online bedrijfsuitje teambuilding verandershow

Werkgeluk daalt. Verbinding met collega’s nog belangrijker.

online bedrijfsuitje teambuilding hero verandershow
Online Teambuilding de Verandershow Online

De verbinding met collega’s en het werkgeluk van thuiswerkers is sinds de tweede coronagolf gedaald. Dit verneem ik uit een vervolgonderzoek van Nyenrode Business Universiteit en Moneypenny BV naar de beleving van thuiswerken in tijden van corona. Ondervraagden gaan minder op in hun werk, missen inhoudelijke en sociale diepgang en zijn overall minder gelukkig tijdens hun werk. 

Dan vraag ik mij als oprichter van TeamSpeling af; Heeft de teambuilding branche een andere aanpak nodig? Ik ga de vraag alvast beantwoorden met “Jazeker!”

Teamverbinding zwaar onder druk

Digitaal overleg wordt nog efficiënter en is vooral functioneel. Hier komen de informele contacten nog meer onder druk komen te staan. Dit heeft negatieve gevolgen voor de verbinding met het team en de verbinding met de organisatie. Terwijl uit studies blijkt dat teamontwikkeling en verbinding belangrijk zijn voor het bestaansrecht de organisatie. De beste oplossing is uiteraard dat corona snel voorbij is. Maar wat doen we tot die tijd? Verder afglijden met het team? Of kiezen voor een nieuw soort teambuilding?


Verschuivende vraag: Wat bindt ons?

Het afgelopen half jaar hebben we contact gehad met bijna 1.000 opdrachtgevers en potentiële opdrachtgevers. We zien dat het soort vraag naar teambuilding aan het verschuiven is. In 2020 was er een overheersende vraag naar een no nonsens online borrel of pubquiz. Nu merken we dat de behoefte aan onderlinge verbinding en de sociale diepgang toeneemt. Het accent verschuift naar de vraag ‘Wat bindt ons’? 

Aankondiging wc eendje

Pas op, ik ga het objectieve wetenschappelijk pad nu even loslaten. Er volgen straks een aantal WC Eend momentjes. Ik ga eerst iets vertellen over onze nieuwe aanpak en waarom deze het gebrek aan werkgeluk op gaat lossen. Ik benoem a passant de originaliteit van onze formule. Dan ga ik ook nog twee hele alinea’s wijden aan onze nieuwe online teambuilding producten. En toch blijft het leuk om te lezen. Wedden?

Dussss. Wij hebben in ons TeamSpeling laboratorium nieuwe teambuilding concepten ontwikkeld. Een unieke formule tegen het dalende werkgeluk en afnemende team verbinding. Het geheim: creëer meer sociale diepgang en verander beleving in feestelijke online events. 


Teambuilding én sociale diepgang
We zijn het bijna afgeleerd om sociale informatie over onszelf te delen met collega’s. Daardoor neemt de onderlinge verbondenheid af. Een digitale omgeving vormt nog eens een extra belemmering. Er is teambuilding nodig dat mensen een zetje in de rug geeft. Meer met elkaar delen dankzij extra onthullings hulp van TeamSpeling. Een informele digitale plek waar thuiswerkers op luchtige en humorvolle wijze worden uitgenodigd meer van zichzelf te laten zien. Sociale diepgang in een feestnummer gegoten. Daar is nu volop behoefte aan. Check TeamEvent online, de Complimenten Carrousel OnlineBedrijfsEvent Online en Studio TeamSpeling

Teambuilding met verander beleving
In deze tijd is verandering de norm. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Hoe krijg je samen grip kunt op voortdurende veranderingen? Met onze nieuwe teambuilding ontdekken onze deelnemers antwoorden op deze wezenlijke vraag. Uiteraard op z’n TeamSpelings, vol humor, luchtigheid en verrassende diepgang. Misschien worden de deelnemers iets vaker dan te doen gebruikelijk op het verkeerde been gezet. Maar dat is om hen dan ook echt een verander beleving te laten ervaren. Check: Veranderfitness Online en Verandershow Online.  

Wij van TeamSpeling adviseren speling. Durf oude grenzen te stretchen en betreed zo een nieuwe wereld om samen in te groeien.

Clemen Mensink, oprichter TeamSpeling