Bedrijfscabaret: De bedrijfslachspiegel

Teambuiding voor grote groepen.
Net even totaal anders.

 

De bedrijfslachspiegel is een geschikte teambuilding voor lerende en klantgerichte organisaties. De workshop neemt op een luchtige, laagdrempelige en humorvolle manier de organisatieprocessen onder de loep. Werp ook een blik in de bedrijfslachspiegel. En lach. Lach ontzettend hard en maak de weg vrij voor nieuwe inzichten en ontmoetingen.

Wat is de Bedrijfslachspiegel?

De workshop De bedrijfslachspiegel is een teambuilding voor grote groepen en wordt verzorgd door onze improvisatie acteurs. Zij zetten de thema’s van de dag of de ontwikkelingen binnen jouw organisatie om in geïmproviseerde sketches en liedjes. Hilarisch uitvergrootte beelden die tot in den eeuwigheid op het netvlies zullen staan bij jouw medewerkers. Dit levert beelden op die de mensen nooit meer zullen vergeten.

 

Het programma

De Bedrijfslachspiegel levert altijd maatwerk. Niet de spiegel bepaalt, maar degene die voor de spiegel plaats neemt. Welke bedrijfsprocessen wil jij uitvergroten? Om een beeld te krijgen hoe het programma er voor jou uit kan zien schetsen we hieronder een effectieve structuuropbouw.


1e blok:

kennismaken, ijsbreker
Tijdens het eerste blok gaat het bedrijfscabaretteam op een luchtige, laagdrempelige manier in gesprek met de zaal. Dit levert leuke verhaaltjes op over doelen, taken, de kernwaarden, samenwerking, communicatie, resultaten en feedback. Ook staan we stil bij de huidige situatie en de gewenste situatie. Deze verhalen worden vervolgens door het cabaretteam omgezet naar geïmproviseerde sketches en liedjes. De acteurs spelen dus scenes uit jullie praktijk. Gevoelig, integer, humoristisch, hilarische. Super verrassend. Een feest der herkenning. Het ijs breekt direct en de medewerkers zitten op het puntje van de stoelen.

2e blok:

Tweede blok: actie!
Dan gaan de deelnemers zelf aan de slag, op een leuke en laagdrempelige manier. Met behulp van speelse zaaloefeningen, zaalopdrachten en experimenten. Allemaal subtiel gelinkt zijn aan thema’s op gebied van samenwerking, communicatie en verandering. Tijdens dit actieve hilarische gedeelte gaan de deelnemers elkaar ontmoeten. Het is eventueel ook mogelijk om in diverse groepen uit elkaar te gaan voor een workshop of een opdracht.

3e blok:

Derde blok: wrap-up, verzilveren van de lessen
De opbrengst van het programma wordt opgehaald. Het bedrijfscabaretteam sluit spetterend af met een geïmproviseerd lied, musical of gedicht.

Altijd anders!

Geen enkele Bedrijfslachspiegel verloopt hetzelfde. Dat kan ook niet, want elke organisatie is uniek. Daarom is er veel interactie met de zaal. Een ding verloopt wel altijd exact hetzelfde: de acteurs weten een grote groep afwachtende medewerkers altijd mee te krijgen. Het publiek transformeert zo van een groep consumerende bezoekers tot een kolkende zaal vol actieve hoofdrolspelers. Dat maakt deze workshop anders, spannend, pakkend, hilarisch en altijd betekenisvol. Een boeiende beleving van de eerste tot de laatste minuut.

 
Onze ochtend is super leuk begonnen. Wat heeft Teamspeling onze kernwaarden goed neergezet!
Marion Verhoef, Conservatrix

Resultaten

  • 100% lachgarantie. De medewerkers lachen de eyeopeners tegemoet;
  • Medewerkers, teams en afdelingen worden bewuster van de onderlinge afhankelijkheid;
  • De doelen van de organisatie worden kracht bijgezet;
  • Eigenaarschap van de medewerkers wordt vergroot;
  • De medewerkers krijgen een absolute boost!;
  • Een positieve beleving die wordt vast gezet in het collectieve geheugen.

Hoe lang duurt een workshop?

  • Duur: Korte show: 45 a 60 minuten
  • Show plus extra zaaloefeningen of workshops : 1,5 tot 3 uur

Met hoeveel komen wij?

Wij komen met z’n drieën. Twee acteurs en een pianist. Voor groepen groter dan 35 mensen nemen wij een technicus mee, zodat jullie kunnen genieten van perfect geluid.

Workshops

In combinatie met de Bedrijfslachspiegel bieden we ook extra verdieping in de vorm van korte workshops. De deelnemers gaan dan zelf aan de slag met het vergroten van het leervermogen en de flexibiliteit. Uiteraard ook met een flinke dosis humor. De oefeningen zijn speels, hilarisch én zorgen voor meer bewustwording en onderlinge verbinding. Zie ter inspiratie ook de workshop Teamlachspiegel.

 

Wil je het anders, doe iets bijzonders op maat


Wij helpen de Bedrijfslachspiegel succesvol in te passen op jouw bijeenkomst. Neem gerust contact op om te ontdekken wat we voor jou kunnen betekenen. Gewoon anders doen!

Image

Vraag meer informatie aan.* verplicht