Management drives voor het mt – management team.

Management drives voor het mt – management team.

Management Drives training voor het management team

Groei als management team met deze management drives training en versterk elkaars drijfveren.

Stap met het management team in de wereld van de drijfveren van het team. TeamSpeling heeft een management drives training ontwikkeld voor management drives. Het MT zal ervaren wat de teamleden drijft en hoe zij elkaar sterker kunnen maken. Teamontwikkeling is nog nooit zo leuk en effectief geweest… vertellen de deelnemers ons achteraf. Beleef ook onze teambuilding activiteiten met jouw team! Vraag vandaag nog informatie aan.

"Wij staan klaar om advies te geven voor jouw team. Vul het aanvraagformulier in en ontdek onze mogelijkheden!"

Managers en leidinggevenden dragen grote verantwoordelijkheden. Continue. Bedrijfsdoelstellingen moeten worden gehaald. Tegelijkertijd moet het beste in de medewerkers naar boven gehaald worden. Management Drives is een effectieve methodiek die helpt bij het in kaart brengen van de drijfveren in je management team. De persoonlijkheidsprofielen ingedeeld op kleuren maakt het eenvoudig om de cultuur, het samenwerken en de resultaten te voorspellen en te sturen. Deze management training leert jouw team hoe het op een eenvoudige manier meer grip te krijgen op wat er speelt. Zowel in het eigen team als in de organisatie.

Leuke en waardevolle training voor het management team

De management trainingen van TeamSpeling zijn een beleving. Inhoudelijk en theoretisch sterk, maar dan vol humor en accenten op teamwork en onderling vertrouwen. Jouw team gaat ervaren wat teamwork Ʃn het leidinggeven aan een bedrijf vraagt. Een compleet integrale beleving. Effectief, efficiƫnter Ʃn super leuk!

Management Team Training - Management Drives Voor Het Management Team.

Wat haalt het management team uit deze training.

Het management team krijgt inzicht in drijfveren, kwaliteiten en valkuilen van teamleden en het team. De deelnemers krijgen inzicht in de cultuur van het team en de gemeenschappelijke taal waardoor communicatie veel makkelijker verloopt.

Wat vooral een blijvend effect is van deze mangement training is dat de deelnemers meer onderling begrip hebben voor elkaars gedrag binnen het team. Hierdoor kan het team grote stappen zetten in de teamontwikkeling. Kwaliteiten worden erkent en effectiever ingezet.

Kortom: met de Management Drives training voor het MT is de basis gelegd om nog meer te sturen op processen en resultaten.

Waarom met het management team kiezen voor een training bij TeamSpeling.

TeamSpeling heeft een formule ontwikkeld. De uitdagingen van het team, relevante theorie Ć©n humor worden samengebracht in Ć©Ć©n en dezelfde beleving.Ā 

Waarom gebruiken wij humor? Humor stelt op speelse wijze de heersende gedachtegoed ter discussie en creƫert ruimte voor nieuwe interpretaties en ideeƫn. Daarom brengen wij de bouwstenen van humor naar onze trainingen. Omdat lachend leren nu eenmaal veel effectiever werkt.

Wat houdt deze training in voor het management team

Deze leuke training brengt op eenvoudige manier in kaart hoe jouw management team functioneert. Alle profielen worden ingedeeld in zes kleuren. Het geeft inzicht in elkaars drijfveren.

Management Drives Voor Het Management Team.

Management Drives test.

Wij sturen een link met daarin de Management Drives Survey. Dit is een persoonlijkheidstest om de persoonlijke drijfveren in kaart te brengen. Daarna beantwoord je online 19 vragen via de Management Drives app. De software berekend je profiel. Als je de Management Drives vragenlijst hebt ingevuld dan krijg je met de Management Drives app toegang tot jouw profiel.

De Management Drives training.

Waar krijgen jullie energie van en waar lopen teamleden op leeg? Welke drijfveren, denkpatronen en gewoontes zijn er in het MT team aanwezig? Na deze training spreken de teamleden een gemeenschappelijke taal. Kwaliteiten en allergieƫn zijn in kaart gebracht Jouw team doet inzicht op in de dynamiek van het team. Waar liggen jullie krachten en wat verdient nog extra aandacht. Vervolgens krijgen jullie handvatten om onderlinge samenwerking te versterken en de organisatie nog effectiever te sturen.

