Training Effectief Vergaderen

Maak van saaie, improductieve vergaderingen inspirerende momenten van verbinding en creativiteit.

Effectief vergaderen | 101% samen lachen | Vol nieuwe inzichten | Verhoog de betrokkenheid

team teamspeling

Ook met jouw team aan de slag?
Vraag advies en een vrijblijvende offerte

Aanvraagformulier
Unilever Logo
Sony Logo
Logo Rabobank 240px
Logo Nyenrode 240px
Logo Bavaria 240px
Logo Ikea 240px
Logo Ns 240px
Logo Brunel 240px
Logo Dela 240px
Akzonobel Logo 240px
Logo Ministerie Van Binnenlandse Zaken 240px
Logo Knvb 240px
Logo Arbo Unie 240px
Logo Umc Utrecht 240px
Logo Fnv 240px
Image
Image
Logo Nn 240px
Logo Kpn 240px
Image
Image
Image
Image
Logo Rws 240px
Image
Logo Rekenkamer 240px
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
gemeenteamsterdam
uwv logo
coa logo
vattenfall logo
pwc logo
logo centraalbeheer
Image
bam wonen logo
heineken logo
booking.com logo2
logo erasmus universiteit

Jullie volgende vergadering kan leuk en inspirerend zijn! Met de TeamSpeling formule ontdek je hoe je vergaderingen kunt transformeren in waardevolle momenten van verbinding, creativiteit en productiviteit.


teamtraining teambuilding teamspeling

Effectief vergaderen voor een betere vergadercultuur.

De vergadertraining ‘Effectief vergaderen' biedt een integraal programma. Het reikt vergadertools aan, betrekt het hele team en belicht de vergadercultuur. Wij creëren tijdens deze training een sfeer van openheid waarin communicatiepatronen zichtbaar worden. De teamtraining wordt met de nodige luchtigheid en humor gebracht. Effectiever vergaderen gaat over meer dan alleen vergaderen, het gaat ook over ingesleten patronen en uiteenlopende verwachtingen binnen het team. Ook bij deze teamtraining geldt 100% lachgarantie, want lachend leren heeft meer impact.

Effectief vergaderen is meer dan vergadertechnieken leren.

Wat nog niet iedereen weet dat er een betere manier van vergaderen is. Enkel vergadertechnieken maken een vergadering nog niet perse beter. Vergaderingen mogen doorgaans korter en leuker, met duidelijke besluiten en waar iedereen naar elkaar luistert. Dat kan echt anders! De wereld van Effectief vergaderen is volop in ontwikkeling en heldere en duidelijke communicatie, een open feedback cultuur en onderling vertrouwen is daarbij belangrijker dan ooit.

Een leuke en effectieve vergadering kan én moet.

Ja, leuker effectief vergaderen kan zeker. Personeel is schaars, onderbezetting is inmiddels de standaard. Als elke vergadering langer duurt dan de bedoeling wordt het probleem alleen maar groter. Saaie vergaderingen zijn daarbij een dooddoener. Ze vreten energie terwijl er per agendapunt te lang wordt stilgestaan en een tweede vergadering onvermijdelijk lijkt. Samen komen wij er uit hoe het bij jullie anders kan. Met veel gelach en verrassende oefeningen ontdekken wij op een leuke manier pijnpunten. In plaats van dat het energie kost, levert onze methode energie op!

Wat is Effectief Vergaderen voor een teamtraining?

De teamtraining ‘Effectief vergaderen’ biedt een integraal programma. Het reikt vergadertools aan, betrekt het hele team, belicht de vergadercultuur, maakt communicatiepatronen zichtbaar en het creëert een sfeer van openheid. De teamtraining wordt met de nodige luchtigheid en humor gebracht. Ook hier geldt onze 100% lachgarantie.

TeamSpeling BV
4.6
Gebaseerd op 45 beoordelingen
powered by Google
NedsellNedsell
16:50 28 Feb 24
Wij hebben een training gehad met het team gisteren te Harderwijk onder leiding van Ilse Horstman. Wat een waardevolle training was dit. De training werd op een gezellige manier gegeven en was voor mij heel waardevol.
sandrasandra
07:49 05 Feb 24
Team Speling luistert naar je wensen en je doel en op jullie advies hebben we de kennismakingsfitness in de ochtend geplaatst wat een schot in de roos was!
Pepijn DroogPepijn Droog
10:51 17 Nov 23
Een hele prettige, ongedwonge training over feedback gekregen bij TeamSpeling. De trainer (Karlijn) heeft ons veel geleerd en dichter bij elkaar gebracht.
Sjoerd CozijnsenSjoerd Cozijnsen
10:12 10 Nov 23
Leuke training waarbij teambuilding met een bijzonder positieve twist gegeven word maar ook zeker met een zeer enthousiaste trainer (Frank)! bedankt!
js_loader
team teamspeling

Wil je advies en een vrijblijvende offerte?

Onze accountmanagers staan klaar om advies te geven. Samen kijken we wat de beste oplossing is voor jouw team.

Aanvraagformulier

Duurt elke vergadering langer nodig? Ga dan voor een vergadertraining met resultaten.

