Teamtraining Anders vergaderen

Vraag informatie aan via aanvraagformulier

Effectief vergaderen, verander de vergadercultuur


De teamtraining ‘Anders vergaderen’ biedt een integraal programma. Het reikt vergadertools aan, betrekt het hele team, belicht de vergadercultuur, maakt communicatiepatronen zichtbaar en het creëert een sfeer van openheid. De teamtraining wordt met de nodige luchtigheid en humor gebracht. Ook hier geldt 100% lachgarantie.

Anders vergaderen meer dan vergadertechnieken

Wat nog niet iedereen weet dat er een betere manier van vergaderen is. Enkel vergadertechnieken maken een vergadering nog niet perse beter. Vergaderingen mogen doorgaans korter en leuker, met duidelijke besluiten en waar iedereen naar elkaar luistert. En omdat het meestal niet zo gaat, betekend nog niet dat het wel zo kan! De wereld van anders vergaderen is volop in ontwikkeling en heldere en duidelijke communicatie, een open feedback cultuur en onderling vertrouwen is daarbij belangrijker dan ooit.

Efficient vergaderen kan én moet

Ja, leuker effectief vergaderen kan zeker. Personeel is schaars, onderbezetting is inmiddels de standaard en lange, saaie vergaderingen zijn daarbij een dooddoener. Samen komen wij er uit hoe het bij jullie anders kan. Met veel gelach en verrassende oefeningen ontdekken wij op een leuke manier pijnpunten. In plaats van dat het energie kost, levert onze methode energie op!

Effectief vergaderen

Met effectief vergaderen bedoelen we dat iedereen na de vergadering weet wat er moet gebeuren en het heeft energie opgeleverd in plaats van dat het energie heeft gekost. In de praktijk zien wij dat bij veel organisaties het vergaderen een hoop tijd, geld en energie kost. Maar hoe komt dat? Onze teamtrainingen zijn daarom hands-on, to-the-point en volledig toegespitst op jullie team. Jullie weten na de bijeenkomst precies hoe effectief vergaderen voor hen werkt.

Doordat jullie zijn meegenomen door een leuke en ontregelende reis waarbij nieuwe inzichten en verbanden zijn ontstaan die de fundering vormen voor een betere manier van luisteren en communiceren. Als je hier meer over wilt weten, neem dan gerust contact met ons op en we informeren je graag over onze teamtraining over anders vergaderen.

Wat is Anders Vergaderen voor een teamtraining?

De teamtraining ‘Anders vergaderen’ biedt een integraal programma. Het reikt vergadertools aan, betrekt het hele team, belicht de vergadercultuur, maakt communicatiepatronen zichtbaar en het creëert een sfeer van openheid. De teamtraining wordt met de nodige luchtigheid en humor gebracht. Ook hier geldt onze 100% lachgarantie.

YouTube player


Maken jullie je ook wel ’s schuldig aan vergaderdelicten? Zoals te laat komen, onvoorbereid zijn, zonder heldere doelen etc? Dan wordt het de hoogste tijd voor een bezoekje van onze vergaderrechercheur met onze teamtraining Anders Vergaderen. Anders vergaderen is een effectieve en leuke teamtraining voor teams.

Ga voor een nieuwe en effectieve manier van vergaderen. Om het potentieel van jullie team als geheel te benutten en betere resultaten te behalen. Het is belangrijker dan ooit om effectief te vergaderen. Met de krapte op de arbeidsmarkt is het gewoonweg niet meer te doen om een tijdverslindende vergadercultuur in stand te houden. Wij helpen jullie af te rekenen met onnodige ingeslopen vergadergewoontes. Lees verder om meer te leren over onze formule en effectief vergaderen.

