Feedbackcultuur verbeteren moeilijk? Begin met vertrouwen en dan pas aan feedback tools

Gepubliceerd door: Clemen Mensink

Dit artikel kan je terugvinden in deze categorieën: Feedbackcultuur | Succesvolle teams | Teamontwikkeling | Vertrouwen

Feedback geven en ontvangen is essentieel voor groei en ontwikkeling, zowel op persoonlijk als professioneel vlak. Toch blijkt het in de praktijk vaak een uitdaging. Waarom? Omdat een slechte feedbackcultuur vaak een symptoom is van dieperliggende problemen binnen het team.

De Feedback-Illusie

Veel organisaties richten zich op het aanleren van tools en feedbackvaardigheden. Zoals kennis opdoen van de feedback stappen, als het intrainen van constructief feedback geven en ontvangen van kritiek. Hoewel deze vaardigheden belangrijk zijn, leveren ze niet de heilige graal voor een bloeiende feedbackcultuur. Anders gezegd, als het fundament van het team niet op orde is zal de focus op kennis en vaardigheden een averechtse werking hebben. Met de teleurstelling over het uitblijven van de verandering krijgt de neerwaartse spiraal een extra duwtje. 

De Echte Oorzaken van een Slechte Feedbackcultuur

Een gebrek aan vertrouwen, verbinding en psychologische veiligheid binnen het team zijn vaak de belangrijkste boosdoeners. Wanneer teamleden elkaars intenties niet goed kunnen inschatten of men durft zich niet kwetsbaar te tonen, zal het geven als ontvangen van feedback niet snel van de grond komen. Daarom wordt feedback vermeden. Feedback wordt al snel een bron van spanning, in plaats van een kans voor groei. Voor dit probleem biedt klassieke feedbacktraining met tools en oefenvormen niet de oplossing.

Andere factoren die een negatieve feedbackcultuur kunnen veroorzaken zijn:

  • Hoge werkdruk: Stress en tijdsdruk kunnen leiden tot korte lontjes en een afname van empathie, waardoor feedback harder aankomt.
  • Onverwerkte conflicten: Onopgeloste conflicten kunnen een sfeer van wantrouwen en vijandigheid creëren,waardoor feedback geven en ontvangen extra beladen wordt.
  • Gebrek aan duidelijke verwachtingen: Vaak zijn teamdoelen en werkafspraken niet helder. Als teamleden niet weten wat er van hen wordt verwacht, kan feedback als onrechtvaardig of willekeurig worden ervaren.

De Sleutel tot een Positieve Feedbackcultuur

Een gezonde feedbackcultuur begint bij het aanpakken van de onderliggende problemen. Dit betekent investeren in:

  • Vertrouwen: Creëer een omgeving waarin teamleden elkaar vertrouwen en zich veilig voelen om kwetsbaar te zijn.
  • Verbinding: Zorg dat teamleden het ook leuk hebben met elkaar. Dan ontstaat er automatisch meer wederzijds begrip. 
  • Psychologische veiligheid: Zorg ervoor dat teamleden zich veilig voelen om hun mening te geven, fouten te maken en feedback te geven en te ontvangen zonder angst voor negatieve gevolgen.
  • Stressmanagement: Help teamleden omgaan met werkdruk en stress, zodat ze openstaan voor feedback en deze constructief kunnen verwerken.
  • Conflictmanagement: Leer teamleden hoe ze conflicten op een gezonde en productieve manier kunnen aanpakken.
  • Duidelijke verwachtingen: Zorg ervoor dat iedereen in het team weet wat de teamdoelen zijn en wat er van hen wordt verwacht.

TeamSpeling: Jouw Partner in het Creëren van een Feedbackcultuur die Werkt

Bij TeamSpeling geloven we dat een positieve feedbackcultuur de basis vormt voor succesvolle teams. Daarom versterken wij op een geraffineerde manier, tijdens al onze teambuilding activiteiten en trainingen, het fundament van vertrouwen en psychologische veiligheid. Met onze feedbacktraining verwerken we dit fundament nog iets explicieter. Zodat jouw team het vertrouwen ontwikkelt om de grootste uitdagingen aan te kunnen gaan.  

Ben jij klaar om de feedbackcultuur in jouw team te transformeren? Neem contact met ons op via het aanvraagformulier en ontdek hoe TeamSpeling het verschil maakt.

TeamSpeling Blog

TeamSpeling heeft een eigen unieke formule en is niet te vergelijke met conventionele partijen. Bij ons gaan de teams altijd lachend in de leerstand. Dit maakt onze teamontwikkeling zeer efficiënt. Lees meer op onze homepage.

Interesse in onze teambuilding, trainingen of team coaching? Vul het aanvraagformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact op voor advies en een vrijblijvende offerte.

Andere interessante blogs

Hoe herken je gebrek aan vertrouwen binnen jouw team? 5 signalen en oplossingen.

Hoe herken je gebrek aan vertrouwen binnen jouw team? 5 signalen en oplossingen.

Vertrouwen is de sleutel tot het succes van elk team. Het vormt de basis voor goede communicatie, samenwerking en prestaties. Als je merkt dat jouw team niet optimaal functioneert, kan een gebrek aan vertrouwen een van de oorzaken zijn. In dit artikel delen we vijf tekenen dat jouw team lijdt onder een gebrek aan vertrouwen en bieden we oplossingen om dit aan te pakken.

Lees meer
De impact van lachen en humor op het leerproces van professionals

De impact van lachen en humor op het leerproces van professionals

Leren en ontwikkelen is belangrijk voor de gezondheid van teams en organisaties. Dit is geen nieuws. Maar wist ook dat lachen en humor een positieve impact heeft op het leerproces van professionals? Onderzoeken bevestigen dat humor een krachtig hulpmiddel is om uitzonderlijk hoge leerresultaten te behalen.

Lees meer

Waarom het model van Hersey en Blanchard achterhaald is

Het traditionele model van situationeel leiderschap van Hersey en Blanchard is achterhaald in de moderne werkomgeving. TeamSpeling introduceert een nieuwe aanpak, gericht op systeemdenken en teamontwikkeling, die managers concrete tools biedt om teams te versterken en succesvol te leiden.

Lees meer

Top 10 behoefte aan soft skills voor de Nederlandse arbeidsmarkt

In de snel veranderende wereld van werk zijn soft skills belangrijker dan ooit. Deze blogpost onthult de top 10 meest gevraagde soft skills in Nederland in 2024, waaronder communicatie, aanpassingsvermogen en samenwerking, en legt uit waarom deze vaardigheden essentieel zijn voor succesvolle teams en organisaties.

Lees meer

10 Redenen om te investeren in teambuilding en trainingen

Dit artikel presenteert 10 overtuigende, wetenschappelijk onderbouwde redenen waarom investeren in teambuilding en trainingen essentieel is voor het succes van jouw organisatie. Ontdek hoe deze investering leidt tot betere teamprestaties, meer betrokkenheid, een positieve bedrijfscultuur en veel meer.

Lees meer