Teamcoaching met TeamSpeling

Teamcoaching met TeamSpeling

Teamcoaching: boost de samenwerking en prestaties van jouw team

Teamcoaching met een lach: de TeamSpeling methode

In de dynamische en de competitieve wereld van vandaag is een sterk en goed functionerend team essentieel. Investeren in teamcoaching betekent bouwen aan een gezonde, sterke, lerende, wendbare en succesvolle organisatie. Het is een krachtige tool om de samenwerking, communicatie en prestaties van je team naar een hoger niveau te tillen. Bij TeamSpeling teamcoachen wij op een unieke en zeer effectieve manier, waarbij ook humor een onderdeel vormt.

“Wij staan klaar om advies te geven voor jouw team. Vul het aanvraagformulier in en ontdek onze mogelijkheden!

Teamcoaching bij TeamSpeling: lachen, leren en groeien

Bij TeamSpeling doen we teamcoaching anders. Geen oeverloze praatsessies of droge theorie, maar een avontuurlijke beleving vol humor en actie. We maken teampatronen zichtbaar, bespreken dieperliggende team overtuigingen, bouwen aan emotionele verbinding en helpen teams bij het maken én van monitoren van actieplannen.
Teamcoaching is geschikt voor elk team dat wil groeien, of het nu gaat om het verbeteren van de samenwerking, het leren omgaan met conflicten of het verhogen van de prestaties. Teamcoaching wordt ook ingezet als preventieve tool, om problemen in een later stadium te voorkomen.

De zes pijlers van onze teamcoaching

Onze ervaren coaches zijn experts in het begeleiden van teams door uitdagende situaties en het creëren van een positieve en productieve werkomgeving. We combineren bewezen coaching methoden met speelse en interactieve elementen, zodat het leerproces niet alleen effectief is, maar ook leuk en inspirerend.

Bij TeamSpeling geloven we niet in voorspelbare programma’s. Geen oeverloze praatsessies, of te vaak staren naar communicatie modellen. Was verandering maar zo simpel!

1. Teampatronen Zichtbaar Maken Met Humor

1. Teampatronen zichtbaar maken met humor

2. De Onderstroom In

2. De onderstroom in

3. Verbondenheid Creëren

3. Verbondenheid creëren

4. Teamplan En Individuele Leerdoelen

4. Teamplan en individuele leerdoelen

5. Resultaten Zichtbaar Maken

5. Resultaten zichtbaar maken

6. Lange Termijn Partnerschap

6. Lange termijn partnerschap

1. Teampatronen zichtbaar maken met humor

Onze teamcoaching is een beleving vol verrassende wendingen en (te) gekke uitdagingen met verborgen thema’s en conflicten. Er wordt niet alleen veel gelachen. Ook de teampatronen worden supersnel zichtbaar. Op een leuke, ontwapende, uitvergrote manier.

2. De onderstroom in

Met het bespreekbaar maken van de teampatronen belanden onze ervaren teamcoaches vanzelf in de zogenaamde onderstroom van jouw team. Hier gaat het over de (onbewuste) team overtuigingen. Deze kan je zien, maar bepalen wel de samenwerking en de uitkomsten ervan.

3. Verbondenheid creëren

Bij het bespreken van de overtuigingen komen ook de worstelingen en de bijbehorende emoties boven water. Het zichtbaar van deze gevoelens is een krachtig teammoment. Het zorgt voor diepere verbondenheid en veiligheid binnen het team.

4. Teamplan en individuele leerdoelen

De verandering is weliswaar ingezet, maar de oude hardnekkige teampatronen kunnen in deze fase de macht nog teruggrijpen. Daarom ontwikkelen de teamleden een teamplan. In het teamplan wordt de gewenste samenwerking geformuleerd. Niet ingewikkeld, maar simpel en duidelijk. Alles past op één flipover of A4. Uit het teamplan halen de individuele teamleden hun eigen leerdoelen. Individuele leerdoelen worden met het team gedeeld.

5. Resultaten zichtbaar maken

Uiteindelijk draait alles om resultaten. Daarom werken we samen met jouw team aan het stellen van duidelijke doelen en het meten van de voortgang. Zo zorgen wij ervoor dat jouw team de positieve impact van de teamcoaching zichtbaar wordt.

6. Lange termijn partnerschap

Wij laten onze opdrachtgevers niet aan hun lot over. We streven naar een partnerschap, waarbij we continu ondersteuning en begeleiding bieden als dat nodig is. Zelfs als een coachingstraject is afgerond.

Resultaten van teamcoaching bij TeamSpeling

Vanwege de omvattendheid van teamcoaching kunnen vele resultaten en sub resultaten geformuleerd worden. Welke resultaten dat zijn, dat bepaal je vooraf samen met je team en de teamcoach. Om een idee te geven hebben we een aantal vaak behaalde resultaten op een rijtje gezet.

Inzicht krijgen in teaminteractie

Teamleden leren patronen te ontdekken in de gezamenlijke interactie. Zo kunnen problemen sneller worden herkend en opgelost.

Verbinden organisatiedoelen, teamdoelen en individuele leerdoelen

Ondersteunen en begeleiden van teamleden in het gezamenlijk behalen van de teamdoelen ten behoeve van de organisatiedoelen.

Leren voeren van dialogen

Door teamcoaching leren de teamleden open gesprekken met elkaar te voeren. Bijvoorbeeld over ervaringen, zienswijzen en behoeften. iedereen aan bod komt en wordt gehoord. Ontmoeting vanuit wezenlijke nieuwsgierigheid staat daarbij voorop.

 

Versterken van eigenaarschap

De teamleden leren verantwoordelijkheid te nemen voor hun eigen gedrag en het effect daarvan op het team.

Versnelling teamontwikkeling

Teamcoaching bij TeamSpeling tde ontwikkeling van het team. Er ontstaat een steile curve van de teamprestaties.

Versterking van probleemoplossend vermogen

We helpen teams bij het ontwikkelen van kritisch denkvermogen en het aanleren van probleemoplossende strategieën.

Vliegende start met een nieuw team

Onze teamcoaching helpt gezamenlijke teamdoelen te verhelderen, elkaar beter te leren kennen en de kwaliteiten binnen het team in kaart te brengen.

 

Verhoging van productiviteit en efficiëntie

Dit is het effect van excellente samenwerking. Daar gaan wij voor!

Conflicten oplossen

Wij helpen teams bij het identificeren en oplossen van conflicten, het herstellen van vertrouwen en het verbeteren van de communicatie.

Vertrouwen versterken

Onze teamcoaching is gericht op het opbouwen van vertrouwen en het creëren van een veilige omgeving waarin teamleden zich kwetsbaar kunnen opstellen.

Ontwikkeling (persoonlijk) leiderschap

Teamcoaching versterkt (persoonlijke) leiderschapsvaardigheden op allerlei niveaus, overal in de organisatie.

Meer van en over TeamSpeling

Wij zijn TeamSpeling

Op de spreekwoordelijk zolderkamer is TeamSpeling in 2014 opgericht door Clemen Mensink, met een startkapitaal van 200 euro. Zijn jeugdvriend Jules...
verandermanagement voor teams - team training verandering

Verandermanagement. Leren omgaan met verandering.

Verandermanagement is een gestructureerde aanpak om organisaties en hun medewerkers te begeleiden bij het doorvoeren van gewenste veranderingen. Het...

