Bouw sterkere teams met de Piramide van Lencioni: Training Lachen met Lencioni

Ontgrendel het potentieel van jouw team met onze unieke teamtraining met de Piramide van Lencioni.

Aanrader | 101% samen lachen | vol nieuwe inzichten | geweldige reviews

team teamspeling

Ook met jouw team aan de slag?
Vraag advies en een vrijblijvende offerte

Aanvraagformulier
Unilever Logo
Sony Logo
Logo Rabobank 240px
Logo Nyenrode 240px
Logo Bavaria 240px
Logo Ikea 240px
Logo Ns 240px
Logo Brunel 240px
Logo Dela 240px
Akzonobel Logo 240px
Logo Ministerie Van Binnenlandse Zaken 240px
Logo Knvb 240px
Logo Arbo Unie 240px
Logo Umc Utrecht 240px
Logo Fnv 240px
Image
Image
Logo Nn 240px
Logo Kpn 240px
Image
Image
Image
Image
Logo Rws 240px
Image
Logo Rekenkamer 240px
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
gemeenteamsterdam
uwv logo
coa logo
vattenfall logo
pwc logo
logo centraalbeheer
Image
bam wonen logo
heineken logo
booking.com logo2
logo erasmus universiteit

Onze incompany training "Lachen met Lencioni" is meer dan gewone training. Het is een unieke teamtraining die humor combineert met de kracht van de Piramide van Lencioni. Jouw team leert en lacht tegelijk, terwijl ze concrete inzichten krijgt voor betere samenwerking, communicatie en conflictbeheersing.

piramide van lencioni teamspeling

Lencioni teamtraining met de TeamSpeling formule.

Deze training is ontzettend effectief als het gaat om teamontwikkeling. Bij ons is het werken aan een succesvol team leuker dan je gewend bent. Het is wetenschappelijk bewezen dat lachen en leren heel goed samen gaan. Zo goed dat onze formule aanstekelijk werkt. Lach en ontdek hoe alle lagen van het Lencioni model kan bijdragen aan jullie succes!

Het model van de Piramide van Lencioni wordt tot leven gebracht in jouw team. Samen gaan jullie beleven hoe vertrouwen (of te weinig ervan) doorwerkt in alle fases van jullie teamontwikkeling. Teamtraining Lachen met Lencioni brengt meer dan alleen nieuwe inzichten. Dit programma zit vol verrassende wendingen en humorvolle diepgang. Op deze manier wordt jouw team verleid zichzelf een ‘Lencioni spiegel’ voor te houden. Op een leuke en veilige manier. Deze teamtraining is werkelijk een feest der herkenning. Werk op een ongekend leuke manier aan de samenwerking en het succes van het team!

Wat is de piramide van Lencioni.

De Piramide van Lencioni is een model dat opgedeeld is in vijf lagen. Samen vormen deze lagen de basis voor succesvol teamwork. Het fundament – de onderste laag van de piramide - is vertrouwen. Zonder vertrouwen kunnen teams niet goed functioneren en ontstaan er problemen in de andere lagen van de piramide van Lencioni. Met aanwezigheid van vertrouwen kan een team op een gezonde manier conflicten verzilveren. Dit levert het team veel op. Zoals heldere teamafspraken, meer betrokkenheid en eigenaarschap binnen het team.

TeamSpeling BV
4.6
Gebaseerd op 45 beoordelingen
powered by Google
NedsellNedsell
16:50 28 Feb 24
Wij hebben een training gehad met het team gisteren te Harderwijk onder leiding van Ilse Horstman. Wat een waardevolle training was dit. De training werd op een gezellige manier gegeven en was voor mij heel waardevol.
sandrasandra
07:49 05 Feb 24
Team Speling luistert naar je wensen en je doel en op jullie advies hebben we de kennismakingsfitness in de ochtend geplaatst wat een schot in de roos was!
Pepijn DroogPepijn Droog
10:51 17 Nov 23
Een hele prettige, ongedwonge training over feedback gekregen bij TeamSpeling. De trainer (Karlijn) heeft ons veel geleerd en dichter bij elkaar gebracht.
Sjoerd CozijnsenSjoerd Cozijnsen
10:12 10 Nov 23
Leuke training waarbij teambuilding met een bijzonder positieve twist gegeven word maar ook zeker met een zeer enthousiaste trainer (Frank)! bedankt!
js_loader
team teamspeling

Wil je advies en een vrijblijvende offerte?

Onze accountmanagers staan klaar om advies te geven. Samen kijken we wat de beste oplossing is voor jouw team.

Aanvraagformulier

Vertrouwen als basis voor succesvolle teams

De piramide van Lencioni heeft vertrouwen als basis voor een goede samenwerking.

Werk samen aan het resultaat

Boven de laag vertrouwen vind je de lagen conflicten, betrokkenheid, verantwoordelijkheid en resultaat.

Ga samen aan de slag met elkaar

Tijdens onze trainingen ontstaan er nieuwe inzichten door interactie en hilarische oefeningen.