Training met een focus op het management team.

Deze training vindt niet plaats op een klassieke statische manier. Dit is een training van TeamSpeling. Deelnemers worden verrast met unieke werkvormen waarin telkens weer een verborgen leerdoel verscholen zit. Vol humor. Er wordt veel gelachen en samen geleerd.

Teamtrainingen voor het team en management team.

Bij elke teambuilding van TeamSpeling draait alles om het fundament van teamwork: verbinding en het creƫren van een klimaat van vertrouwen. Onze teamuitjes omvatten meer dan alleen lachen en plezier maken. Juist de (spannende) uitdagingen van het team vormen het vertrekpunt van al onze teamuitjes.

Trainingen voor het management team en veel meer

Onze unieke teamtrainingen zijn allemaal superleuk en waardevol voor het team. Slim uitgedachte programma’s met nieuwe inzichten, humor en blijvend effect op de teamontwikkeling. En wij komen naar jouw locatie.

Effectief Vergaderen, de leukste vergadertraining!

Ontdek de vergadertraining Effectief vergaderen. Maak van saaie, improductieve vergaderingen inspirerende momenten van verbinding en...

Situationeel leiderschap

Stap in de wereld van ontwikkelingsgericht leiderschap met TeamSpeling. Wij hebben een vernieuwde kijk op trainingen en op situationeel leiderschap....

Met Management Drives kleuren elkaars drijfveren begrijpen.

Management Drives is een methode om leiderschap en drijfveren binnen het team in kaart te brengen. Dit geeft kostbare inzichten over de talenten en...

DISC Training Met DISC Profielen: Het DISC Model.

Stap in de wereld van DISC en TeamSpeling. Met deze bijzondere DISC training zal jouw team een grote sprong maken in de ontwikkeling. Ervaar wat de...

Belbin training. De teamrollen in jouw team.

Stap in de wereld van de Belbin teamrollen met TeamSpeling. Met deze Belbin training worden jouw teamleden zich bewust van de teamrollen in het...

Management training in teamverband.

Stap in de wereld van de management training volgens TeamSpeling. Wij hebben een geheel nieuw concept ontwikkeld waarin samen ervaren, samen lachen...

Leidinggeven aan verandering

Stap in de wereld van verandermanagement met jouw management team. Leidinggeven aan verandering is een training zoals je ze nog nooit hebt...

Training met persoonlijkheidstest.

Stap in de wereld van TeamSpeling en diepgaande teamtrainingen met persoonlijkheidstest. Bij ons krijg je eerst de persoonlijkheidstest, dan de...

Management drives voor het mt – management team.

Stap met het management team in de wereld van de drijfveren van het team. TeamSpeling heeft een management drives training ontwikkeld voor...

Leidinggeven met het Lencioni model. Management training.

Stap samen met TeamSpeling in de wereld van het Lencioni model. Beleef met jouw management team alle lagen van het Lencioni model. Hoe staat jouw...

Management Drives team training.

Stap met jouw team in de wereld van drijfveren en kleuren. TeamSpeling heeft een Management Drives training ontwikkeld waar je na de test, gaat...
Effectief Vergaderen, de leukste vergadertraining!

Effectief Vergaderen, de leukste vergadertraining!

Effectief Vergaderen, de leukste vergadertraining!

Maak van saaie, improductieve vergaderingen inspirerende momenten van verbinding en creativiteit.

Deze training is anders. We duiken in jullie vergadergewoontes, teampatronen en dynamieken. Samen ontdekken en doorbreken we wat jullie vergadercultuur belemmert. Beleef ook onze vergadertraining met jouw team! Vraag vandaag nog informatie aan.
"Wij staan klaar om advies te geven voor jouw team. Vul het aanvraagformulier in en ontdek onze mogelijkheden!"
Deze training biedt een complete aanpak. Je krijgt handige vergadertools, het hele team wordt betrokken en we belichten jullie vergadercultuur. In een open sfeer worden communicatiepatronen zichtbaar. En natuurlijk doen we dit met de nodige luchtigheid en humor. Want het is bewezen: lachend leren werkt het best!

