10 Redenen om te investeren in teambuilding en trainingen

Gepubliceerd door: Clemen Mensink

Dit artikel kan je terugvinden in deze categorieën: Teamontwikkeling

Ontdek hoe deze slimme investering leidt tot betere prestaties, meer werkgeluk en een bloeiend bedrijf

Dit artikel presenteert 10 overtuigende, wetenschappelijk onderbouwde redenen waarom investeren in teambuilding en trainingen essentieel is voor het succes van jouw organisatie. Ontdek hoe deze investering leidt tot betere teamprestaties, meer betrokkenheid, een positieve bedrijfscultuur, verbeterde communicatie, effectief leiderschap, verhoogde creativiteit, minder verloop, sterkere probleemoplossende vaardigheden, meer flexibiliteit en een hoger niveau van werkgeluk.

TeamSpeling biedt een unieke aanpak die plezier combineert met diepgaande inzichten om deze resultaten te bereiken.Lees verder en ontdek hoe jij jouw team naar nieuwe hoogten kunt stuwen!

1. Betere teamprestaties

Teambuilding wordt ingezet om de samenwerking, communicatie en het vertrouwen binnen teams te versterken, wat leidt tot betere prestaties, meer innovatie en een meer positieve werksfeer. Daarnaast draagt teambuilding bij aan het verhogen van de betrokkenheid, motivatie en het welzijn van medewerkers, waardoor ze zich meer verbonden voelen met het team en de organisatie.

Onderbouwing:
Een meta-analyse van 37 studies, die het effect van teambuilding op teamprestaties hebben onderzocht, bevestigt dat teambuilding interventies een significant positief effect hebben op teamprestaties. Teambuilding is dus niet alleen leuk, het draagt ook nog eens, meetbaar, bij aan het succes van je bedrijf.

2. Gelukkiger en loyaler personeel

Personeel voelt zich met teambuilding en trainingen meer gewaardeerd. Oog voor de ontwikkeling en teamsfeer draagt bij aan het gevoel van te worden gezien. Gezien en gewaardeerd worden verhoogt het werkgeluk en de productiviteit, wat leidt tot minder verloop en een sterker fundament voor succes.

Onderbouwing:
Een Gallup onderzoek uit 2020 toonde aan dat bedrijven met hoge medewerkers betrokkenheid 24% minder personeelsverloop hebben. Gelukkige loyale mensen willen graag blijven leren en zorgen goed voor jouw bedrijf.

3. Positieve cultuur en sterke identiteit

Investeren in teambuilding heeft een positief effect op de bedrijfscultuur. Een sterke cultuur is cruciaal voor de financiële gezondheid van je bedrijf. De beste mensen blijven zich verbonden voelen. Toptalent wil er graag komen werken.

Onderbouwing: 
Deloitte onderzoek toont aan dat bedrijven met een sterke cultuur 30% meer kans hebben op financieel succes. Teambuilding activiteiten spelen een belangrijke rol bij het creëren van verbinding, vertrouwen en een positieve gezamenlijke identiteit.

4. Minder misverstanden, betere communicatie

Gerichte trainingen verminderen communicatieproblemen aanzienlijk, wat leidt tot minder fouten en hogere efficiëntie. Er zijn diverse programma’s die helpen de communicatie te versterken. Deze richten zich bijvoorbeeld op beter samenwerken, vergaderen, feedback, Belbin teamrollen, DISC of op de Piramide van Lencioni

Onderbouwing: 
Een Salesforce onderzoek wijst uit dat 86% van de medewerkers en leidinggevenden slechte communicatie als hoofdoorzaak van mislukkingen ziet. Je leest het goed: 86%! Wat kosten deze onnodige mislukkingen jouw het bedrijfsleven wel niet? En niet alleen financieel, maar ook motivatie, evaluaties, conflicten, personeelsverloop, uitlopen van projecten! Verbeter de communicatie binnen je team met onze team trainingen.

