Persoonlijkheidstest met DISC, Management Drives of Belbin. Wat is het verschil?

Persoonlijkheidstest met DISC, Management Drives, of Belbin? Wat is het beste model voor jouw team?

Stap in de wereld van TeamSpeling en diepgaande teamtrainingen met persoonlijkheidstest. Bij ons krijg je eerst de persoonlijkheidstest, dan de training waar wij aan de slag gaan met wat de uitslagen zeggen over jullie team. Maar dan niet door de uitslagen uit te leggen, maar het jouw team te laten beleven. Dit levert één groot feest van herkenning op. Lach, leer en groei als team. Beleef ook onze teambuilding activiteiten met jouw team! Vraag vandaag nog informatie aan.

"Wij staan klaar om advies te geven voor jouw team. Vul het aanvraagformulier in en ontdek onze mogelijkheden!"

Teamontwikkeling, persoonlijke groei en effectieve samenwerking vormen het fundament voor elke succesvolle organisatie. Verschillende modellen en methodieken bieden waardevolle inzichten om deze essentiële doelen te bereiken, zoals DISC, Belbin en Management Drives. Allemaal modellen met een persoonlijkheidstest. Het is interessant om eens dieper in te duiken in de verschillen en unieke eigenschappen tussen deze diverse benaderingen. Drie overeenkomstige eigenschappen van deze modellen valt ons direct op.

DISC, Belbin en Management Drives: de verschillen uitgelegd.

In de wereld van teamontwikkeling zijn er tal van modellen die inzicht geven in de gedragspatronen en drijfveren van teamleden. Drie veelgebruikte modellen zijn DISC, Management Drives en Belbin. TeamSpeling biedt hiervoor de persoonlijkheidstests en unieke training aan. Maar wat zijn de overeenkomsten en verschillen tussen deze modellen? En welk model is het meest geschikt voor jouw team?

training met persoonlijkheidstest van TeamSpeling

De overeenkomsten van de trainingen met persoonlijkheidstest.

Inzicht in persoonlijkheden en teamdynamiek.

Zowel Belbin, DISC als Management Drives dragen bij aan de ontwikkeling van het persoonlijk leiderschap binnen het team als de teamontwikkeling. Daarbij dient gezegd dat Belbin voorop loopt bij de teamontwikkeling.

Gemeenschappelijke kaders, taal en doelen.

De verbinding, het wederzijds begrip en het vertrouwen komen sneller tot stand. Het team leert op een effectieve manier de diversiteit aan kwaliteiten in te zetten en conflicten op te lossen. Alle modellen zijn gericht om teams te vormen die succesvol samenwerken en optimaal communiceren .

Voorziet in basisbehoeften.

De mens heeft drie universele basisbehoeften. We willen ons verbonden voelen, doelen behalen vanuit onze eigen competentie.

Dit is waar deze modellen ontzettend goed op scoren! Teamleden krijgen een zichtbare plek in het team en voelen zich gezien in hun toegevoegde waarde.

Waarom kiezen voor een training met persoonlijkheidstest bij TeamSpeling.

Alle drie de modellen bevatten een uitgebreide persoonlijkheidstest en een rapport. Bij TeamSpeling neem je eerst de test af, dan de training en daarna de uitslag van het rapport. Onze trainer besturdeert de uitslagen van de tests voor de training. Door deze volgorde is de training veel effectiever en kan het team gelijk aan de slag met teamontwikkeling. Na de training krijgen alle deelnemers de eigen uitslagen en zal alles wat zich in de training heeft voorgedaan nog meer landen. Bij training en van al de modellen krijg je een test, een supertleuke teamontwikkeling met veel nieuwe inzichten en de uitslag van de test.

De vraag is: welk model sluit het beste aan op de behoefte van jouw teams? Ga je voor drijfveren, teamrollen of gedragstypen? Om dit goed te kunnen beoordelen is het aan te raden om te weten wat de verschillen zijn tussen DISC, Belbin of Management Drives.

