Management Drives basistraining

Samenwerken en veranderen met leuke en originele teambuilding oefeningen.

Vraag informatie aan via aanvraagformulier

Management Drives basistraining

Ontdek op een ontzettend leuke manier wat Management Drives voor jouw team kan betekenen! Deze training geeft verrassende inzichten. Ga met elkaar op onderzoek wie over welke drijfveren beschikt. Ontdek samen wat dit betekent voor de samenwerking en het behalen van teamresultaten. Wat deze training bijzonder maakt is dat een model Management Drives met zoveel luchtigheid en plezier wordt benaderd. Dat maakt het samen leren juist super leuk en veel makkelijker.

Management Drives samengevat

Management Drives is een methode die op basis van drijfveren kan voorspellen hoe vaardigheden, kennis en competenties ingezet gaan worden door personen en teams. Er zijn zes soorten drijfveren. Deze drijfveren worden aangeduid in kleuren. Ook lekker overzichtelijk en eenvoudig te onthouden! Management Drives is toonaangevend op gebied teamontwikkeling en ontwikkeling van persoonlijk leiderschap.

Wat is de basistraining Management Drives

In deze basistraining maken jullie kennis met de uitgangspunten van Management Drives en de kleurenprofielen. De vele leuke verrassende werkvormen verleiden de deelnemers om samen op zelfonderzoek te gaan. Soms liggen de aanwijzingen voor het oprapen. Andere momenten dagen juist uit om in de spiegel te durven aankijken. Ga met vragen aan de slag als:

 • In welke manieren van denken, voelen, handelen en samenwerken herken ik mij?
 • Wat zijn mijn valkuilen?
 • Hoe herkennen we de drijfveren tijdens de samenwerking?

Deze basistraining is compleet en lekker compact. Binnen een dagdeel hebben jullie al een aardig beeld over de eigen drijfveren,  elkaars drijfveren én de over samenwerking. Het fundament voor een goede samenwerking is gelegd.

Praktische informatie

 • Duur: 1 dagdeel;
 • Teamtraining vindt plaats op jullie gewenste locatie

Management Drives basisteamtraining op een rij

 • Niet individueel maar samen op zoek naar de drijfveren in het team;
 • Humorvolle plezierige compacte en complete training;
 • Betekenisvolle ontmoetingen en dialogen;
 • Versterkend voor de verbinding in het team;
 • Klaargestoomd voor een eventueel verdiepingstraject.
 • Voor iedereen een gratis overzichtelijk profielenboek mee naar huis.
 • …. Zodat de beleving beter kan beklijven.
 • Om in alle rust de training en de inzichten nog ’s te laten landen.