Een Betere Vergaderingcultuur

Jullie volgende vergadering kan leuk en inspirerend zijn! Met de TeamSpeling formule ontdek je hoe je vergaderingen kunt transformeren in waardevolle momenten van verbinding, creativiteit en productiviteit.
Training Effectief Vergaderen - Vergadertraining Om Beter Te Vergaderen

Hoeveel tijd zijn je collega’s aan vergaderen kwijt?

Herken je dit? Collega’s rennen van de ene vergadering naar de andere, elke vergadering duurt langer dan nodig en de manier van vergaderen is niet bepaald inspirerend.

Dit is helaas een veelvoorkomend probleem in organisaties, met een enorme impact op hoeveel tijd en energie je medewerkers kwijt zijn aan vergaderen. Maar wat als de volgende vergadering anders zou zijn? Stel je voor dat alle deelnemers betrokken zijn, elkaar inspireren en concrete resultaten behalen.

Effectiever vergaderen gaat over meer dan alleen vergaderen

Effectiever vergaderen gaat over meer dan alleen vergaderen, het gaat ook over ingesleten patronen, het samenwerken in teamverband en uiteenlopende verwachtingen binnen het team.

De training biedt vergadertools, betrekt het hele team en belicht de vergadercultuur. Wij creĆ«ren tijdens deze training een sfeer van openheid en humor. In deze sfeer zorgen wij dat communicatiepatronen zichtbaar worden. Net als al onze trainingenĀ zal er veel worden gelachen en ontstaat de nodige hilariteit.

Waarom kiezen voor Effectief vergaderen bij TeamSpeling

Onze teamtrainingen zijn uniek, effectief en verrassend leuk. We combineren de uitdagingen van jouw team met relevante theorie en een flinke dosis humor. Je wordt telkens verrast met onverwachte, ludieke wendingen.

We spelen met gemak, aannames, gewoontes, veronderstellingen en ongemak. Daarmee lijken onze programma’s op een echte veranderervaring. Net zo betekenisvol, maar dan veel leuker dankzij onze unieke en baanbrekende formule!

Wat is effectief vergaderen?

Duren jouw vergaderingen altijd langer dan nodig? Haken de deelnemers tijdens de vergadering af? Of kijk je altijd op tegen de volgende vergadering? Ga dan niet voor tips voor effectief vergaderen. Kies dan voor een vergadertraining met het oog op de teamontwikkeling. Want dan ga je echt voor resultaat.

Effectief Vergaderen - Teamtraining Over Vergaderen

Effectief vergaderen is meer dan vergadertechnieken leren

Enkel vergadertechnieken maken een vergadering nog niet effectief. Vergaderingen mogen korter en leuker zijn, met duidelijke besluiten en actieve luistervaardigheden. Dat kan echt anders!

De wereld is volop in ontwikkeling. Helder en duidelijk communiceren, open feedback cultuur en onderling vertrouwen zijn daarom belangrijker dan ooit.

Een leuke en effectieve vergadering kan Ć©n moet

Ja, leuker Ć©n effectiever vergaderen kan zeker! Personeel is schaars en onderbezetting is de norm. Saaie vergaderingen die uitlopen zijn dan een ramp. Ze kosten energie en leiden tot frustratie. Samen vinden we uit hoe het bij jullie anders kan.

Met veel gelach en verrassende oefeningen ontdekken we op een leuke manier de pijnpunten. In plaats van energie te kosten, levert onze methode energie op!

Vreemde Gewoontes Tijdens het Vergaderen

Duren jouw vergaderingen langer dan gepland? Beginnen ze te laat, zijn ze saai, slecht voorbereid, zonder duidelijk doel of lijken ze achteraf overbodig? Dit is zonde van kostbare tijd en energie. Minder vergaderen met meer resultaat, daar wordt iedereen beter van. Ook jouw team en de organisatie!

Anders dan de klassieke vergaderingstraining

Deze team training Effectief vergaderen sluit aan bij de huidige tijdgeest, waarin medewerkers zelf verantwoordelijkheid dragen voor hun leerproces, werk en resultaten.

