Teamtraining Lachen met Lencioni

Vraag informatie aan via aanvraagformulier

Lencioni teamtraining met de TeamSpeling formule

Het model van de Piramide van Lencioni wordt tot leven gebracht in jouw team. Samen gaan jullie beleven hoe vertrouwen (of te weinig ervan) doorwerkt in alle fases van jullie teamontwikkeling. Teamtraining Lachen met Lencioni brengt meer dan alleen nieuwe inzichten. Dit programma zit vol verrassende wendingen en humorvolle diepgang. Op deze manier wordt jouw team verleid zichzelf een ‘Lencioni spiegel’ voor te houden. Op een leuke en veilige manier. Deze teamtraining is werkelijk een feest der herkenning!

Wat is de piramide van Lencioni

De Piramide van Lencioni is een model dat opgedeeld is in vijf lagen. Samen vormen deze lagen de basis voor succesvol teamwork. Het fundament – de onderste laag van de piramide - is vertrouwen. Zonder vertrouwen kunnen teams niet goed functioneren en ontstaan er problemen in de andere lagen van de piramide van Lencioni. Met aanwezigheid van vertrouwen kan een team op een gezonde manier conflicten verzilveren. Dit levert het team veel op. Zoals heldere teamafspraken, meer betrokkenheid en eigenaarschap binnen het team.

Reviews op Google

Beoordeel ons ook op Google! Klik hierom een review te plaatsen

Zij hielden ons een ‘Bedrijfslachspiegel’ voor. Op basis van interactie met de medewerkers gingen ze helemaal los met knappe improvisaties, ontroerende liedjes, hilarische scènes en vooral veel humor. Er was niet alleen aandacht voor de mooie kanten van ons werk, ook de lastige kanten mochten er zijn. Het was een groot succes, wij hebben veel gelachen!
sumeyra kaya
sumeyra kaya
07/11/2022
Als teamdag hadden we Clemen uitgenodigd met de teamlachspiegel. Wat hebben we genoten. Veel gelachen, lekker gerelativeerd, inzichten gekregen en bovenal veel verbinding met elkaar gevoeld. Clemen wist precies de juiste balans te vinden tussen lol en verdieping, tussen fanatiek bezig zijn en rust vinden. Kortom een hele fijne dag waarbij iedereen met een grote warme lach op zijn gezicht naar huis ging. Bedankt voor deze bijzondere ervaring.
Mariëlla Melissen
Mariëlla Melissen
03/11/2022
Onze teamdag met Teamspeling en Clemen aan het roer (of beter gezegd, de muziekbox) heeft ons zelfs meer gebracht dan we hadden gehoopt. Ons doel was om met plezier te werken aan verbinden, ontmoeten en inspireren en dat is ruimschoots behaald! Onwijs gelachen, tot inzichten gekomen, super fanatiek bezig geweest met elkaar en ga zo maar door. De dag vloog om. Wat een fijne energie en een boost voor ons team en wat heeft Clemen het fantastisch gedaan. Chapeau!
Suzanne Molendijk
Suzanne Molendijk
03/11/2022
Het was een top middag, veel geleerd en veel met het team gelachen! 😊
Menno Barten
Menno Barten
26/09/2022
Super leuke workshop gehad. Heel leerzaam, veel inzichten en nóg meer gelachen! Een aanrader voor elk bedrijf.
Linda de Keijzer
Linda de Keijzer
25/09/2022
Aangenaam verrast door een leuke activiteit van TeamSpeling! Met ons bedrijfsteam van 10 personen waren we 2 uur lang geboeid en werden we meerdere keren op het verkeerde been gezet. Patronen werden (confronterend) zichtbaar en gaven mooie inzichten. Clemen leidt de training bijzonder goed, met een sterk gevoel voor humor en een prettige energie. Wij zijn erg nieuwsgierig naar nog meer mogelijkheden van TeamSpeling. Aanrader wat ons betreft!
Hanneke van der Krieken
Hanneke van der Krieken
24/09/2022
Ontzettende leuke teammiddag gehad met dank aan TeamSpeling! Laura en Anna hebben gezorgd voor humor maar ook inzichten hoe wij als team georganiseerd zijn. Door een simpele spel en tevens ook een leuk spel kwamen we achter de zogenaamde belbin rollen van de medewerkers. Top middag gehad! Dank Laura en Anna voor de begeleiding😊
rahma bouka
rahma bouka
02/08/2022
Ontzettend goede Teambuilding gehad met ons Business Support team (De Bedrijfslachspiegel). Tijdens de organisatie was er veel flexibiliteit en werd duidelijk onderzocht wat ons team nodig had en met welke zaken rekening gehouden diende te worden. Na elkaar door de restricties 2 jaar bijna niet gezien te hebben hebben we een dagdeel vreselijk met elkaar gelachen, verhalen gedeeld, gehuild en weer leren communiceren. Voor de effectiviteit van ons team is dit goud waard. We gaan ZEKER vaker gebruik maken van TeamSpeling. Coach Mieke is ontzettend goed en heeft indrukwekkend veel inzicht in situaties en verhoudingen.
Orna Stapel
Orna Stapel
21/03/2022
Op een speelse manier tot de kern van ons team gekomen en hierbij elkaars rol beter leren begrijpen. Een ochtend waarin we echt aan de band binnen ons team hebben kunnen bouwen. Een echte aanrader!
Maud Aarts
Maud Aarts
29/07/2021

