Lachen voor de verandering


  • Aantal deelnemers: 20 tot 500 personen
  • Duur: 15 tot 30 minuten

Wat is Lachen voor de verandering?

Iedereen vindt het fijn om te lachen. Niks voelt beter dan eens echt goed en voluit te lachen. Uit onderzoek blijkt dat lachen niet alleen goed voelt op het moment zelf maar ook nog eens verbazingwekkende lange termijn effecten heeft voor de fysieke en geestelijke gezondheid. Lachen zorgt voor een positieve stemming, het verbetert de alertheid, de creativiteit, het geheugen en het leervermogen.

Waarom hard lachen op een bijeenkomst?

De redenen dat Teamspeling wordt ingezet om grote groepen massaal te laten lachen zijn legio. Om de koppies leeg te maken, om een groep te verbinden, om problemen te relativeren, om een thema te belachen, als energizer na de lunch of als dagafsluiting etc.

De doelstelling van de bijeenkomst bekrachtigen

De lach kan ook gekoppeld worden aan een thema. Bijvoorbeeld het thema ‘veranderen’. De zaal gaat dan voor de verandering eens flink lachen. Een moment om samen niet meer te vergeten. Het bijzondere effect is dat het thema van de bijeenkomst wordt associeert met deze hilarische ervaring. Zo wordt het doel van jouw bijeenkomst op een positieve manier vastgezet in het collectieve geheugen van de deelnemers. Dat is toch wat je uiteindelijk wil bereiken?

Hoe gaat het in zijn werk?

De opzet is divers. Een voorbeeld: Nadat onze trainer iets verteld heeft over de werking, functie en effecten van lachen zet hij vanaf een podium of centrale plek de lach in. Hij bouwt het rustig op en forceert niks, maar al heel snel breekt de lach open en is het volop schaterlachen. Eigenlijk is het heel simpel.

Ideaal in te zetten als opening, afsluiting of intermezzo.

Uitdagingen en comfortzone

Speling is het gebied dat op speelse wijze afwijkt van de alledaagse logica. Hoe meer speling, hoe meer je wordt uitgedaagd de comfortzone te stretchen.
 In het onderstaande grafiekje is de denk- en doenspeling weergegeven.

Denkspeling
0%
Doenspeling
101%

Vraag meer informatie aan.

Naam *

Email *

Telefoonnummer

Onderwerp

Bericht

* verplicht