Teamtraining Anders vergaderen.

Vergadertraining over jullie vergadergewoontes en vergadercultuur.

Teamtrainingen

Voor meer informatie of advies.
Ga naar ons aanvraagformulier

Verander de vergadercultuur door nieuwe inzichten op te doen.


teamtraining teambuilding teamspeling

Effectief vergaderen, verander de vergadercultuur.

De vergadertraining ‘Anders vergaderen’ biedt een integraal programma. Het reikt vergadertools aan, betrekt het hele team, belicht de vergadercultuur, maakt communicatiepatronen zichtbaar en het creëert een sfeer van openheid. De teamtraining wordt met de nodige luchtigheid en humor gebracht. Ook hier geldt 100% lachgarantie.

Anders vergaderen meer dan vergadertechnieken.

Wat nog niet iedereen weet dat er een betere manier van vergaderen is. Enkel vergadertechnieken maken een vergadering nog niet perse beter. Vergaderingen mogen doorgaans korter en leuker, met duidelijke besluiten en waar iedereen naar elkaar luistert. En omdat het meestal niet zo gaat, betekend nog niet dat het wel zo kan! De wereld van anders vergaderen is volop in ontwikkeling en heldere en duidelijke communicatie, een open feedback cultuur en onderling vertrouwen is daarbij belangrijker dan ooit.

Efficient vergaderen kan én moet.

Ja, leuker effectief vergaderen kan zeker. Personeel is schaars, onderbezetting is inmiddels de standaard en lange, saaie vergaderingen zijn daarbij een dooddoener. Samen komen wij er uit hoe het bij jullie anders kan. Met veel gelach en verrassende oefeningen ontdekken wij op een leuke manier pijnpunten. In plaats van dat het energie kost, levert onze methode energie op!

Wat is Anders Vergaderen voor een teamtraining?

De teamtraining ‘Anders vergaderen’ biedt een integraal programma. Het reikt vergadertools aan, betrekt het hele team, belicht de vergadercultuur, maakt communicatiepatronen zichtbaar en het creëert een sfeer van openheid. De teamtraining wordt met de nodige luchtigheid en humor gebracht. Ook hier geldt onze 100% lachgarantie.

Altijd plezier en lachend verbinden

Met hilarische vergadertraining met nieuwe inzichten en onverwachte situaties.

Training vergaderen op jullie locatie

Op kantoor, een gehuurde zaal, in een kelder, op het dak of buiten. Als de omgeving maar geen last heeft van het schater gelach!

Maakt teams hechter, leuker en succesvoller!

Leren en nieuwe inzichten opdoen. Verbinden zonder dat het beladen wordt.

Nieuwe gewoontes

Na de teambuilding alweer zin in een nieuwe uitdaging? Wij staan voor jullie klaar om het team nog succesvoller te maken.

Altijd lachen en altijd nieuwe inzichten

Hoe goed werkt de formule van TeamSpeling? Bekijk de reviews hier onder.
YouTube player

