Teamtraining Anders vergaderen

101% humor | Altijd maatwerk | Net even totaal anders

Vraag informatie aanVraag een vrijblijvende offerte aan

Effectief vergaderen

Wat is teamtraining anders vergaderen?

De teamtraining ‘Anders vergaderen’ biedt een integraal programma. Het reikt vergadertools aan, betrekt het hele team, belicht de vergadercultuur, maakt communicatiepatronen zichtbaar en het creëert een sfeer van openheid. De teamtraining wordt met de nodige luchtigheid en humor gebracht. Ook hier geldt 100% lachgarantie.

Maken jullie je ook wel ’s schuldig aan vergaderdelicten? Zoals te laat komen, onvoorbereid zijn, zonder heldere doelen etc? Dan wordt het de hoogste tijd voor een bezoekje van onze vergaderrechercheur met onze teamtraining Anders Vergaderen. Anders vergaderen is een effectieve en leuke teamtraining voor teams.

Ga voor een nieuwe en effectieve manier van vergaderen. Om het potentieel van jullie team als geheel te benutten en betere resultaten te behalen. Het is belangrijker dan ooit om effectief te vergaderen. Met de krapte op de arbeidsmarkt is het gewoonweg niet meer te doen om een tijdverslindende vergadercultuur in stand te houden. Wij helpen jullie af te rekenen met onnodige ingeslopen vergadergewoontes. Lees verder om meer te leren over onze formule en effectief vergaderen.

Anders vergaderen

Wat nog niet iedereen weet dat er een betere manier van vergaderen is. Korter en leuker, met duidelijke besluiten en iedereen die naar elkaar luistert. En omdat het meestal niet zo gaat, betekend nog niet dat het wel zo kan! De wereld van anders vergaderen is volop in ontwikkeling en heldere en duidelijke communicatie, een open feedback cultuur en onderling vertrouwen is daarbij belangrijker dan ooit. Personeel is schaars, onderbezetting is inmiddels de standaard en lange, saaie vergaderingen zijn daarbij een dooddoener. Samen komen wij erg uit hoe het bij jullie anders kan. Met veel gelach en verrassende oefeningen ontdekken wij op een leuke manier pijnpunten. In plaats van dat het energie kost, levert onze methode energie op!

Effectief vergaderen

Met effectief vergaderen bedoelen we dat iedereen na de vergadering weet wat er moet gebeuren en het heeft energie opgeleverd in plaats van dat het energie heeft gekost. In de praktijk zien wij dat bij veel organisaties het vergaderen een hoop tijd, geld en energie kost. Maar hoe komt dat? Onze teamtrainingen zijn daarom hands-on, to-the-point en volledig toegespitst op jullie team. Jullie weten na de bijeenkomst precies hoe ze effectief kunnen vergaderen. Doordat jullie zijn meegenomen door een leuke en ontregelende reis waarbij nieuwe inzichten en verbanden zijn ontstaan die de fundering vormen voor een betere manier van luisteren en communiceren. Als je hier meer over wilt weten, neem dan gerust contact met ons op en we informeren je graag over onze teamtraining over anders vergaderen.

Wat is teamtraining anders vergaderen?

De teamtraining ‘Anders vergaderen’ biedt een integraal programma. Het reikt vergadertools aan, betrekt het hele team, belicht de vergadercultuur, maakt communicatiepatronen zichtbaar en het creëert een sfeer van openheid. De teamtraining wordt met de nodige luchtigheid en humor gebracht. Ook hier geldt 100% lachgarantie.

 • Aantal deelnemers: voor kleine en grote groepen
 • Duur: circa 2,5 a 3 uur
Nico-Jan Hoogma
directielid KNVB
(Directeur Topvoetbal)
blank

“Op een mooie manier de waarden van ons team en de profielen van onszelf besproken.”

Daniel van den Braak
Achmea IT
Daniel Van Den Braak Achmeait

"TeamEvent Online is enthousiast ontvangen. Een leuke afwisseling in een bijzondere tijd."

Patricia Helmons
Nationale-Nederlanden Bank
blank

“We hebben ervan genoten en leuk om zo lerende te zijn!.”