Altijd lachen en altijd nieuwe inzichten

Hoe goed werkt de formule van TeamSpeling? Bekijk de reviews hier onder.
YouTube player

Wat is de teamtraining Lachen met Lencioni

Nieuwe inzichten opdoen, ontdekken, beleven, versterken van het vertrouwen en heel veel lachen. Dat is de kern wat deze training van 1 dagdeel te bieden heeft. Met teamdialogen en hilarische werkvormen houdt het team zichzelf een piramide spiegel voor. Zodra de inzichten zijn ingedaald gaan we doelgericht aan de slag met het fundament: het versterken van het vertrouwen.

Praktische informatie

Duur: 1 dagdeel;
Teamtraining vindt plaats op jullie gewenste locatie
Voordelen van Lachen met Lencioni op een rij
Niet individueel maar samen op zoek naar gedeelde inzichten over het team;
Humorvolle plezierige compacte en complete training;
Betekenisvolle ontmoetingen en dialogen;
Een boost voor het vertrouwen binnen het team;
Klaargestoomd voor een eventueel verdiepingstraject.

Programma Lachen met Lencioni

Check-in
Tijdens de check-in wordt de Piramide van Lencioni op een leuke manier tot leven gebracht. De teamleden gaan samen beleven wat elke laag in de piramide betekent. Tijdens de check-in gaan het team op onderzoek. ‘Hoe herkennen wij deze piramide terug in onze eigen praktijk?’ Misschien belandt het team wel in gek soort bingo, wat eigenlijk een piramideteamscore blijkt te zijn. Erg leuk en interessant! Met nieuwe gezamenlijk gedeelde inzichten stapt het team het hoofdprogramma binnen.

Hoofdprogramma
 van de lencioni training

Tijdens het hoofdprogramma draait alles om het versterken van het fundament van vertrouwen. Volgens Lencioni begint vertrouwen met elkaar op een nieuwe persoonlijke manier beter te leren kennen. Dat gaan we doen! Ook gaan de teamleden elkaars unieke eigenschappen en bijdrage aan het team onderzoeken. Met deze training durven teamleden zich steeds meer open te stellen.

Lachen met Leniconi is een absolute aanrader binnen de teamtrainingen van TeamSpeling.

Teambuilding management team.

Na afloop van een sessie met directie KNVB.

Onderwerpen die tijdens het hoofdprogramma aan bod komen zijn:

  • Elkaar op een nieuwe persoonlijke manier leren kennen;
  • Begrip hebben voor ieders unieke eigenschappen en ieders bijdrage aan het team;
  • Daarmee bouwt de teamleden aan het fundament waarop:
  • Men in alle openheid fouten durft toe te geven;
  • Teamleden hulp durven te vragen;
  • Spetterende hilarische afsluiting
.

Al onze teamtrainingen eindigen met een korte spetterende hilarische afsluiting. Dus ook deze heerlijke Lencioni training. Met een dikke knipoog worden alle opgedane lessen nog 1 keer geëtaleerd worden. Grote kans dat dat er heel veel gelachen wordt en dat er van alles misgaat. Maar wat geeft heeft. Leren en veranderen vraagt nu eenmaal een lange adem.

Baanbrekende formule van TeamSpeling

We zijn TeamSpeling. De humor is voor ons hét middel om het leren en veranderen binnen teams (verder) in beweging te zetten. Daarom spelen wij het spel met het gemak, met aannames, met gewoonten, met veronderstellingen, emoties en met het ongemak. De clou, de les, de eyeopeners én de betekenis volgen altijd nadat de rook is opgetrokken. Zo vormt elke werkvorm een mini-veranderreis op zichzelf. Maar dan wel een hele leuke!

Het effect voor de formule van TeamSpeling is dat de teamleden nieuwe ervaringen aan gaan, heel veel lachen en zichzelf op een leuke, veilige een spiegel voor durven houden. En deze formule passen wij niet alleen toe bij deze Lachen met Lencioni teamtraining. Wij passen deze toe bij alle trainingen, teambuilding en bedrijfsuitjes!

Alle lagen van de Piramide van Lencioni in een twee daags verdiepingstraject.

Ga ook voor het Lencioni verdiepingstraject van 2 dagen!

Laag 1: Basis teamtraining. Uiteraard kunnen jullie nog heel lang nagenieten van deze basis teamtraining ‘Lachen met Lencioni’. En het is ook mogelijk om snel samen door te pakken door middel van een verdiepingstraject. Dit traject telt vier extra trainingsbijeenkomsten. Telkens staat er 1 laag van de piramide centraal. Daarmee gaan jullie in de eigenpraktijk aan de slag. Bij elke bijeenkomst reflecteren op de afgelopen periode en gaan we aan de slag met de volgende laag van de piramide. Een betekenisvol proces dat jullie leidt richting een high performance team.

Laag 2: Conflicten
Leuk! We gaan aan de slag met gezonde conflicten. Om te beginnen de conflicten met onszelf. Zoals onze vooroordelen en de neiging de confrontatie met onze eigen blinden vlekken uit de weg te gaan. Tijdens deze bijeenkomst staan we stil bij het gevecht die we moeten leveren voor de verbinding.