Trainingen in teamverband met TeamSpeling.

Teamtrainingen met impact. Investeer in je team. Verleg grenzen met unieke teamtrainingen: Beleef de kracht van samenwerken.

Training met persoonlijkheidstest.

Stap in de wereld van TeamSpeling en diepgaande teamtrainingen met persoonlijkheidstest. Bij ons krijg je eerst de persoonlijkheidstest, dan de...

TeamSpeling, Samenwerken, communiceren en teamontwikkeling.

Haal het beste uit je team met ons unieke formule. Lachen, samenwerken, communiceren en leren.

Teamdagen. Investeer in de teamontwikkeling met teamdagen van TeamSpeling.

Teamdagen van TeamSpeling. Investering in de teamontwikkeling van jouw teams en organisatie. Ontdek TeamSpeling met een uniek concept.

Teamdag Samenwerken en Feedback

Stap met deze teamdag in de wereld van Samenwerken en Feedback. Jouw team leert van deze teamdag veel meer dan de bekende feedback stappen. Het doel...

Teamcoaching met TeamSpeling

Teamcoaching is een krachtige tool om de samenwerking, communicatie en prestaties van je team naar een hoger niveau te tillen. Bij TeamSpeling...

Teambuilding activiteiten van TeamSpeling. Teamontwikkeling met impact.

Klaar om de wereld van jouw team op zijn kop te zetten? Met de unieke teambuilding activiteiten van TeamSpeling staat jouw team een bijzondere...

Team trainingen met impact.

Stap in de wereld van TeamSpeling met een vernieuwde kijk team trainingen. Bij ons gaat het om nieuwe inzichten door met elkaar te beleven. Dus niet...
Piramide van Lencioni en TeamSpeling. Teambuilding en trainingen met het Lencioni model.

Piramide van Lencioni, het Lencioni model.

De Piramide van Lencioni is een belangrijk model voor het bouwen aan vertrouwen binnen teams. Dit model heeft vertrouwen als basis voor een goede...

Met Management Drives kleuren elkaars drijfveren begrijpen.

Management Drives is een methode om leiderschap en drijfveren binnen het team in kaart te brengen. Dit geeft kostbare inzichten over de talenten en...

Management training in teamverband.

Stap in de wereld van de management training volgens TeamSpeling. Wij hebben een geheel nieuw concept ontwikkeld waarin samen ervaren, samen lachen...
TeamSpeling formule, teamwork en teamontwikkeling met een eigen concept en formule.

Formule van TeamSpeling

TeamSpeling heeft een formule ontwikkeld met een totaal nieuwe kijk op team training en teambuilding. Teamontwikkeling met veel plezier en meer...

Bedrijfsuitje

Een bedrijfsuitje voor een grote groep over feedback. Een showprogramma vol verbinding, interactie, zaaloefeningen, hilariteit én eyeopeners. De...

Formule van TeamSpeling

Formule van TeamSpeling

De formule van TeamSpeling

TeamSpeling heeft een formule waarmee zij de wereld van teambuilding en trainingen op zijn kop zet.

TeamSpeling heeft een formule ontwikkeld met een totaal nieuwe kijk op team training en teambuilding. Teamontwikkeling met veel plezier en meer effect. Onder steund door wetenschappelijke en filosofische studies. En ja, wij gebruiken bestaande oude modellen, maar dan wel met een blik op deze tijd en de uitdagingen die deze tijd van teams vragen.

"Wij staan klaar om advies te geven voor jouw team. Vul het aanvraagformulier in en ontdek onze mogelijkheden!"

TeamSpeling heeft gefundeerd op wetenschappelijke studies een formule ontwikkeld waardoor organisaties op een nieuwe manier kunnen leren, die aansluit bij de dynamische wereld en complexe uitdagingen van deze tijd. Dankzij deze formule kan zich een compleet veranderproces binnen een paar minuten voltrekken.

Het achterliggende principes en de bouwstenen van de formule

Het principe achter de formule is de sterke lineaire samenhang tussen humor en verandering. Een veranderproces doorloopt namelijk exact dezelfde vijf fasen als die van een geraffineerd in elkaar gestoken grap.

Teamspeling Formule

Het principe achter de formule

Het principe achter de formule is de sterke lineaire samenhang tussen humor en verandering. Een veranderproces doorloopt namelijk exact dezelfde vijf fasen als die van een geraffineerd in elkaar gestoken grap.

 • Er is nog niks aan hand, maar er is is wel een aanstaand slachtoffer,
 • Plots volgt een onverwachte wending. De wereld staat op zijn kop.
 • Emoties komen vrij met gedrag als gevolg.
 • Dan volgt de clou, de ontdekking, het aha moment.
 • Impact. Nieuwe perspectieven worden toegelaten. Exact dezelfde grap of verandering zal niet meer zoveel losmaken. Oftewel een verandering heeft plaatsgevonden.

De acht leidende principe van de formule

In de vijf stappen fasering van onze formule zit een vaste set van acht leidende veranderprincipes verwerkt:

 • Laat emoties onderdeel uitmaken van de verandering;
 • Zorg dat er gelachen wordt;
 • Maak een collectief besef probleem zichtbaar;
 • Focus op teams en de dynamieken;
 • Sluit aan op de basisbehoeften van de mens;
 • Ontwikkel een leerhouding;
 • Zorg voor actie en fysieke beweging;
 • Breng principe 1 ™ 7 samen in één verander ervaring.

In de formule combineren we deze vaste set principes met een specifiek leerthema of theoretisch model. Met deze wetenschap kunnen er eindeloos veel grappige en betekenisvolle leerervaringen worden ontworpen die tot een snelle verandering (kunnen) leiden.

Teams en speling

De praktijkvoorbeeld: onze formule tijdens een training.

 • Er is nog niks aan hand, maar er is is wel een aanstaand slachtoffer,
 • plots volgt een onverwachte wending. De wereld staat op zijn kop.
 • Emoties komen vrij met gedrag als gevolg.
 • Dan volgt de clou, de ontdekking, het aha moment.
 • Impact. Waarna nieuwe perspectieven worden toegelaten. Exact dezelfde grap of verandering zal niet meer zoveel losmaken. Oftewel een verandering heeft plaatsgevonden.

1. ‘Niks aan de hand’ en slachtoffer.

We creëren altijd eerst een ogenschijnlijk vanzelfsprekende ‘niks aan de hand’ setting. Bijvoorbeeld het bespreken van een theorie, die misschien wel volkomen uit onze duim is gezogen. Maar dat weten de deelnemers niet. Zolang het maar even ‘normaal’ en vertrouwd voelt. Maar voorbereidingen voor de volgende stap zijn dus al lang in gang gezet. Al hebben de aanstaande slachtoffers daar geen clou van.

2. Verrassende wending.

Met een verrassende wending staat de boel plots op zijn kop. De spelregels veranderen. Altijd met een leuke, gekke, (nog) onbegrepen opdracht of situatie. Vaak in een showbizz setting. Altijd leuke verwarring die gepaard gaan met sterke emoties.

Huh? Waar komt dit? Voor de ‘slachtoffers is het nog even niet te bevatten.’
Binnen een professionele organisatie vinden vergelijkbare gebeurtenissen ook plaats. Medewerkers worden verrast door onverwachte wendingen. Bijvoorbeeld feedback van een collega dat men niet aan zag komen. Of een introductie van een nieuwe werkwijze of een aankondiging van een reorganisatie of zelfs een dreiging van faillissement.