Mariska Nienhuis,

HR manager Significant
blank

“TeamSpeling maakte de dag verrassend, vrolijk, inspirerend en vooral raak!”

Maike Krommendijk
,
Manager Communicatie
blank

"Knap hoe de acteurs van Teamspeling zich verplaatsten in de dynamiek van onze organisatie. Echt een ervaring gegeven die blijft hangen."

Edward Feitsma
,
Teamleider NVB,
Nederlandse Vereniging voor Banken
Edwardf

“Vooral variatie was zeer inspirerend, van theorie naar praktijk, van abstract naar hele concrete suggestie, van denkwerk naar even ‘uit het brein’. Complimenten!”


Wilma Duivenvoorden


Achmea, Schade & Inkomen,
Agrarisch Bureau

blank

"
Fijn om eindelijk weer eens samen te lachen, leuk om eens op een andere manier een spiegel voorgehouden te krijgen!"

Frans Harms,
Amerpoort WoonMere
blank

"TeamSpeling verstaat de kunst om verschillende vormen van teambuilding te doen."

Joost Heessels,
Magenta Communicatie
blank

Over de Fake Speech: "Een aanrader!"

Yvon Roozeboom,
Locatiecoordinator
JP van den Bent
blank

“Iedereen praat er nog steeds over en ze zijn allemaal erg enthousiast om aan 'het werk' te gaan.”

Henk Barmentlo

Jong Vialis
Verkeerskundige 
Mobiliteit

blank

"We stonden still bij het feit dat een conflict eigenlijk begint bij jezelf en hoe je binnen je eigen cocon zit en nadenkt."

Maud Deenen,
ABCNOVA
blank

“De workshop heeft de verwachting ruimschoots overtroffen.”

Sylvia Been
, manager
Gemeente Krimpenerwaard
blank

"Op een leuke, luchtige manier wordt je geconfronteerd met de patronen in je team."

Ineke van der Vegt,
Senior stafmedewerker P&O
blank

"We hebben enorm gelachen, er was veel energie en helemaal wat wij hadden gehoopt."

Richard Halewijn
,
Teammanager WoonzorgSamen
Portret foto van Richard voor een review over de teambuilding van Teamspeling

"Ze zijn in staat om een groep aan zich te binden en op een humoristische wijze een serieus onderwerp te behandelen."

Yvonne Beumer
manager Service center

Facilicom
blank

"De sfeer was goed en het samenwerken is goed aan bod gekomen. Veel lachen, maar ook een serieuze insteek."

Diana Vogels
Rabobank
blank

"Heel geslaagd en was het vooral ook lachen 🙂 Zet het zeker ook aan tot denken hoe wij samenwerken (of niet)."

Ayse Zoodsma
De Nederlandse Bank
blank

"We kijken met tevredenheid terug naar de training en zeer blij dat we de workshop door jullie laten verzorgen."

 • Vraag informatie aan

  Vraag via ons ons contactformulier Wij maken makkelijk en snel een vrijblijvende offerte voor je aan.

 • Bel met ons

  Tijdens kantooruren zijn wij bereikbaar op 085 013 33 32

 • Chat met ons

  Als onze chat aanstaat, helpen we je graag met al je vragen!

Wij geven je graag advies en maken snel een vrijblijvende offerte voor je. Dus neem gerust contact met ons op, of vul het aanvraagformulier in!

Vreemde vergader gewoonten

Veel vergaderingen beginnen te laat, zijn saai, zijn slecht voorbereid, zonder duidelijk doel of ze zijn misschien helemaal niet nodig. Verspilling van kostbare tijd en energie. Minder vergaderen met meer resultaat. Daar wordt iedereen beter van. Ook jouw team en de organisatie!

Anders dan de klassieke vergadertraining

Deze vergadertraining sluit aan bij de snel veranderende tijdgeest. Medewerkers zelf dragen verantwoordelijk voor de eigen leerprocessen, werkprocessen en resultaten. De klassieke vergadertraining is echter gericht op de vaardigheden van alleen de voorzitter. Tijdens deze training wordt ieder teamlid op een humorvolle en positieve manier aangesproken op zijn rol en bijdrage aan de vergadering. Zinvoller, effectiever, leuker.

