Bedrijfscultuur en TeamSpeling.

Veel humor en vertrouwen.

Vraag informatie aan via aanvraagformulier

Versterk de bedrijfscultuur.

Er zijn verschillende manieren om de bedrijfscultuur te versterken. TeamSpeling is gespecialiseerd in het verbeteren van de organisatiecultuur. Wij hebben super leuke programma’s die jouw team of organisatie een boost geven en kunnen een traject uitzetten.

Wat is bedrijfscultuur?

Een bedrijfscultuur omvat alle ongeschreven en geschreven regels, gedrag, emoties, kernwaarden, gewoonten, rituelen, uitingen, oplossingen, of het gebrek aan oplossingen. Het zijn ook de collectieve overtuigingen, of gemis eraan. Alles is bedrijfscultuur of komt eruit voort! Bedrijfscultuur is allesomvattend. Zelfs het niet bezig zijn met bedrijfscultuur is (helaas) ook bedrijfscultuur.

5 Manieren om te werken aan de bedrijfscultuur met TeamSpeling.

1. Werk aan het onderling vertrouwen.

Vertrouwen is de basis voor een gezonde en positieve bedrijfscultuur. Een fundament van vertrouwen heeft direct positieve invloed op alle vitale organisatieprocessen. Zoals in de feedbackcultuur, de manier van besluitvorming, de helderheid van doelen en de mate van eigenaarschap en resultaatgerichtheid. Met het afnemen van vertrouwen neemt de gezondheid van de bedrijfscultuur ook af. Bij TeamSpeling weten we heel goed wat er nodig is om het vertrouwen te versterken.

Een luchtig beginnen kan met onze teambuilding de Teamlachspiegel. Wat een heerlijke start! De Teamlachspiegel is een spiegel voor het team. Deelnemers leren op een leuke manier de eigen onvolkomenheden onder ogen te komen en er samen (ook) om te lachen.

Een mooie verdieping zijn onze Lencioni teamtrainingen. Teamtraining Lachen met Lencioni is een training waarbij het team zich spiegelt aan de piramide van Lencioni. Dit model laat glashelder zien hoe vertrouwen doorwerkt in allerlei processen binnen de organisatie. Leidinggeven met Lencioni is een management training gericht op MT teams.

2. Creëer open communicatie.

Schep een klimaat waar open communicatie en constructieve feedback kan gedijen draagt bij aan een gezonde bedrijfscultuur. Bijvoorbeeld over de missie, de samenwerking, de afspraken, vertrouwen, de kernwaarden etc. Dit helpt de dialogen op gang te brengen binnen teams, tussen medewerkers en leidinggevenden. Het brengt meer begrip en heldere doelen. Met de toename van betrokkenheid en creativiteit zal de bedrijfscultuur er een boost van krijgen.

Een hele goede stap hierin is ons bedrijfsuitje De Feedback show. Dit is een leuke en luchtige teambuilding show voor grote groepen waarbij de feedbackcultuur op een leuke manier onder de loep wordt genomen.

Voor teams hebben wij de teamtraining Anders Feedback. Dit is een leuke en effectieve feedback training waar teamleden concreet met elkaar de eigen feedback cultuur gaan versterken. 

De vergadertafel is bij uitstek de plek waar veel energie en kansen gepakt kunnen worden als er meer open wordt gecommuniceerd. De teamtraining Anders Vergaderen helpt jouw team daarbij. Op een ontzettend leuke effectieve en originele manier worden de vergadergewoonten onder de loep genomen. Ook krijgt jouw team inzicht in nieuw een vergaderrepertoire.

3. Werk aan verbinding.

Organiseer regelmatig teambuilding activiteiten om de onderlinge relaties en samenwerking binnen teams te versterken. Elkaar op beter en op een andere manier leren kennen bevordert de band tussen teamleden. Samen lachen en leren maakt teams hechter. Daarvoor heeft TeamSpeling een aantal hele leuke programma’s ontwikkeld.

Denk eens aan een Kennismakingsfitness. Deze laagdrempelige teambuilding werkt goed voor nieuwe teams, maar ook voor teams waar veel verloop is geweest. Of voor mensen uit verschillende afdelingen.

De hilarische teambuilding Feesten voor verbinding moet je een keer meegemaakt hebben! Dit is een knaller van een teambuilding. Van de eerste tot de laatste minuut. Ideaal voor bestaande teams die voor de verbinding nog een feestelijk potje met elkaar te ‘knokken’ hebben.

Een hele goede verdieping in het werken aan verbinding is Management Drives. In de Management Drives basistraining gaan wij aan de slag met elkaars en eigen drijfveren en leren meer over elkaars motivatie, valkuilen en kracht. Wij hebben hier ook verdieping trainingen voor teams en management teams. Daarna is het nog mogelijk om met de teams en MT teams verder te gaan met Management Drives met onze verdieping trainingen.

4. Omgaan met verandering

Alles verandert. Het consumentengedrag, strategieën, systemen, teamsamenstellingen, de omvang van de organisatie, ga zo maar door. Constante veranderingen hebben effect op de bedrijfscultuur. Tegelijk is deze zelfde cultuur bepalend voor de manier waarop management en medewerkers om gaan met veranderingen.

Bij TeamSpeling helpt organisaties en teams meer dan grip te krijgen op veranderingen. Deelnemers leren hoe men zelf een actieve veranderaar kan worden. 

Neem het heeft in eigen handen. Met onze teambuilding Veranderfitness. Hier leer je o.a. over de groeimindset, over de functie van ‘fouten’. Ook ontdek je bij jezelf hoe je verschillende uitingen van veranderstress kunt herkennen. Ondertussen wordt er heel veel gelachen!

