Waarom teambuilding, shows en sprekers van TeamSpeling

Teambuilding trainingen, workshops en sprekers voor de verandering

Hallo, wij zijn Teamspeling.

Wij zijn een bureau op gebied van teambuilding, sprekers, bedrijfsdagen en trainingen.

We helpen moderne succesvolle organisaties creëren. Dit doen we door te ontregelen en te verrassen. Met heel veel humor. We zetten de boel op z’n kop. We nemen afscheid van de zekerheden die niet meer werken. Inderdaad, deelnemers krijgen er een aantal verrassende onbekende situaties voor terug. Een echt cadeautje. Zo laten we deelnemers ervaren wat verandering en leren van een ieder vraagt. We maken leren gewoon super leuk.

Wij verzorgen teambuilding en trainingen én wij leveren sprekers voor evenementen. Dat is eigenlijk iets super gewoons. Maar Teamspeling valt op. Met TeamSpeling wordt gewoon zo ongewoon en tegelijk weer vanzelfsprekend dat de vraag, naar wat TeamSpeling doet, groeit en groeit… TeamSpeling laat deelnemers ervaren wat het vraagt om te leren, ontwikkelen, vertrouwen en veranderen. En doet dat met succes!

TeamSpeling raakt serieuze fundamentele organisatiethema’s.

TeamSpeling raakt serieuze fundamentele organisatiethema’s op gebied van veranderen, communicatie, vertrouwen en leren. Dit alles gaat op een onconventionele wijze. Het is een onbeschrijfelijke ervaring. Er zit van alles in de mix. Interactief theater, trainership, coaching, cabaret en showbizz-elementen.

De uitdagingen van teams en organisaties

Om te voldoen aan de eisen van deze tijd en de toekomst, moeten organisaties mee veranderen. Ze moeten zich nog meer richten op een cultuur van voortdurend leren, verbeteren en vernieuwen. In de ideale organisatie is visionair en inspirerend leiderschap aanwezig en de medewerkers voelen zich eigenaar van hun eigen werk- en leerprocessen. Er is veel vertrouwen en er wordt in openheid gesproken over resultaten, fouten en functioneren en samenwerking.

Is dit een enorme opgave? Ja. Is dit een langdurig proces? Ja, sterker nog: het is een voortdurend proces! TeamSpeling heeft de formule om dit proces te stimuleren, in gang te zetten, een positieve energieke boost te geven.

Onze oplossing.

Onze oplossing op de vraag ‘Hoe creëer je een succesvolle organisatie?’ is: Door zekerheid te overwinnen! Jahaaaa, door zekerheid te overwinnen, worden organisaties succesvoller.

Wat bedoelen wij daarmee? Je wil jezelf, jouw team en jouw organisatie blijvend ontwikkelen. Dan weet je dat voortdurend leren en het stretchen van de comfortzone belangrijk is. En toch val je samen telkens weer terug in de oude patronen. Herkenbaar? De oorzaak is dat we enorm de behoefte hebben aan zekerheid. Heel begrijpelijk. De boodschap ‘Ga voor zekerheid!’ zit ingebakken in ons denken.

Op psychologisch niveau

:
Het is super lastig om:
1. jezelf kwetsbaar op te stellen, om kritisch naar je eigen fouten te durven kijken;
2. feedback te geven en te ontvangen;
3. en onze overtuigingen over onszelf en de wereld om ons heen bij te stellen.

Bij ontwikkeling en groei moet je een bepaalde mate van onzekerheid toelaten. Je weet immers nooit wat er precies gaat gebeuren wanneer je iemand om feedback vraagt. Dit roept angst en ongemak op. Daar willen we zo ver mogelijk van wegblijven. Dus schieten we, vaak heel onbewust, terug naar de zekerheid. De zekerheid regeert.

Op organisatieniveau

:
Het omzeilen van ongemak en gedoe via de omweg van procedures, kwaliteitsboeken, protocollen en maakbare plannen. kortom, met de zekerheid.

Problemen (lees: menselijk gedoe) worden opgelost door middel van een plan of een procedure.

Zekerheid zit veranderen in de weg.

Zekerheidsdenken in organisaties is in de vorige eeuw effectief geweest. Maar in de huidige tijdgeest, waarin veranderingen zich snel opvolgen helpt de traditionele denkwijze niet meer. Toch hebben we met z’n allen de grootste moeite om de dominantie van de zekerheid te beteugelen. Organisaties proberen zich zo snel mogelijk aan te passen. Maar zodra de eerste signalen van ongemak en gedoe zich openbaren neemt de zekerheid het roer weer over. Het oude denken zit verandering in de weg.

Zodra de signalen van het ongemak en het gedoe zich openbaren neemt de zekerheid het roer weer over.