 • Aantal deelnemers: voor kleine en grote groepen
 • Duur: circa 3,5 uur

Reviews op Google

Beoordeel ons ook op Google! Klik hierom een review te plaatsen

Zij hielden ons een ‘Bedrijfslachspiegel’ voor. Op basis van interactie met de medewerkers gingen ze helemaal los met knappe improvisaties, ontroerende liedjes, hilarische scènes en vooral veel humor. Er was niet alleen aandacht voor de mooie kanten van ons werk, ook de lastige kanten mochten er zijn. Het was een groot succes, wij hebben veel gelachen!
sumeyra kaya
sumeyra kaya
07/11/2022
Als teamdag hadden we Clemen uitgenodigd met de teamlachspiegel. Wat hebben we genoten. Veel gelachen, lekker gerelativeerd, inzichten gekregen en bovenal veel verbinding met elkaar gevoeld. Clemen wist precies de juiste balans te vinden tussen lol en verdieping, tussen fanatiek bezig zijn en rust vinden. Kortom een hele fijne dag waarbij iedereen met een grote warme lach op zijn gezicht naar huis ging. Bedankt voor deze bijzondere ervaring.
Mariëlla Melissen
Mariëlla Melissen
03/11/2022
Onze teamdag met Teamspeling en Clemen aan het roer (of beter gezegd, de muziekbox) heeft ons zelfs meer gebracht dan we hadden gehoopt. Ons doel was om met plezier te werken aan verbinden, ontmoeten en inspireren en dat is ruimschoots behaald! Onwijs gelachen, tot inzichten gekomen, super fanatiek bezig geweest met elkaar en ga zo maar door. De dag vloog om. Wat een fijne energie en een boost voor ons team en wat heeft Clemen het fantastisch gedaan. Chapeau!
Suzanne Molendijk
Suzanne Molendijk
03/11/2022
Het was een top middag, veel geleerd en veel met het team gelachen! 😊
Menno Barten
Menno Barten
26/09/2022
Super leuke workshop gehad. Heel leerzaam, veel inzichten en nóg meer gelachen! Een aanrader voor elk bedrijf.
Linda de Keijzer
Linda de Keijzer
25/09/2022
Aangenaam verrast door een leuke activiteit van TeamSpeling! Met ons bedrijfsteam van 10 personen waren we 2 uur lang geboeid en werden we meerdere keren op het verkeerde been gezet. Patronen werden (confronterend) zichtbaar en gaven mooie inzichten. Clemen leidt de training bijzonder goed, met een sterk gevoel voor humor en een prettige energie. Wij zijn erg nieuwsgierig naar nog meer mogelijkheden van TeamSpeling. Aanrader wat ons betreft!
Hanneke van der Krieken
Hanneke van der Krieken
24/09/2022
Ontzettende leuke teammiddag gehad met dank aan TeamSpeling! Laura en Anna hebben gezorgd voor humor maar ook inzichten hoe wij als team georganiseerd zijn. Door een simpele spel en tevens ook een leuk spel kwamen we achter de zogenaamde belbin rollen van de medewerkers. Top middag gehad! Dank Laura en Anna voor de begeleiding😊
rahma bouka
rahma bouka
02/08/2022
Ontzettend goede Teambuilding gehad met ons Business Support team (De Bedrijfslachspiegel). Tijdens de organisatie was er veel flexibiliteit en werd duidelijk onderzocht wat ons team nodig had en met welke zaken rekening gehouden diende te worden. Na elkaar door de restricties 2 jaar bijna niet gezien te hebben hebben we een dagdeel vreselijk met elkaar gelachen, verhalen gedeeld, gehuild en weer leren communiceren. Voor de effectiviteit van ons team is dit goud waard. We gaan ZEKER vaker gebruik maken van TeamSpeling. Coach Mieke is ontzettend goed en heeft indrukwekkend veel inzicht in situaties en verhoudingen.
Orna Stapel
Orna Stapel
21/03/2022
Op een speelse manier tot de kern van ons team gekomen en hierbij elkaars rol beter leren begrijpen. Een ochtend waarin we echt aan de band binnen ons team hebben kunnen bouwen. Een echte aanrader!
Maud Aarts
Maud Aarts
29/07/2021

Vreemde vergader gewoonten

Veel vergaderingen beginnen te laat, zijn saai, zijn slecht voorbereid, zonder duidelijk doel of ze zijn misschien helemaal niet nodig. Verspilling van kostbare tijd en energie. Minder vergaderen met meer resultaat. Daar wordt iedereen beter van. Ook jouw team en de organisatie!