Resultaten van de vergadertraining

De team training Anders vergaderen zorgt ervoor dat:

 • Het team bewuster wordt van de eigen inefficiënte vergadergewoonten ;
 • Er mooie ontmoetingen plaatsvinden;
 • De teamleden uitgedaagd worden nog meer vergaderverantwoordelijkheid te nemen;
 • Het team bekend is met de voorwaarden voor succesvol vergaderen;
 • Het team aan de slag gaat met het verbeteren van de huidige vergader cultuur en structuur.
 • Er veel gelachen wordt.

Programma training: Anders vergaderen

Een teamtraining is altijd maatwerk. Ook de vergadertraining. Om een impressie te geven hoe het programma er voor jou uit kan zien vind je hier een opzet. De programmaonderdelen zijn opgedeeld in, hoe kan het ook anders, agendapunten. De vier agendapunten zijn:

 1. Kennismaken en doelen bepalen
 2. Wat zijn onze vergadergewoontes?
 3. Bewustwording
 4. Verbeteracties

Agendapunt 1 Kennismaken en doelen bepalen

Een originele opening: de persconferentie. Stel je voor dat we ons begeven in de voetbalwereld. Het team is – zoals een zwalkend Nederlands elftal - op zoek naar de goede vorm. In jullie geval de goede vergadervorm. Daarom heeft de KNVB (Koninklijke Nederlandse Vergader Bond) een interim trainer aangesteld om de boel op de rit te krijgen. Het team stelt vragen aan de nieuwe trainer in een persconferentiewerkvorm.
 De persconferentie breekt het ijs en maakt van een afwachtende groep in één klap een stel nieuwshongerige proactieve journalisten. Ze mogen vragen afvuren op de zojuist aangestelde trainer. Een leuke vorm om doelen en de strategie helder te krijgen. En passant ervaart het team een leuk en effectief alternatief voor de saaie PowerPoint presentaties op vergaderbijeenkomsten. De toon is gezet. Informeel, speels, gezellig, out of the box.

Agendapunt 2. Wat zijn onze vergadergewoonten?

Dan verandert plots de setting. De ‘voetbaltrainer’ muteert in een doortastende rechercheur. Het team wordt namelijk verdacht van het plegen van een aantal vergaderdelicten. Een verhoor volgt. De teamleden staan in een line-up opstelling. Tijd om kleur te bekennen. Tijdens het verhoor maakt het team ook kennis met theorie van een aantal vergader do’s en don’ts. Ontkennen heeft nu geen enkele zin meer. Schuldig!
Een leuke interactie werkvorm in een informele, losse en speelse sfeer.

Agendapunt 3. Bewustwording

Het team krijgt de opdracht een toneelstukje voor te bereiden en uit te voeren. De titel van het stuk: ‘Onze vergadering’. Uiteraard mag alles flink overdreven worden. Het is immers theater. Hoe meer uitvergroot, hoe leuker en treffender.

Deze oefening is erg leuk om te doen. Maar het levert ook veel ‘aha momenten’ op. De uitvergrootte beelden zorgen voor bewustwording. Ook de team- en communicatiepatronen worden zichtbaar.

In de nabespreking zal de trainer het team uitnodigen te reflecteren op het proces en het resultaat. Uiteraard worden er paralellen getrokken met de vergadercultuur. De opbrengst wordt besproken en vergadertools worden aangereikt.

Agenda punt 4. Verbeteracties

Hoe gaan wij anders vergaderen? Het team is zich inmiddels bewuster geworden van een aantal knelpunten in de eigen vergadercultuur. Het is nu tijd voor het ophalen van ideeën en het vaststellen van een verbeterplan. Hiervoor maken we gebruik van een effectieve vergadermethode. Wellicht ook nuttig om in jullie eigen praktijk toe te passen. Deze oefening is dus dubbel nuttig.

Daag de status quo uit en stap in deze vergaderachtbaan. Laat je verrassen. Zet de boel op z’n kop! Het enige dat nu nog vast staat is een positieve wending. Allemaal met deze teamtraining Anders Vergaderen!