Malou Kop Jansen
Malou Kop Jansen
Verbinding en plezier waren voor onze de belangrijkste begrippen. Bijzonder hoe ze 200 mensen in een mum van tijd mee hadden in de sfeer van de middag. Het liep precies zoals we van te voren hadden doorgesproken en gehoopt.
Suzanne Verheul
Suzanne Verheul
We hebben met ons team van 20 personen de training Vechten voor verbinding gedaan. Nog nooit zoveel gelachten tijdens een teambuilding activiteit! Echt een ontzetten leuke en leerzame ochtend gehad. Complimenten voor Laura!
Natalie Schokkenbroek
Natalie Schokkenbroek
Wij hebben de training "de lachspiegel' gevolgd. Een leuke en interactieve training. De training kent veel humor maar heeft ook een serieuze ondertoon waarbij je gedwongen wordt na te denken over jouw maar ook iemand anders zijn rol in een team. Ook kom je erachter hoe andere teamleden jou zien binnen een team. Dit helpt om ook eens een andere "pet" op te zetten en niet vast te houden aan je eigen patroon en gewoontes.
Els Jongetjes
Els Jongetjes
Op een ontspannen en leuke manier aan de slag geweest met toch wel een lastig onderwerp: werkdruk. Leuke werkvormen, veel gelachen en van alles geleerd over onszelf en van elkaar. Bedankt voor de toffe middag namens alle werkers van Nummer 13.
sumeyra kaya
sumeyra kaya
Zij hielden ons een ‘Bedrijfslachspiegel’ voor. Op basis van interactie met de medewerkers gingen ze helemaal los met knappe improvisaties, ontroerende liedjes, hilarische scènes en vooral veel humor. Er was niet alleen aandacht voor de mooie kanten van ons werk, ook de lastige kanten mochten er zijn. Het was een groot succes, wij hebben veel gelachen!
Mariëlla Melissen
Mariëlla Melissen
Als teamdag hadden we Clemen uitgenodigd met de teamlachspiegel. Wat hebben we genoten. Veel gelachen, lekker gerelativeerd, inzichten gekregen en bovenal veel verbinding met elkaar gevoeld. Clemen wist precies de juiste balans te vinden tussen lol en verdieping, tussen fanatiek bezig zijn en rust vinden. Kortom een hele fijne dag waarbij iedereen met een grote warme lach op zijn gezicht naar huis ging. Bedankt voor deze bijzondere ervaring.
Suzanne Molendijk
Suzanne Molendijk
Onze teamdag met Teamspeling en Clemen aan het roer (of beter gezegd, de muziekbox) heeft ons zelfs meer gebracht dan we hadden gehoopt. Ons doel was om met plezier te werken aan verbinden, ontmoeten en inspireren en dat is ruimschoots behaald! Onwijs gelachen, tot inzichten gekomen, super fanatiek bezig geweest met elkaar en ga zo maar door. De dag vloog om. Wat een fijne energie en een boost voor ons team en wat heeft Clemen het fantastisch gedaan. Chapeau!
Menno Barten
Menno Barten
Het was een top middag, veel geleerd en veel met het team gelachen! 😊
Linda de Keijzer
Linda de Keijzer
Super leuke workshop gehad. Heel leerzaam, veel inzichten en nóg meer gelachen! Een aanrader voor elk bedrijf.
Hanneke van der Krieken
Hanneke van der Krieken
Aangenaam verrast door een leuke activiteit van TeamSpeling! Met ons bedrijfsteam van 10 personen waren we 2 uur lang geboeid en werden we meerdere keren op het verkeerde been gezet. Patronen werden (confronterend) zichtbaar en gaven mooie inzichten. Clemen leidt de training bijzonder goed, met een sterk gevoel voor humor en een prettige energie. Wij zijn erg nieuwsgierig naar nog meer mogelijkheden van TeamSpeling. Aanrader wat ons betreft!

Beoordeel ons ook op Google! Klik hierom een review te plaatsen

Vergadertraining met resultaten.

Vreemde vergader gewoonten

Veel vergaderingen beginnen te laat, zijn saai, zijn slecht voorbereid, zonder duidelijk doel of ze zijn misschien helemaal niet nodig. Verspilling van kostbare tijd en energie. Minder vergaderen met meer resultaat. Daar wordt iedereen beter van. Ook jouw team en de organisatie!

Anders dan de klassieke vergadertraining

Deze vergadertraining sluit aan bij de snel veranderende tijdgeest. Medewerkers zelf dragen verantwoordelijk voor de eigen leerprocessen, werkprocessen en resultaten. De klassieke vergadertraining is echter gericht op de vaardigheden van alleen de voorzitter. Tijdens deze training wordt ieder teamlid op een humorvolle en positieve manier aangesproken op zijn rol en bijdrage aan de vergadering. Zinvoller, effectiever, leuker.