Trainingen met een persoonlijkheidstest, teamrollen test en drijfveren test.

DISC

Het bekende DISC model is een methode om mensen te begrijpen based op hun gedrag. Het deelt mensen op in vier groepen: Dominant, Invloedrijk, Stabiel en Conformistisch. Zo krijg je inzicht in hoe iemand communiceert, problemen aanpakt en met anderen omgaat. Dit kan handig zijn in je werk of relaties.

Model: Vier kleuren en 16 gedragstyperingen.
Eigenschap: Focus op waarneembaar gedrag.
Bijzonderheden: Wildgroei. Er zijn veel DISC varianten.
Wetenschappelijk: Louter te gebruiken als dialoogmodel.
Persoonlijkheidstest: Veel varianten, lagere prijs per test.

Belbin

Het Belbin model focust zich meer op teamrollen. Het verdeelt mensen in negen rollen: Bedrijfsleider, Bronnenonderzoeker, Coördinator, Monitor-Evaluator, Implementator, Teamplayer, Vormer, Specialist en Perfectionist. Door te weten welke rol iemand heeft, kun je teams effectiever samenstellen en taken verdelen.

Model: op 9 teamrollen, gericht op teamontwikkeling.
Eigenschap: Verklaart en voorspelt teamdynamiek.
Bijzonderheden: Compleet en eenvoudig model.
Wetenschappelijk: Meest herleidbare wetenschappelijke oorsprong.
Persoonlijkheidstest: Officiele Belbin Nederland tests, online, lagere prijs per test.

Management Drives

Het uitgebreide Management Drives model is een methode om drijfveren van mensen in kaart te brengen. Met zes kleuren worden typische gedragingen en motivaties gelinkt. Dit helpt bij het begrijpen waarom iemand handelt zoals die handelt. Zo kun je talenten beter benutten en teams effectiever laten samenwerken.

Model: zes kleuren met drijfveren
Eigenschappen: Voor teams, leiderschap, missie, visie, strategie.
Bijzonderheden: Compleet en geavanceerd model. Professionele app.
Wetenschappelijk: Geen bewijs, maar geeft wel grip.
Persoonlijkheidstest: Officieel Management Drives tests, via app, hogere prijs per test.

Laten we dieper ingaan op de 3 modellen met persoonlijkheidstest.

Wij richten ons op teamontwikkeling van teams in alle lagen van de organisatie. Bij ons is dat leuker en effectiever dan je gewend bent. Een team trainingen of management training is bij TeamSpeling  met een geheel eigen formule. Leuker, anders en effectiever dan je gewend bent. Ervaar het zelf!

DISC: inzicht in gedragsstijlen

DISC is een krachtig model dat inzicht geeft in de gedragsstijlen van mensen. Het onthult niet alleen voorkeursgedrag, maar ook sterke en zwakke punten, motivatie, communicatie- en samenwerkingsstijl.

DISC: De basis van gedragsdimensies

DISC is geen persoonlijkheidstest. Het zegt niets over de persoonlijkheid. Maar wel over het voorkeursgedrag van mensen. Er gaat wel een test aan de training vooraf. Het biedt een gedetailleerd inzicht in zowel sterke als zwakke punten, motivatie, communicatie- en samenwerkingsstijl. Daarbij zegt het ook iets over de mogelijke valkuilen die kunnen voorkomen. Deze categorieën helpen bij het begrijpen van persoonlijke interacties en het verbeteren van communicatie en teamwork.

teamuitje van TeamSpeling. De Teamlachspiegel. Ontdek onze teamuitjes

De vier pijlers van DISC

De methode meet de vier primaire gedragsdimensies van mensen: Dominantie, Invloed, Stabiel en Consciëntieus. Een DISC-analyse scoort per dimensie en geeft zo een profiel van de persoon.

Dominant (D). Rood.

Mensen met een hoge D-stijl:

  • Onafhankelijk.
  • Schuwen confrontatie niet uit.