Reviews op Google

Beoordeel ons ook op Google! Klik hierom een review te plaatsen

Zij hielden ons een ‘Bedrijfslachspiegel’ voor. Op basis van interactie met de medewerkers gingen ze helemaal los met knappe improvisaties, ontroerende liedjes, hilarische scènes en vooral veel humor. Er was niet alleen aandacht voor de mooie kanten van ons werk, ook de lastige kanten mochten er zijn. Het was een groot succes, wij hebben veel gelachen!
sumeyra kaya
sumeyra kaya
07/11/2022
Als teamdag hadden we Clemen uitgenodigd met de teamlachspiegel. Wat hebben we genoten. Veel gelachen, lekker gerelativeerd, inzichten gekregen en bovenal veel verbinding met elkaar gevoeld. Clemen wist precies de juiste balans te vinden tussen lol en verdieping, tussen fanatiek bezig zijn en rust vinden. Kortom een hele fijne dag waarbij iedereen met een grote warme lach op zijn gezicht naar huis ging. Bedankt voor deze bijzondere ervaring.
Mariëlla Melissen
Mariëlla Melissen
03/11/2022
Onze teamdag met Teamspeling en Clemen aan het roer (of beter gezegd, de muziekbox) heeft ons zelfs meer gebracht dan we hadden gehoopt. Ons doel was om met plezier te werken aan verbinden, ontmoeten en inspireren en dat is ruimschoots behaald! Onwijs gelachen, tot inzichten gekomen, super fanatiek bezig geweest met elkaar en ga zo maar door. De dag vloog om. Wat een fijne energie en een boost voor ons team en wat heeft Clemen het fantastisch gedaan. Chapeau!
Suzanne Molendijk
Suzanne Molendijk
03/11/2022
Het was een top middag, veel geleerd en veel met het team gelachen! 😊
Menno Barten
Menno Barten
26/09/2022
Super leuke workshop gehad. Heel leerzaam, veel inzichten en nóg meer gelachen! Een aanrader voor elk bedrijf.
Linda de Keijzer
Linda de Keijzer
25/09/2022
Aangenaam verrast door een leuke activiteit van TeamSpeling! Met ons bedrijfsteam van 10 personen waren we 2 uur lang geboeid en werden we meerdere keren op het verkeerde been gezet. Patronen werden (confronterend) zichtbaar en gaven mooie inzichten. Clemen leidt de training bijzonder goed, met een sterk gevoel voor humor en een prettige energie. Wij zijn erg nieuwsgierig naar nog meer mogelijkheden van TeamSpeling. Aanrader wat ons betreft!
Hanneke van der Krieken
Hanneke van der Krieken
24/09/2022
Ontzettende leuke teammiddag gehad met dank aan TeamSpeling! Laura en Anna hebben gezorgd voor humor maar ook inzichten hoe wij als team georganiseerd zijn. Door een simpele spel en tevens ook een leuk spel kwamen we achter de zogenaamde belbin rollen van de medewerkers. Top middag gehad! Dank Laura en Anna voor de begeleiding😊
rahma bouka
rahma bouka
02/08/2022
Ontzettend goede Teambuilding gehad met ons Business Support team (De Bedrijfslachspiegel). Tijdens de organisatie was er veel flexibiliteit en werd duidelijk onderzocht wat ons team nodig had en met welke zaken rekening gehouden diende te worden. Na elkaar door de restricties 2 jaar bijna niet gezien te hebben hebben we een dagdeel vreselijk met elkaar gelachen, verhalen gedeeld, gehuild en weer leren communiceren. Voor de effectiviteit van ons team is dit goud waard. We gaan ZEKER vaker gebruik maken van TeamSpeling. Coach Mieke is ontzettend goed en heeft indrukwekkend veel inzicht in situaties en verhoudingen.
Orna Stapel
Orna Stapel
21/03/2022
Op een speelse manier tot de kern van ons team gekomen en hierbij elkaars rol beter leren begrijpen. Een ochtend waarin we echt aan de band binnen ons team hebben kunnen bouwen. Een echte aanrader!
Maud Aarts
Maud Aarts
29/07/2021

Programma basistraining Mangement Drives

Check-in
Tijdens de Check-in maken jullie kennis met elkaar en met de uitgangspunten Management Drives. De doelen en de bedoeling van de training worden op originele manier verhelderd. Zo belanden jullie in een soort bingospel waarbij je jezelf ongemerkt scoort op de kleurprofielen.  Dit is uiteraard quick and dirty. Maar tijdens het hoofdprogramma zal wel blijken wat jullie bingokaart waard is

Hoofdprogramma
In het hoofdprogramma gaan jullie op zoek naar het antwoord op de vraag: wat drijft ons? In deze zoektocht zullen jullie verrast worden met grappige opdrachten, mooie ontmoetingen en vragen die jullie net niet aan zagen komen. Deze hele mix van ervaringen roepen gedachten, emoties en gedrag op die (kunnen) verwijzen naar de aanwezigheid van drijfveren. Vertalen de ontdekking samen naar ervaringen uit jullie eigen praktijk.

Kortom, een leuke, dynamisch en betekenisvolle ervaring waarin jullie kennismaken met Management Drives en veel nieuwe (zelf)inzichten op gedaan. Zowel op teamniveau als op individueel niveau.

