feedback geven en ontvangen. Het belang van een goede feedback cultuur.

Feedback geven en ontvangen is altijd een beladen onderwerp. Waarom is feedback zo belangrijk binnen teams en organisaties?

Effectieve feedback is de levensader van elk succesvol team. Het stimuleert groei, verbetert samenwerking en leidt tot betere prestaties. Toch blijkt in de praktijk dat feedback vaak een struikelblok vormt. We herkennen het allemaal: de neiging om te bevriezen, te vechten of te vluchten wanneer feedback ter sprake komt. Maar waar komt die weerstand vandaan?
"Wij staan klaar om advies te geven voor jouw team. Vul het aanvraagformulier in en ontdek onze mogelijkheden!"
Wij gaan graag dieper in op de complexiteit van feedback in teams. We schuiven kritisch het huidige aanbod van feedback-trainingen en -modellen in Nederland onder de loep. Ontdek waarom deze vaak tekortschieten en wat er mist om échte verbetering te bewerkstelligen. Daarnaast introduceren we een gloednieuwe feedback-formule die alle pijnpunten van de huidige aanpak aanpakt. Deze formule is ontworpen om een veilige en open omgeving te creëren waar feedback wél kan stromen. Ben je klaar om de stroom van constructieve feedback in jouw team te ontketenen? Lees dan verder en ontdek hoe je de valkuilen van traditionele feedback methoden kunt omzeilen.

Feedback: De onmisbare voeding voor groei en succes.

In de dynamische wereld van vandaag is feedback de onmisbare brandstof voor organisaties die willen blijven groeien en verbeteren. Constructieve feedback fungeert als een waardevolle bron van informatie, die inzicht geeft in wat goed gaat en wat beter kan, op alle niveaus: van individu tot team en organisatie als geheel.
Feedback geven en feedback ontvangen

Een gezonde feedback cultuur helpt organisaties.

Verbeterde prestaties: Feedback helpt medewerkers hun sterke en zwakke punten te identificeren, waardoor ze hun vaardigheden kunnen ontwikkelen en hun prestaties kunnen optimaliseren. Dit leidt tot een efficiënter en effectiever werkproces.

Verhoogde betrokkenheid: Feedback en medewerkersbetrokkenheid gaan hand in hand. Wanneer medewerkers regelmatig waardevolle feedback ontvangen, voelen ze zich meer gewaardeerd en betrokken bij de organisatie. Dit resulteert in een gemotiveerdere, productievere en loyalere werkkracht.

Betere beslissingen: Feedback van klanten, cliënten en andere stakeholders kan organisaties helpen om hun producten, diensten en processen te verbeteren. Dit draagt bij aan een betere afstemming op de marktbehoeften en vergroot het concurrentievoordeel.

Een positieve werkomgeving: Open en eerlijke feedback creëert een klimaat van vertrouwen, waar mensen zich veilig voelen om ideeën te delen en risico’s te nemen. Dit bevordert het samenwerken, innovatie en werkgeluk.

De blinde vlek van organisaties: waarom feedback cruciaal is.

De lijst met voordelen van een gezonde feedbackcultuur is oneindig lang. Feedback raakt alle aspecten van de organisatie. Er is geen enkel rationeel argument om het uit te sluiten. En toch blijkt de implementatie ervan vaak een struikelblok te vormen.

Waarom is feedback geven en ontvangen zo moeilijk? En hoe kunnen we de kracht van feedback optimaal benutten om organisaties naar een hoger niveau te tillen? Wij gaan dieper in op deze vragen en onderzoeken concrete oplossingen om de stroom van constructieve feedback binnen organisaties te stimuleren.

Waarom een feedback cultuur uitblijft: te kwetsbaar

Hoe geef ik feedback aan een medewerker die slecht presteert? Hoe gebruik ik feedback om conflicten op te lossen waar ik nu midden inzit? Dit zijn spannende vragen. Het zijn onze emoties die hierbij een belangrijke rol spelen bij het feedback geven en het feedback ontvangen. Feedback geven en ontvangen wordt als kwetsbaar ervaren. Negatieve feedback raakt aan ons zelfbeeld en aan onze universele basisbehoeften. Stel dat ik er niet meer toe voor de ander? Als ik faal, wie ben ik dan nog in dit team?

