Veel gestelde vragen over teambuilding bij TeamSpeling

Veel gestelde vragen over teambuilding van TeamSpeling

Ja, onze programma’s zijn niet standaard. Daardoor is niet alles zoals je zou verwachten. Tegelijk is dat ook juist onze kracht. Doordat alles anders is dan je verwacht word je ook meer aan het denken gezet. Er zijn bij TeamSpeling ook een heleboel zaken wel standaard. Lees hieronder de meest gestelde vragen die ons worden gesteld.

"Wij staan klaar om advies te geven voor jouw team. Vul het aanvraagformulier in en ontdek onze mogelijkheden!"

Wat wil je weten over onze teambuilding?

Vragen over het effect op de organisatie

Hoe kunnen teambuilding activiteiten bijdragen aan het verbeteren van de bedrijfscultuur?

Teambuilding activiteiten bevorderen een positieve en inclusieve bedrijfscultuur door de communicatie te verbeteren, vertrouwen op te bouwen en de samenwerking te stimuleren. Met onze teambuilding programma’s zetten wij het team aan op het gebied van zelfinzicht, team gewoonten, samenwerking en nieuwe inzichten over het team. Hiermee heeft het team zelf de gezamenkijke kunde om de nieuwe weg voort te zetten die met de teambuilding is ingeslagen.

Kunnen jullie programma's helpen bij het verminderen van personeelsverloop?

Ja, en hoe! Al onze programma’s raken ook altijd een belangrijke betekenisvolle kern. Deze gaat over verbindingen met jezelf, het team en de organisatie.

Zijn jullie programma's effectief in het aanpakken van conflicten binnen teams?

Ja, we zijn effectief in het zichtbaar maken en aanpakken van conflicten. Binnen samenwerken, leren en veranderen zitten conflicten altijd inbegrepen. Sterker, conflicten zijn een voorwaarde voor groei. Het is belangrijk dat conflicten niet uit de weg worden gegaan en op een respectvolle manier met elkaar worden behandeld. Daarom verwerken wij ‘het conflict’ altijd in onze ludieke werkvormen. 

Kunnen jullie programma's helpen bij het verbeteren van de communicatie en samenwerking tussen teams?

Absoluut! Dit is waarom wij bestaan! TeamSpeling’s activiteiten zijn specifiek ontworpen om de communicatie en samenwerking tussen teamleden te verbeteren. Onze TeamSpeling formule is hier zelfs voor ontworpen. Wij doen dit dus ook nog eens op een volledig eigen wijze met een methodiek die wordt ondersteund door recente wetenschappelijke onderzoeken.

Vragen over het effect op teams

Bieden jullie programma's die gericht zijn op specifieke HR-doelstellingen, zoals diversiteit en inclusie?

Inclusie en diversiteit is voor ons (vooralsnog) geen losstaand thema. Wij zijn gespecialiseerd in samenwerking, leren, veranderen en leiderschap. Maar diversiteit en inclusie worden daarbinnen automatisch (impliciet) meegenomen.

Kunnen teambuilding activiteiten mijn team helpen om effectiever samen te werken?

Teambuilding activiteiten van TeamSpeling verbeteren de communicatie, het vertrouwen en de samenwerking binnen het team. Dit leidt tot gemotiveerde en betrokken teamleden, lager verzuim en betere resultaten.

Welke teambuilding activiteit is het meest geschikt voor mijn team?

Dat is afhankelijk van meerdere factoren. Zoals groepsgrootte, doelstellingen en samenstelling van jouw team. Aan de hand van de onderwerpen die voor jouw team belangrijk zijn kunnen wij samen met je kijken wat het beste bij jouw team past. Vul het aanvraagformulier in voor een leuk en vrijblijvend gesprek.

Helpen jullie programma's bij het verbeteren van de motivatie en betrokkenheid van mijn teamleden?