Anders dan de klassieke vergadertraining

Deze vergadertraining sluit aan bij de snel veranderende tijdgeest. Medewerkers zelf dragen verantwoordelijk voor de eigen leerprocessen, werkprocessen en resultaten. De klassieke vergadertraining is echter gericht op de vaardigheden van alleen de voorzitter. Tijdens deze training wordt ieder teamlid op een humorvolle en positieve manier aangesproken op zijn rol en bijdrage aan de vergadering. Zinvoller, effectiever, leuker.

Resultaten van de vergadertraining

De team training Anders vergaderen zorgt ervoor dat:

 • Het team bewuster wordt van de eigen inefficiënte vergadergewoonten ;
 • Er mooie ontmoetingen plaatsvinden;
 • De teamleden uitgedaagd worden nog meer vergaderverantwoordelijkheid te nemen;
 • Het team bekend is met de voorwaarden voor succesvol vergaderen;
 • Het team aan de slag gaat met het verbeteren van de huidige vergader cultuur en structuur.
 • Er veel gelachen wordt.

Programma training: Anders vergaderen

Een teamtraining is altijd maatwerk. Ook de vergadertraining. Om een impressie te geven hoe het programma er voor jou uit kan zien vind je hier een opzet. De programmaonderdelen zijn opgedeeld in, hoe kan het ook anders, agendapunten. De vier agendapunten zijn:

 1. Kennismaken en doelen bepalen
 2. Wat zijn onze vergadergewoontes?
 3. Bewustwording
 4. Verbeteracties

Agendapunt 1 Kennismaken en doelen bepalen

Een originele opening: de persconferentie. Stel je voor dat we ons begeven in de voetbalwereld. Het team is – zoals een zwalkend Nederlands elftal - op zoek naar de goede vorm. In jullie geval de goede vergadervorm. Daarom heeft de KNVB (Koninklijke Nederlandse Vergader Bond) een interim trainer aangesteld om de boel op de rit te krijgen. Het team stelt vragen aan de nieuwe trainer in een persconferentiewerkvorm.
 De persconferentie breekt het ijs en maakt van een afwachtende groep in één klap een stel nieuwshongerige proactieve journalisten. Ze mogen vragen afvuren op de zojuist aangestelde trainer. Een leuke vorm om doelen en de strategie helder te krijgen. En passant ervaart het team een leuk en effectief alternatief voor de saaie PowerPoint presentaties op vergaderbijeenkomsten. De toon is gezet. Informeel, speels, gezellig, out of the box.

Agendapunt 2. Wat zijn onze vergadergewoonten?

Dan verandert plots de setting. De ‘voetbaltrainer’ muteert in een doortastende rechercheur. Het team wordt namelijk verdacht van het plegen van een aantal vergaderdelicten. Een verhoor volgt. De teamleden staan in een line-up opstelling. Tijd om kleur te bekennen. Tijdens het verhoor maakt het team ook kennis met theorie van een aantal vergader do’s en don’ts. Ontkennen heeft nu geen enkele zin meer. Schuldig!
Een leuke interactie werkvorm in een informele, losse en speelse sfeer.

Agendapunt 3. Bewustwording

Het team krijgt de opdracht een toneelstukje voor te bereiden en uit te voeren. De titel van het stuk: ‘Onze vergadering’. Uiteraard mag alles flink overdreven worden. Het is immers theater. Hoe meer uitvergroot, hoe leuker en treffender.

Deze oefening is erg leuk om te doen. Maar het levert ook veel ‘aha momenten’ op. De uitvergrootte beelden zorgen voor bewustwording. Ook de team- en communicatiepatronen worden zichtbaar.