De klassieke vergadertraining richt zich vaak alleen op de vaardigheden van de voorzitter. Bij ons wordt ieder teamlid op een humorvolle en positieve manier aangesproken op zijn of haar rol en bijdrage aan de vergadering. Zinvoller, effectiever, leuker. Bij TeamSpeling geloven we in de kracht van teams en dat trainingen in teamverband meer impact hebben.

Resultaten van de training Effectief vergaderen

De teamtraining ‘Effectief Vergaderen’ zorgt ervoor dat:

 • Het team zich bewust wordt van eigen inefficiĆ«nte vergadergewoontes.
 • Er mooie ontmoetingen plaatsvinden.
 • Teamleden worden uitgedaagd om meer verantwoordelijkheid te nemen.
 • Het team de voorwaarden voor succesvol vergaderen kent.
 • Het team aan de slag gaat met het verbeteren van de vergadercultuur en -structuur.
 • Er veel gelachen wordt!

Video: Ontdek onze team training programma’s

Versterk de samenwerking, boost de creativiteit en creƫer een positievere werksfeer met de kracht van humor! In deze video neemt Clemen Mensink, oprichter van TeamSpeling, je mee op een inspirerende reis door de wereld van teambuilding. Ontdek de unieke aanpak van TeamSpeling en zie hoe lachen het verschil kan maken voor jouw team.

Meer trainingen en informatie van TeamSpeling

Onze unieke team trainingen zijn allemaal superleuk en efficiĆ«nt. Slim uitgedachte programma’s waar jullie verhaal zichtbaar wordt. Onbedoeld laat het team de eigen teampattronen en gewoontes zien. Ongekend leuk en de manier om in te zetten op verandering. Van grote tot kleine groepen. En wij komen naar jouw locatie.Ā 

Situationeel leiderschap

Stap in de wereld van ontwikkelingsgericht leiderschap met TeamSpeling. Wij hebben een vernieuwde kijk op trainingen en op situationeel leiderschap....

Management Drives team training.

Stap met jouw team in de wereld van drijfveren en kleuren. TeamSpeling heeft een Management Drives training ontwikkeld waar je na de test, gaat...

Leidinggeven aan verandering

Stap in de wereld van verandermanagement met jouw management team. Leidinggeven aan verandering is een training zoals je ze nog nooit hebt...

Team training Vitaliteit en teamwork

Met Vitaliteit en Teamwork ga je voor een teamtraining vol humor, betekenis en vitaliteit. De mensen binnen een team of organisatie kunnen er samen...

Management Drives basis

Duik in de wereld van drijfveren en ontdek op een ontzettend leuke manier wat Management Drives voor jouw team kan betekenen! Deze training geeft...

Teamdag Samenwerken en teamfasen

De ontwikkeling van een team kent verschillende teamfasen. Bij elke fase past een manier van leidinggeven en een mate van teamvolwassenheid. Of een...

DISC Training Met DISC Profielen: Het DISC Model.

Stap in de wereld van DISC en TeamSpeling. Met deze bijzondere DISC training zal jouw team een grote sprong maken in de ontwikkeling. Ervaar wat de...

Teamcoaching met TeamSpeling

Teamcoaching is een krachtige tool om de samenwerking, communicatie en prestaties van je team naar een hoger niveau te tillen. Bij TeamSpeling...

Teamdagen. Investeer in de teamontwikkeling met teamdagen van TeamSpeling.

Teamdagen van TeamSpeling. Investering in de teamontwikkeling van jouw teams en organisatie. Ontdek TeamSpeling met een uniek concept.

Effectief Vergaderen, de leukste vergadertraining!

Ontdek de vergadertraining Effectief vergaderen. Maak van saaie, improductieve vergaderingen inspirerende momenten van verbinding en...

Team trainingen met impact.

Stap in de wereld van TeamSpeling met een vernieuwde kijk team trainingen. Bij ons gaat het om nieuwe inzichten door met elkaar te beleven. Dus niet...

Teamdag Samenwerken en Lencioni. Teamdag voor teamontwikkeling.

Stap met deze teamdag in de wereld van Samenwerken en Lencioni. Een dag in het teken van de Piramide van Lencioni. Hoe kan de weg naar de top van de...

Leidinggeven met het Lencioni model. Management training.

