Teambuilding show met workshops Unieke ervaring van Teamspeling

Teamtraining Vitaliteit en Werkdruk

Een training vol humor, betekenis en vitaliteit.

Vraag informatie aan via aanvraagformulier

Teamtraining om jouw mensen en organisatie sterker te maken

Ga voor een teamtraining vol humor, betekenis en vitaliteit


De mensen binnen een team of organisatie kunnen er samen voor zorgen dat de vitaliteit hoog blijft. Dat is fantastisch voor de gezondheid alle medewerkers én voor de organisatie. Met Vitaliteit en Werkdruk ga je voor een teamtraining vol humor, betekenis en vitaliteit.

Wat is de training Vitaliteit en Werkdruk?

Tijdens de teamtraining leren teamleden symptomen van stress en afnemende vitaliteit samen te herkennen, bespreekbaar te maken. Deze training reikt verder dan een individuele en klassieke kijk op het thema vitaliteit. Teambelangen, individuele behoeften, onbewuste overtuigingen en teampatronen worden in deze training samengebracht. Door de humorvolle werkvormen wordt er veel gelachen en stellen teamleden zich makkelijker op naar zichzelf en de collega’s. Deze cocktail maakt de teamtraining Vitaliteit en werkdruk juist zo effectief.

Praktische informatie

 • Duur: 1 dagdeel tot 1 dag;
 • Teamtraining vindt plaats op jouw locatie

De teamtraining Vitaliteit en Werkdruk op een rij

 • Niet individueel maar samen werken aan vitaliteit;
 • Vol vitale humor, plezier en lachen;
 • Geen trainers acteurs. Teamleden ‘spelen’ zelf de hoofdrol;
 • Betekenisvolle ontmoetingen en dialogen.

Behalve praktische modellen ook accent op de onderstroom van het team (o.a. behoeften en copingmechanismen).

  Programma

  Heel simpel gezegd (de uitvoering is een stuk dynamischer) bestaat deze training uit drie onderdelen.

  Deel 1: Vitaliteits-simulatie
  Hoe reageren de teamleden op stress? Hoe reageert het team als geheel op stress? Antwoorden op deze vragen worden zichtbaar tijdens een aantal verrassende werkvormen. Het team wordt op een leuke manier op het verkeerde been gezet. Door het ludieke gehalte en de humor blijft de mate van stress uiteraard ruim binnen de perken. Sterker, er wordt juist veel en hard gelachen. Maar ondertussen, ongemerkt doorloopt het team allerlei fases van de vitaliteitslijn.

  Deel 2: reflectie en inzicht
  Met de ludieke ervaring achter de rug gaat het team op zelfonderzoek. Welke stresssymptomen zijn zichtbaar geworden? Welke copingmechanismen werden geactiveerd. Welke behoeften liggen hieronder? Persoonlijke ervaringen en teampatronen worden zichtbaar en bespreekbaar gemaakt. Hieruit volgt de vertaling naar de praktijk van het team zelf. Hoe managemen we eigenlijk onze vitaliteit op de werkvloer?

  Deel 3: Vitaliteitsplan
  Het team gaat aan de slag met een vitaliteitsplan. Welke quick wins kunnen we als snel boeken? Maar ook wordt er samen gekeken naar meer duurzame oplossingen. Zoals het maken van teamafspraken. Hoe blijven we samen vormen stress signaleren en bespreekbaar maken?

  Resultaat van de teamtraining

  • Het team is bekend met de fases van de vitaliteitslijn;
  • Teamleden herkennen diverse stresssymptomen en copingmechanismen;
  • Er is openheid voor de dialogen over verlangens, behoeften en teamdoelen;
  • Er is heel veel gelachen;
  • Het ownership van het team wordt aangeboord;
  • Er is een gezamenlijk vitaliteitsplan geformuleerd.

  YouTube player

  Deze vergader training combineren met Management Drives

  De teamtraining Anders vergaderen van TeamSpeling is goed te combineren met een teamtraining Management Drives voor teams. Wil je echt de diepte in met het team en aan de slag met de zelfontwikkeling van het team, dan is Management Drives een echte aanrader. Als aanvulling op onze trainingen, of als training op zich. Management Drive profielen zeggen veel over de drijfveren van de teamleden. Het geeft inzicht op de onderlinge verhoudingen en hoe dit reflecteert op de verhoudingen binnen het team en de organisatie. Met Management Drives hebben de teamleden veel meer inzicht in waarom bepaalde situaties zich voordoen binnen het team en de organisatie.

  Vraag ons naar de mogelijkheden voor jouw team. Wij hebben ook op de website meer informatie over Management Drives en over de teamtraining Management Drives.

  Onze accountmanagers vertellen je graag over de mogelijkheden. Wij hebben zeer ervaren trainers die jouw team niet alleen een training kan geven, maar ook kan laten beleven. Helemaal volgens onze formule.