Overwin de zekerheid!

Reken af met de verslaafde zekere overtuiging:

 • Het altijd goed te willen doen;
 • Perfect te moeten zijn;
 • Grip op alle situaties vast te moeten houden;
 • Dat goede plannen en procedures alle problemen oplossen;
 • Dat de omgeving jouw werk comfortabeler moet maken;
 • De comfortzone vast te moeten houden;
 • Dat twijfel niet mag bestaan.

Het overwinnen van de zekerheid doe je door onder andere:

 • Onzekerheid als wegwijzer zien;
 • Dialogen en feedback actief op te zoeken;
 • Geven en ontvangen van vertrouwen;
 • Fouten (van jezelf) bespreekbaar te maken en zien als gouden leermomenten;
 • Uiting te geven aan gevoel;
 • Conflicten en gedoe positief te labelen (noodzakelijk voor groei);
 • Zelfspot, humor en relativering.

Het zekerheidsdenken heeft zich genesteld binnen alle processen van de professionele organisaties. Het traditionele organisatie-denken gaat uit van een maakbare, voorspelbare, rationele wereld. Wanneer het organisatieontwerp goed in elkaar zit, dan komt het allemaal vanzelf goed. De traditionele organisatie koerst op kwaliteitsboeken, functieomschrijvingen, jaarplannen, protocollen en procedures. Problemen (lees: menselijk gedoe) worden opgelost door middel van een plan of een procedure.

“Toen ik bij een opdrachtgever op bezoek kwam voor een vergadertraining. Vertelde de manager dat de voorzitter van de vergadering pas bij aanvang van de vergadering wordt aangewezen. Ik vroeg voor welk probleem dit een oplossing was. Ze vertelde mij dat de deelnemers voorheen nooit goed voorbereid waren op de vergadering. En als voorzitter kan je de staat van ‘onvervoorbereidheid’ natuurlijk niet permitteren… In plaats van de dialoog te voeren binnen het team over het gebrek aan betrokkenheid bij de vergadering, verkoos de manager voor een aanpassing in de procedure. Een procedureoplossing voor een samenwerkingsprobleem tussen mensen. Het omzeilen van ongemak en gedoe via de omweg van de zekerheid.”

– Clemen Mensink, oprichter Teamspeling –

De zekerheid regeert, zonder dat we hier bewust van zijn. Het zekerheidsdenken is zo dominant geworden dat we het zelf niet meer in de gaten hebben. Een voorbeeld hier is de bekende uitdrukking:
‘Je onzekerheid overwinnen’.

Heb je je wel eens afgevraagd waarom het welhaast onze opdracht is om onzekerheid te overwinnen? Dit voorbeeldje tot de heerschappij van de zekerheid. 

Onzekerheid is niet gewenst. Wanneer de oOnzekerheid zich openbaart roept gevoelens op van ongemak. Eigenlijk kunnen we niet om de signalen van onzekerheid heen. Maar toch slagen we daar telkens weer in. We schuiven het vakkundig weg. We verwerken het ongemak in een nieuwe procedure, protocol of persoonlijk ontwikkelingsplan. Doe het vanaf nu anders en ‘Overwin je zekerheid!’

Wat doet Teamspeling voor jou?

We leveren een wezenlijke bijdrage aan het creëren van energieke, lerende, bezielde en succesvolle organisaties. Dit doen wij door teams en te helpen bij de grootste uitdaging van deze eeuw: overwinnen van zekerheid. Zo leggen we samen met jou het fundament voor vertrouwen, voortdurend leren en veranderen.

We ontregelen. Met humor. Heel veel humor. 

Hoe overwinnen we met jou de zekerheid?

Onze trainers zelf

Om te beginnen door voortdurend onze eigen zekerheid te overwinnen. Want alles heeft een houdbaarheidsdatum. Ook wij. Dus geen routines! De trainers en acteurs proberen met regelmaat nieuwe gewaagde werkvormen uit, die we zelf ook rete spannend vinden.

Onze communicatietrainers werken met elementen uit het cabaret, verandermanagement, interactief theater, en teamcoaching. De programma’s zitten vol showelementen, terwijl er telkens weer serieuze thema’s geraakt worden.

Hoe teams met ons de zekerheid overwinnen

Tijdens onze programma’s loodsen we teams ongemerkt door ongemakkelijke (leer)momenten. We ontregelen. Met humor. Heel veel humor. De sfeer is laagdrempelig, gezellig. Er vinden vreemde en verrassende situaties plaats. Voortdurend. We bouwen telkens weer de spanning op. Deze is ook voelbaar. Maar alles met een doel. Dit maakt deelnemers razend nieuwsgierig (wat is eigenlijk echt de bedoeling? Wat gaat er gebeuren?). Iedereen zit op het puntje van de stoel (als er al stoelen staan). Dan volgt de clou en wordt er keihard gelachen…..en geleerd.

