wetenschappelijk onderbouwde redenen waarom investeren in teambuilding en trainingen essentieel is voor het succes van jouw organisatie. Ontdek hoe deze investering leidt tot betere teamprestaties, meer betrokkenheid, een positieve bedrijfscultuur en veel meer.

TeamSpeling formule en concept
team trainingen met impact vind je bij TeamSpeling
Clemen Mensink en Jules Ponsioen de drijvende kracht achter TeamSpeling.