Resultaten van de vergadertraining

De team training Anders vergaderen zorgt ervoor dat:

 • Het team bewuster wordt van de eigen inefficiënte vergadergewoonten;
 • Er mooie ontmoetingen plaatsvinden;
 • De teamleden uitgedaagd worden nog meer vergaderverantwoordelijkheid te nemen;
 • Het team bekend is met de voorwaarden voor succesvol vergaderen;
 • Het team aan de slag gaat met het verbeteren van de huidige vergader cultuur en structuur.
 • Er veel gelachen wordt.
  bedrijfsuitjes leuke teamspeling

  Programma training: Anders vergaderen

  Een teamtraining is altijd maatwerk. Ook de vergadertraining. Om een impressie te geven hoe het programma er voor jou uit kan zien vind je hier een opzet. De programmaonderdelen zijn opgedeeld in, hoe kan het ook anders, agendapunten. De vier agendapunten zijn:

  1. Kennismaken en doelen bepalen
  2. Wat zijn onze vergadergewoontes?
  3. Bewustwording
  4. Verbeteracties

  Agendapunt 1 Kennismaken en doelen bepalen.

  Een originele opening: de persconferentie. Stel je voor dat we ons begeven in de voetbalwereld. Het team is – zoals een zwalkend Nederlands elftal - op zoek naar de goede vorm. In jullie geval de goede vergadervorm. Daarom heeft de KNVB (Koninklijke Nederlandse Vergader Bond) een interim trainer aangesteld om de boel op de rit te krijgen. Het team stelt vragen aan de nieuwe trainer in een persconferentiewerkvorm.
  De persconferentie breekt het ijs en maakt van een afwachtende groep in één klap een stel nieuwshongerige proactieve journalisten. Ze mogen vragen afvuren op de zojuist aangestelde trainer. Een leuke vorm om doelen en de strategie helder te krijgen. En passant ervaart het team een leuk en effectief alternatief voor de saaie PowerPoint presentaties op vergaderbijeenkomsten. De toon is gezet. Informeel, speels, gezellig, out of the box.

  Agendapunt 2. Wat zijn onze vergadergewoonten?

  Dan verandert plots de setting. De ‘voetbaltrainer’ muteert in een doortastende rechercheur. Het team wordt namelijk verdacht van het plegen van een aantal vergaderdelicten. Een verhoor volgt. De teamleden staan in een line-up opstelling. Tijd om kleur te bekennen. Tijdens het verhoor maakt het team ook kennis met theorie van een aantal vergader do’s en don’ts. Ontkennen heeft nu geen enkele zin meer. Schuldig!
  Een leuke interactie werkvorm in een informele, losse en speelse sfeer.

  Agendapunt 3. Bewustwording.

  Het team krijgt de opdracht een toneelstukje voor te bereiden en uit te voeren. De titel van het stuk: ‘Onze vergadering’. Uiteraard mag alles flink overdreven worden. Het is immers theater. Hoe meer uitvergroot, hoe leuker en treffender.

  Deze oefening is erg leuk om te doen. Maar het levert ook veel ‘aha momenten’ op. De uitvergrootte beelden zorgen voor bewustwording. Ook de team- en communicatiepatronen worden zichtbaar.

  In de nabespreking zal de trainer het team uitnodigen te reflecteren op het proces en het resultaat. Uiteraard worden er paralellen getrokken met de vergadercultuur. De opbrengst wordt besproken en vergadertools worden aangereikt.

  Agenda punt 4. Verbeteracties.

  Hoe gaan wij anders vergaderen? Het team is zich inmiddels bewuster geworden van een aantal knelpunten in de eigen vergadercultuur. Het is nu tijd voor het ophalen van ideeën en het vaststellen van een verbeterplan. Hiervoor maken we gebruik van een effectieve vergadermethode. Wellicht ook nuttig om in jullie eigen praktijk toe te passen. Deze oefening is dus dubbel nuttig.

  Daag de status quo uit en stap in deze vergaderachtbaan. Laat je verrassen. Zet de boel op z’n kop! Het enige dat nu nog vast staat is een positieve wending. Allemaal met deze teamtraining Anders Vergaderen!

  Combineren met Management Drives

  De training Anders vergaderen werkt heel goed in combinatie met de basistraining Management Drive. Wat zeggen de Management Drive profielen over de onderlinge teamleden? Hoe de medewerkers elkaars rol versterken in positieve zin? Wat is de dominante kleur van de deelnemers van de vergadering? Met Management Drives spreek je met elkaar dezelfde taal. Hoe begrijp je elkaar beter in de behoefte aan informatie, erkenning en urgentie. Informeer naar de mogelijkheden voor jouw team. Wij hebben meer informatie over Management Drives en over de teamtraining Management Drives voor teams.