De nieuwsgierigheid, de laagdrempelige sfeer, de spanning, het hoge tempo en de humor (er wordt heel hard gelachen) helpen de deelnemers de comfortzone te stretchen en de zekerheid te overwinnen. We zien dat het werkt en dat teamleden zich binnen de kortste tijd open gaan stellen naar elkaar en naar zichzelf. Het vertrouwen, de verbinding en het leerklimaat heeft een boost gekregen.

Rabobank, IKEA, Bavaria, AkzoNobel, de NS en vele anderen hebben onze formule al beleefd.

Ontdek ook het effect van Teamspeling! Vraag informatie aan

Contact met TeamSpeling

Dus jij gaat ook voor verandering!


We zijn razend populair en we genieten van elk ogenblik. Hoe leuk is het om te zien dat je formule werkt en dat je klanten er veel aan hebben!

Hierdoor zijn we wel ontzettend druk en onze agenda loopt over. Maar uiteraard gaan we alles op alles zetten om snel een plek voor je te regelen in onze agenda.

Vraag een verrassend gesprek aan. Een positieve verandering is zo in gang gezet! Heb je al een datum? Zet het dan bij je bericht, dan checken wij gelijk onze agenda.

 • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Gewoon doen! Wij helpen, leren, stimuleren de alledaagse uitdagingen anders te benaderen.

Dit is wat mensen over TeamSpeling zeggen:


Nico-Jan Hoogma
directielid KNVB
(Directeur Topvoetbal)

“Op een mooie manier de waarden van ons team en de profielen van onszelf besproken.”

Patricia Helmons
Nationale-Nederlanden Bank

“We hebben ervan genoten en leuk om zo lerende te zijn!.”

Mariska Nienhuis,

HR manager Significant

“TeamSpeling maakte de dag verrassend, vrolijk, inspirerend en vooral raak!”

Maike Krommendijk
,
Manager Communicatie

"Knap hoe de acteurs van Teamspeling zich verplaatsten in de dynamiek van onze organisatie. Echt een ervaring gegeven die blijft hangen."

Edward Feitsma
,
Teamleider NVB,
Nederlandse Vereniging voor Banken
Portret foto van Edward voor een review over de teambuilding van Teamspeling

“Vooral variatie was zeer inspirerend, van theorie naar praktijk, van abstract naar hele concrete suggestie, van denkwerk naar even ‘uit het brein’. Complimenten!”


Wilma Duivenvoorden


Achmea, Schade & Inkomen,
Agrarisch Bureau

"
Fijn om eindelijk weer eens samen te lachen, leuk om eens op een andere manier een spiegel voorgehouden te krijgen!"

Frans Harms,
Amerpoort WoonMere

"TeamSpeling verstaat de kunst om verschillende vormen van teambuilding te doen."

Joost Heessels,
Magenta Communicatie

Over de Fake Speech: "Een aanrader!"

Yvon Roozeboom,
Locatiecoordinator
JP van den Bent

“Iedereen praat er nog steeds over en ze zijn allemaal erg enthousiast om aan 'het werk' te gaan.”

Henk Barmentlo

Jong Vialis
Verkeerskundige 
Mobiliteit


"We stonden still bij het feit dat een conflict eigenlijk begint bij jezelf en hoe je binnen je eigen cocon zit en nadenkt."

Maud Deenen,
ABCNOVA

“De workshop heeft de verwachting ruimschoots overtroffen.”

Sylvia Been
, manager
Gemeente Krimpenerwaard

"Op een leuke, luchtige manier wordt je geconfronteerd met de patronen in je team."

Ineke van der Vegt,
Senior stafmedewerker P&O

"We hebben enorm gelachen, er was veel energie en helemaal wat wij hadden gehoopt."

Richard Halewijn
,
Teammanager WoonzorgSamen
Portret foto van Richard voor een review over de teambuilding van Teamspeling

"Ze zijn in staat om een groep aan zich te binden en op een humoristische wijze een serieus onderwerp te behandelen."

Yvonne Beumer
manager Service center

Facilicom

"De sfeer was goed en het samenwerken is goed aan bod gekomen. Veel lachen, maar ook een serieuze insteek."

Diana Vogels
Rabobank

"Heel geslaagd en was het vooral ook lachen 🙂 Zet het zeker ook aan tot denken hoe wij samenwerken (of niet)."

Ayse Zoodsma
De Nederlandse Bank

"We kijken met tevredenheid terug naar de training en zeer blij dat we de workshop door jullie laten verzorgen."