Wat is de teamtraining Lachen met Lencioni

Nieuwe inzichten opdoen, ontdekken, beleven, versterken van het vertrouwen en heel veel lachen. Dat is de kern wat deze training van 1 dagdeel te bieden heeft. Met teamdialogen en hilarische werkvormen houdt het team zichzelf een piramide spiegel voor. Zodra de inzichten zijn ingedaald gaan we doelgericht aan de slag met het fundament: het versterken van het vertrouwen.

Praktische informatie

Duur: 1 dagdeel;
Teamtraining vindt plaats op jullie gewenste locatie
Voordelen van Lachen met Lencioni op een rij
Niet individueel maar samen op zoek naar gedeelde inzichten over het team;
Humorvolle plezierige compacte en complete training;
Betekenisvolle ontmoetingen en dialogen;
Een boost voor het vertrouwen binnen het team;
Klaargestoomd voor een eventueel verdiepingstraject.

Programma Lachen met Lencioni

Check-in
Tijdens de check-in wordt de Piramide van Lencioni op een leuke manier tot leven gebracht. De teamleden gaan samen beleven wat elke laag in de piramide betekent. Tijdens de check-in gaan het team op onderzoek. ‘Hoe herkennen wij deze piramide terug in onze eigen praktijk?’ Misschien belandt het team wel in gek soort bingo, wat eigenlijk een piramideteamscore blijkt te zijn. Erg leuk en interessant! Met nieuwe gezamenlijk gedeelde inzichten stapt het team het hoofdprogramma binnen.

Hoofdprogramma
 van de lencioni training

Tijdens het hoofdprogramma draait alles om het versterken van het fundament van vertrouwen. Volgens Lencioni begint vertrouwen met elkaar op een nieuwe persoonlijke manier beter te leren kennen. Dat gaan we doen! Ook gaan de teamleden elkaars unieke eigenschappen en bijdrage aan het team onderzoeken. Met deze training durven teamleden zich steeds meer open te stellen.

Onderwerpen die tijdens het hoofdprogramma aan bod komen zijn:

  • Elkaar op een nieuwe persoonlijke manier leren kennen;
  • Begrip hebben voor ieders unieke eigenschappen en ieders bijdrage aan het team;
  • Daarmee bouwt de teamleden aan het fundament waarop:
  • Men in alle openheid fouten durft toe te geven;
  • Teamleden hulp durven te vragen;
  • Spetterende hilarische afsluiting
.

Al onze teamtrainingen eindigen met een korte spetterende hilarische afsluiting. Dus ook deze heerlijke Lencioni training. Met een dikke knipoog worden alle opgedane lessen nog 1 keer geëtaleerd worden. Grote kans dat dat er heel veel gelachen wordt en dat er van alles misgaat. Maar wat geeft heeft. Leren en veranderen vraagt nu eenmaal een lange adem.

Baanbrekende formule van TeamSpeling

We zijn TeamSpeling. De humor is voor ons hét middel om het leren en veranderen binnen teams (verder) in beweging te zetten. Daarom spelen wij het spel met het gemak, met aannames, met gewoonten, met veronderstellingen, emoties en met het ongemak. De clou, de les, de eyeopeners én de betekenis volgen altijd nadat de rook is opgetrokken. Zo vormt elke werkvorm een mini-veranderreis op zichzelf. Maar dan wel een hele leuke!

Het effect voor de formule van TeamSpeling is dat de teamleden nieuwe ervaringen aan gaan, heel veel lachen en zichzelf op een leuke, veilige een spiegel voor durven houden. En deze formule passen wij niet alleen toe bij deze Lachen met Lencioni teamtraining. Wij passen deze toe bij alle trainingen, teambuilding en bedrijfsuitjes!

Ga ook voor het Lencioni verdiepingstraject!

Uiteraard kunnen jullie nog heel lang nagenieten van deze basistraining ‘Lachen met Lencioni’. En het is ook mogelijk om snel samen door te pakken door middel van een verdiepingstraject. Dit traject telt vier extra trainingsbijeenkomsten. Telkens staat er 1 laag van de piramide centraal. Daarmee gaan jullie in de eigenpraktijk aan de slag. Bij elke bijeenkomst reflecteren op de afgelopen periode en gaan we aan de slag met de volgende laag van de piramide. Een betekenisvol proces dat jullie leidt richting een high performance team.