  Informeer bij onze accountmanagers naar de mogelijkheden. Wij hebben zeer ervaren trainers die jouw team niet alleen een training kan geven, maar ook kan laten beleven. Helemaal volgens onze formule.

  Onze teamtrainingen. Leuker, anders en effectiever dan je gewend bent.

  Teamtraining programma's

  Eenmaal een teamtraining van TeamSpeling en wil je nooit meer een gewone teamtraining. De vele teams die jullie zijn voorgegaan hebben ervaren hoe leuk en effectief teamtrainingen van TeamSpeling zijn. Meer interactie, meer doen, meer ervaren en meer uit je hoofd. Van werken aan vertrouwen met Lachen met Lencioni, feedback geven tot diepgaand leren samenwerken met management drives.

  Onze teamtraining programma's

  Eenmaal een teamtraining van TeamSpeling en wil je nooit meer een gewone teamtraining. De vele teams die jullie zijn voorgegaan hebben ervaren hoe leuk en effectief teamtrainingen van TeamSpeling zijn. Meer interactie, meer doen, meer ervaren en meer uit je hoofd.

  Onze teamtrainingen. Leuker, anders en effectiever dan je gewend bent.

  lachen met leniocni teamtraining

  Teamtraining Lachen met Lencioni

  Het Piramide van Lencioni model wordt tot leven gebracht in jouw team. Samen gaan jullie beleven hoe vertrouwen (of te weinig ervan) doorwerkt in alle fases van jullie teamontwikkeling.

  Naar deze teamtraining
  teamtraining feedback geven teamtrainingen

  Teamtraining Anders Feedback geven

  Teamtraining vol humor, interactie, samenwerken en veranderen. Maak feedback geven en ontvangen weer gewoon. Maak het waardevol voor elkaar om samen te kunnen groeien.

  Naar deze teamtraining
  teamtraining anders vergaderen

  Teamtraining Anders vergaderen

  Een vergadercultuur kan een grote kostenpost worden voor het bedrijf en energievretend zijn voor de medewerkers. Maak vergaderen weer leuk en effectief met deze leuke vergadertraining.

  Naar deze teamtraining
  team training vitaliteit en werkdruk teamspeling teambuilding

  Teamtraining Vitaliteit & Teamwork

  Het wordt te vaak onderschat wat een gezonde werkdruk en vitaal team kan betekenen voor de resultaten. Teamtraining om jouw mensen en organisatie sterker te maken.

  Naar deze teamtraining
  teamtraining situationeel leiderschap

  Management Drives basistraining

  Ontdek op een ontzettend leuke manier wat Management Drives voor jouw team kan betekenen! Deze training geeft verrassende inzichten en zet het team lachend in de leerstand.

  Management Drives basistraining
  management drive teamtraining

  Management Drives verdieping teams

  De teamleden leren tijdens deze Management Drives training elkaars drijfveren herkennen en te begrijpen. Deze teamtraining is ontzettend waardevol voor teams die sterker willen worden en willen groeien.

  Management Drives
   team teamspeling

   Wij helpen je graag.

   Laat je door onze accountmanagers adviseren wat onze beste oplossing is voor jouw team.

   Aanvraagformulier

   Vul ons aanvraagformulier in en we bellen je om snel een passende vrijblijvende offerte te mailen.

   Bel met ons

   Bel ons op 085 013 33 32. Dan kijken wij samen naar de mogelijkheden.

   Chat met ons

   Onderin het scherm kan je met ons chatten. We helpen je dan zo snel mogelijk met jouw vragen. 

   Wij helpen je graag!

   team teamspeling

   Wij staan klaar om te kijken wat we voor je kunnen betekenen.

   Aanvraagformulier

   Vul ons aanvraagformulier in en we bellen je om de mogelijkheden door te nemen. Daarna krijg je van ons een vrijblijvende offerte.

   Aanvraagformulier

   Bel met ons

   Klaar voor een leuk gesprek om te kijken wat goed bij jullie team past? Bellen ons 085 013 33 32.

   Chat met ons

   Onderin het scherm kan je met ons chatten. We helpen je zo snel mogelijk.