Managers Online Teambuilding Vergaderen

Waar is die gast mee bezig??!

Managers Online Teambuilding Vergaderen
Frank tijden BedrijfsEvent Online

Ik had er zin in. Voor TeamSpeling een online teambuilding geven aan een groep managers en directeuren van een zorginsteling. Die zou ik eens wat laten beleven!

Tien uur sharp. Iedereen was aanwezig in Teams en ik ging los: laagdrempelige oefeningen, filmpjes, show-elementen, een hilarisch verrassings-optreden prikkelende stellingen … En alles binnen het thema van die dag natuurlijk.

Maar ik merkte al snel: ik krijg ze niet echt mee. Antwoorden op m’n vragen moest ik er echt uit trekken. In het grid met hoofdjes op m’n beeldscherm zag ik serieuze gezichten, opgetrokken wenkbrauwen en armen over elkaar. Ik hoorde ze denken: “Hier heb ik ècht geen zin in! Waar is die gast mee bezig?!?”. Een aantal had de camera zelfs uitgezet. Aaaagh!!

Hoe kon dit nou? Met zo’n wervelende online show en alle energie die ik er in stak?? Na de online teambuilding was ik best uitgeput. Dit lag toch zeker niet aan mij maar aan hèn?

Ik besprak mijn ervaring intern en toen pas viel het kwartje. Ik was iets essentieels vergeten… 

Die dag gaf ik nóg een online training, aan een vergelijkbare groep. Van tevoren was ik al gewaarschuwd: “deze mensen zijn gewend aan saaie meetings”.

Maar deze keer pakte ik het anders aan. Ik begon als volgt: “Dit wordt een training die totaal anders is dan jullie gewend zijn. Ik ga jullie verrassen en uitdagen. Ik ga een beroep doen op jullie lef en creativiteit. We gaan voor eerlijkheid, plezier en een beetje zelfspot. Want deze onderdelen zijn essentieel voor een lerende organisatie.”

Langzaam verscheen er een glimlach op de gezichten en ik kreeg een volmondig “ja”

Het werd een groot succes. Iedereen was betrokken en ging mee in de gekte. Er kwamen mooie inzichten en er was echt verbinding. Wow! Dit is wat we willen bereiken met onze online teambuilding en online bedrijfsuitjes! 

Mijn les voor deze dag: pas als je vanaf het begin van een training commitment hebt van je deelnemers krijg je ze ècht mee. 

Je snapt, voortaan ga ik dit altijd zo doen. ☺

Hoe manage jij je de verwachtingen bij je deelnemers of klanten?


Ook zo een online teambuilding?

Wil je met jouw team of bedrijf ook zo een online teambuilding of online bedrijfsuitje? 

Ga naar de pagina van online teambuildingFrank Paats, trainingsacteur TeamSpeling
Laatste berichten van Frank Paats, trainingsacteur TeamSpeling (alles zien)