Stap samen met TeamSpeling in de wereld van het Lencioni model. Beleef met jouw management team alle lagen van het Lencioni model. Hoe staat jouw...

Lachen met Lencioni – team trainingen van TeamSpeling.

Stap in de wereld van Lencioni en zijn piramide model met TeamSpeling. Met de teamtraining Lachen met Lencioni ervaart jouw team waar zij staan in...

Trainingen in teamverband met TeamSpeling.

Teamtrainingen met impact. Investeer in je team. Verleg grenzen met unieke teamtrainingen: Beleef de kracht van samenwerken.

Teamdag Samenwerken en Feedback

Stap met deze teamdag in de wereld van Samenwerken en Feedback. Jouw team leert van deze teamdag veel meer dan de bekende feedback stappen. Het doel...

Belbin training. De teamrollen in jouw team.

Stap in de wereld van de Belbin teamrollen met TeamSpeling. Met deze Belbin training worden jouw teamleden zich bewust van de teamrollen in het...

Management drives voor het mt – management team.

Stap met het management team in de wereld van de drijfveren van het team. TeamSpeling heeft een management drives training ontwikkeld voor...

Anders feedback geven. Team training.

Stap in de wereld van feedback geven en ontvangen met TeamSpeling. Met onze team trainingen brengen wij jouw team in een andere wereld, waar alles...

Met Management Drives kleuren elkaars drijfveren begrijpen.

Met Management Drives kleuren elkaars drijfveren begrijpen.

Management Drives

Management Drives versterkt de samenwerking, motivatie en resultaatgerichtheid van jouw team.

Stap met Management Drives in de wereld van elkaars drijfveren. Management Drives is een methode om leiderschap en drijfveren binnen het team in kaart te brengen. Dit geeft kostbare inzichten over de talenten en competenties van teamleden. Daarmee heeft het team de tools in handen om naar top resultaten te sturen.
"Wij staan klaar om advies te geven voor jouw team. Vul het aanvraagformulier in en ontdek onze mogelijkheden!"
Het model van Management Drives kleuren beschrijft zes drijfveren. De volgorde en de sterkte van de drijfveren kunnen per teamlid verschillen. Zo heeft ieder teamlid een uniek profiel. Dit model helpt de teamleden eenvoudig een gemeenschappelijke (verander) taal te spreken. Dit bespaart jullie team veel miscommunicatie, verkeerde aannames, onbegrip en onnodig brandjes blussen.

Management Drives kleuren

Drijfveren ontdekken via persoonlijkheidstest

Wat zijn de drijfveren van jullie collega’s? Wat zet hen in hun kracht? Waar zijn ze goed in? Waar liggen de ontwikkelpunten? Met kleuren management drives kom je hierachter.

Om er achter te komen welke drijfveren iemand heeft wordt er een persoonlijkheidstest gedaan via de app. Dit is de survey. Op basis van een vragenlijst vinden we ieders persoonlijke Ā drijfveren.

De drives bestaan uit 6 management drives kleuren

 • Groen is een people manager,
 • oranje een ondernemer,
 • rood een aanpakker,
 • geel een visionair,
 • paars staat voor veiligheid en blauw voor zekerheid.

Met Management Drives trainingen krijgt een team inzicht in wat de drijfveren zijn van een team. Hierdoor kunnen de teamleden zien waar de kansen liggen voor het versterken van elkaar en het team. Hoe kunnen jullie medewerkers effectiever met elkaar samenwerken, omgaan met stress, versterken van persoonlijk leiderschap en het benutten van elkaars krachten en veel meer.

Bij TeamSpeling hebben wij ook alternatieven als een DISC of een Belbin training. Dit zijn ook trainingen met persoonlijkheidsprofielen. Er zijn veel overeenkomsten, maar zeker ook verschillen.

Ontdek Elkaars Drijfveren Met Een Management Drives Training Van Teamspeling

BetekenisĀ Management Drives kleuren:

Geel: de Visionair

Bij Ā Management Drives staat geel voor DeĀ Visionair, geel wil analyseren en begrijpen. Dat is de aard van de Visionair. Het is belangrijk dat zaken inhoudelijk kloppen en hij voelt zich vrij in zijn denken en doen. Kenmerkend voor de Visionair is dat hij erg toekomst is en bekijkt wat komen gaat vanuit een theoretische of modelmatige invalshoek.

