Bedrijfscultuur en TeamSpeling.

Veel humor en vertrouwen.

Voor meer informatie of advies.
Ga naar ons aanvraagformulier

Versterk de bedrijfscultuur.

Er zijn verschillende manieren om de bedrijfscultuur te versterken. TeamSpeling is gespecialiseerd in het verbeteren van de organisatiecultuur. Wij hebben super leuke programma’s die jouw team of organisatie een boost geven en kunnen een traject uitzetten.

Wat is bedrijfscultuur?

Een bedrijfscultuur omvat alle ongeschreven en geschreven regels, gedrag, emoties, kernwaarden, gewoonten, rituelen, uitingen, oplossingen, of het gebrek aan oplossingen. Het zijn ook de collectieve overtuigingen, of gemis eraan. Alles is bedrijfscultuur of komt eruit voort! Bedrijfscultuur is allesomvattend. Zelfs het niet bezig zijn met bedrijfscultuur is (helaas) ook bedrijfscultuur.

5 Manieren om te werken aan de bedrijfscultuur met TeamSpeling.

1. Werk aan het onderling vertrouwen.

Vertrouwen is de basis voor een gezonde en positieve bedrijfscultuur. Een fundament van vertrouwen heeft direct positieve invloed op alle vitale organisatieprocessen. Zoals in de feedbackcultuur, de manier van besluitvorming, de helderheid van doelen en de mate van eigenaarschap en resultaatgerichtheid. Met het afnemen van vertrouwen neemt de gezondheid van de bedrijfscultuur ook af. Bij TeamSpeling weten we heel goed wat er nodig is om het vertrouwen te versterken.

Op een luchtige wijze beginnen kan met onze teambuilding de Teamlachspiegel. Wat een heerlijke start! De Teamlachspiegel is een spiegel voor het team. Deelnemers leren op een leuke manier de eigen onvolkomenheden onder ogen te komen en er samen (ook) om te lachen.

Een mooie verdieping zijn onze Lencioni teamtrainingen. Teamtraining Lachen met Lencioni is een training waarbij het team zich spiegelt aan de piramide van Lencioni. Dit model laat glashelder zien hoe vertrouwen doorwerkt in allerlei processen binnen de organisatie. Leidinggeven met Lencioni is een management training gericht op MT teams.

2. Creëer open communicatie.

Schep een klimaat waar open communicatie en constructieve feedback kan gedijen draagt bij aan een gezonde bedrijfscultuur. Bijvoorbeeld over de missie, de samenwerking, de afspraken, vertrouwen, de kernwaarden etc. Dit helpt de dialogen op gang te brengen binnen teams, tussen medewerkers en leidinggevenden. Het brengt meer begrip en heldere doelen. Met de toename van betrokkenheid en creativiteit zal de bedrijfscultuur er een boost van krijgen.

Een hele goede stap hierin is ons bedrijfsuitje De Feedback show. Dit is een leuke en luchtige teambuilding show voor grote groepen waarbij de feedbackcultuur op een leuke manier onder de loep wordt genomen.

Voor teams hebben wij de teamtraining Anders Feedback. Dit is een leuke en effectieve feedback training waar teamleden concreet met elkaar de eigen feedback cultuur gaan versterken. 

De vergadertafel is bij uitstek de plek waar veel energie en kansen gepakt kunnen worden als er meer open wordt gecommuniceerd. De teamtraining Anders Vergaderen helpt jouw team daarbij. Op een ontzettend leuke effectieve en originele manier worden de vergadergewoonten onder de loep genomen. Ook krijgt jouw team inzicht in nieuw een vergaderrepertoire.

3. Werk aan verbinding.

Organiseer regelmatig teambuilding activiteiten om de onderlinge relaties en samenwerking binnen teams te versterken. Elkaar op beter en op een andere manier leren kennen bevordert de band tussen teamleden. Samen lachen en leren maakt teams hechter. Daarvoor heeft TeamSpeling een aantal hele leuke programma’s ontwikkeld.