Bijeenkomst 2: Conflicten
Leuk! We gaan aan de slag met gezonde conflicten. Om te beginnen de conflicten met onszelf. Zoals onze vooroordelen en de neiging de confrontatie met onze eigen blinden vlekken uit de weg te gaan. Tijdens deze bijeenkomst staan we stil bij het gevecht die we moeten leveren voor de verbinding.

Bijeenkomst 3: Heldere afspraken. Hoe helder en breed gedragen zijn de afspraken in jullie team? Hoe verlopen werkoverleggen en vergaderingen? Welke belemmerende patronen houden het team in stand? Het doel van deze bijeenkomst is om het team als eenheid te laten optreden. Jullie krijgen tools hoe effectief te overleggen. Dit leidt tot duidelijke doelen en breed gedragen plannen. Wedden dat de betrokkenheid binnen het team een boost krijgt?

Bijeenkomst 4: Verantwoordelijkheid. De teamafspraken zijn helder. Maar nu komt het erop aan. Hoe signaleren het team problemen die het teamresultaat kunnen bedreigen? Hoe houden de teamleden elkaar aan de gemaakte afspraken? Met andere woorden, hoe neemt het team verantwoordelijkheid voor het nastreven van teamresultaten? Tijdens deze bijeenkomst staan we hier bij stil. Teven krijgen jullie aan de slag met het versterken van de feedbackcultuur.

Bijeenkomst 5. Aandacht voor resultaten! We gaan uitgebreid stil staan bij jullie teamproces en de resultaten. We vieren de bereikte resultaten (want het team heeft ongetwijfeld al veel bereikt gedurende dit traject. Tijdens deze laatste bijeenkomst krijgen jullie ook tools hoe het team zich kan blijven concentreren op collectieve resultaten.

Combineren met Management Drives

De training Anders vergaderen werkt heel goed in combinatie met de basistraining Management Drive. Wat zeggen de Management Drive profielen over de onderlinge teamleden? Hoe de medewerkers elkaars rol versterken in positieve zin? Wat is de dominante kleur van de deelnemers van de vergadering? Met Management Drives spreek je met elkaar dezelfde taal. Hoe begrijp je elkaar beter in de behoefte aan informatie, erkenning en urgentie. Informeer naar de mogelijkheden voor jouw team. Wij hebben meer informatie over Management Drives en over de teamtraining Management Drives voor teams.

Informeer bij onze accountmanagers naar de mogelijkheden. Wij hebben zeer ervaren trainers die jouw team niet alleen een training kan geven, maar ook kan laten beleven. Helemaal volgens onze formule.

Teamtrainingen

Eenmaal een teamtraining van TeamSpeling en wil je nooit meer een gewone teamtraining. De vele teams die jullie zijn voorgegaan hebben ervaren hoe leuk en effectief teamtrainingen van TeamSpeling zijn. Meer interactie, meer doen, meer ervaren en meer uit je hoofd.


Anders Feedback teamtraining

Teamtraining Anders Feedback geven

Teamtraining vol humor, interactie, samenwerken en veranderen. Maak feedback geven en ontvangen weer gewoon. Maak het waardevol voor elkaar om samen te kunnen groeien. Teamtraining Anders Feedback

Anders vergaderen teamtraining

Teamtraining Anders vergaderen. Verander jouw vergadercultuur.

Een vergadercultuur kan een grote kostenpost worden voor het bedrijf en energievretend zijn voor de medewerkers. Maak vergaderen weer leuk en effectief met deze leuke vergadertraining. Teamtraining Anders vergaderen

Teamtraining Vitaliteit & Werkdruk

teamtraining vitaliteit en werkdruk

Het wordt te vaak onderschat wat een gezonde werkdruk en vitaal team kan betekenen voor de resultaten. Teamtraining om jouw mensen en organisatie sterker te maken. Teamtraining Vitaliteit & Werkdruk

Teamtraining Lachen met Lencioni

teamtraining Lachen met Lencioni

Het Piramide van Lencioni model wordt tot leven gebracht in jouw team. Samen gaan jullie beleven hoe vertrouwen (of te weinig ervan) doorwerkt in alle fases van jullie teamontwikkeling. teamtraining Lachen met Lencioni

" Afgelopen vrijdag een strategiesessie gehad en het team was heel duidelijk in het uitspreken en doorvragen naar de intenties van de ander. Dus dat is een hele winst."
Lisette Hetzler, HR director bij Thales.

team teamspeling

Meer informatie & advies?
Leuk dat je ons hebt gevonden! Wij geven graag advies en sturen in een handomdraai een vrijblijvende offerte. Vul ons aanvraagformulier in.

Aanvraagformulier