Ja, dat kunnen onze teambuilding activiteiten en trainingen zeker. Daar is onze innovatieve bij uitstek geschikt voor. Onze wetenschappelijk onderbouwde fomule zorgt ervoor dat teamleden oude ongewenste teampatronen kunnen doorbreken, zodat er ruimte ontstaat voor nieuwe wenselijke patronen. Maar of de teamleden zich gemotiveerd en betrokken voelen, dat bepalen ze gelukkig nog altijd zelf.

Kunnen jullie programma's bijdragen aan het ontwikkelen van leiderschapsvaardigheden binnen mijn team?

Tijdens al onze programma’s houden deelnemers zichzelf een spiegel voor. Zowel op het eigen gedrag, overtuigingen, samenwerking, de resultaten en het nemen van verantwoordelijkheid daarvoor. Dit noemen wij leiderschap.
Bovendien, in alle programma’s van TeamSpeling is de ontwikkeling van organisatie sensitiviteit een inclusief gegeven. Altijd wordt het organisatieperspectief, de belangen en de doelen meegenomen.

Bieden jullie programma's die gericht zijn op specifieke teamdoelstellingen, zoals het verbeteren van de productiviteit of het oplossen van problemen?

Wij zijn specialist in teamsamenwerking. Wij kijken altijd naar de vraag achter de vraag en het probleem achter het probleem. Met andere woorden, het aanpakken van de kern van het probleem heeft als gevolg dat specifieke doelstellingen makkelijker of vanzelf kunnen worden behaald. Dus ook bij zorgen over de productiviteit en overige problemen.

Algemene vragen over onze teambuilding

Is de teambuilding niet te serieus?

Na elke teambuilding of ander programma sturen wij altijd een evaluatieformulier naar onze opdrachtgever. En al is er vooraf vaker een zorg dat het misschien niet een gezellig en leuk genoeg zou worden, wij zien het niet terug in de evaluaties van onze klanten. Onze kracht is juist dat onze teambuilding zowel superleuk is en tegelijk een sterke boost geeft aan de teamontwikkeling. Dus ook als het team wat te vieren heeft of getracteerd moet worden voor de enorme inzet. Onze teambuilding is daar ook waanizinnig goed voor geschikt!

Is de teambuilding niet te leuk? IS er wel genoeg ruimte om serieus te werken aan de teamontwikkeling?

Goeie vraag. Ja, onze teambuilding is zeker te leuk. Dus serieus werken aan teamontwikkeling, hebben wij te leuk gemaakt. Met veel samen lachen en toch bewust worden van de eigen ongewenste teamgewoonten. Met nieuwe inzichten je open stellen voor nieuwe teampatronen terwijl je samen heel hard lacht. Wie wil dat nou niet!

Wat zijn de voordelen van teambuilding voor mijn organisatie?

Teambuilding bij TeamSpeling versterkt het onderlinge vertrouwen. Dit leidt tot een betere werksfeer, feedback, samenwerking en meer betrokkenheid. Dit leidt uiteindelijk tot zelfsturende teams en topresultaten.

Bieden jullie ook trainingen naast teambuilding activiteiten?

Jazeker! TeamSpeling heeft trainingen en teamdagen voor alle type team uitdagingen. Zoals feedback, vergaderen, samenwerken, leidinggeven, persoonlijkheidsprofielen, vitaliteit / werkdruk enzovoorts.

Kunnen jullie programma's worden aangepast aan de specifieke behoeften van mijn team?

Dat is afhankelijk van jullie specifieke behoeften. Wij kijken altijd samen welk programma het best bij jullie past. Het is dan goed om te kijken naar de samenstelling van het team: aantal mensen, hoe werken zij samen, wat zijn de grootste uitdagingen, kennen ze elkaar goed? Daarnaast is het belangrijk om te weten waar je met het team naartoe wilt groeien.

Wat zijn de kosten van jullie teambuilding programma's?

De kosten variëren afhankelijk van onder andere het gekozen programma en de grootte van het team. Doe bij ons een aanvraag en wij kijken samen wat het best bij jullie past, daarna sturen wij je een vrijblijvende offerte.

Hoe vaak zouden we teambuilding activiteiten moeten organiseren?