In Nederland leren we niet goed hoe met onze emoties en kwetsbaarheid om te gaan. Het is te spannend. Het voelt zelfs als levensbedreigend. Als gevolg dat we bevriezen, vluchten of gaan vechten. Ze verliezen langzaam maar zeker de verbinding met onszelf, onze collega’s, het team en de organisatie.

Gevolgen van het negeren van feedback.

Een organisaties waar feedback genegeerd of onjuist wordt toegepast, dreigt een reeks negatieve gevolgen. Medewerkers stagneren, ervaren stress en frustratie, wat leidt tot inefficiënt werk en foute beslissingen. De concurrentiepositie verslechtert en het werkklimaat vergiftigt.

Door te investeren in een open feedbackcultuur, kunnen organisaties de kracht van feedback benutten om te groeien en te floreren. Constructieve feedback leidt tot betere prestaties, gemotiveerde medewerkers, weloverwogen beslissingen en een gezond werkklimaat. Omarm de kracht van feedback en oogst de vruchten van een succesvolle toekomst.

Veelgebruikte feedback modellen.

Hoe kies ik het juiste feedbacktraining en feedbackmodel voor mijn organisatie? Het is duidelijk dat feedback top prio is voor organisaties en teams. De vraag naar feedbacktrainingen lijkt oneindig groot. Binnen feedback trainingen worden er verschillende modellen gebruikt. Zoals de 360 graden feedback, Drie van de meest voorkomende zijn:

Het GROW-model: Dit model richt zich op het stellen van doelen (Goal), de huidige realiteit (Reality), obstakels (Obstacles) en actieplannen (Way forward).

Het 70/20/10-model: Dit model suggereert dat feedback 70% positief, 20% gericht op verbetering en 10% gericht op kritiek moet zijn.

Het SBI-model: Dit model staat voor Situatie (Situation), Gedrag (Behavior) en Impact (Impact).

Kritiek op de feedback trainingen.

Feedback cultuur - feedback training van TeamSpeling
Hoe meet ik de impact van feedback? Feedback trainingen leveren vaak weinig effectief resultaat. De feedbackcultuur binnen organisaties komt maar niet van de grond. Feedback blijft een probleem dossier. Dit komt de feedbacktrainingen op kritiek te staan. We sommen een aantal kritiekpunten op.

Te veel nadruk op formele feedback. Veel trainingen richten zich op formele feedback gesprekken, terwijl informele feedback net zo belangrijk is.

Te simplistisch. Veel modellen maken van feedback een rationele routemap. Te simpel, te weinig recht doen aan de complexiteit van relaties en de onvoorziene grilligheid van ons emotionele brein.

Geven van feedback onderbelicht: Trainingen leren mensen vaak hoe ze feedback moeten ontvangen, maar niet hoe ze deze effectief moeten geven.

Niet-praktijkgericht: Veel trainingen zijn te theoretisch en bieden onvoldoende oefenmogelijkheden in realistische situaties.

Cultuurproblemen: Last but not least. Een gezonde feedbackcultuur is cruciaal voor het succes van feedback. Trainingen gaan vaak niet in op hoe je een feedback cultuur binnen een organisatie kunt creëren.

De feedback formule van TeamSpeling.

Gefundeerd op wetenschappelijke en filosofische studies heeft TeamSpeling een formule ontwikkeld. Deze formule versnelt het proces naar een feedback cultuur aanzienlijk. Het principe achter de formule is de sterke lineaire samenhang tussen humor en verandering. De verandering naar een feedbackcultuur wordt op een humorvolle manier tot stand gebracht.

De formule tijdens een feedback training.

Vergeet saaie theorieën en eindeloze discussies. Deze feedbacktraining bruist van hilariteit en leermomenten. In grappige mini-veranderervaringen doorloopt het team herkenbare samenwerkingssituaties vol onverwachte wendingen, leuke spanning en natuurlijk: feedback.

