Communicatietraining: Anders vergaderen

101% humor | Altijd maatwerk | Net even totaal anders

Neem contact op

Maken jullie je ook wel ’s schuldig aan vergaderdelicten? Zoals te laat komen, onvoorbereid zijn, zonder heldere doelen etc. ? Dan wordt het de hoogste tijd voor een bezoekje van onze vergaderrechercheur. ‘Anders vergaderen’ is een effectieve en leuke vergadertraining voor teams.


Image

Wat is anders vergaderen?

De training ‘Anders vergaderen’ biedt een integraal programma. Het reikt vergadertools aan, betrek het hele team, belicht de vergadercultuur, maakt communicatiepatronen zichtbaar en het creëert een sfeer van openheid. De training wordt met de nodige luchtigheid en humor gebracht. Ook hier geldt 100% lachgarantie.

 • Aantal deelnemers: voor kleine een grote groepen
 • Duur: circa 2,5 a 3 uur

Vreemde vergadergewoonten

Veel vergaderingen beginnen te laat, zijn saai, zijn slecht voorbereid, zonder duidelijk doel of ze zijn misschien helemaal niet nodig. Verspilling van kostbare tijd en energie. Minder vergaderen met meer resultaat. Daar wordt iedereen beter van. Ook jouw team en de organisatie!

Anders dan de klassieke vergadertraining

Deze vergadertraining sluit aan bij de snel veranderende tijdgeest. Medewerkers zelf dragen verantwoordelijk voor de eigen leerprocessen, werkprocessen en resultaten. De klassieke vergadertraining is echter gericht op de vaardigheden van alleen de voorzitter. Tijdens deze training wordt ieder teamlid op een humorvolle en positieve manier aangesproken op zijn rol en bijdrage aan de vergadering. Zinvoller, effectiever, leuker.

Resultaat

De training Anders vergaderen zorgt ervoor dat:

 • Het team bewuster wordt van de eigen inefficiënte vergadergewoonten ;
 • Er mooie ontmoetingen plaatsvinden;
 • De teamleden uitgedaagd worden nog meer vergaderverantwoordelijkheid te nemen;
 • Het team bekend is voorwaarden voor succesvol vergaderen;
 • Het team aan de slag gaat met het verbeteren van de huidige vergader cultuur en structuur.
 • Er veel gelachen wordt.

Programma

De vergadertraining is altijd maatwerk. Om een impressie te geven hoe het programma er voor jou uit kan zien vind je hier een opzet. De programmaonderdelen zijn opgedeeld in, hoe kan het ook anders, agendapunten. De vier agendapunten zijn:

 1. Kennismaken en doelen bepalen
 2. Wat zijn onze vergadergewoontes?
 3. Bewustwording
 4. Verbeteracties

Agendapunt 1 Kennismaken en doelen bepalen

Een originele opening: de persconferentie. Stel je voor dat we ons begeven in de voetbalwereld. Het team is – zoals een zwalkend Nederlands elftal - op zoek naar de goede vorm. In jullie geval de goede vergadervorm. Daarom heeft de knvb (Koninklijke Nederlandse Vergader Bond) een interim trainer aangesteld om de boel op de rit te krijgen. Het team stelt vragen aan de nieuwe trainer in een persconferentiewerkvorm.
De persconferentie breekt het ijs en maakt van een afwachtende groep in één klap een stel nieuwshongerige proactieve journalisten. Ze mogen vragen afvuren op de zojuist aangestelde trainer. Een leuke vorm om doelen en de strategie helder te krijgen. A passant ervaart het team een leuk en effectief alternatief voor de saaie powerpoint presentaties op vergaderbijeenkomsten. De toon is gezet. Informeel, speels, gezellig, out of the box.

Hoe gaan wij anders vergaderen? Het team is zich inmiddels bewuster geworden van een aantal knelpunten in de eigen vergadercultuur. Het is nu tijd voor het ophalen van ideeën en het vaststellen van een verbeterplan. Hiervoor maken we gebruik van een effectieve vergadermethode. Wellicht ook nuttig om in jullie eigen praktijk toe te passen. Deze oefening is dus dubbel nuttig.