3. Emotie en gedrag.

De leuke overrompeling gaat altijd gepaard met een krachtige emotie. Vooral hilariteit, maar een leuke spanning. De teamleden staan nu eenmaal voor een situatie die men nog niet eerder heeft meegemaakt. Dat roept ook onzekerheid op en gevoelens van vertwijfeling. Hoe ga ik mij verhouden? Kan ik wel mee komen? Kan ik wel winnen? Want één ding is zeker. Gedrag is er altijd! Het team laat dus ongemerkt van alles zien aan gedrag en teampatronen.
Hier ligt ook een parallel met de emoties bij een verandering binnen een team of organisatie.

4. De ontdekking.

Het team maakt kennis met een communicatiethema en wordt zich bewust hoe het zich verhoudt tot een relevante leervraag. Oftewel de clou en de ontdekking.
De ontdekking brengt betekenisgeving en een gevoel van verbondenheid. Een collectief besef van de manier waarop men zichzelf en elkaar klem kan zetten en de teamontwikkeling stagneert. Soms kan dit proces gepaard gaan met gevoelens van ontroering en verdriet dat met elkaar wordt gedeeld.

5. De Impact.

De ontspanning (opluchting) en de nieuwe eyeopeners bieden ruimte voor nieuwe ontmoetingen en dialogen. Deze leiden tot nieuwe perspectieven, nieuwe verbindingen en uiteindelijk nieuw gedrag. Impact!

Emoties versterken het geheugen. We onthouden informatie die we in een emotionele context hebben geleerd beter. Met deze ‘grap’ zijn veel emoties losgekomen. Heel veel plezier, lachen, angst, opluchting en verbondenheid. Dit maakt deze ervaring er een met impact.

Trainingen en teambuilding van TeamSpeling

Gefundeerd op wetenschappelijke en filosofische studies heeft TeamSpeling een formule ontwikkeld. Met deze formule kan zich een compleet veranderproces binnen een paar minuten voltrekken. Het principe achter de formule is de sterke lineaire samenhang tussen humor en verandering. Een veranderproces doorloopt namelijk exact dezelfde fasen als die van een geraffineerd in elkaar gestoken grap. Wij brengen humor en veranderthema’s samen. 

Met Management Drives kleuren elkaars drijfveren begrijpen.

Management Drives is een methode om leiderschap en drijfveren binnen het team in kaart te brengen. Dit geeft kostbare inzichten over de talenten en...

Teambuilding Verander Fitness

Verander Fitness is een teambuilding voor samenwerking en omgaan met verandering. Met deze superleuke teambuilding is het team meer...

Trainingen in teamverband met TeamSpeling.

Teamtrainingen met impact. Investeer in je team. Verleg grenzen met unieke teamtrainingen: Beleef de kracht van samenwerken.

Team trainingen met impact.

Stap in de wereld van TeamSpeling met een vernieuwde kijk team trainingen. Bij ons gaat het om nieuwe inzichten door met elkaar te beleven. Dus niet...

Leidinggeven aan verandering

Stap in de wereld van verandermanagement met jouw management team. Leidinggeven aan verandering is een training zoals je ze nog nooit hebt...

Situationeel leiderschap

Stap in de wereld van ontwikkelingsgericht leiderschap met TeamSpeling. Wij hebben een vernieuwde kijk op trainingen en op situationeel leiderschap....

Teamcoaching met TeamSpeling

Teamcoaching is een krachtige tool om de samenwerking, communicatie en prestaties van je team naar een hoger niveau te tillen. Bij TeamSpeling...

TeamSpeling, Samenwerken, communiceren en teamontwikkeling.

Haal het beste uit je team met ons unieke formule. Lachen, samenwerken, communiceren en leren.

Teamdagen. Investeer in de teamontwikkeling met teamdagen van TeamSpeling.

Teamdagen van TeamSpeling. Investering in de teamontwikkeling van jouw teams en organisatie. Ontdek TeamSpeling met een uniek concept.

Teambuilding activiteiten van TeamSpeling. Teamontwikkeling met impact.

Klaar om de wereld van jouw team op zijn kop te zetten? Met de unieke teambuilding activiteiten van TeamSpeling staat jouw team een bijzondere...
teamontwikkeling bij TeamSpeling

De kracht van teamontwikkeling voor HR, management en organisaties.

In de dynamische wereld van vandaag is het voor organisaties cruciaal om te beschikken over slagvaardige teams die samenwerken om gemeenschappelijke...
Piramide van Lencioni en TeamSpeling. Teambuilding en trainingen met het Lencioni model.

Piramide van Lencioni, het Lencioni model.

De Piramide van Lencioni is een belangrijk model voor het bouwen aan vertrouwen binnen teams. Dit model heeft vertrouwen als basis voor een goede...
TeamSpeling formule, teamwork en teamontwikkeling met een eigen concept en formule.

Formule van TeamSpeling

TeamSpeling heeft een formule ontwikkeld met een totaal nieuwe kijk op team training en teambuilding. Teamontwikkeling met veel plezier en meer...

Wij zijn TeamSpeling

Op de spreekwoordelijk zolderkamer is TeamSpeling in 2014 opgericht door Clemen Mensink, met een startkapitaal van 200 euro. Zijn jeugdvriend Jules...

Training met persoonlijkheidstest.

Stap in de wereld van TeamSpeling en diepgaande teamtrainingen met persoonlijkheidstest. Bij ons krijg je eerst de persoonlijkheidstest, dan de...

Bedrijfsuitje de VeranderShow.

Stap in de wereld van TeamSpeling. Met een bedrijfsuitje zoals je ze nog nooit hebt meegemaakt. Wij hebben een geheel nieuw concept ontwikkeld...

Bedrijfsuitje

Een bedrijfsuitje voor een grote groep over feedback. Een showprogramma vol verbinding, interactie, zaaloefeningen, hilariteit én eyeopeners. De...
verandermanagement voor teams - team training verandering

Verandermanagement. Leren omgaan met verandering.

Verandermanagement is een gestructureerde aanpak om organisaties en hun medewerkers te begeleiden bij het doorvoeren van gewenste veranderingen. Het...

Teamdag Samenwerken en Feedback

Stap met deze teamdag in de wereld van Samenwerken en Feedback. Jouw team leert van deze teamdag veel meer dan de bekende feedback stappen. Het doel...

Management training in teamverband.

Stap in de wereld van de management training volgens TeamSpeling. Wij hebben een geheel nieuw concept ontwikkeld waarin samen ervaren, samen lachen...
Samenwerken. Trainingen in teamverband. Team training samenwerken.

De kracht van samenwerken: Waarom trainingen in teamverband meer impact hebben

In de dynamische wereld van vandaag is optimaal samenwerken essentieel voor succes. Organisaties moeten zich voortdurend aanpassen aan veranderende...
TeamSpeling over feedback geven en ontvangen voor bedrijven

Feedback geven en ontvangen bij organisaties

Effectieve feedback is de levensader van elk succesvol team. Het stimuleert groei, verbetert samenwerking en leidt tot betere prestaties. Toch...

Wij zijn TeamSpeling

Wij zijn TeamSpeling

Hallo, wij zijn TeamSpeling

Het zal je niet zijn ontgaan. Al onze teambuilding, shows en trainingen zijn wonderlijke leeravonturen vol humor, gekke verrassende wendingen en eyeopeners.