Met ons bedrijfsuitje De Verandershow zet je direct grote groepen medewerkers letterlijk en figuurlijk in beweging. Deze show is een afwisseling van eyeopeners, improvisatietheater en heel veel leuke actieve zaalexperimenten.

5. Neem de eigen bedrijfscultuur regelmatig onder de loep

Zelfreflectie is belangrijk en ontzettend moeilijk. Maar durf in de spiegel te kijken en zien wat er beter kan. Heeft iedereen genoeg uitdaging, wordt er wel echt naar elkaar geluisterd, durft iedereen wel constructieve feedback te geven, of te ontvangen? Het eerlijke antwoord is bijna altijd nee. Honderdprocent is natuurlijk alleen maar een streven. Uit onze ervaring is er vaak meer aan de hand dan teams zelf (onbewust besloten hebben te) denken. Met onze unieke formule kunnen wij een aantal onbewuste obstakels zichtbaar maken. Dat doen wij eigenlijk in al onze programma’s met humor en workshop oefeningen die ontzettend leuk zijn, maar toch heel veel zeggen over het team. De door ons opgeleide trainers kunnen na elke hilarische oefening duiden wat het zegt over jullie team en bedrijfscultuur.

Laat je adviseren.

Wil je meer toelichting, met ons sparren of een vrijblijvende offerte? Vol dan ons aanvraagformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

YouTube player

Reviews op Google

Beoordeel ons ook op Google! Klik hierom een review te plaatsen

Zij hielden ons een ‘Bedrijfslachspiegel’ voor. Op basis van interactie met de medewerkers gingen ze helemaal los met knappe improvisaties, ontroerende liedjes, hilarische scènes en vooral veel humor. Er was niet alleen aandacht voor de mooie kanten van ons werk, ook de lastige kanten mochten er zijn. Het was een groot succes, wij hebben veel gelachen!
sumeyra kaya
sumeyra kaya
07/11/2022
Als teamdag hadden we Clemen uitgenodigd met de teamlachspiegel. Wat hebben we genoten. Veel gelachen, lekker gerelativeerd, inzichten gekregen en bovenal veel verbinding met elkaar gevoeld. Clemen wist precies de juiste balans te vinden tussen lol en verdieping, tussen fanatiek bezig zijn en rust vinden. Kortom een hele fijne dag waarbij iedereen met een grote warme lach op zijn gezicht naar huis ging. Bedankt voor deze bijzondere ervaring.
Mariëlla Melissen
Mariëlla Melissen
03/11/2022
Onze teamdag met Teamspeling en Clemen aan het roer (of beter gezegd, de muziekbox) heeft ons zelfs meer gebracht dan we hadden gehoopt. Ons doel was om met plezier te werken aan verbinden, ontmoeten en inspireren en dat is ruimschoots behaald! Onwijs gelachen, tot inzichten gekomen, super fanatiek bezig geweest met elkaar en ga zo maar door. De dag vloog om. Wat een fijne energie en een boost voor ons team en wat heeft Clemen het fantastisch gedaan. Chapeau!
Suzanne Molendijk
Suzanne Molendijk
03/11/2022
Het was een top middag, veel geleerd en veel met het team gelachen! 😊
Menno Barten
Menno Barten
26/09/2022
Super leuke workshop gehad. Heel leerzaam, veel inzichten en nóg meer gelachen! Een aanrader voor elk bedrijf.
Linda de Keijzer
Linda de Keijzer
25/09/2022
Aangenaam verrast door een leuke activiteit van TeamSpeling! Met ons bedrijfsteam van 10 personen waren we 2 uur lang geboeid en werden we meerdere keren op het verkeerde been gezet. Patronen werden (confronterend) zichtbaar en gaven mooie inzichten. Clemen leidt de training bijzonder goed, met een sterk gevoel voor humor en een prettige energie. Wij zijn erg nieuwsgierig naar nog meer mogelijkheden van TeamSpeling. Aanrader wat ons betreft!
Hanneke van der Krieken
Hanneke van der Krieken
24/09/2022
Ontzettende leuke teammiddag gehad met dank aan TeamSpeling! Laura en Anna hebben gezorgd voor humor maar ook inzichten hoe wij als team georganiseerd zijn. Door een simpele spel en tevens ook een leuk spel kwamen we achter de zogenaamde belbin rollen van de medewerkers. Top middag gehad! Dank Laura en Anna voor de begeleiding😊
rahma bouka
rahma bouka
02/08/2022
Ontzettend goede Teambuilding gehad met ons Business Support team (De Bedrijfslachspiegel). Tijdens de organisatie was er veel flexibiliteit en werd duidelijk onderzocht wat ons team nodig had en met welke zaken rekening gehouden diende te worden. Na elkaar door de restricties 2 jaar bijna niet gezien te hebben hebben we een dagdeel vreselijk met elkaar gelachen, verhalen gedeeld, gehuild en weer leren communiceren. Voor de effectiviteit van ons team is dit goud waard. We gaan ZEKER vaker gebruik maken van TeamSpeling. Coach Mieke is ontzettend goed en heeft indrukwekkend veel inzicht in situaties en verhoudingen.
Orna Stapel
Orna Stapel
21/03/2022
Op een speelse manier tot de kern van ons team gekomen en hierbij elkaars rol beter leren begrijpen. Een ochtend waarin we echt aan de band binnen ons team hebben kunnen bouwen. Een echte aanrader!
Maud Aarts
Maud Aarts
29/07/2021

team teamspeling

Meer informatie & advies?
Leuk dat je ons hebt gevonden! Wij geven graag advies en sturen in een handomdraai een vrijblijvende offerte. Vul ons aanvraagformulier in.

Aanvraagformulier