Lachen is niet alleen toegestaan, maar essentieel. In een ontspannen sfeer staan teamleden veel makkelijker open voor elkaar en nieuwe leermomenten. De nadruk ligt op leren door te doen, met ruimte voor reflectie. Theorie en modellen komen wel aan bod, maar de kern is de ontwikkeling van de leerhouding van de teamleden zelf.

Ze leren kritisch te reflecteren, feedback te geven en te ontvangen, en effectief om te gaan met onverwachte situaties. De training is niet alleen leuk, maar ook bijzonder effectief. Deelnemers leren op een speelse manier omgaan met feedback, conflicten op te lossen en samen te werken met meer plezier en succes.

Meer met feedback.

Feedback geven en ontvangen voor bedrijven

Bij TeamSpeling weten wij echt wel dat er spanning heerst rondom feedback geven en ontvangen. En wij weten ook dat een feebackcultuur niet veranderd met een aantal aangeleerde manieren en het doornemen van wat modellen of regels. Daarom hebben wij een methode die wel werk en bij teams een basis legt waarmee het team in staat is een blijvende verandering in te zetten.

Programma over feedback bij TeamSpeling.

Bij TeamSpeling werken wij graag met teams aan het omgaan met feedback. En teams doen dat ook met veel plezier bij ons. Dit komt doordat wij het leuker maken en direct met het team aan de slag gaan. Dus geen feedback trucjes, modellen of de gouden regels van feedback geven en ontvangen, maar wij nemen dirtect jullie feedbackcultuur onder de loep.

Teamtraining Anders Feedback geven.

Leer, groei en verbind met elkaar tijdens  deze training Anders Feedback geven, met verrassende werkvormen en wendingen.

 

Teamdag Samen werken en feedback.

Doorbreek, met deze teamdag Samenwerken en Feedback, ook jullie ongewenste feedback gewoonten en maak ruimte voor nieuwe feedbackcultuur. Want met deze teamdag heeft jouw team de motivatie en de tools om een gezonde feedbackcultuur neer te zetten.

Bedrijfsuitje voor grote groepen: De Feedback Show.

Dit superleuke bedrijfsuitje De Feedback Show wordt verzorgd door twee trainers / acteurs en een topmuzikant. Het onderwerp Feedback wordt op een luchtige manier benaderd.

De formule van TeamSpeling voor verandermanagement.

Met onze formule kan zich een compleet veranderproces binnen een paar minuten voltrekken. Het principe achter de formule is de sterke lineaire samenhang tussen humor en verandering. Ontdek dat een verandering in de feedback cultuur effectief kan worden ingezet met TeamSpeling. Wij brengen humor en veranderthema’s samen. Ook voor feedback, samenwerken, vertrouwen en alles rondom teamontwikkeling. Ontdek al onze programma’s.

Piramide van Lencioni en TeamSpeling. Teambuilding en trainingen met het Lencioni model.

Piramide van Lencioni, het Lencioni model.

De Piramide van Lencioni is een belangrijk model voor het bouwen aan vertrouwen binnen teams. Dit model heeft vertrouwen als basis voor een goede...
Samenwerken. Trainingen in teamverband. Team training samenwerken.

De kracht van samenwerken: Waarom trainingen in teamverband meer impact hebben

In de dynamische wereld van vandaag is optimaal samenwerken essentieel voor succes. Organisaties moeten zich voortdurend aanpassen aan veranderende...

Met Management Drives kleuren elkaars drijfveren begrijpen.

Management Drives is een methode om leiderschap en drijfveren binnen het team in kaart te brengen. Dit geeft kostbare inzichten over de talenten en...
bedrijfsuitje - Feedback Show van TeamSpeling. Bedrijfsuitje activiteit.

Bedrijfsuitje de Feedback Show. Bedrijfsuitjes van TeamSpeling.

Een bedrijfsuitje voor een grote groep over feedback. Een showprogramma vol verbinding, interactie, zaaloefeningen, hilariteit én eyeopeners. De...
verandermanagement voor teams - team training verandering

Verandermanagement. Leren omgaan met verandering.

Verandermanagement is een gestructureerde aanpak om organisaties en hun medewerkers te begeleiden bij het doorvoeren van gewenste veranderingen. Het...
TeamSpeling formule, teamwork en teamontwikkeling met een eigen concept en formule.