TeamSpeling is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een serieuze speler op gebied teambuilding en trainingen. Van directie tot werkvloer, van multinationals tot MBK en van Ministeries tot regionale overheden, het onderwijs en zelfs topsport organisatie. Waar samengewerkt moet worden weten organisaties ons te vinden. Dit succes is niet van de ene op de andere dag gekomen. Op deze pagina nemen we je mee in het verhaal van TeamSpeling. Van de oprichting van twee jeugdvrienden met een missie: Van TeamSpeling speler maken die het landschap op gebied van leerinterventies op z’n kop gaat zetten!

 

"Wij staan klaar om advies te geven voor jouw team. Vul het aanvraagformulier in en ontdek onze mogelijkheden!"

Op de spreekwoordelijk zolderkamer is TeamSpeling in 2014 opgericht door Clemen Mensink, met een startkapitaal van 200 euro. Zijn jeugdvriend Jules Ponsioen hielp hem met een eenvoudige website en een stapel visitekaartjes. De jongens waren al kleutervrienden midden jaren zeventig. Eigenlijk is Jules nooit meer weggegaan bij TeamSpeling. Samen hebben Clemen en Jules TeamSpeling ontwikkeld tot wat het nu is. Clemen ontwikkelt de programma’s en traint de trainers en Jules draait de commerciële kant van het bedrijf.

Ontstaan van TeamSpeling

De missie van TeamSpeling was vanaf dag 1 helder. Wij versnellen serieuze leer- en veranderprocessen door teams en organisaties op de meest leuke manier op het verkeerde been te zetten.

Verandermanagment Omgaan Met Verandering En Veranderen.
Verandermanagment Omgaan Met Verandering En Veranderen.

Het ontstaan van de TeamSpeling formule

De formule van TeamSpeling stond er niet zomaar. Maar nu achteraf gezien, het is ook niet helemaal uit de lucht komen vallen. Al vroeg in de jaren tachtig (inderdaad, van de vorige eeuw) begon Clemen op niets vermoedende slachtoffers te experimenteren. Altijd was het weer het spel van illusie en ‘waarheid’. Zo liet hij geregeld tijdens het afrekenen bij de kassa met een snelle truc munten verdwijnen die hij zojuist had overhandigd aan de kassière. “Tja, hoe lossen we dat op mevrouw?” Een andere keer betaalde Clemen wel gewoon. Maar dan wel via een derde hand dat plotseling tussen de knopen van zijn jaszak tevoorschijn kwam.

Zoveel plekken, zoveel blinde vlekken

Tussen 1988 en 2014 deed Clemen ervaringen op die hebben bijgedragen tot de ontwikkeling van de TeamSpeling formule. Clemen werkte in een tal van branches en organisaties. Als koerier, magazijnmedewerker, soldaat, administratief medewerker, pedagogisch hulpverlener, manager in de jeugdzorg, trainer en als teamcoach, docent.

Door in de meest uiteenlopende branches te werken op allerlei niveaus leerde Clemen een belangrijke les: ‘Zoveel plekken, zoveel waarheden, zoveel blinde vlekken.’

Ieder team en elke organisatie zit op een of andere manier vast in haar eigen waarheid, denkgewoonten en patronen. Juist door regelmatig van omgeving te veranderen leerde Clemen zijn eigen blinde vlekken ontdekken.

Deze ervaringen, die zich over een kwart eeuw uitstrekten, hebben ongemerkt de kiem gelegd voor de TeamSpeling formule.

“Pas wanneer je in een andere wereld stapt ontdek je waar je vandaan komt.“
Clemen

In 2014 – Clemen was inmiddels werkzaam teamcoach – liep hij tegen het volgende Chinese gezegde aan:

“Het laatste wat een vis ontdekt is het water waarin het zwemt”

Plots leken alle puzzelstukjes samen te vallen. Deze oosterse wijsheid zette hem aan op een nieuwe manier naar leerprocessen binnen teams te kijken. Hij stelde zichzelf vragen als:

“Hoe kunnen we andere werkelijkheden ontdekken zonder daarvoor eerst op de viskar te hoeven belanden?”
“Hoe bouw je een lerende organisatie door eigen vanzelfsprekendheden op de proef te stellen?”
“Omgaan met verschillende werkelijkheden vraagt een leeraanpak met tenminste vergelijkbare ingrediënten.” Clemen

Laten we eerlijk zijn. Samenwerken is alles behalve makkelijk. Ieder teamlid heeft zijn eigen drijfveren. Omgaan met voortdurende veranderingen is ingewikkeld. Omgaan met verschillend waarheden is bijna niet te doen! Teams en organisaties staan voor grote uitdagingen. De grootste daarvan is misschien wel het op de proef durven stellen van de eigen vanzelfsprekendheden.

Teams en speling

Om deze uitdaging het hoofd te bieden moeten we ons richten op het leren binnen teams. Als teams kunnen leren, kunnen medewerkers leren. Teams vormen de leerkernen van de organisatie. Pas als teams kunnen leren, kan de organisatie leren. 

We hebben ‘TeamSpeling’ bijna verklaard. Maar wat betekent ‘Speling’ precies?

Speling
Definities woordenboek: 1) Afwijking van de norm) Bevlieging 2) Beweegruimte 3) Bewegingsruimte 4) Grillige wending 5) Marge 6) Ontspanningsruimte 7) Ruimte 8) Tussenruimte 9) Speelruimte 10) Spel

Speling is de maximaal toegestane marge ten opzichte van de norm, waardoor beweging mogelijk is.

Dat is wat we doen tijdens onze programma’s. Met speelse bevliegingen die afwijken van de norm creëren een leuke veilige speelruimte voor teams om nieuwe ervaringen aan te gaan.

Maar tijdens die eerste jaren moest er wel veel geëxperimenteerd worden. Want hoe nemen we teams mee naar die ‘tussenruimte’, een plek waar afgeweken mag worden van de norm? Hoe creëren we grillige wendingen? En hoe behoud je tevens de leuke, speelse ontspannen manier? Hoe werk je toe naar een moment van hilariteit? Met andere woorden, hoe kunnen we teams op een super leuke veilige manier zichzelf een spiegel voor laten houden?

Clemen is tevens gaan experimenteren met de uitgangspunten van diverse modellen en disciplines. Waaronder uit het improvisatietheater, het verandermanagement, de filosofie, de groepsdynamica en het cabaret. Hij kwam er bijna. Maar net niet helemaal.

Doorbraak in 2018

Het ontbrekende stukje diende zich aan in 2018, tijdens een filosofische literatuurstudie over humor. Clemen herkende plots de parallel tussen humor en een proces van diepgaand leren. Beide bestaan uit exact dezelfde bouwstenen. Clemen begon de leeruitdaging van een team op exact dezelfde manier te benaderen als die van de totstandkoming van humorvolle ervaring. Een gewaagd experiment! Maar het effect was wonderlijk. Bij de deelnemers ontstond even diepgaande als hilarische ontmoeting met de eigen schaduwkant. Het effect bleek impactvol!

Zo ontwikkelde TeamSpeling rond 2018 een eigen formule. Een methode van vijf stappen waarbij teams op een humorvolle manier in een andere werkelijkheid worden gezet. Waarna men lachend tot nieuwe inzichten komt.