Vreemde vergader gewoonten

Veel vergaderingen beginnen te laat, zijn saai, zijn slecht voorbereid, zonder duidelijk doel of ze zijn misschien helemaal niet nodig. Verspilling van kostbare tijd en energie. Minder vergaderen met meer resultaat. Daar wordt iedereen beter van. Ook jouw team en de organisatie!

Anders dan de klassieke vergadertraining

Deze vergadertraining sluit aan bij de snel veranderende tijdgeest. Medewerkers zelf dragen verantwoordelijk voor de eigen leerprocessen, werkprocessen en resultaten. De klassieke vergadertraining is echter gericht op de vaardigheden van alleen de voorzitter. Tijdens deze training wordt ieder teamlid op een humorvolle en positieve manier aangesproken op zijn rol en bijdrage aan de vergadering. Zinvoller, effectiever, leuker.

Resultaten van de vergadertraining

De team training Effectief vergaderen zorgt ervoor dat:

 • Het team bewuster wordt van de eigen inefficiënte gewoonten bij de vergaderingen;
 • Er mooie ontmoetingen plaatsvinden;
 • De teamleden uitgedaagd worden nog meer verantwoordelijkheid te nemen over de vergadering;
 • Het team bekend is met de voorwaarden voor succesvol vergaderen;
 • Het team aan de slag gaat met het verbeteren van de huidige vergader cultuur en structuur.
 • Er veel gelachen wordt.

Altijd plezier en lachend verbinden

Met hilarische vergadertraining met nieuwe inzichten en onverwachte situaties.

Training vergaderen op jullie locatie

Op kantoor, een gehuurde zaal, in een kelder, op het dak of buiten. Als de omgeving maar geen last heeft van het schater gelach!

Maakt teams hechter, leuker en succesvoller!

Leren en nieuwe inzichten opdoen. Verbinden zonder dat het beladen wordt.

Nieuwe gewoontes nieuwe uitdagingen

Na de teambuilding alweer zin in een nieuwe uitdaging? Wij staan voor jullie klaar om het team nog succesvoller te maken.

Altijd lachen en altijd nieuwe inzichten

Hoe goed werkt de formule van TeamSpeling? Bekijk de reviews hier onder.
YouTube player
Teamtraining effectief vergaderen

Programma training: Effectief vergaderen

Een teamtraining is altijd maatwerk. Ook de vergadertraining. Om een impressie te geven hoe het programma er voor jou uit kan zien vind je hier een opzet. De verschillende onderwerpen zijn opgedeeld in, hoe kan het ook anders, agendapunten. De vier punten die op de agenda staan zijn:

 1. Kennismaken en doelen bepalen
 2. Wat zijn onze vergadergewoontes?
 3. Bewustwording
 4. Verbeteracties

Agendapunt 1 Kennismaken en doelen bepalen.

Een originele opening: de persconferentie. Stel je voor dat we ons begeven in de voetbalwereld. Het team is – zoals een zwalkend Nederlands elftal - op zoek naar de goede vorm. In jullie geval de goede vergadervorm. Daarom heeft de KNVB (Koninklijke Nederlandse Vergader Bond) een interim trainer aangesteld om de boel op de rit te krijgen. Het team stelt vragen aan de nieuwe trainer in een persconferentiewerkvorm.

De persconferentie breekt het ijs en maakt van een afwachtende groep in één klap een stel nieuwshongerige proactieve journalisten. Ze mogen vragen afvuren op de zojuist aangestelde trainer. Een leuke vorm om doelen en de strategie helder te krijgen. En passant ervaart het team een leuk en effectief alternatief voor de saaie PowerPoint presentaties op vergaderbijeenkomsten. De toon is gezet. Informeel, speels, gezellig, out of the box.

Agendapunt 2. Wat zijn onze vergadergewoonten?

Dan verandert plots de setting. De ‘voetbaltrainer’ muteert in een doortastende rechercheur. Het team wordt namelijk verdacht van het plegen van een aantal vergaderdelicten. Een verhoor volgt. De teamleden staan in een line-up opstelling. Tijd om kleur te bekennen. Tijdens het verhoor maakt het team ook kennis met theorie van een aantal vergader do’s en don’ts. Ontkennen heeft nu geen enkele zin meer. Schuldig!

Een leuke interactie werkvorm in een informele, losse en speelse sfeer.

Agendapunt 3. Bewustwording.

Het team krijgt de opdracht een toneelstukje voor te bereiden en uit te voeren. De titel van het stuk: ‘Onze vergadering’. Uiteraard mag alles flink overdreven worden. Het is immers theater. Hoe meer uitvergroot, hoe leuker en treffender.

Deze oefening is erg leuk om te doen. Maar het levert ook veel ‘aha momenten’ op. De uitvergrootte beelden zorgen voor bewustwording. Ook de team- en communicatiepatronen worden zichtbaar.

In de nabespreking zal de trainer het team uitnodigen te reflecteren op het proces en het resultaat. Uiteraard worden er paralellen getrokken met de vergadercultuur. De opbrengst wordt besproken en vergadertools worden aangereikt.

Agenda punt 4. Verbeteracties.

