5 Redenen om NIET aan teamontwikkeling te doen (en waarom je het toch zou moeten overwegen).

Gepubliceerd door: Jules Ponsioen

Dit artikel kan je terugvinden in deze categorieën: Lachend in de leerstand | Succesvolle teams | Teamontwikkeling

Laten we eerlijk zijn: teambuilding heeft soms een beetje een suf imago. Touwtrekken in het bos, ongemakkelijke vertrouwensoefeningen… Maar voordat je teamontwikkeling volledig afschrijft, zijn hier vijf redenen waarom je het niet zou moeten doen – en waarom je het bij nader inzien toch zou moeten overwegen:

  1. Je houdt van ongemakkelijke stiltes tijdens vergaderingen. Wie heeft er nu zin in communicatie waar de energie stroomt?  Een paar slecht presterende collega’s, een beetje ongemak, spanning en misverstanden brengen juist een beetje leven in de brouwerij toch?
  2. Conflicten zijn een heerlijke afleiding. Niets is zo leuk als passief-agressieve e-mails en onderhuidse irritaties. Teamontwikkeling zou dat allemaal kunnen oplossen. Dan blijft er niks meer van jouw verzetje over.
  3. Middelmatigheid is ook niet heel slecht! Ambitie wordt zo overschat.
    Waarom altijd maar streven naar high-performance teams? Bij ons zakt niemand door de ondergrens.
  4. Besteed je geld nuttiger. Teambuilding is niet gratis he!!  Dat potje kan je beter besteden aan… eh… re-integratie trajecten.
  5. Geen zin om met Teambuilding verplicht te lachen. Verplicht lachen? Dat doen we al op de vrijdagmiddagborrel, om de tenenkrommende grappen van baas. 

Maar nu even serieus…

Bij TeamSpeling weten we dat teamontwikkeling veel meer is dan alleen maar leuke spelletjes. Het gaat om het bouwen van vertrouwen, het verbeteren van communicatie, het versterken van samenwerking en het creëren van een positieve werksfeer.

Dus, ook al lijken de bovenstaande redenen misschien aantrekkelijk (knipoog), de voordelen van teamontwikkeling zijn niet te ontkennen. Investeer in je team en zie hoe ze groeien, bloeien en samen successen behalen.

Overtuigd?

Neem contact op met TeamSpeling en ontdek hoe wij jouw team kunnen helpen om het beste uit zichzelf te halen. Lachend in de leerstand, natuurlijk! 😉

TeamSpeling Blog

TeamSpeling heeft een eigen unieke formule en is niet te vergelijke met conventionele partijen. Bij ons gaan de teams altijd lachend in de leerstand. Dit maakt onze teamontwikkeling zeer efficiënt. Lees meer op onze homepage.

Interesse in onze teambuilding, trainingen of team coaching? Vul het aanvraagformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact op voor advies en een vrijblijvende offerte.

Andere interessante blogs

Hoe herken je gebrek aan vertrouwen binnen jouw team? 5 signalen en oplossingen.

Vertrouwen is de sleutel tot het succes van elk team. Het vormt de basis voor goede communicatie, samenwerking en prestaties. Als je merkt dat jouw team niet optimaal functioneert, kan een gebrek aan vertrouwen een van de oorzaken zijn. In dit artikel delen we vijf tekenen dat jouw team lijdt onder een gebrek aan vertrouwen en bieden we oplossingen om dit aan te pakken.

Lees meer

De impact van lachen en humor op het leerproces van professionals

Leren en ontwikkelen is belangrijk voor de gezondheid van teams en organisaties. Dit is geen nieuws. Maar wist ook dat lachen en humor een positieve impact heeft op het leerproces van professionals? Onderzoeken bevestigen dat humor een krachtig hulpmiddel is om uitzonderlijk hoge leerresultaten te behalen.

Lees meer

Waarom het model van Hersey en Blanchard achterhaald is

Het traditionele model van situationeel leiderschap van Hersey en Blanchard is achterhaald in de moderne werkomgeving. TeamSpeling introduceert een nieuwe aanpak, gericht op systeemdenken en teamontwikkeling, die managers concrete tools biedt om teams te versterken en succesvol te leiden.

Lees meer

Top 10 behoefte aan soft skills voor de Nederlandse arbeidsmarkt

In de snel veranderende wereld van werk zijn soft skills belangrijker dan ooit. Deze blogpost onthult de top 10 meest gevraagde soft skills in Nederland in 2024, waaronder communicatie, aanpassingsvermogen en samenwerking, en legt uit waarom deze vaardigheden essentieel zijn voor succesvolle teams en organisaties.

Lees meer

10 Redenen om te investeren in teambuilding en trainingen

Dit artikel presenteert 10 overtuigende, wetenschappelijk onderbouwde redenen waarom investeren in teambuilding en trainingen essentieel is voor het succes van jouw organisatie. Ontdek hoe deze investering leidt tot betere teamprestaties, meer betrokkenheid, een positieve bedrijfscultuur en veel meer.

Lees meer