5. Ontwikkel de leiders van morgen

Investeer in de ontwikkeling van je teamleiders en managementteams met ervaringsgerichte trainingen die écht beklijven. Ontwikkeling van teamleiders en managementteams is belangrijk. Er zijn thema’s genoeg om in te duiken. Zoals situationeel leidinggeven in diverse teamfases. Of bouwen aan een cultuur van vertrouwen en eigenaarschap (aan de hand van de piramide van Lencioni). Let op bij het uitkiezen van een leiderschapstraining dat je niet wordt overspoeld met opdoen van modellen en theorie. Veel effectiever zijn management trainingen waarbij je jouw lessen zelf gaat ervaren. 

Onderbouwing: 
70% van de leiders leert door ervaringen op te doen, volgens onderzoek van het Center for Creative Leadership. Management trainingen waarbij je nieuwe verrassende ervaringen aangaat en aan het denken en twijfelen wordt gezet zijn bij uitstek geschikt. 

6. Creativiteit en innovatie

Stimuleer out-of-the-box denken en nieuwe ideeën door je team uit te dagen met nieuwe situaties en samenwerking. Creativiteit en innovatie zijn de brandstof voor groei en succes. Teambuilding activiteiten en trainingen stimuleren de creativiteit en het innovatievermogen van jouw team door hen uit hun dagelijkse routine te halen en hen uit te dagen met nieuwe en onverwachte situaties. Dit leidt tot nieuwe ideeën, frisse perspectieven en innovatieve oplossingen.

Onderbouwing: 
Hogere kwaliteit van ideeën: Een studie gepubliceerd in het Creativity Research Journal vond dat teams die aan teambuilding activiteiten hadden deelgenomen, significant meer en kwalitatief betere ideeën genereerden dan teams die dat niet hadden gedaan.

Meer innovatieve oplossingen: Een andere studie gepubliceerd in het Journal of Management Development toonde aan dat teambuilding leidt tot meer innovatieve oplossingen voor bedrijfsproblemen. Teams die regelmatig aan teambuilding activiteiten deelnamen, waren beter in staat om out-of-the-box te denken en nieuwe benaderingen te bedenken.

Verbeterde communicatie en samenwerking: Onderzoek gepubliceerd in Small Group Research heeft aangetoond dat teambuilding de communicatie en samenwerking binnen teams verbetert, wat essentieel is voor het genereren van creatieve ideeën en het ontwikkelen van innovatieve oplossingen.

7. Verminder personeelsverloop

Investeren in de ontwikkeling van je medewerkers toont waardering en vergroot hun loyaliteit en betrokkenheid, wat verloop aanzienlijk verlaagt. Personeelsverloop is een kostbare zaak. Het bedrijf, het team verliest kennis en ervaring. En het kost tijd, geld en energie om nieuwe medewerkers te werven en in te werken. Het brengt ook onrust en onzekerheid in het team.

Onderbouwing:
Uit onderzoek van SHRM blijkt dat investeringen in de ontwikkeling van medewerkers het personeelsverloop met gemiddeld 34% verlagen. Dit schrikbarend hoge percentage benadrukt het belang van teamontwikkeling en verklaart mogelijk de groeiende trend van bedrijven die hierin investeren.

8. Sterkere probleemoplossers

Leer je teamleden effectief problemen te analyseren, creatieve oplossingen te bedenken en deze succesvol te implementeren. Problemen oplossen is essentieel voor succesvolle teams. Onze teambuilding activiteiten en trainingen versterken het probleemoplossend vermogen van jouw medewerkers, zodat zij samen elke uitdaging kunnen aangaan.

Onderbouwing: 
Verschillende studies hebben aangetoond dat teams betere beslissingen nemen dan individuen, vooral bij complexe problemen. Dit komt doordat teams in staat zijn om informatie grondiger te analyseren, verschillende opties te overwegen en de voor- en nadelen van elke optie zorgvuldiger af te wegen. Door te investeren in teambuilding en trainingen geef je jouw team de tools om effectiever problemen op te lossen en betere beslissingen te nemen.

9. Flexibele teams en organisaties

In de snel veranderende wereld van vandaag is aanpassingsvermogen de sleutel tot succes. Bedrijven die zich snel kunnen aanpassen aan nieuwe omstandigheden en uitdagingen hebben een streepje voor op de concurrentie. Verandermanagement is daarom belangrijker dan ooit.