Misschien is Clemen de uitvinder. Maar het is toch echt de verdienste van Jules dat deze formule het landschap van de teambuilding, trainingen en leerinterventies op zo’n heeft kunnen zetten. Jules de alleskunner maakte TeamSpeling zichtbaar voor Nederland en bouwde een organisatie dat is toegerust om tienduizenden deelnemers per jaar een wonderlijke leerbeleving te verzorgen. Zelfs in de corona periode is TeamSpeling er – zonder overheidssteun – zelfs nog in geslaagd door te groeien.

De TeamSpelingformule (Humor als verandermethodiek)

Ontdek ook het geheim van de TeamSpeling formule.
De formule is niet heel ingewikkeld. Het enige wat we nodig hebben zijn:

 • Problemen / uitdagingen
 • Relevante theorieën en
 • Slachtoffers!

De slachtoffers zijn de teams die wij mogen trainen. Teams met hun eigen patronen en waarheden. Daar ‘spelen’ we mee. Zo werkt dat ook in de humor. Humor speelt met waarheden naar niemand aan twijfelt. Wij spelen met de waarheden van een team. We halen problemen en vanzelfsprekendheden waarvan men niet (meer) bewust is naar boven. Het spelen verloopt telkens weer langs een methodisch pad van vijf stappen:

 1. De norm. Een afwijking heeft een norm nodig. We creëren dus een norm als vertrekpunt. Een normale ‘niks aan de hand’ setting.
 2. Verrassende wending. Plots breken we met deze norm. Met een gekke situatie, vraag of opdracht die men uiteraard niet zag aankomen wordt wereld z’n kop gezet. Dat gaat gepaard met …
 3. Sterke emoties. Hilariteit met een vleugje ongemak. Immers de comfortzone wordt gestretcht.
 4. Duiding. Oftewel de clou. Het team maakt kennis met een communicatiethema en wordt zich bewust hoe de leermomenten al die tijd voor het oprapen lagen.
 5. Impact. De ontspanning (opluchting) en de nieuwe eyeopeners bieden ruimte voor nieuwe ontmoetingen en dialogen. Deze leiden tot nieuwe perspectieven, nieuwe verbindingen en uiteindelijk nieuw gedrag. Impact!

Het doorlopen van de vijf stappen noemen we een verander-loop. Tijdens een training doorloopt een team diverse keren deze verander-loop. Telkens weer wordt het team op een humorvolle manier overvallen. Als de rook is opgetrokken ontdekken de deelnemers welke lessen er al die tijd voor het oprapen lagen. Bijvoorbeeld over de eigen denkgewoonten en vanzelfsprekendheden. Men wordt zich bewust worstelingen die men aan het voeren is. Dit besef biedt de opening naar een nieuw dialoog met elkaar en naar meer verbinding. De wil om samen iets nieuws aan te gaan is aangewakkerd. Dit maakt elke verander-loop beleving tot betekenisvol avontuur.

Trainingen en teambuilding van TeamSpeling.

TeamSpeling een unieke formule ontwikkeld onderbouwd door recente op wetenschappelijke studies. Met deze formule kan zich een compleet veranderproces binnen een paar minuten voltrekken. Het principe achter de formule is de sterke lineaire samenhang tussen humor en verandering. Wij brengen humor en veranderthema’s samen. 

Met Management Drives kleuren elkaars drijfveren begrijpen.

Management Drives is een methode om leiderschap en drijfveren binnen het team in kaart te brengen. Dit geeft kostbare inzichten over de talenten en...
TeamSpeling over feedback geven en ontvangen voor bedrijven

Feedback geven en ontvangen bij organisaties

Effectieve feedback is de levensader van elk succesvol team. Het stimuleert groei, verbetert samenwerking en leidt tot betere prestaties. Toch...

Bedrijfsuitje de VeranderShow.

Stap in de wereld van TeamSpeling. Met een bedrijfsuitje zoals je ze nog nooit hebt meegemaakt. Wij hebben een geheel nieuw concept ontwikkeld...
verandermanagement voor teams - team training verandering

Verandermanagement. Leren omgaan met verandering.

Verandermanagement is een gestructureerde aanpak om organisaties en hun medewerkers te begeleiden bij het doorvoeren van gewenste veranderingen. Het...

Teambuilding Verander Fitness

Verander Fitness is een teambuilding voor samenwerking en omgaan met verandering. Met deze superleuke teambuilding is het team meer...
teamontwikkeling bij TeamSpeling

De kracht van teamontwikkeling voor HR, management en organisaties.

In de dynamische wereld van vandaag is het voor organisaties cruciaal om te beschikken over slagvaardige teams die samenwerken om gemeenschappelijke...

Leidinggeven aan verandering

Stap in de wereld van verandermanagement met jouw management team. Leidinggeven aan verandering is een training zoals je ze nog nooit hebt...
Samenwerken. Trainingen in teamverband. Team training samenwerken.

De kracht van samenwerken: Waarom trainingen in teamverband meer impact hebben

In de dynamische wereld van vandaag is optimaal samenwerken essentieel voor succes. Organisaties moeten zich voortdurend aanpassen aan veranderende...
Piramide van Lencioni en TeamSpeling. Teambuilding en trainingen met het Lencioni model.

Piramide van Lencioni, het Lencioni model.

De Piramide van Lencioni is een belangrijk model voor het bouwen aan vertrouwen binnen teams. Dit model heeft vertrouwen als basis voor een goede...
TeamSpeling formule, teamwork en teamontwikkeling met een eigen concept en formule.

Formule van TeamSpeling

TeamSpeling heeft een formule ontwikkeld met een totaal nieuwe kijk op team training en teambuilding. Teamontwikkeling met veel plezier en meer...

Situationeel leiderschap

Stap in de wereld van ontwikkelingsgericht leiderschap met TeamSpeling. Wij hebben een vernieuwde kijk op trainingen en op situationeel leiderschap....

Verandermanagement. Leren omgaan met verandering.

Verandermanagement. Leren omgaan met verandering.

Verandermanagement: De sleutel tot succesvolle veranderingen.

Verandermanagement is een essentiële vaardigheid voor organisaties die willen overleven en gedijen in de huidige dynamische realiteit.

Verandermanagement is een gestructureerde aanpak om organisaties en hun medewerkers te begeleiden bij het doorvoeren van gewenste veranderingen. Het omvat alle aspecten die van belang zijn om de overgang van de huidige naar de gewenste situatie soepel en succesvol te laten verlopen.

"Wij staan klaar om advies te geven voor jouw team. Vul het aanvraagformulier in en ontdek onze mogelijkheden!"

Mee veranderen met de veranderende wereld mislukt vaak. Door de ‘zachte kant’ van verandering serieus te nemen, kunnen managers weerstand verminderen, betrokkenheid vergroten en duurzame veranderingen realiseren. Voor de managers is het een continue uitdaging zich een nieuwe denkwijze aan te meten. Daarom hebben wij bij TeamSpeling programma’s die juist op verandering zijn ingericht. Een verander mindset is de eerste stap.

Verandermanagement

Recentelijk zijn er nieuwe inzichten ontstaan over de acht leidende principes van een cultuurverandering

Verandermanagment Omgaan Met Verandering En Veranderen.

Wat is verandermanagement?

Verandermanagement is een gestructureerde aanpak om organisaties en hun medewerkers te begeleiden bij het doorvoeren van gewenste veranderingen. Het omvat alle aspecten die van belang zijn om de overgang van de huidige naar de gewenste situatie soepel en succesvol te laten verlopen.