Invloedrijk (I). Geel.

Mensen met een hoge I-stijl:

  • Optimistisch en enthousiast.
  • Makkelijk in het contact.

Stabiel (S). Groen.

Mensen met een hoge S-stijl:

  • Gaan voor harmonie en stabiliteit in het team.
  • Zorgen ervoor dat iedereen het naar zijn zin heeft.

Consciëntieus (C). Blauw.

Mensen met een hoge C-stijl:

  • Oog voor details en nauwgezet.
  • Diplomatieke en analytische denkers.

Meer over de DISC training van TeamSpeling.

Ontdek de kracht van een DISC training met jouw team. Leer meer over gedragsstijlen, sterke punten, motivatie en communicatiestijlen. Verbeter interacties en teamwork met onze effectieve en leuke training.

Naar de DISC training

Belbin: teamrollen voor optimale samenwerking.

Belbin is een krachtig model dat inzicht geeft in de gedragsstijlen van mensen. Het onthult niet alleen voorkeursgedrag, maar ook sterke en zwakke punten, motivatie, communicatie- en samenwerkingsstijl.

Belbin’s teamrollen: Ontdek de kracht van natuurlijke rollen.

Belbin is ontwikkeld door Meredith Belbin in de jaren 70 van de vorige eeuw. Het is gebaseerd op zijn onderzoek naar de effectiviteit van teams. De methode identificeert de negen verschillende Belbin teamrollen die mensen van nature innemen. Inzicht in deze teamrollen kan de samenwerking verbeteren en conflicten voorkomen.

Belbin is een methode die de verschillende teamrollen beschrijft die mensen van nature innemen. Net als met de andere methoden gaan er persoonlijkheidstest aan vooraf, de Belbin test, en komt er een rapport. Met een Belbin training worden de teamrollen pas echt zichtbaar en ontstaan er nieuwe inzichten.

Het model gaat ervan uit dat er negen verschillende teamrollen zijn, elk met hun eigen sterke en zwakke punten.

De 9 teamrollen van Belbin

Brononderzoeker (Resource Investigator): Deze persoon is goed in het leggen van contacten, het verkennen van nieuwe mogelijkheden en het buiten de groep halen van informatie.

Groepswerker (Teamworker): De groepswerker is empathisch, ondersteunend en zorgt voor harmonie binnen het team. Ze zijn goed in het oplossen van conflicten en het bevorderen van een positieve sfeer.

Voorzitter / coördinator: De voorzitter is een uitstekende organisator en kan de inspanningen van het team effectief sturen. Ze zijn goed in het delegeren van taken en het behouden van overzicht.

Plant: De plant is creatief, origineel en denkt buiten de gebaande paden. Ze komen vaak met innovatieve ideeën en oplossingen.

Monitor-Evaluator: Deze persoon is analytisch, objectief en kritisch. Ze kunnen de kwaliteit van ideeën beoordelen en beslissingen nemen op basis van feiten.

Specialist: De specialist heeft diepgaande kennis op een specifiek gebied. Ze zijn experts en kunnen waardevolle technische input leveren.

Vormgever (Shaper): De vormgever is gedreven, ambitieus en houdt van uitdagingen. Ze duwen het team vooruit en zijn vastberaden om doelen te bereiken.

Vormer / Uitvoerder (Implementer): De vormer is praktisch, efficiënt en houdt van actie. Ze zetten plannen om in concrete resultaten.

Zorgdrager / Voltooier (Completer Finisher): De zorgdrager is nauwgezet, let op details en zorgt ervoor dat alles tot in de puntjes is geregeld. Ze zijn goed in het afronden van taken.

Een Belbin-analyse, vaak via een vragenlijst, brengt in kaart welke teamrol iemand het beste past. Dit inzicht helpt teams om hun samenstelling te optimaliseren en effectiever samen te werken.