Daag de status quo uit en stap in deze vergaderachtbaan. Laat je verrassen. Zet de boel op z’n kop! Het enige dat nu nog vast staat is een positieve wending.

Agendapunt 2. Wat zijn onze vergadergewoonten?

Dan verandert plots de setting. De ‘voetbaltrainer’ muteert in een doortastende rechercheur. Het team wordt namelijk verdacht van het plegen van een aantal vergaderdelicten. Een verhoor volgt. De teamleden staan in een line-up opstelling. Tijd om kleur te bekennen. Tijdens het verhoor maakt het team ook kennis met theorie van een aantal vergader do’s en dont’s. Ontkennen heeft nu geen enkele zin meer. Schuldig! 
Een leuke interactie werkvorm in een informele, losse en speelse sfeer.

Agendapunt 3. Bewustwording

Het team krijgt de opdracht een toneelstukje voor te bereiden en uit te voeren. De titel van het stuk: ‘Onze vergadering’. Uiteraard mag alles flink overdreven en worden. Het is immers theater. Hoe meer uitvergroot, hoe leuker en treffender.

Deze oefening is erg leuk om te doen. Maar het levert ook veel ‘aha momenten’ op. De uitvergrootte beelden zorgen voor bewustwording. Ook de team- en communicatiepatronen worden zichtbaar.

In de nabespreking zal de trainer het team uitnodigen te reflecteren op het proces en het resultaat. Uiteraard worden er paralellen getrokken met de vergadercultuur. De opbrengst wordt besproken en vergadertools worden aangereikt.

Agenda punt 4. Verbeteracties

Hoe gaan wij anders vergaderen? Het team is zich inmiddels bewuster geworden van een aantal knelpunten in de eigen vergadercultuur. Het is nu tijd voor het ophalen van ideeën en het vaststellen van een verbeterplan. Hiervoor maken we gebruik van een effectieve vergadermethode. Wellicht ook nuttig om in jullie eigen praktijk toe te passen. Deze oefening is dus dubbel nuttig.

Daag de status quo uit en stap in deze vergaderachtbaan. Laat je verrassen. Zet de boel op z’n kop! Het enige dat nu nog vast staat is een positieve wending.

De formule van Teamspeling

Teamspeling heeft een formule die werkt. Tijdens de teambuilding en sprekers van Teamspeling wordt er super hard gelachen én boren we het volledige leerpotentieel van de deelnemers aan. Continue, in een veilige sfeer, en een razend tempo doorlopen de deelnemers een leercyclus van 4 stappen.

1. Doen: ineens gebeurt er iets onverwachts.  Met onconventionele werkvormen de ervaring aangaan. Met humor. Verrassende en onbekende situaties. (Uit het hoofd gaan, ontzettend hard lachen, ontspannen);

+ 2. Spiegel voorhouden:
bewustwording.
Denk- en gedragspatronen worden zichtbaar en bespreekbaar

+ 3. Theorie: begrijpen. Aan de hand van onze eigen wijsheden en gangbare wetenschappelijke modellen op gebied communicatie, verandermanagement, leiderschap en teamontwikkeling.

+ 4. Aanboren eigenaarschap. De wil wordt aangesproken (Wat wil ik? Wat willen wij?).

= Teamspeling
. Doordat deelnemers deze stappen telkens weer doorlopen blijven iedereen geboeid van de eerste tot de laatste minuut. Het leerpotentieel wordt maximaal aangeboord.

Image

De Verandershow


Ga tijdens dit bedrijfsuitje aan de slag met veranderthema’s binnen jouw organisatie. Op een luchtige en zeer humorvolle manier.

Ga voor dit bedrijfuitje
Image

De bedrijfslachspiegel

Ga voor deze unieke verrassende teambuilding en lach. Lach ontzettend hard en maak de weg vrij voor nieuwe inzichten en ontmoetingen.


Ga voor deze teambuilding
Image

Fakespeech voor verandering

Binnen jouw organisatie het verandervermogen vergroten? Dit vraagt een andere aanpak dan de klassieke benadering.

Ga voor de fakespreker
Image

Veranderfitness

Vergroot de veranderconditie van jouw team door je voortdurend te laten verrassen. Actieve, hilarische en betekenisvolle workshop.