  Malou Kop Jansen
  Malou Kop Jansen
  Verbinding en plezier waren voor onze de belangrijkste begrippen. Bijzonder hoe ze 200 mensen in een mum van tijd mee hadden in de sfeer van de middag. Het liep precies zoals we van te voren hadden doorgesproken en gehoopt.
  Suzanne Verheul
  Suzanne Verheul
  We hebben met ons team van 20 personen de training Vechten voor verbinding gedaan. Nog nooit zoveel gelachten tijdens een teambuilding activiteit! Echt een ontzetten leuke en leerzame ochtend gehad. Complimenten voor Laura!
  Natalie Schokkenbroek
  Natalie Schokkenbroek
  Wij hebben de training "de lachspiegel' gevolgd. Een leuke en interactieve training. De training kent veel humor maar heeft ook een serieuze ondertoon waarbij je gedwongen wordt na te denken over jouw maar ook iemand anders zijn rol in een team. Ook kom je erachter hoe andere teamleden jou zien binnen een team. Dit helpt om ook eens een andere "pet" op te zetten en niet vast te houden aan je eigen patroon en gewoontes.
  Els Jongetjes
  Els Jongetjes
  Op een ontspannen en leuke manier aan de slag geweest met toch wel een lastig onderwerp: werkdruk. Leuke werkvormen, veel gelachen en van alles geleerd over onszelf en van elkaar. Bedankt voor de toffe middag namens alle werkers van Nummer 13.
  sumeyra kaya
  sumeyra kaya
  Zij hielden ons een ‘Bedrijfslachspiegel’ voor. Op basis van interactie met de medewerkers gingen ze helemaal los met knappe improvisaties, ontroerende liedjes, hilarische scènes en vooral veel humor. Er was niet alleen aandacht voor de mooie kanten van ons werk, ook de lastige kanten mochten er zijn. Het was een groot succes, wij hebben veel gelachen!
  Mariëlla Melissen
  Mariëlla Melissen
  Als teamdag hadden we Clemen uitgenodigd met de teamlachspiegel. Wat hebben we genoten. Veel gelachen, lekker gerelativeerd, inzichten gekregen en bovenal veel verbinding met elkaar gevoeld. Clemen wist precies de juiste balans te vinden tussen lol en verdieping, tussen fanatiek bezig zijn en rust vinden. Kortom een hele fijne dag waarbij iedereen met een grote warme lach op zijn gezicht naar huis ging. Bedankt voor deze bijzondere ervaring.
  Suzanne Molendijk
  Suzanne Molendijk
  Onze teamdag met Teamspeling en Clemen aan het roer (of beter gezegd, de muziekbox) heeft ons zelfs meer gebracht dan we hadden gehoopt. Ons doel was om met plezier te werken aan verbinden, ontmoeten en inspireren en dat is ruimschoots behaald! Onwijs gelachen, tot inzichten gekomen, super fanatiek bezig geweest met elkaar en ga zo maar door. De dag vloog om. Wat een fijne energie en een boost voor ons team en wat heeft Clemen het fantastisch gedaan. Chapeau!
  Menno Barten
  Menno Barten
  Het was een top middag, veel geleerd en veel met het team gelachen! 😊
  Linda de Keijzer
  Linda de Keijzer
  Super leuke workshop gehad. Heel leerzaam, veel inzichten en nóg meer gelachen! Een aanrader voor elk bedrijf.
  Hanneke van der Krieken
  Hanneke van der Krieken
  Aangenaam verrast door een leuke activiteit van TeamSpeling! Met ons bedrijfsteam van 10 personen waren we 2 uur lang geboeid en werden we meerdere keren op het verkeerde been gezet. Patronen werden (confronterend) zichtbaar en gaven mooie inzichten. Clemen leidt de training bijzonder goed, met een sterk gevoel voor humor en een prettige energie. Wij zijn erg nieuwsgierig naar nog meer mogelijkheden van TeamSpeling. Aanrader wat ons betreft!

  Beoordeel ons ook op Google! Klik hierom een review te plaatsen

  Teamtrainingen

  Eenmaal een teamtraining van TeamSpeling en wil je nooit meer een gewone teamtraining. De vele teams die jullie zijn voorgegaan hebben ervaren hoe leuk en effectief teamtrainingen van TeamSpeling zijn. Meer interactie, meer doen, meer ervaren en meer uit je hoofd.


  Teamtraining Anders Feedback geven

  Teamtraining
  Anders Feedback

  Teamtraining vol humor, interactie, samenwerken en veranderen. Maak feedback geven en ontvangen weer gewoon. Maak het waardevol voor elkaar om samen te kunnen groeien. Teamtraining Anders Feedback

  Teamtraining Anders vergaderen. Verander jouw vergadercultuur.

  Teamtraining
  Anders vergaderen

  Een vergadercultuur kan een grote kostenpost worden voor het bedrijf en energievretend zijn voor de medewerkers. Maak vergaderen weer leuk en effectief met deze leuke vergadertraining. Teamtraining Anders vergaderen

  teamtraining vitaliteit en werkdruk

  Teamtraining
  Vitaliteit & Werkdruk

  Het wordt te vaak onderschat wat een gezonde werkdruk en vitaal team kan betekenen voor de resultaten. Teamtraining om jouw mensen en organisatie sterker te maken. Teamtraining Vitaliteit & Werkdruk

  teamtraining Lachen met Lencioni

  Teamtraining
  Lachen met Lencioni

  Het Piramide van Lencioni model wordt tot leven gebracht in jouw team. Samen gaan jullie beleven hoe vertrouwen (of te weinig ervan) doorwerkt in alle fases van jullie teamontwikkeling. teamtraining Lachen met Lencioni


  " Afgelopen vrijdag een strategiesessie gehad en het team was heel duidelijk in het uitspreken en doorvragen naar de intenties van de ander. Dus dat is een hele winst." Lisette Hetzler, HR director bij Thales.

  team teamspeling

  Meer informatie & advies?
  Leuk dat je ons hebt gevonden! Wij geven graag advies en sturen in een handomdraai een vrijblijvende offerte. Vul ons aanvraagformulier in.

  Aanvraagformulier