Waarom is verandermanagement belangrijk?

In de dynamische wereld van vandaag zijn organisaties constant genoodzaakt zich aan te passen. Of het nu gaat om technologische ontwikkelingen, veranderende markten of nieuwe concurrentie, verandering is onvermijdelijk. Zonder effectief verandermanagement kunnen deze veranderingen leiden tot weerstand, inefficiëntie, en zelfs mislukking.

Cultuur versus ‘de harde kant’ van verandermanagement.

Binnen verandermanagement wordt vaak onderscheid gemaakt tussen de ‘zachte’ en ‘harde’ kant van verandering. De harde kant omvat tastbare elementen zoals structuur, processen en technologie. De zachte kant daarentegen richt zich op de menselijke factoren, zoals cultuur, waarden, gedrag en normen.

Hoewel beide aspecten belangrijk zijn voor succesvolle verandering, wordt de zachte kant vaak onderschat. De cultuur van een organisatie kan een sterke belemmering vormen voorhet verandermanagement als deze niet in lijn is met de gewenste richting. Managers ondervinden om verschillende redenen uitdagingen bij het realiseren van veranderingen:

Weerstand van medewerkers: Mensen zijn van nature behoudend en weerstaan ​​vaak verandering. Dit kan leiden tot apathie, sabotage, en zelfs conflicten.

Gebrek aan communicatie: Onvoldoende of onduidelijke communicatie kan leiden tot verwarring, frustratie en onzekerheid onder medewerkers.

Onvoldoende leiderschap: Managers die niet overtuigend zijn van de noodzaak tot verandering of die niet in staat zijn om medewerkers te motiveren, zullen minder succesvol zijn in het realiseren van hun doelstellingen.

Onderschatting van de complexiteit: Veranderingsprocessen zijn complex en vereisen een diepgaand begrip van de menselijke kant van verandering. Managers die dit onderschatten, komen vaak tekort.

De denkwijze achter een mislukte verandering.

Managers zoeken onbewust een oplossing met de denkwijze die het probleem veroorzaakt. Daardoor slagen pogingen tot cultuurveranderingen zelden.

De complexiteit van verandermanagement wordt onderschat. Het probleem is dat een cultuurverandering op eenzelfde manier wordt aangepakt als die van een ‘gewone’ structuurverandering. Namelijk logisch, rationeel, maakbaar, voorspelbaar. Vaak ligt er een plan klaar om uitgerold te worden, compleet met tussenstappen en ijkpunten.

Bovendien zijn cultuurveranderingen dikwijls gericht op het vastleggen van nieuwe gedragscodes en het trainen van gedragsvaardigheden. Maar een cultuurverandering vraagt andere spelregels voor verandermanagement. Namelijk de spelregels van de emoties, de behoeften, de teamdynamieken en de overige onvoorziene grilligheden van de mens.

Verandermanagement Trainingen En Teambuilding

Acht leidende principes voor cultuurverandering.

De oude denkwijze werkt niet meer. Er is een set aan principes nodig om een cultuurverandering te laten slagen. Daarvan zijn deze acht principes het meest leidend en revolutionair tegelijk.

1. Laat emoties onderdeel uitmaken van het verandermanagement.

Ons brein heeft sterke emoties nodig om een ervaring op te kunnen slaan in het geheugen. Zoals die van frustratie, angst, verdriet en opluchting en blijdschap. Het zijn onze emoties die betekenis geven aan een leerervaring. Met speciale vermelding voor de lach! Op logica gerichte cultuur veranderplannen blijven het liefst zo ver mogelijk van deze emoties. Daarom beklijven ze niet. De programma’s van TeamSpeling zorgen ervoor dat allerlei emoties worden ervaren waardoor de leerbeleving in het (collectieve) geheugen wordt gegrift. Verandermanagement wordt zo ineens een stuk toegankelijker.

 2. Zorg dat er gelachen wordt.

Waarom wordt er zo weinig gelachen bij veranderprocessen? Klinkt het woord verandermanagement dan zo ernstig? Lachen creëert een positieve leeromgeving. Studies tonen aan dat lachen de afgifte van endorfine stimuleert, die stresshormonen vermindert en het geheugen verbetert. Dit kan het makkelijker maken om nieuwe informatie te onthouden en te begrijpen. Lachen verhoogt bovendien de motivatie en stimuleert het creatief denken. Lachen helpt relativeren en daarmee vanzelfsprekende denkwijzen op de proef te stellen. Kortom, lachen heeft een positieve invloed op verschillende onderdelen van het leren en versnelt veranderprocessen. Niet voor niets wordt er met TeamSpeling heel veel en hard gelachen. Wij doen alles voor het hogere doel!

3. Maak een collectief probleem zichtbaar.

Medewerkers laten zich niet foppen. Bij een gelikte presentatie over een stappenplan naar een betere toekomst weet men al genoeg. Hier is geen urgentie! En urgentie is toch echt nodig om iets te kunnen veranderen. Het vertrekpunt van iedere verandering is altijd een collectief besef van een pijnlijk probleem. De noodklok moet luiden alvorens de mens bereid is iets wat vertrouwd is op te geven. Bij de TeamSpeling worden teams op een ervaringsgerichte manier zelf bewust van de problemen met samenwerken en de impact ervan op de resultaten.

4. Focus op teams en de dynamieken.

Teams zijn de bouwstenen van de organisatie. Medewerkers leren, ontwikkelen of branden binnen een dynamiek van een team. Een cultuurverandering zal gecoöpereerd moeten worden binnen teams. Begin een verandering voor binnen teams een gezond en veilig leerklimaat te creëren. Want als teams kunnen leren en dan kan de organisatie leren. TeamSpeling heeft dit team principe goed begrepen. Alle programma’s zijn gericht op het zelflerend vermogen van teams.

 5. Houd de basisbehoeften in het vizier.

Hetgeen ons mensen in essentie drijft zijn drie universele basisbehoeften. We willen ergens bij horen (1), doelen behalen (2), en dat allemaal vanuit onze eigen identiteit en kwaliteiten (3). Bij veranderingen kunnen deze basisbehoeften onder druk komen te staan waardoor vecht- of vluchtgedrag ontstaat. Heb dus oog voor de bedreiging van de basisbehoeften en de pijn en de worstelingen die dit teweegbrengt. TeamSpeling herleidt samenwerkingsproblemen altijd terug naar deze drie basisbehoeften. Door het inzichtelijk en bespreekbaar maken van deze basisbehoeften (of de frustratie hierover) wordt het hart geraakt en ontstaat er weer ruimte voor beweging.

6.Ontwikkel een leerhouding.

Klassieke veranderprogramma’s zijn gericht op kennis en vaardigheden. De trainingen zijn voorspelbaar in de opbouw met louter logische begrijpelijke stappen. Helaas is de wereld van de diepgaande verandering niet zo maakbaar, gemakkelijk en logisch. Het wegkijken van de grillige, weerbarstige, emotionele realiteit heeft een averechts effect op de veranderambities. Verandermanagement vraagt moed en vertrouwen om naar het ongemak te durven gaan. TeamSpeling richt zich op deze leerhouding. Wij creeren een lichte dosis ongemak in een veilige leerruimte. Zo leren teams de houding te ontwikkelen die hen in staat stelt te kunnen veranderen.