Ga voor deze workshop

Vraag informatie aan

Ga ook voor die unieke online ervaring!

Onze online bedrijfsuitjes en online teambuilding gaan als zoete broodjes. Wij zijn ontzettend blij dat onze formule werkt en dat onze klanten er veel aan hebben!

Onze agenda loopt daardoor wel vaak vol. Uiteraard gaan we alles op alles zetten om snel een plek voor je te regelen in onze agenda.

Ga ook voor die unieke ervaring en vraag direct nog een offerte aan!

Heb je al een datum? Weet je al met hoeveel deelnemers? Zet het bij je bericht, dan checken wij gelijk onze agenda. • Liefst met datum en aantal deelnemers. Dan kunnen we snel adviseren en een vrijblijvende offerte voor je maken 🙂
 • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Dit is wat mensen over TeamSpeling zeggen:


Nico-Jan Hoogma
directielid KNVB
(Directeur Topvoetbal)

“Op een mooie manier de waarden van ons team en de profielen van onszelf besproken.”

Daniel van den Braak
Achmea IT
Daniel Van Den Braak Achmeait

"TeamEvent Online is enthousiast ontvangen. Een leuke afwisseling in een bijzondere tijd."

Patricia Helmons
Nationale-Nederlanden Bank

“We hebben ervan genoten en leuk om zo lerende te zijn!.”

Mariska Nienhuis,

HR manager Significant

“TeamSpeling maakte de dag verrassend, vrolijk, inspirerend en vooral raak!”

Maike Krommendijk
,
Manager Communicatie

"Knap hoe de acteurs van Teamspeling zich verplaatsten in de dynamiek van onze organisatie. Echt een ervaring gegeven die blijft hangen."

Edward Feitsma
,
Teamleider NVB,
Nederlandse Vereniging voor Banken
Edwardf

“Vooral variatie was zeer inspirerend, van theorie naar praktijk, van abstract naar hele concrete suggestie, van denkwerk naar even ‘uit het brein’. Complimenten!”


Wilma Duivenvoorden


Achmea, Schade & Inkomen,
Agrarisch Bureau

"
Fijn om eindelijk weer eens samen te lachen, leuk om eens op een andere manier een spiegel voorgehouden te krijgen!"

Frans Harms,
Amerpoort WoonMere

"TeamSpeling verstaat de kunst om verschillende vormen van teambuilding te doen."

Joost Heessels,
Magenta Communicatie

Over de Fake Speech: "Een aanrader!"

Yvon Roozeboom,
Locatiecoordinator
JP van den Bent

“Iedereen praat er nog steeds over en ze zijn allemaal erg enthousiast om aan 'het werk' te gaan.”

Henk Barmentlo

Jong Vialis
Verkeerskundige 
Mobiliteit


"We stonden still bij het feit dat een conflict eigenlijk begint bij jezelf en hoe je binnen je eigen cocon zit en nadenkt."

Maud Deenen,
ABCNOVA

“De workshop heeft de verwachting ruimschoots overtroffen.”

Sylvia Been
, manager
Gemeente Krimpenerwaard

"Op een leuke, luchtige manier wordt je geconfronteerd met de patronen in je team."

Ineke van der Vegt,
Senior stafmedewerker P&O

"We hebben enorm gelachen, er was veel energie en helemaal wat wij hadden gehoopt."

Richard Halewijn
,
Teammanager WoonzorgSamen
Portret foto van Richard voor een review over de teambuilding van Teamspeling

"Ze zijn in staat om een groep aan zich te binden en op een humoristische wijze een serieus onderwerp te behandelen."

Yvonne Beumer
manager Service center

Facilicom

"De sfeer was goed en het samenwerken is goed aan bod gekomen. Veel lachen, maar ook een serieuze insteek."

Diana Vogels
Rabobank

"Heel geslaagd en was het vooral ook lachen 🙂 Zet het zeker ook aan tot denken hoe wij samenwerken (of niet)."

Ayse Zoodsma
De Nederlandse Bank

"We kijken met tevredenheid terug naar de training en zeer blij dat we de workshop door jullie laten verzorgen."