Onze teambuilding activiteiten en trainingen helpen jouw team om flexibeler en veerkrachtiger te worden. Door op een leuke en uitdagende manier hun comfortzone te verleggen, leren teamleden om te gaan met veranderingen en nieuwe situaties. Zo bouw je aan een team dat klaar is voor de toekomst.

Onderbouwing: 
McKinsey onderzoek toont aan dat flexibele bedrijven 2,5 keer meer kans hebben om te overleven en te groeien. Dit betekent dat teambuilding niet alleen leuk is, maar ook cruciaal voor het voortbestaan en succes van je bedrijf in een snel veranderende wereld.

10. Meer werkgeluk

Investeer in de belangrijkste menselijke behoefte: ergens bij horen en een waardevolle bijdrage leveren. Dit leidt tot meer zingeving, werkgeluk en gezondheid in je teams. Teambuilding voorziet in de allerbelangrijkste behoefte van de mens. Namelijk de behoefte om bijdrage te leveren aan een groep waaraan men zich verbonden voelt. Dat brengt zingeving, betekenis, werkgeluk en gezondheid in de teams.

Onderbouwing: 
De University of Warwick toont aan dat gelukkige medewerkers 12% productiever zijn. Dus het investeren in het welzijn van je medewerkers niet alleen goed is voor hen, maar ook voor de productiviteit en het succes van je bedrijf.

Waar wacht je nog op? Investeer in jouw team en het succes van jouw organisatie.

Investeer in je team en zie hoe je bedrijf groeit en bloeit. Bij TeamSpeling hebben wij teambuilding en trainingen ontwikkeld die vol zitten met humor en plezier voor de teamspirit en een positieve gezamenlijke ervaring. Tegelijk zitten onze programma’s minstens zo vol met leermomenten, reflectie en nieuwe inzichten. Ongekend effectief met een eigen formule die wetenschappelijk onderbouwd is. Vul ons aanvraagformulier in voor advies en een vrijblijvende offerte. Ontdek wat wij allemaal kunnen doen voor jouw team en organisatie!

TeamSpeling Blog

TeamSpeling heeft een eigen unieke formule en is niet te vergelijke met conventionele partijen. Bij ons gaan de teams altijd lachend in de leerstand. Dit maakt onze teamontwikkeling zeer efficiënt. Lees meer op onze homepage.

Interesse in onze teambuilding, trainingen of team coaching? Vul het aanvraagformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact op voor advies en een vrijblijvende offerte.

Andere interessante blogs

Hoe herken je gebrek aan vertrouwen binnen jouw team? 5 signalen en oplossingen.

Hoe herken je gebrek aan vertrouwen binnen jouw team? 5 signalen en oplossingen.

Vertrouwen is de sleutel tot het succes van elk team. Het vormt de basis voor goede communicatie, samenwerking en prestaties. Als je merkt dat jouw team niet optimaal functioneert, kan een gebrek aan vertrouwen een van de oorzaken zijn. In dit artikel delen we vijf tekenen dat jouw team lijdt onder een gebrek aan vertrouwen en bieden we oplossingen om dit aan te pakken.

Lees meer
De impact van lachen en humor op het leerproces van professionals

De impact van lachen en humor op het leerproces van professionals

Leren en ontwikkelen is belangrijk voor de gezondheid van teams en organisaties. Dit is geen nieuws. Maar wist ook dat lachen en humor een positieve impact heeft op het leerproces van professionals? Onderzoeken bevestigen dat humor een krachtig hulpmiddel is om uitzonderlijk hoge leerresultaten te behalen.

Lees meer

Waarom het model van Hersey en Blanchard achterhaald is

Het traditionele model van situationeel leiderschap van Hersey en Blanchard is achterhaald in de moderne werkomgeving. TeamSpeling introduceert een nieuwe aanpak, gericht op systeemdenken en teamontwikkeling, die managers concrete tools biedt om teams te versterken en succesvol te leiden.

Lees meer

Top 10 behoefte aan soft skills voor de Nederlandse arbeidsmarkt

In de snel veranderende wereld van werk zijn soft skills belangrijker dan ooit. Deze blogpost onthult de top 10 meest gevraagde soft skills in Nederland in 2024, waaronder communicatie, aanpassingsvermogen en samenwerking, en legt uit waarom deze vaardigheden essentieel zijn voor succesvolle teams en organisaties.

Lees meer