Wil je met jouw teams een Belbin trainingvolgen? Vraag meer informatie aan en wij geven je graag advies.

Meer over de Belbin training van TeamSpeling.

Ervaar krachtige samenwerking met de Belbin training van TeamSpeling. Leer over teamrollen, voorkom conflicten en optimaliseer jouw team. Ontdek nu hoe teamontwikkeling leuk kan zijn. Vragen? Meer informatie aanvragen bij TeamSpeling voor communicatie en samenwerking.

Naar de Belbin training

Management Drives: de drijfveren achter gedrag

Management Drives gebruikt een kleurenmodel om de drijfveren van mensen in kaart te brengen. Deze drijfveren zijn de onbewuste krachten die ons gedrag bepalen.

Management drives kleuren en drijfveren in kaart brengen met een persoonlijkheidstest.

Management Drives: Ontdek de Zes Drijfveren voor Verhoogde Motivatie en Engagement

Management Drives is gebaseerd op theorie over de ontwikkeling van menselijke waarden. De methode meet de zes drijfveren van mensen: Macht, Harmonie, Zekerheid, Innovatie, Ondernemerschap en Visie. Inzicht in deze drijfveren kan de motivatie en het engagement van mensen verhogen.

De zes verschillende drijfveren

Ieder van ons heeft een unieke persoonlijkheid met verschillende drijfveren en voorkeuren. Deze kunnen worden weerspiegeld in zes kleuren: rood, blauw, groen, geel, oranje en paars. Laten we eens kijken wat deze kleuren zeggen over jouw persoonlijkheid.

Rood: Macht – Gericht op resultaten en controle Ben je een doelgerichte persoon die graag de leiding neemt? Dan past de kleur rood goed bij je. Je bent gedreven om resultaten te behalen en hebt een sterke behoefte aan controle.

Blauw: Harmonie – Gericht op samenwerking en een prettige sfeer Streef je naar harmonie en een goede teamspirit? Dan is blauw jouw kleur. Je waardeert samenwerking en een prettige sfeer waarin iedereen zich gewaardeerd voelt.

Groen: Zekerheid – Gericht op veiligheid en stabiliteit Hecht je veel waarde aan veiligheid en stabiliteit? Dan past de kleur groen bij jouw persoonlijkheid. Je zoekt graag zekerheid en bent gericht op het creëren van een veilige omgeving.

Geel: Innovatie – Gericht op creativiteit en vernieuwing Ben je een creatieve geest die altijd op zoek is naar nieuwe ideeën? Dan is geel jouw kleur. Je houdt van innovatie en vernieuwing en durft out-of-the-box te denken.

Oranje: Ondernemerschap – Gericht op actie en initiatief Heb je een ondernemende geest en neem je graag initiatief? Dan past de kleur oranje bij je. Je bent een doener die niet bang is om actie te ondernemen.

Paars: Visie – Gericht op doelen stellen en inspireren Heb je een duidelijke visie en inspireer je anderen? Dan is paars jouw kleur. Je bent gericht op het stellen van doelen en het motiveren van anderen om deze te bereiken.

Door middel van een persoonlijkheidstest kunnen mensen hun persoonlijke profiel met drijfveren én de drijfveren van het team in kaart brengen. Dit profiel biedt een gedetailleerd inzicht in de drijfveren, kwaliteiten, zwakke punten, de motivatie, valkuilen en gedrag onder stress.

Meer over de Management Drives trainingen van TeamSpeling.

Versterk de samenwerking, motivatie en resultaatgerichtheid van jouw team met een Management Drives trainingen. TeamSpeling heeft Management Drives trainingen voor teams en voor management teams. Wij hebben ook een introductie training waar het team zonder persoonlijkheidstest surveys al aan de slag kan met de drives binnen het team.

Naar de Management Drives

Meer trainingen met of zonder persoonlijkheidstest.