Denk eens aan een Kennismakingsfitness. Deze laagdrempelige teambuilding werkt goed voor nieuwe teams, maar ook voor teams waar veel verloop is geweest. Of voor mensen uit verschillende afdelingen.

De hilarische teambuilding Feesten voor verbinding moet je een keer meegemaakt hebben! Dit is een knaller van een teambuilding. Van de eerste tot de laatste minuut. Ideaal voor bestaande teams die voor de verbinding nog een feestelijk potje met elkaar te ‘knokken’ hebben.

Een hele goede verdieping in het werken aan verbinding is Management Drives. In de Management Drives basistraining gaan wij aan de slag met elkaars en eigen drijfveren en leren meer over elkaars motivatie, valkuilen en kracht. Wij hebben hier ook verdieping trainingen voor teams en management teams. Daarna is het nog mogelijk om met de teams en MT teams verder te gaan met Management Drives met onze verdieping trainingen.

4. Omgaan met verandering

Alles verandert. Het consumentengedrag, strategieën, systemen, teamsamenstellingen, de omvang van de organisatie, ga zo maar door. Constante veranderingen hebben effect op de bedrijfscultuur. Tegelijk is deze zelfde cultuur bepalend voor de manier waarop management en medewerkers om gaan met veranderingen.

Bij TeamSpeling helpt organisaties en teams meer dan grip te krijgen op veranderingen. Deelnemers leren hoe men zelf een actieve veranderaar kan worden. 

Neem het heeft in eigen handen. Met onze teambuilding Veranderfitness. Hier leer je o.a. over de groeimindset, over de functie van ‘fouten’. Ook ontdek je bij jezelf hoe je verschillende uitingen van veranderstress kunt herkennen. Ondertussen wordt er heel veel gelachen!

Met ons bedrijfsuitje De Verandershow zet je direct grote groepen medewerkers letterlijk en figuurlijk in beweging. Deze show is een afwisseling van eyeopeners, improvisatietheater en heel veel leuke actieve zaalexperimenten.

5. Neem de eigen bedrijfscultuur regelmatig onder de loep

Zelfreflectie is belangrijk en ontzettend moeilijk. Maar durf in de spiegel te kijken en zien wat er beter kan. Heeft iedereen genoeg uitdaging, wordt er wel echt naar elkaar geluisterd, durft iedereen wel constructieve feedback te geven, of te ontvangen? Het eerlijke antwoord is bijna altijd nee. Honderdprocent is natuurlijk alleen maar een streven. Uit onze ervaring is er vaak meer aan de hand dan teams zelf (onbewust besloten hebben te) denken. Met onze unieke formule kunnen wij een aantal onbewuste obstakels zichtbaar maken. Dat doen wij eigenlijk in al onze programma’s met humor en workshop oefeningen die ontzettend leuk zijn, maar toch heel veel zeggen over het team. De door ons opgeleide trainers kunnen na elke hilarische oefening duiden wat het zegt over jullie team en bedrijfscultuur.

Laat je adviseren.

Wil je meer toelichting, met ons sparren of een vrijblijvende offerte? Vol dan ons aanvraagformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