Combineren met Management Drives

De training Anders vergaderen werkt heel goed in combinatie met de basistraining Management Drive. Wat zeggen de Management Drive profielen over de onderlinge teamleden? Hoe de medewerkers elkaars rol versterken in positieve zin? Wat is de dominante kleur van de deelnemers van de vergadering? Met Management Drives spreek je met elkaar dezelfde taal. Hoe begrijp je elkaar beter in de behoefte aan informatie, erkenning en urgentie. Informeer naar de mogelijkheden voor jouw team. Wij hebben meer informatie over Management Drives en over de teamtraining Management Drives voor teams.

Informeer bij onze accountmanagers naar de mogelijkheden. Wij hebben zeer ervaren trainers die jouw team niet alleen een training kan geven, maar ook kan laten beleven. Helemaal volgens onze formule.

Teamtrainingen

Eenmaal een teamtraining van TeamSpeling en wil je nooit meer een gewone teamtraining. De vele teams die jullie zijn voorgegaan hebben ervaren hoe leuk en effectief teamtrainingen van TeamSpeling zijn. Meer interactie, meer doen, meer ervaren en meer uit je hoofd.
Teambuilding - workshop voor een unieke ervaring
teamtraining vitaliteit en werkdruk

Vitaliteit & Werkdruk

Het wordt te vaak onderschat wat een gezonde werkdruk en vitaal team kan betekenen voor de resultaten. Teamtraining om jouw mensen en organisatie sterker te maken. Naar teamtraining Vitaliteit & Werkdruk

Teambuilding - workshop voor een unieke ervaring
Teamtraining Anders Feedback geven

Teamtraining Anders Feedback

Teamtraining vol humor, interactie, samenwerken en veranderen. Maak feedback geven en ontvangen weer gewoon. Maak het waardevol voor elkaar om samen te kunnen groeien. Naar teamtraining Anders Feedback

Teamtraining Anders vergaderen. Verander jouw vergadercultuur.

Anders vergaderen teamtraining

Een vergadercultuur kan een hele grote kostenpost worden voor het bedrijf en energie vretend zijn voor de medewerkers. Maak vergaderen weer leuk en effectief met deze leuke vergadertraining. Naar Teamtraining Anders vergaderen

Teamtraining Management Drives

Management Drives voor teams

De teamleden leren tijdens deze training elkaars drijfveren herkennen en te begrijpen. Deze teamtraining is ontzettend waardevol voor teams die sterker willen worden en willen groeien. Naar Management Drives


" Afgelopen vrijdag een strategiesessie gehad en het team was heel duidelijk in het uitspreken en doorvragen naar de intenties van de ander. Dus dat is een hele winst."
Lisette Hetzler, HR director bij Thales.

De formule van Teamspeling

Teamspeling heeft een formule die werkt. Tijdens de teambuilding en sprekers van Teamspeling wordt er super hard gelachen én boren we het volledige leerpotentieel van de deelnemers aan. Continue, in een veilige sfeer, en een razend tempo doorlopen de deelnemers een leercyclus van 4 stappen.

1. Doen: ineens gebeurt er iets onverwachts.  Met onconventionele werkvormen de ervaring aangaan. Met humor. Verrassende en onbekende situaties. (Uit het hoofd gaan, ontzettend hard lachen, ontspannen);

+ 2. Spiegel voorhouden:
bewustwording.
Denk- en gedragspatronen worden zichtbaar en bespreekbaar

+ 3. Theorie: begrijpen. Aan de hand van onze eigen wijsheden en gangbare wetenschappelijke modellen op gebied communicatie, verandermanagement, leiderschap en teamontwikkeling.

+ 4. Aanboren eigenaarschap. De wil wordt aangesproken (Wat wil ik? Wat willen wij?).

= Teamspeling
. Doordat deelnemers deze stappen telkens weer doorlopen blijven iedereen geboeid van de eerste tot de laatste minuut. Het leerpotentieel wordt maximaal aangeboord.

 • Vraag informatie aan

  Vraag via ons ons contactformulier Wij maken makkelijk en snel een vrijblijvende offerte voor je aan.

 • Bel met ons

  Tijdens kantooruren zijn wij bereikbaar op 085 013 33 32

 • Chat met ons

  Als onze chat aanstaat, helpen we je graag met al je vragen!

Wij geven je graag advies en maken snel een vrijblijvende offerte voor je. Dus neem gerust contact met ons op, of vul het aanvraagformulier in!