Wij hebben een breed scala aan trainingen en teamuitjes waarbij veel wordt beleefd, ontdekt, gelachen en geleerd. De verrassende wendingen en soms spannende momenten hebben als resultaat dat er nieuwe inzichten ontstaan. Ontdek onze programma’s, of laat je adviseren voor onze accountmanagers.

voordeel 141 b

Jullie gewenste locatie

Wij komen naar een door jullie gekozen locatie. Dat kan op kantoor zijn of een andere ruimte binnen of buiten.

voordeel 2

Ontdekkingstocht vol humor

Wij komen naar een door jullie gekozen locatie. Dat kan op kantoor zijn of een andere ruimte binnen of buiten.

voordeel 371 c

Boost voor de verbinding!

Wij komen naar een door jullie gekozen locatie. Dat kan op kantoor zijn of een andere ruimte binnen of buiten.

voordeel 14

Boost voor de verbinding!

Wij komen naar een door jullie gekozen locatie. Dat kan op kantoor zijn of een andere ruimte binnen of buiten.

Teambuilding over samenwerken, veranderen, verbinding en samen lachen,
Bedrijfsuitjes actief leuk met collega's een leuke interactieve show
Leukste teamuitjes op locatie. Actief en verbindend voor de teamontwikkeling.
Trainingen Lencioni, effectief vergaderen, feedback en teamwork.
Management training. Trainingen over lencioni, situationeel leiderschap en leidinggeven
trainingen met persoonlijkheidstest zoals DISC, Belbin en management drives
Teamdagen. Kies jouw teamdag over samenwerken, teamfasen, feedback of Lencioni.
Feedback geven en ontvangen
Waarom het model van Hersey en Blanchard achterhaald is

Waarom het model van Hersey en Blanchard achterhaald is

Het traditionele model van situationeel leiderschap van Hersey en Blanchard is achterhaald in de moderne werkomgeving. TeamSpeling introduceert een nieuwe aanpak, gericht op systeemdenken en teamontwikkeling, die managers concrete tools biedt om teams te versterken en succesvol te leiden.

Top 10 behoefte aan soft skills voor de Nederlandse arbeidsmarkt

Top 10 behoefte aan soft skills voor de Nederlandse arbeidsmarkt

In de snel veranderende wereld van werk zijn soft skills belangrijker dan ooit. Deze blogpost onthult de top 10 meest gevraagde soft skills in Nederland in 2024, waaronder communicatie, aanpassingsvermogen en samenwerking, en legt uit waarom deze vaardigheden essentieel zijn voor succesvolle teams en organisaties.

Google’s Project Aristotle: De Verrassende Sleutel tot Succesvolle Teams

Google’s Project Aristotle: De Verrassende Sleutel tot Succesvolle Teams

Google’s Project Aristotle onthult dat psychologische veiligheid, de sleutel tot succesvolle teams, belangrijker is dan individuele vaardigheden. Ontdek hoe teambuilding en trainingen van TeamSpeling vertrouwen opbouwen en communicatie verbeteren om een veilige omgeving te creëren waarin teams floreren.

De 5 belangrijkste KPI’s voor teamontwikkeling

De 5 belangrijkste KPI’s voor teamontwikkeling

Meet het succes van je teamontwikkeling! Ontdek 5 essentiële KPI’s en praktische tips voor HR-managers om de effectiviteit van teambuilding en trainingen te evalueren. Verbeter teamprestaties, betrokkenheid en meer.

10 Redenen om te investeren in teambuilding en trainingen

10 Redenen om te investeren in teambuilding en trainingen

Dit artikel presenteert 10 overtuigende, wetenschappelijk onderbouwde redenen waarom investeren in teambuilding en trainingen essentieel is voor het succes van jouw organisatie. Ontdek hoe deze investering leidt tot betere teamprestaties, meer betrokkenheid, een positieve bedrijfscultuur en veel meer.

TeamSpeling formule en concept
team trainingen met impact vind je bij TeamSpeling
Clemen Mensink en Jules Ponsioen de drijvende kracht achter TeamSpeling.