Groen: de People manager

Groen is zeer sociaal en is zeer gesteld op saamhorigheid en harmonie. Deze kleur staat bij Management Drives voor de People manager. Groen is bezig met de emoties van de mensen in zijn of haar omgeving en neemt het op voor de zwakkeren. Deze echte people manager beschouwd iedereen gelijk. Groen voelt zich het best wanneer hij/zij werkt in teamverband.

Oranje: De Ondernemer

De ondernemer houdt van uitdaging en is competitief binnen het team. Oranje is gefocust op kansen en wil graag worden gezien. De ondernemer gaat voor concrete resultaten. Lijstjes maken en doelgerichtheid is een kenmerkende werkhouding voor de ondernemer.

Blauw: de Bestuurder

De bestuurderĀ is loyaal aan de gekozen richtingvoor kiest voor zekerheid. Effectief functioneren gaat hand in hand met regels, discipline en betrouwbaarheid. Je houdt je aan de afspraken. De bestuurder heeftĀ een sterk gevoel voor rechtvaardigheid en overtredingen moeten altijd consequenties hebben.

Rood: de Autoriteit

De Autoriteit staat voor durf, tempo en kracht. Met rood als dominante kleur kan je rekenen op een persoon die daadkrachtig is en behoorlijk ongeduldig. Zal snel en impulsief reageren en is alert op gevaar en beschermt zijn domein. Rood wil respect, maar heeft zelf nauwelijks vertrouwen in de gevestigde orde. Op het gebied van vriendschap kan je altijd rekenen op De Autoriteit.

Paars: de Nestor

De Nestor is dienstbaar aan het team en werkt aan geborgenheid en beslotenheid. Paars houdt van tradities en regelmatig terugkerende momenten. Heeft gevoel voor symboliek en rituelen. Kenmerkend is dat de Nestor meer opgaat in het collectief dan zichzelf neerzet als individu. Dit is de laatste kleur van de Management Drives kleuren.

Management Drives training bij TeamSpeling

Ontdek samen met je collega’s hoe Management Drives jouw team beter kan communiceren en samenwerken. Onze Management Drives training helpt teamleden elkaars en eigen drijfveren en sterke punten te ontdekken en versterken. Tijdens de interactieve en superleuke training krijgen medewerkers nieuwe inzichten over hoe het team kan groeien. Met slimme werkvormen en oefeningen wordt deze training een feest van herkenning. Na afloop zullen de teamleden elkaar beter kennen dan ooit tevoren en hebben ze ook nog eens plezier gehad.

Bij TeamSpeling hebben kan je kiezen voor een superleuke en efficiƫnte Management Drives training voor teams of management teams. Daarnaast hebben wij ook een DISC training over gedragstyperingen en een Belbin training over teamrollen, ook met een persoonlijkheidstest vooraf. Misschien ook interessant om naar te kijken.

Bij TeamSpeling gaan wij op een bijzondere manier aan de slag met de drijfveren van de teamleden. De deelnemers beleven de kleuren van de drijfveren met elkaar.

Onze humor, verwerkt in unieke werkvormen, zorgt ervoor dat er samen veel wordt gelachen en nog sneller wordt geleerd. Dit is niet alleen wat wij dagelijks zien in onze trainingen, dit is wetenschappelijk bewezen.

Afhankelijk van jouw doelen en behoeften biedt TeamSpeling een uiteenlopend aanbod.

Management Drives Kleuren En Elkaars Drijfveren Ontdekken

Aanbod Management Drives Ā teamtrainingen

TeamSpeling heeft een aantal Management Drives trainingen voor teams. Om effectief leiding te geven aan de organisatie is het belangrijk om te weten wat mensen Ć©cht beweegt en hier vervolgens de leiderschapsvorm op aan te passen. Op een eenvoudig en overzichtelijk manier krijg je de cultuur van de organisatie in kaart.