Hoe gaan wij een vergadering anders doen? Het team is zich inmiddels bewuster geworden van een aantal knelpunten in de eigen vergadercultuur. Het is nu tijd voor het ophalen van creatieve ideeën en het vaststellen van een verbeterplan. Hiervoor maken we gebruik van een effectieve vergadermethode. Wellicht ook nuttig om in jullie eigen praktijk toe te passen. Deze oefening is dus dubbel nuttig.

Daag de status quo uit en stap in deze vergaderachtbaan. Laat je verrassen. Zet de boel op z’n kop! Het enige dat nu nog vast staat is een positieve wending. Allemaal met deze teamtraining die effectief vergaderen mogelijk maakt!

Combineren met Management Drives

De training zal jullie vergaderingen een stuk efficiënter en leuker maken. Niet alleen de vergadering zal beter gaan, maar ook het team zal groeien. En wat is dan de volgende stap? Werkt heel goed in combinatie met de basistraining Management Drive. Wat zeggen de Management Drive profielen over de onderlinge teamleden? Hoe de medewerkers elkaars rol versterken in positieve zin? Wat is de dominante kleur van de deelnemers van de vergadering? Met Management Drives spreek je met elkaar dezelfde taal. Hoe begrijp je elkaar beter in de behoefte aan informatie, erkenning en urgentie. Informeer naar de mogelijkheden voor jouw team. Wij hebben meer informatie over Management Drives en over de teamtraining Management Drives voor teams.

Informeer bij onze accountmanagers naar de mogelijkheden. Dan zetten wij de volgende stap alvast voor jullie in onze agenda. Wij hebben zeer ervaren trainers die jouw team niet alleen een training kan geven, maar ook kan laten beleven. Helemaal volgens onze formule.

Teamtraining programma's

Eenmaal een teamtraining van TeamSpeling en wil je nooit meer een gewone teamtraining. De vele teams die jullie zijn voorgegaan hebben ervaren hoe leuk en effectief teamtrainingen van TeamSpeling zijn. Meer interactie, meer doen, meer ervaren en meer uit je hoofd. Van werken aan vertrouwen met Lachen met Lencioni, feedback geven tot diepgaand leren samenwerken met DISC of management drives.

Onze teamtrainingen. Leuker, anders en effectiever dan je gewend bent.

Feedback training over feedback geven en ontvangen

Teamtraining Anders Feedback geven

Teamtraining vol humor, interactie, samenwerken en veranderen. Maak feedback geven en ontvangen weer gewoon. Maak het waardevol voor elkaar om samen te kunnen groeien.

Naar de feedback training
lachen met leniocni teamtraining

Teamtraining Lachen met Lencioni

Het Piramide van Lencioni model wordt tot leven gebracht in jouw team. Samen gaan jullie beleven hoe vertrouwen (of te weinig ervan) doorwerkt in alle fases van jullie teamontwikkeling.

Naar deze teamtraining
Vergadertraining Effectief vergaderen

Training Effectief vergaderen

Een vergadercultuur kan een grote kostenpost worden voor het bedrijf en energievretend zijn voor de medewerkers. Maak vergaderen weer leuk en ga effectief vergaderen met deze leuke training.

Naar de vergadertraining
belbin training teamrollen test training 600x300

Belbin training

Ontdek de verschillende persoonlijkheidstypen met Belbin, leer elkaar waarderen en groei als team. Voor deze training doen de deelnemers eerst een Belbin test. Effectieve en waardevolle training.

Belbin training
disc training teamtraining

DISC training

Ontdek met DISC de verschillende persoonlijkheidstypen. De combinatie van de DISC training en de TeamSpeling formule is zeer krachtig. Leer elkaar waarderen en excelleer als team.

Management Drives
team training vitaliteit en werkdruk teamspeling teambuilding

Teamtraining Vitaliteit & Teamwork

Het wordt te vaak onderschat wat een gezonde werkdruk en vitaal team kan betekenen voor de resultaten. Teamtraining om jouw mensen en organisatie sterker te maken.

Naar deze teamtraining
teamtraining situationeel leiderschap

Management Drives basistraining

Ontdek op een ontzettend leuke manier wat Management Drives voor jouw team kan betekenen! Deze training geeft verrassende inzichten en zet het team lachend in de leerstand.

Naar deze teamtraining
management drive teamtraining

Management Drives verdieping teams

De teamleden leren tijdens deze Management Drives training elkaars drijfveren herkennen en te begrijpen. Deze teamtraining is ontzettend waardevol voor teams die sterker willen worden en willen groeien.

Management Drives
  team teamspeling

  Wij helpen je graag.

  Onze accountmanagers staan klaar om advies te geven. Samen kijken we wat de beste oplossing is voor jouw team.

  Aanvraagformulier

  Aanvraagformulier

  Vul ons aanvraagformulier in en we bellen je om snel een passende vrijblijvende offerte te mailen.

  Bel met ons

  Bel ons op 085 013 33 32. Dan kijken wij samen naar de mogelijkheden.

  Chat met ons

  Onderin het scherm kan je met ons chatten. We helpen je dan zo snel mogelijk met jouw vragen.