Studio Teamspeling Besprek Bedrijf

Thuiswerkers en online teambuilding – De nieuwe spelregels.

Studio Teamspeling Besprek Bedrijf.
Studio Teamspeling – interactie met de deelnemers tijdens het online bedrijfsuitje.

De explosieve toename aan thuiswerkers maakt zichtbaar dat de teambuilding branche een nieuw tijdperk tegemoet gaat. Opdrachtgevers hebben andere behoeften dan voorheen. Onderwerpen als verbinding, communicatie en omgaan met verandering zijn actueler dan ooit. Lees hoe innovatieve bedrijven zoals TeamSpeling de wegwijzen in deze verandering. 

De nieuwe standaard 

Niet het establishment, maar het zijn vaak de innovatieve bedrijven die aanzet geven voor verandering. Binnen de teambuildingsbranche is TeamSpeling zo’n bedrijf. Het heeft zich in Nederland op de kaart gezet door vooral niét de gebaande paden te betreden. Gewoontes waar niemand aan twijfelt stellen zij op de proef. Met humor en leuke verwarring zetten zij de boel op de kop en maken zo de weg vrij voor nieuwe inzichten en leerveranderingen. En nu zal, volgens dit bedrijf, de vanzelfsprekende kijk op teambuilding er ook aan geloven. TeamSpeling introduceert twee nieuwe producten op de markt. Eén voor online bedrijfsuitjes ‘Studio TeamSpeling’ en één voor online teambuilding ‘TeamEvent online’.

Met deze producten is er een nieuwe standaard bepaald op gebied van bedrijfsuitjes en teambuilding. Helemaal online!

Wat is TeamEvent Online
Dit is een leuke en spannende online teambuilding. Stel je voor. Met je collega’s wordt je bewust van de eigen communicatiepatronen, verandermechanismes en de verschillende rollen en kwaliteiten. Niet door middel van een berg theorie, maar met veel lachen en samenwerken. De dialogen die uit spelelementen ontstaan versterken de teamprestaties en het onderling vertrouwen. De deelnemers worden meegenomen op avontuur vol verrassende overgangen, wisselende onderwerpen, interactie, video-gasten en geluidsfragmenten. Een beleving waarbij je helemaal vergeet dat je achter de computer zit. Dat is pas een moderne online teambuilding die naast heel veel humor ook diepere betekenis toevoegt aan een leuke teamuitje.

Wat is Studio TeamSpeling
Studio Teamspeling is een interactief online bedrijfsuitje, met veel vermaak, interactie en spektakel. Je logt in met je collega’s en komt terecht in een interactieve online tv productie, waarin het bedrijf en jullie centraal staan. Een online programma dat op showbizz achtige wijze medewerkers verbindt en waar de ambities en doelen van de organisatie worden belicht. Een online bedrijfsuitje zoals niemand het nog kent. Met de studiocrew, twee presentatoren, een moderne studio en een dynamisch format zijn de online mogelijkheden voor bedrijven naar een hoger niveau gebracht.

Behoefte aan vertrouwen en goede communicatie

Opvallend is dat TeamSpeling inspeelt op de toenemende behoefte aan vertrouwen en goede communicatie. Hierbij baseert het bedrijf zich op onderzoek. Al ver voor de coronacrisis bleek dat de engagement binnen bedrijven in Nederland laag is. Een onderzoek van Gallup in 2017 wees uit dat slechts 9% van de Nederlandse werknemers zich betrokken voelen. En nu werkt heel Nederland ook nog eens thuis! Eerder onderzoek van Stanford toont aan dat  thuiswerken ten koste gaat van de communicatie en productiviteit van werkzaamheden in teamverband. 

Drie nieuwe spelregels 

De oude kijk op teambuilding en bedrijfsevents moest dus op schop. TeamSpeling heeft de spelregels veranderd. Beter gezegd, dit bedrijf heeft drie nieuwe spelregels toegevoegd: 

  1. Zet de online teambuilding ook in op serieuze onderwerpen. Zoals vertrouwen, betrokkenheid en communicatie. Iedereen is het eens dat een teambuilding leuk moet zijn, maar het is een gemiste kans om niet tegelijkertijd de diepere behoeften van een organisatie aan te raken. 
  2. Organiseer bedrijfsevents waar alle medewerkers aanwezig zijn! Door het wegvallen van fysieke bijeenkomsten is er een groot gemis ontstaan. Zoek dus naar online mogelijkheden om medewerkers te kunnen laten verbinden met elkaar en met de ambities van de organisatie. 
  3. Maak van online events een ultieme digitale beleving. Wanneer je de fysieke offline successen kopieert naar een online variant verdwijnt de magie. Laat deelnemers vergeten dat ze aan het beeldschermbellen zijn en biedt een avontuur. 

Online heeft veel voordelen 

Online teambuilding telt nog heel veel praktische voordelen. Heel veel kosten verdwijnen gewoon. Denk bijvoorbeeld aan reistijd, reiskosten, arbeidskosten, huur van zalen en catering. Een ander groot voordeel is dat iedereen eenvoudig aanwezig kan zijn: thuiswerkers, zwangere medewerkers en iedereen die in het buitenland werkt. Inloggen en met slechts één druk op de knop ervaar je samen een leuke en leerzame beleving.

Ook zo een online teambuilding?

Wil je met jouw team of bedrijf ook zo een online teambuilding of online bedrijfsuitje? 

Ga naar de pagina van bedrijfsuitjes of teambuilding

Andere recente blogs

Jules Ponsioen