YouTube player

Malou Kop Jansen
Malou Kop Jansen
Verbinding en plezier waren voor onze de belangrijkste begrippen. Bijzonder hoe ze 200 mensen in een mum van tijd mee hadden in de sfeer van de middag. Het liep precies zoals we van te voren hadden doorgesproken en gehoopt.
Suzanne Verheul
Suzanne Verheul
We hebben met ons team van 20 personen de training Vechten voor verbinding gedaan. Nog nooit zoveel gelachten tijdens een teambuilding activiteit! Echt een ontzetten leuke en leerzame ochtend gehad. Complimenten voor Laura!
Natalie Schokkenbroek
Natalie Schokkenbroek
Wij hebben de training "de lachspiegel' gevolgd. Een leuke en interactieve training. De training kent veel humor maar heeft ook een serieuze ondertoon waarbij je gedwongen wordt na te denken over jouw maar ook iemand anders zijn rol in een team. Ook kom je erachter hoe andere teamleden jou zien binnen een team. Dit helpt om ook eens een andere "pet" op te zetten en niet vast te houden aan je eigen patroon en gewoontes.
Els Jongetjes
Els Jongetjes
Op een ontspannen en leuke manier aan de slag geweest met toch wel een lastig onderwerp: werkdruk. Leuke werkvormen, veel gelachen en van alles geleerd over onszelf en van elkaar. Bedankt voor de toffe middag namens alle werkers van Nummer 13.
sumeyra kaya
sumeyra kaya
Zij hielden ons een ‘Bedrijfslachspiegel’ voor. Op basis van interactie met de medewerkers gingen ze helemaal los met knappe improvisaties, ontroerende liedjes, hilarische scènes en vooral veel humor. Er was niet alleen aandacht voor de mooie kanten van ons werk, ook de lastige kanten mochten er zijn. Het was een groot succes, wij hebben veel gelachen!
Mariëlla Melissen
Mariëlla Melissen
Als teamdag hadden we Clemen uitgenodigd met de teamlachspiegel. Wat hebben we genoten. Veel gelachen, lekker gerelativeerd, inzichten gekregen en bovenal veel verbinding met elkaar gevoeld. Clemen wist precies de juiste balans te vinden tussen lol en verdieping, tussen fanatiek bezig zijn en rust vinden. Kortom een hele fijne dag waarbij iedereen met een grote warme lach op zijn gezicht naar huis ging. Bedankt voor deze bijzondere ervaring.
Suzanne Molendijk
Suzanne Molendijk
Onze teamdag met Teamspeling en Clemen aan het roer (of beter gezegd, de muziekbox) heeft ons zelfs meer gebracht dan we hadden gehoopt. Ons doel was om met plezier te werken aan verbinden, ontmoeten en inspireren en dat is ruimschoots behaald! Onwijs gelachen, tot inzichten gekomen, super fanatiek bezig geweest met elkaar en ga zo maar door. De dag vloog om. Wat een fijne energie en een boost voor ons team en wat heeft Clemen het fantastisch gedaan. Chapeau!
Menno Barten
Menno Barten
Het was een top middag, veel geleerd en veel met het team gelachen! 😊
Linda de Keijzer
Linda de Keijzer
Super leuke workshop gehad. Heel leerzaam, veel inzichten en nóg meer gelachen! Een aanrader voor elk bedrijf.
Hanneke van der Krieken
Hanneke van der Krieken
Aangenaam verrast door een leuke activiteit van TeamSpeling! Met ons bedrijfsteam van 10 personen waren we 2 uur lang geboeid en werden we meerdere keren op het verkeerde been gezet. Patronen werden (confronterend) zichtbaar en gaven mooie inzichten. Clemen leidt de training bijzonder goed, met een sterk gevoel voor humor en een prettige energie. Wij zijn erg nieuwsgierig naar nog meer mogelijkheden van TeamSpeling. Aanrader wat ons betreft!

Beoordeel ons ook op Google! Klik hierom een review te plaatsen

team teamspeling

Wij helpen je graag.

Laat je door onze accountmanagers adviseren wat onze beste oplossing is voor jouw team.

Aanvraagformulier

Vul ons aanvraagformulier in en we bellen je om snel een passende vrijblijvende offerte te mailen.

Bel met ons

Bel ons op 085 013 33 32. Dan kijken wij samen naar de mogelijkheden.

Chat met ons

Onderin het scherm kan je met ons chatten. We helpen je dan zo snel mogelijk met jouw vragen. 

Wij helpen je graag!

team teamspeling

Wij staan klaar om te kijken wat we voor je kunnen betekenen.

Aanvraagformulier

Vul ons aanvraagformulier in en we bellen je om de mogelijkheden door te nemen. Daarna krijg je van ons een vrijblijvende offerte.

Aanvraagformulier

Bel met ons

Klaar voor een leuk gesprek om te kijken wat goed bij jullie team past? Bellen ons 085 013 33 32.

Chat met ons

Onderin het scherm kan je met ons chatten. We helpen je zo snel mogelijk.