teambuilding waar wachten we nog op 1

Waar wachten we op?

teambuilding waar wachten we nog op 1

We hebben allemaal te maken met onzekere tijden. Thuiswerken, contact vermijden, testen en alles wat er nog meer bij komt kijken. We zijn het een beetje zat. Maar moeten nog even afwachten hoe de situatie zich ontwikkelt! Of moeten we wel wachten?

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat wachten niet de beste optie is. Men ervaart stress, is onzeker en mist de verbinding met anderen uit het bedrijf. Gezamenlijke doelen vervagen hierdoor, omdat men op het eigen eiland functioneert. Men is toe aan een leuke teamuitje, bedrijfsuitje of teambuilding!

Wachten is dus niet de beste optie. De beste optie is binnen de maatregelen doen wat mogelijk is. Hoe creatiever hoe beter. We hebben genoten van de leuke online borrels en pubquizen … en wat is er nog anders mogelijk om deze moeilijke periode door te komen?’

Het antwoord op deze vraag is verbinden, gewoon even ouwehoeren over van alles en niets. Dat kan helaas niet zoals we gewend waren, bij het koffieapparaat of op de gang. Maar door bewust de keuze te maken om tijd voor elkaar vrij te maken en even een hangout, meet, teams-call of zoom aan te maken met een bak koffie of thee erbij. Of iets sterkers op de vrijdagmiddag. Maken we wel gebruik van de vele mogelijkheden die online te vinden zijn? Een online wijn- of bierproeverij, een cocktailworkshop of een online teambuilding. Er zijn veel bedrijven die de laatste tijd hard aan gewerkt hebben om teams een bijzondere online ervaringen te laten beleven. Verbinden, lachen, verbazen en samen meemaken, zijn hier de belangrijkste zaken. Er is zoveel meer mogelijk dan die super leuke pubquiz gemaakt door die ene collega.

Misschien denk je wel, er komen versoepelingen aan, we wachten nog wel even tot het weer kan. Tuurlijk is dat een mogelijkheid, maar dit geeft onzekerheid en ook weer stress. Stilstaan is achteruitgang, en dat geldt zeker in deze tijd. Laten we bewust de keuze maken om niet te wachten en elkaar (helaas nu nog) online op te zoeken. (af)wachten moet voorbij zijn, tijd voor actie. Als we weer mogen fysiek, maar nu nog even online! Wij bij TeamSpeling houden de mogelijkheden van offline goed in de gaten, dus vraag bij ons ook naar de mogelijkheden.

Roeland Van Vreumingen
Laatste berichten van Roeland Van Vreumingen (alles zien)