7. Zorg voor actie en fysieke beweging.

Stop met de overvloed aan powerpoint, lange zit- en praatsessies, papiertjes, pennetjes en pepermuntjes. Dat is saai en het werkt niet! Daarop gaat ons brein niet aan. Er is een sterke wetenschappelijke basis die suggereert dat actie en beweging de cognitieve en emotionele ontwikkeling op een positieve manier beïnvloedt. Dit kunnen wij uit ervaring bevestigen! Misschien was het je al opgevallen op de foto’s van onze site? Volle bak actie voor de cognitieve en emotionele ontwikkeling! Bij TeamSpeling wordt er veel meer bewogen dan tijdens een klassieke training. Dus geen ellenlange, slaapverwekkende powerpoint-zit-sessies in hoefijzervorm meer!

8. Breng principe 1 ™ 7 samen in één verander ervaring.

Een organisatieverandering moet zich dus richten op de dynamieken en de zelflerende attitude binnen teams. Er zal een collectief besef van urgentie moeten ontstaan, waarbij tegelijk met beweging en het lachen de sterke emoties en basisbehoeften voelbaar worden. Hoe waanzinnig en onmogelijk dit ook klinkt. Het kan met de formule van TeamSpeling!

De formule van TeamSpeling voor verandermanagement.

Gefundeerd op wetenschappelijke en filosofische studies heeft TeamSpeling een formule ontwikkeld. Met deze formule kan zich een compleet veranderproces binnen een paar minuten voltrekken. Het principe achter de formule is de sterke lineaire samenhang tussen humor en verandering. Een veranderproces doorloopt namelijk exact dezelfde fasen als die van een geraffineerd in elkaar gestoken grap. Wij brengen humor en veranderthema’s samen. 

Situationeel leiderschap

Stap in de wereld van ontwikkelingsgericht leiderschap met TeamSpeling. Wij hebben een vernieuwde kijk op trainingen en op situationeel leiderschap....
Piramide van Lencioni en TeamSpeling. Teambuilding en trainingen met het Lencioni model.

Piramide van Lencioni, het Lencioni model.

De Piramide van Lencioni is een belangrijk model voor het bouwen aan vertrouwen binnen teams. Dit model heeft vertrouwen als basis voor een goede...

Leidinggeven aan verandering

Stap in de wereld van verandermanagement met jouw management team. Leidinggeven aan verandering is een training zoals je ze nog nooit hebt...

Bedrijfsuitje de VeranderShow.

Stap in de wereld van TeamSpeling. Met een bedrijfsuitje zoals je ze nog nooit hebt meegemaakt. Wij hebben een geheel nieuw concept ontwikkeld...

Teambuilding Verander Fitness

Verander Fitness is een teambuilding voor samenwerking en omgaan met verandering. Met deze superleuke teambuilding is het team meer...
TeamSpeling formule, teamwork en teamontwikkeling met een eigen concept en formule.

Formule van TeamSpeling

TeamSpeling heeft een formule ontwikkeld met een totaal nieuwe kijk op team training en teambuilding. Teamontwikkeling met veel plezier en meer...
verandermanagement voor teams - team training verandering

Verandermanagement. Leren omgaan met verandering.

Verandermanagement is een gestructureerde aanpak om organisaties en hun medewerkers te begeleiden bij het doorvoeren van gewenste veranderingen. Het...
TeamSpeling over feedback geven en ontvangen voor bedrijven

Feedback geven en ontvangen bij organisaties

Effectieve feedback is de levensader van elk succesvol team. Het stimuleert groei, verbetert samenwerking en leidt tot betere prestaties. Toch...

Met Management Drives kleuren elkaars drijfveren begrijpen.

Management Drives is een methode om leiderschap en drijfveren binnen het team in kaart te brengen. Dit geeft kostbare inzichten over de talenten en...
Samenwerken. Trainingen in teamverband. Team training samenwerken.

De kracht van samenwerken: Waarom trainingen in teamverband meer impact hebben

In de dynamische wereld van vandaag is optimaal samenwerken essentieel voor succes. Organisaties moeten zich voortdurend aanpassen aan veranderende...
teamontwikkeling bij TeamSpeling

De kracht van teamontwikkeling voor HR, management en organisaties.

In de dynamische wereld van vandaag is het voor organisaties cruciaal om te beschikken over slagvaardige teams die samenwerken om gemeenschappelijke...

Teamdag Samenwerken en Feedback

Teamdag Samenwerken en Feedback

Teamdag Samenwerken en Feedback

Ga voor deze inspirerende teamdag over samenwerken en omgaan met feedback.

Stap met deze teamdag in de wereld van Samenwerken en Feedback. Jouw team leert van deze teamdag veel meer dan de bekende feedback stappen. Het doel van deze teamdag is dat de teamleden een leerhouding ontwikkelen. Daarmee kunnen zij spannende, kwetsbare situaties aangaan ten behoeve van het teambelang. Deze teamdag is verbindend, inspirerend en boordevol humor. Beleef ook deze teamdag met jouw team! Vraag vandaag nog informatie aan.

“Wij staan klaar om advies te geven voor jouw team. Vul het aanvraagformulier in en ontdek onze mogelijkheden!

Met deze teamdag versterk je de feedbackcultuur binnen jouw team op een leuke, ontspannen, humorvolle manier. Tegelijk worden alle belangrijke onderdelen van teamsamenwerking mee ontwikkeld. Met deze teamdag bereik je dus veel meer dan je zou kunnen voorstellen.

Inspirerende teamdag over samenwerken en feedback

Met behulp van inspirerende werkvormen en professionele trainers zullen teams worden uitgedaagd om hun eigen teamgewoonten en patronen onder de loep te nemen. Deze teamdag is niet alleen superleuk, maar ook een kans voor teams om zich open te stellen voor nieuwe ideeën en inzichten.

Teamdag Over Samenwerken En Lencioni

Waarom deze feedback teamdag?

Feedback is waar jouw team en organisatie op drijven. Door feedback geven en ontvangen komen successen tot stand. Een gezonde feedbackcultuur is cusiaal voor het succesvol samenwerken van elk team en elke organisatie.

Gebrek aan een goede feedbackcultuur resulteerd in tegenvallende resultaten en een hoog personeelsverloop.

TeamSpeling heeft zich gespecialiseerd in het doorbreken van gewoonten die het optimaal samenwerken van het team in de weg staan. Doorbreek, met teamontwikkeling, ook jullie ongewenste feedback gewoonten en maak ruimte voor nieuwe feedbackcultuur. Want met deze teamdag heeft jouw team de motivatie en de tools om een gezonde feedbackcultuur neer te zetten.

Waarom kiezen voor deze teamdag samenwerken en feedback bij TeamSpeling.

Tijdens onze teamdagen geven bij TeamSpeling zorgen wij voor een unieke en impact volle ervaring. Met onze wetenschappelijk onderbouwde formule leren teams vanuit humorvolle programma’s en werkvormen hoe het kan veranderen. Het samenwerken van het team wordt op de proef gesteld met verrassende wendingen en vreemde situaties die niemand verwacht. Dan laat het team het ware gezicht zien en is de weg open voor bewustwording en ruimtte voor nieuwe inzichten.

Kortom, wij bieden een teamdag die zorgt voor groei, verbinding en betere communicatie binnen het team. Neem vandaag nog contact met ons op om te ontdekken hoe onze teamdag over feedback geven jouw team naar nieuwe hoogten kan brengen.