Laag 3: Heldere afspraken. Hoe helder en breed gedragen zijn de afspraken in jullie team? Hoe verlopen werkoverleggen en vergaderingen? Welke belemmerende patronen houden het team in stand? Het doel van deze bijeenkomst is om het team als eenheid te laten optreden. Jullie krijgen tools hoe effectief te overleggen. Dit leidt tot duidelijke doelen en breed gedragen plannen. Wedden dat de betrokkenheid binnen het team een boost krijgt?

Laag 4: Verantwoordelijkheid. De teamafspraken zijn helder. Maar nu komt het erop aan. Hoe signaleren het team problemen die het teamresultaat kunnen bedreigen? Hoe houden de teamleden elkaar aan de gemaakte afspraken? Met andere woorden, hoe neemt het team verantwoordelijkheid voor het nastreven van teamresultaten? Tijdens deze bijeenkomst staan we hier bij stil. Teven krijgen jullie aan de slag met het versterken van de feedbackcultuur.

Laag 5. Aandacht voor resultaten! We gaan uitgebreid stil staan bij jullie teamproces en de resultaten. We vieren de bereikte resultaten (want het team heeft ongetwijfeld al veel bereikt gedurende dit traject. Tijdens deze laatste bijeenkomst krijgen jullie ook tools hoe het team zich kan blijven concentreren op collectieve resultaten.

Combineren met Management Drives

De training Anders vergaderen werkt heel goed in combinatie met de basistraining Management Drive. Wat zeggen de Management Drive profielen over de onderlinge teamleden? Hoe de medewerkers elkaars rol versterken in positieve zin? Wat is de dominante kleur van de deelnemers van de vergadering? Met Management Drives spreek je met elkaar dezelfde taal. Hoe begrijp je elkaar beter in de behoefte aan informatie, erkenning en urgentie. Informeer naar de mogelijkheden voor jouw team. Wij hebben meer informatie over Management Drives en over de teamtraining Management Drives voor teams.

Informeer bij onze accountmanagers naar de mogelijkheden. Wij hebben zeer ervaren trainers die jouw team niet alleen een training kan geven, maar ook kan laten beleven. Helemaal volgens onze formule.

Teamtraining programma's

Eenmaal een teamtraining van TeamSpeling en wil je nooit meer een gewone teamtraining. De vele teams die jullie zijn voorgegaan hebben ervaren hoe leuk en effectief teamtrainingen van TeamSpeling zijn. Meer interactie, meer doen, meer ervaren en meer uit je hoofd. Van werken aan vertrouwen met Lachen met Lencioni, feedback geven tot diepgaand leren samenwerken met DISC of management drives.

Onze teamtrainingen. Leuker, anders en effectiever dan je gewend bent.

Feedback training over feedback geven en ontvangen

Teamtraining Anders Feedback geven

Teamtraining vol humor, interactie, samenwerken en veranderen. Maak feedback geven en ontvangen weer gewoon. Maak het waardevol voor elkaar om samen te kunnen groeien.

Naar de feedback training
lachen met leniocni teamtraining

Teamtraining Lachen met Lencioni

Het Piramide van Lencioni model wordt tot leven gebracht in jouw team. Samen gaan jullie beleven hoe vertrouwen (of te weinig ervan) doorwerkt in alle fases van jullie teamontwikkeling.

Naar deze teamtraining
Vergadertraining Effectief vergaderen

Training Effectief vergaderen

Een vergadercultuur kan een grote kostenpost worden voor het bedrijf en energievretend zijn voor de medewerkers. Maak vergaderen weer leuk en ga effectief vergaderen met deze leuke training.

Naar de vergadertraining
belbin training teamrollen test training 600x300

Belbin training

Ontdek de verschillende persoonlijkheidstypen met Belbin, leer elkaar waarderen en groei als team. Voor deze training doen de deelnemers eerst een Belbin test. Effectieve en waardevolle training.

Belbin training
disc training teamtraining

DISC training

Ontdek met DISC de verschillende persoonlijkheidstypen. De combinatie van de DISC training en de TeamSpeling formule is zeer krachtig. Leer elkaar waarderen en excelleer als team.

Management Drives
team training vitaliteit en werkdruk teamspeling teambuilding

Teamtraining Vitaliteit & Teamwork

Het wordt te vaak onderschat wat een gezonde werkdruk en vitaal team kan betekenen voor de resultaten. Teamtraining om jouw mensen en organisatie sterker te maken.

Naar deze teamtraining
teamtraining situationeel leiderschap

Management Drives basistraining

Ontdek op een ontzettend leuke manier wat Management Drives voor jouw team kan betekenen! Deze training geeft verrassende inzichten en zet het team lachend in de leerstand.

Naar deze teamtraining
management drive teamtraining

Management Drives verdieping teams

De teamleden leren tijdens deze Management Drives training elkaars drijfveren herkennen en te begrijpen. Deze teamtraining is ontzettend waardevol voor teams die sterker willen worden en willen groeien.

Management Drives