Formule van TeamSpeling

TeamSpeling heeft een formule ontwikkeld met een totaal nieuwe kijk op team training en teambuilding. Teamontwikkeling met veel plezier en meer...
teamontwikkeling bij TeamSpeling

De kracht van teamontwikkeling voor HR, management en organisaties.

In de dynamische wereld van vandaag is het voor organisaties cruciaal om te beschikken over slagvaardige teams die samenwerken om gemeenschappelijke...

Anders feedback geven. Feedback training voor teams.

Stap in de wereld van feedback geven en ontvangen met TeamSpeling. Met onze team trainingen brengen wij jouw team in een andere wereld, waar alles...
TeamSpeling over feedback geven en ontvangen voor bedrijven

Feedback geven en ontvangen bij organisaties

Effectieve feedback is de levensader van elk succesvol team. Het stimuleert groei, verbetert samenwerking en leidt tot betere prestaties. Toch...

Teamdag Samenwerken en Feedback

Stap met deze teamdag in de wereld van Samenwerken en Feedback. Jouw team leert van deze teamdag veel meer dan de bekende feedback stappen. Het doel...
Teambuilding over samenwerken, veranderen, verbinding en samen lachen,
Bedrijfsuitjes actief leuk met collega's een leuke interactieve show
Leukste teamuitjes op locatie. Actief en verbindend voor de teamontwikkeling.
Trainingen Lencioni, effectief vergaderen, feedback en teamwork.
Management training. Trainingen over lencioni, situationeel leiderschap en leidinggeven
trainingen met persoonlijkheidstest zoals DISC, Belbin en management drives
Teamdagen. Kies jouw teamdag over samenwerken, teamfasen, feedback of Lencioni.
Feedback geven en ontvangen
Waarom het model van Hersey en Blanchard achterhaald is

Waarom het model van Hersey en Blanchard achterhaald is

Het traditionele model van situationeel leiderschap van Hersey en Blanchard is achterhaald in de moderne werkomgeving. TeamSpeling introduceert een nieuwe aanpak, gericht op systeemdenken en teamontwikkeling, die managers concrete tools biedt om teams te versterken en succesvol te leiden.

Top 10 behoefte aan soft skills voor de Nederlandse arbeidsmarkt

Top 10 behoefte aan soft skills voor de Nederlandse arbeidsmarkt

In de snel veranderende wereld van werk zijn soft skills belangrijker dan ooit. Deze blogpost onthult de top 10 meest gevraagde soft skills in Nederland in 2024, waaronder communicatie, aanpassingsvermogen en samenwerking, en legt uit waarom deze vaardigheden essentieel zijn voor succesvolle teams en organisaties.

Google’s Project Aristotle: De Verrassende Sleutel tot Succesvolle Teams

Google’s Project Aristotle: De Verrassende Sleutel tot Succesvolle Teams

Google’s Project Aristotle onthult dat psychologische veiligheid, de sleutel tot succesvolle teams, belangrijker is dan individuele vaardigheden. Ontdek hoe teambuilding en trainingen van TeamSpeling vertrouwen opbouwen en communicatie verbeteren om een veilige omgeving te creëren waarin teams floreren.

De 5 belangrijkste KPI’s voor teamontwikkeling

De 5 belangrijkste KPI’s voor teamontwikkeling

Meet het succes van je teamontwikkeling! Ontdek 5 essentiële KPI’s en praktische tips voor HR-managers om de effectiviteit van teambuilding en trainingen te evalueren. Verbeter teamprestaties, betrokkenheid en meer.

10 Redenen om te investeren in teambuilding en trainingen

10 Redenen om te investeren in teambuilding en trainingen

Dit artikel presenteert 10 overtuigende, wetenschappelijk onderbouwde redenen waarom investeren in teambuilding en trainingen essentieel is voor het succes van jouw organisatie. Ontdek hoe deze investering leidt tot betere teamprestaties, meer betrokkenheid, een positieve bedrijfscultuur en veel meer.

TeamSpeling formule en concept
team trainingen met impact vind je bij TeamSpeling
Clemen Mensink en Jules Ponsioen de drijvende kracht achter TeamSpeling.