De onderwerpen die tijdens deze Management Drives training aan bod komen zijn:

 • Kennismaken met het model van MD en de zes drijfveren;
 • Hoe drijfveren invloed hebben op de onze wil en op onze manier van voelen, denken en handelen;
 • Hoe verschillende drijfveren elkaar kunnen aanvullen en kunnen conflicteren;
 • Inzicht te krijgen in dynamiek van het team aan de hand van de zes kleuren;
 • Herkennen van de eigen drijfveren, sterke eigenschappen;
 • Herkennen en erkennen van de eigen valkuilen;
 • Hoe bouw je met kennis van drijfveren een sterke teamcultuur;

Hilarische afsluiting: Uit de kleurenkast stoelendans
We eindigen met een spetterende afsluiting. Wie dicht zelfzelf welke kleuren toe op basis van de ervaringen in deze training? De deelnemers denken hierover in vaste duo’s in gesprek te gaan. Maar plots belandt men in een stoelendans. Wie krijgt wie te spreken? Wie gaat zijn eigen kleur onthullen? Wie gaat daarop reageren?  Wie mist de boot, maar doet daarmee ook prachtige ontdekkingen?

Een afsluiting in stijl van deze uniek training.

Baanbrekende formule van TeamSpeling

TeamSpeling heeft een formule ontwikkeld. De uitdagingen van het team, relevante theorie én humor worden samengebracht in één en dezelfde beleving. Jullie worden telkens verrast met onverwachte ludieke wendingen. We spelen met gemak, met aannames, met gewoonten, met veronderstellingen en met het ongemak. Daarmee zijn onze werkvormen een veranderervaring op zichzelf. Net zo betekenisvol. Maar dan wel veel leuker!

Ga ook voor het Management Drives verdiepingstraject!

Uiteraard kunnen jullie nog heel lang nagenieten van deze basistraining. Heel begrijpelijk. Maar het is ook mogelijk om snel door te pakken met het verdiepingstraject.

Survey
Als jullie verder willen gaan met de verdiepingstraining bieden we jullie toegang tot de Management Drives software. Daarmee gaan jullie de online vragenlijst (survey) invullen. De uitslag biedt interessante informatie over:

 • Jouwe logica. Dat is de volgorde waarin iemand gemotiveerd is.
 • Jouw verwerpingen. Dat aan geeft aan wat iemand stoort.
 • Jouw energiebalans. Deze laat zien waar iemand zijn energie vandaan haalt of waar hij energie verliest.
 • Jouw mindset. Dit geeft weer welk mogelijk gedrag wordt vertoond door iemand die onder druk staat.

De profielen van de teamleden kunnen via de software van Management Drives met elkaar gedeeld worden. Deze profielen vormen ook het startpunt voor de verdiepingstraining met jouw team.

Individuele gesprekken
Niet verplicht, wel mogelijk. De uitslagen van de survey kunnen individueel met de deelnemers doorgenomen worden. Deze persoonlijke begeleiding helpt het eigen profiel beter te begrijpen en te vertalen naar persoonlijk leiderschap. Deze persoonlijke coaching gesprekken voeren we online.

Verdiepingsbijeenkomst 1
De individuele profielen worden behandeld. Ook vindt er een teamanalyse plaats.
Met de lessen, plannen en voornemens gaat het team aan de slag. Duur: 1 dagdeel.

Verdiepingsbijeenkomst 2
Over het proces van de afgelopen periode. Reflectie. Integreren van MD in samenwerking. Plannen formuleren voor toepassen MD in werkprocessen. Duur: 1 dagdeel.

Het is ook mogelijk om de twee verdiepingsdagdelen op 1 dag te organiseren!

Management Drives trainingen

Management Drives is een methode om de drijfveren van personen of teams inzichtelijk te maken. Bij TeamSpeling gaan wij op bijzondere manier aan de slag met de drijfveren van de teamleden. Wij hebben een basistraining Management Drives waar je als team kennis maakt met de Management Drives keuren. Daarnaast hebben wij verdieping trainingen voor teams en managementteams om dieper in te gaan op de drijfveren. Ontdek onze Management Drives programma's.

Management Drives Basistraining

Ontdek op een ontzettend leuke manier wat Management Drives voor jouw team kan betekenen! Deze training geeft verrassende inzichten.