De ideale frequentie hangt af van de onderlinge verbinding en resultaten van de samenwerking. Teams ontwikkelen altijd onbewuste patronen. Onderhoud is belangrijk. Over het algemeen is het goed om minstens één keer per jaar een teambuilding activiteit te organiseren.

Zijn jullie teambuilding activiteiten geschikt voor zowel kleine als grote teams?

Jazeker! TeamSpeling biedt activiteiten voor alle groepen deelnemers die samen een gemeenschappelijk doel nastreven. Voor groepen onder de 60 zou een teambuilding vaak goed kunnen. Natuurlijk is het goed om te weten of het dan ook echt om teams gaan die dagelijks samenwerken en dezelfde teamwaarden delen. Voor grotere groepen hebben wij ook bedrijfsuitjes die meer geschikt zijn voor verschillende teams. Deze zijn geschikt voor meer dan 300 personen.

Praktische vragen

Waar vinden jullie teambuilding activiteiten plaats?

Wij komen naar jouw locatie op kantoor of een door jou gewenste locatie. Wij regelen zelf geen locatie. Wij komen op verschillende locaties in Nederland en België, zowel binnen als buiten. In de zomer zijn strand, tuinen van landhuizen en bos populair. Het is dan wel belangrijk dat er stroomvoorzieningen zijn als dat nodig is voor versterking. Voor een succesvolle teambuilding zijn er wel meer voorwaarden aan het organiseren van een buitenlocatie.

Waar moet de ruimte aan voldoen?

Voor teambuilding en trainingen is het belangrijk dat de ruimte ruim genoeg is voor de deelnemers om flink te kunnen bewegen. Stoelen tafels aan de kant. Het is ook prettig als er geen mensen kunnen meekijken die niet deelnemen aan het event. Daarnaast is het goed om, voor de omgeving, rekening te houden dat er veel heel hard wordt gelachen!

  • Om onze actieve, dynamische werkvormen goed uit de verf te laten komen hebben we lekker de ruimte nodig! Reken op zo’n 2 m2 per deelnemer.
  • Geen tafels of ander meubilair dat niet aan de kant geschoven kan worden.
  • Een makkelijk te verplaatsen stoel per deelnemer. (Geen bankjes.)
  • We nemen zelf alle verder nodige materiaal mee.
  • We gaan lekker keihard lachen en elkaar opzoeken! Liefst dus een locatie zonder publiek en waar we anderen met ons kabaal niet te veel storen.
  • De trainer(s) moet(en) te allen tijden de hele groep in het vizier kunnen hebben. Geen U-, L-, of andere creatieve ruimtes van lettervormig kaliber dus, of andere obstructies.
  • We gaan graag met jullie naar buiten! Zolang er wel een slecht-weer alternatief is en de locatie verder aan bovenstaande voorwaarden voldoet.

Wat is jullie annuleringsbeleid?

Het annuleringsbeleid van TeamSpeling is te vinden op de pagina van de algemene voorwaarden onder punt 6.

Krijg ik concrete tools/handvatten bij het volgen van een training?

Bij elke training komen concrete tools/handvatten aan bod. Tools alleen sorteren echter op langere termijn minder effect. Iedere medewerker kan binnen 10 seconden de feedback stappen uit zijn telefoon halen. Maar toch komt de feedback niet van de grond. Voor verandering is iets anders nodig dan een set tools. Namelijk het ontwikkelen van een attitude om nieuwe spannende ervaringen te durven aangaan. Moed oefenen om met vertrouwen naar het ongemak te gaan. Bij TeamSpeling ontwikkelen teams deze leerhouding. Op een hele leuke manier!

Kan het ook in het weekend of in de avond?

Jazeker, wij komen regelmatig in de avond of in de weekeinden teambuilding programma’s op locatie doen. Wel belangrijk om dan wat ruimer van tevoren te plannen, want onze trainers plannen de avonden en weekeinden graag vol met prive activiteiten.

Moeten we speciale kleding of uitrusting meenemen?

Nee hoor. We raden aan om casual kleding aan te doen waarin je prettig kan bewegen.