In de nabespreking zal de trainer het team uitnodigen te reflecteren op het proces en het resultaat. Uiteraard worden er paralellen getrokken met de vergadercultuur. De opbrengst wordt besproken en vergadertools worden aangereikt.

Agenda punt 4. Verbeteracties

Hoe gaan wij anders vergaderen? Het team is zich inmiddels bewuster geworden van een aantal knelpunten in de eigen vergadercultuur. Het is nu tijd voor het ophalen van ideeën en het vaststellen van een verbeterplan. Hiervoor maken we gebruik van een effectieve vergadermethode. Wellicht ook nuttig om in jullie eigen praktijk toe te passen. Deze oefening is dus dubbel nuttig.

Daag de status quo uit en stap in deze vergaderachtbaan. Laat je verrassen. Zet de boel op z’n kop! Het enige dat nu nog vast staat is een positieve wending. Allemaal met deze teamtraining Anders Vergaderen!

Combineren met Management Drives

De training Anders vergaderen werkt heel goed in combinatie met de basistraining Management Drive. Wat zeggen de Management Drive profielen over de onderlinge teamleden? Hoe de medewerkers elkaars rol versterken in positieve zin? Wat is de dominante kleur van de deelnemers van de vergadering? Met Management Drives spreek je met elkaar dezelfde taal. Hoe begrijp je elkaar beter in de behoefte aan informatie, erkenning en urgentie. Informeer naar de mogelijkheden voor jouw team. Wij hebben meer informatie over Management Drives en over de teamtraining Management Drives voor teams.

Informeer bij onze accountmanagers naar de mogelijkheden. Wij hebben zeer ervaren trainers die jouw team niet alleen een training kan geven, maar ook kan laten beleven. Helemaal volgens onze formule.

Teamtrainingen

Eenmaal een teamtraining van TeamSpeling en wil je nooit meer een gewone teamtraining. De vele teams die jullie zijn voorgegaan hebben ervaren hoe leuk en effectief teamtrainingen van TeamSpeling zijn. Meer interactie, meer doen, meer ervaren en meer uit je hoofd.


Anders Feedback teamtraining

Teamtraining Anders Feedback geven

Teamtraining vol humor, interactie, samenwerken en veranderen. Maak feedback geven en ontvangen weer gewoon. Maak het waardevol voor elkaar om samen te kunnen groeien. Teamtraining Anders Feedback

Anders vergaderen teamtraining

Teamtraining Anders vergaderen. Verander jouw vergadercultuur.

Een vergadercultuur kan een grote kostenpost worden voor het bedrijf en energievretend zijn voor de medewerkers. Maak vergaderen weer leuk en effectief met deze leuke vergadertraining. Teamtraining Anders vergaderen

Teamtraining Vitaliteit & Werkdruk

teamtraining vitaliteit en werkdruk

Het wordt te vaak onderschat wat een gezonde werkdruk en vitaal team kan betekenen voor de resultaten. Teamtraining om jouw mensen en organisatie sterker te maken. Teamtraining Vitaliteit & Werkdruk

Teamtraining Lachen met Lencioni

teamtraining Lachen met Lencioni

Het Piramide van Lencioni model wordt tot leven gebracht in jouw team. Samen gaan jullie beleven hoe vertrouwen (of te weinig ervan) doorwerkt in alle fases van jullie teamontwikkeling. teamtraining Lachen met Lencioni

" Afgelopen vrijdag een strategiesessie gehad en het team was heel duidelijk in het uitspreken en doorvragen naar de intenties van de ander. Dus dat is een hele winst."
Lisette Hetzler, HR director bij Thales.

team teamspeling

Meer informatie & advies?
Leuk dat je ons hebt gevonden! Wij geven graag advies en sturen in een handomdraai een vrijblijvende offerte. Vul ons aanvraagformulier in.

Aanvraagformulier