Ontdek op een ontzettend leuke manier wat Management Drives voor jouw team kan betekenen! Deze training geeft verrassende inzichten. Management Drives Basistraining

Management Drives verdieping teams

Teamtraining Management Drives

De teamleden leren tijdens deze Management Drives training elkaars drijfveren herkennen en te begrijpen. Deze teamtraining is ontzettend waardevol voor teams die sterker willen worden en willen groeien. Management Drives

Management Drives verdieping MT

Management Drives voor MT

De persoonlijkheidsprofielen ingedeeld op kleuren maakt het eenvoudig om de cultuur, de samenwerking en de resultaten te voorspellen en te sturen. Versterk je MT, leer jezelf en elkaar beter begrijpen en benut die diversiteit aan drijfveren en kwaliteiten. Ontdek onze training Management Drives voor MT

" Afgelopen vrijdag een strategiesessie gehad en het team was heel duidelijk in het uitspreken en doorvragen naar de intenties van de ander. Dus dat is een hele winst."
Lisette Hetzler, HR director bij Thales.

Teamtrainingen

Eenmaal een teamtraining van TeamSpeling en wil je nooit meer een gewone teamtraining. De vele teams die jullie zijn voorgegaan hebben ervaren hoe leuk en effectief teamtrainingen van TeamSpeling zijn. Meer interactie, meer doen, meer ervaren en meer uit je hoofd.


Anders Feedback teamtraining

Teamtraining Anders Feedback geven

Teamtraining vol humor, interactie, samenwerken en veranderen. Maak feedback geven en ontvangen weer gewoon. Maak het waardevol voor elkaar om samen te kunnen groeien. Teamtraining Anders Feedback

Anders vergaderen teamtraining

Teamtraining Anders vergaderen. Verander jouw vergadercultuur.

Een vergadercultuur kan een grote kostenpost worden voor het bedrijf en energievretend zijn voor de medewerkers. Maak vergaderen weer leuk en effectief met deze leuke vergadertraining. Teamtraining Anders vergaderen

Teamtraining Vitaliteit & Werkdruk

teamtraining vitaliteit en werkdruk

Het wordt te vaak onderschat wat een gezonde werkdruk en vitaal team kan betekenen voor de resultaten. Teamtraining om jouw mensen en organisatie sterker te maken. Teamtraining Vitaliteit & Werkdruk

Teamtraining Lachen met Lencioni

teamtraining Lachen met Lencioni

Het Piramide van Lencioni model wordt tot leven gebracht in jouw team. Samen gaan jullie beleven hoe vertrouwen (of te weinig ervan) doorwerkt in alle fases van jullie teamontwikkeling. teamtraining Lachen met Lencioni

" Afgelopen vrijdag een strategiesessie gehad en het team was heel duidelijk in het uitspreken en doorvragen naar de intenties van de ander. Dus dat is een hele winst."
Lisette Hetzler, HR director bij Thales.

Managementtraining

Onze managementtraining programma's creëren een veilige speelruimte waarin mensen kunnen leren. Zo bouwen wij mee aan leuke en lerende organisaties. Wij bieden  betekenisvolle  trainingen, maar wel met humor, interactie en actie!. Een theorie begrijpen is ook ervaren en doen. Een managementtraining wordt zo leuker en veel effectiever.


Managementtraining Situationeel leiderschap

Management team training Situationeel leiderschap

In welke situaties pas je jouw stijl van leidinggeven aan? Jouw team gaat ervaren wat teamwork én het leidinggeven van een ieder vraagt. Een compleet integrale beleving. Effectief, efficiënter én super leuk! Management training Situationeel leiderschap

Leidinggeven aan veranderingen

Management teamtraining Leidinggeven aan veranderingen

Ontdek tijdens deze managementtraining de meest relevante verandermodellen en brengen de veranderkracht van jullie team in kaart. Bekijk deze management training

Leidinggeven met de Piramide van Lencioni

Management teamtraining Leidinggeven met de Piramide van Lencioni

Ga, tijdens deze management training, samen aan de slag met onderwerpen als vertrouwen, conflicten, betrokkenheid, heldere doelen, eigenaarschap en resultaten. Deze training maakt niet alleen jouw management team sterker. Leidinggeven met de Piramide van Lencioni

"Afgelopen vrijdag een strategiesessie gehad en het team was heel duidelijk in het uitspreken en doorvragen naar de intenties van de ander. Dus dat is een hele winst."
Lisette Hetzler, HR director bij Thales.

YouTube player
team teamspeling

Meer informatie & advies?
Leuk dat je ons hebt gevonden! Wij geven graag advies en sturen in een handomdraai een vrijblijvende offerte. Vul ons aanvraagformulier in.

Aanvraagformulier