Wat is Samenwerken en Lencioni voor een teamdag.

Wil je aan de slag deze inspirerende teamdag, over samenwerken en feedback? Dan leert jouw team zich verder te ontwikkelen en leg je het fundament voor succes.

Teamdagen Van Teamspeling. Teamdag Samenwerken En Lencioni

Teamdag als fundament voor succes.

Ga met deze teamdag voor een feedback ervaring zoals je die met je team niet eerder hebt beleefd. Een integraal programma, volledig gericht op de context en dynamiek van jouw team. Uiteraard zal er heel veel worden gelachen. Niet alleen omdat het super leuk is. Lachen bevordert op allerlei manieren de leerprestaties. Versterk de verbinding en leg samen het fundament van een gezonde feedbackcultuur. Vraag vandaag nog meer informatie aan.

Voordelen van deze teamdag samenwerken en feedback op een rij:

 • Versterkt het fundament van vertrouwen;
 • Een totale leerbeleving met alles erop en eraan;
 • Betekenisvolle ontmoetingen en dialogen;
 • Heel veel lachen;
 • Klaargestoomd voor de uitdagingen van morgen.

Ochtendprogramma van de teamdag.

Het eerste deel van deze superleuke dag richt zich op het verkennen van de leervragen binnen het team. Het onderwerp feedback wordt op deze manier in een bredere context geplaatst dan alleen het technisch trainen van de feedback stappen. Met leuke, hilarische werkvormen krijgen de teamleden verrassende inzichten over de eigen teamdynamiek. We staan stil bij de vraag waarom het team bestaat, wat de kwaliteit is van jullie feedback en welke impact dit heeft op de teamresultaten.

Middagprogramma van de teamdag.

Tijdens het tweede deel gaat het team verder de verdieping in. Vooroordelen, zelfbeelden, kwaliteiten en blinde vlekken worden behandeld. Er wordt geoefend met het model van Geweldloze communicatie. Met groeiend vertrouwen en nieuwe inzichten durven teamleden steeds meer open te stellen voor elkaar. Kortom, met deze teamdag zetten jullie de ontwikkeling van het team naar eigen hand.

Meer met feedback.

Feedback Geven En Ontvangen Voor Bedrijven

Bij TeamSpeling weten wij echt wel dat er spanning heerst rondom feedback geven en ontvangen. En wij weten ook dat een feebackcultuur niet veranderd met een aantal aangeleerde manieren en het doornemen van wat modellen of regels. Daarom hebben wij een methode die wel werk en bij teams een basis legt waarmee het team in staat is een blijvende verandering in te zetten.

Programma over feedback bij TeamSpeling.

Bij TeamSpeling werken wij graag met teams aan het omgaan met feedback. En teams doen dat ook met veel plezier bij ons. Dit komt doordat wij het leuker maken en direct met het team aan de slag gaan. Dus geen feedback trucjes, modellen of de gouden regels van feedback geven en ontvangen, maar wij nemen dirtect jullie feedbackcultuur onder de loep.

Teamtraining Anders Feedback geven.

Leer, groei en verbind met elkaar tijdens  deze training Anders Feedback geven, met verrassende werkvormen en wendingen.

 

Teamdag Samen werken en feedback.

Doorbreek, met deze teamdag Samenwerken en Feedback, ook jullie ongewenste feedback gewoonten en maak ruimte voor nieuwe feedbackcultuur. Want met deze teamdag heeft jouw team de motivatie en de tools om een gezonde feedbackcultuur neer te zetten.

Bedrijfsuitje voor grote groepen: De Feedback Show.

Dit superleuke bedrijfsuitje De Feedback Show wordt verzorgd door twee trainers / acteurs en een topmuzikant. Het onderwerp Feedback wordt op een luchtige manier benaderd.

Misschien interessant voor jou? Meer teamdagen en andere informatie

Onze unieke programma’s zijn allemaal superleuk met een diepere laag. Slim uitgedachte programma’s met verrassend leerzame werkvormen en veel samen lachen. Of het om een team training, teambuilding, bedrijfsuitje of een management training gaat, het is nergens zo leerzaam en leuk tegelijk!

Teamdagen. Investeer in de teamontwikkeling met teamdagen van TeamSpeling.

Teamdagen van TeamSpeling. Investering in de teamontwikkeling van jouw teams en organisatie. Ontdek TeamSpeling met een uniek concept.

Teamdag Samenwerken en teamfasen

De ontwikkeling van een team kent verschillende teamfasen. Bij elke fase past een manier van leidinggeven en een mate van teamvolwassenheid. Of een...

Teamdag Samenwerken en Lencioni. Teamdag voor teamontwikkeling.

Stap met deze teamdag in de wereld van Samenwerken en Lencioni. Een dag in het teken van de Piramide van Lencioni. Hoe kan de weg naar de top van de...

Teamdag Samenwerken en Feedback

Stap met deze teamdag in de wereld van Samenwerken en Feedback. Jouw team leert van deze teamdag veel meer dan de bekende feedback stappen. Het doel...

Team trainingen met impact.

Stap in de wereld van TeamSpeling met een vernieuwde kijk team trainingen. Bij ons gaat het om nieuwe inzichten door met elkaar te beleven. Dus niet...

Team training Vitaliteit en teamwork

Met Vitaliteit en Teamwork ga je voor een teamtraining vol humor, betekenis en vitaliteit. De mensen binnen een team of organisatie kunnen er samen...

Management Drives team training.

Stap met jouw team in de wereld van drijfveren en kleuren. TeamSpeling heeft een Management Drives training ontwikkeld waar je na de test, gaat...

Management Drives basis

Duik in de wereld van drijfveren en ontdek op een ontzettend leuke manier wat Management Drives voor jouw team kan betekenen! Deze training geeft...

Lachen met Lencioni – team trainingen van TeamSpeling.

Stap in de wereld van Lencioni en zijn piramide model met TeamSpeling. Met de teamtraining Lachen met Lencioni ervaart jouw team waar zij staan in...
TeamSpeling over feedback geven en ontvangen voor bedrijven

Feedback geven en ontvangen bij organisaties

Effectieve feedback is de levensader van elk succesvol team. Het stimuleert groei, verbetert samenwerking en leidt tot betere prestaties. Toch...

Effectief Vergaderen, de leukste vergadertraining!

Ontdek de vergadertraining Effectief vergaderen. Maak van saaie, improductieve vergaderingen inspirerende momenten van verbinding en...

DISC Training Met DISC Profielen: Het DISC Model.

Stap in de wereld van DISC en TeamSpeling. Met deze bijzondere DISC training zal jouw team een grote sprong maken in de ontwikkeling. Ervaar wat de...

Belbin training. De teamrollen in jouw team.

Stap in de wereld van de Belbin teamrollen met TeamSpeling. Met deze Belbin training worden jouw teamleden zich bewust van de teamrollen in het...
bedrijfsuitje - Feedback Show van TeamSpeling. Bedrijfsuitje activiteit.

Bedrijfsuitje de Feedback Show.

Een bedrijfsuitje voor een grote groep over feedback. Een showprogramma vol verbinding, interactie, zaaloefeningen, hilariteit én eyeopeners. De...

Anders feedback geven. Team training.

Stap in de wereld van feedback geven en ontvangen met TeamSpeling. Met onze team trainingen brengen wij jouw team in een andere wereld, waar alles...