Door bij mensen de belangrijkste drijfveren te motiveren, kun je als manager (en als management team) het beste in mensen naar boven halen. Omdat ook dit zo logisch klinkt – en we zijn er toch – nemen we jullie organisatie graag mee naar de wereld van Management Drives.Ā 

Stap 1: Basistraining Management Drives

Ontdek Management Drives en welke drijfveren zich manifesteren in jullie team. Leer elkaar beter begrijpen en geef jouw team een boost. Deze training is een boost voor jouw team vol eyeopeners. Ondertussen ontdek je wat Management Drives voor jullie kan betekenen! ā€ØDe introductietraining heeft een duur van 3,5 uur. Bekijk onze management drives introductie training.

Stap 2: Surveys. De teamleden vullen een online vragenlijst in (Management Drives de surveys)

Op basis van deze vragenlijst worden de unieke profielen per teamlid opgemaakt.

Stap 2,5: Individuele gesprekken

Geen must, maar wel fijn. Wie bieden de mogelijkheid met alle teamleden een individueel de uitslag van de test door te nemen en toe te lichten. Tijdens dit gesprek is ruimte voor extra vragen, verduidelijking en reflectie.

Stap 3 : Terugkoppeling van de persoonlijkheidsprofielen.

Dit is een teambijeenkomst waarbij zowel de individuele profielen als het teamprofiel worden gepresenteerd door de trainer. Deze Management Drives training is Ć©Ć©n groot ā€˜aha momentā€™. Hier gaan kwartjes gaan vallen voor het hele team! Een feest der (h)erkenning! En erkenning voor de worstelingen.ā€Ø De training duurt 7 uurā€™.

Management Drives verdieping voor team of voor management teams

Afhankelijk van de ambitie, kunnen jullie deze verdiepingstraining volgen. Met deze teamtraining gaat jouw team een leerproces aan. Teamleden leren vanuit de ā€˜management de drives brilā€™ het eigen teamwork onder de loep te nemen, te verklaren Ć©n te verbeteren.

We blikken terug en kijken vooruit. Uiteraard spelen we in op wat er zich in het hier- en nu afspeelt. Het ā€˜kleuren denkenā€™ wordt binnen jouw team geborgen met de Management Drives verdieping voor teams en voor Management Drives speciaal voor management teams. Deze teambijeenkomst duurt 7 uur.

Teamcoaching vervolgsessie(s)

Het team leert te leren en blijft zich ontwikkelen. Bouw door op deze mooie teaminvestering. Blik samen terug op de samenwerking, voer teamdialogen, versterk het vertrouwen. Blijf agenderen en verdiepen en ontdek hoe het teamprofiel kansen biedt voor het aangaan voor de grootste uitdagingen. Deze teamsessie duurt 3,5 uur per teamsessie. Ook dag sessies van 7 uur mogelijk. Lees meer over onze teamcoaching pagina.

Lachen met Lencioni.

Hoe de drijfveren te bundelen voor de grote uitdagingen van de organisatie. Deze teamtraining is gebaseerd op het Lencioni model de Piramide van Lencioni en is bedoeld voor teams die succesvoller willen worden. Duur: 3,5 uur per sessie (afhankelijk van de vraag en behoeften van jouw team)

Je kan dus alle kanten op met TeamSpeling. Van een boost vol met eyeopeners tot aan de ontwikkeling zelfsturend team.Ā 

Naast Management Drives hebben we nog veel meer!

Wij richten ons op teamontwikkeling van teams in alle lagen van de organisatie. Bij ons is dat leuker en effectiever dan je gewend bent. Een team trainingen of management training is bij TeamSpeling Ā met een geheel eigen formule. Leuker, anders en effectiever dan je gewend bent. Ervaar het zelf!
Teamspeling Teamontwikkeling Aanvraagformulier Cta

Ben jij de volgende die onze baanbrekende formule ervaart?

Leuk gesprek over jullie team? Ɖn een vrijblijvende offerte?

"Wij staan klaar om advies te geven voor jouw team. Vul het aanvraagformulier in en ontdek onze mogelijkheden!"

Training met persoonlijkheidstest.

Training met persoonlijkheidstest.

Teamtraining met persoonlijkheidstest: Boost jouw team

Persoonlijkheidstest met DISC, Management Drives of Belbin. Wat is het verschil?

Stap in de wereld van TeamSpeling en diepgaande teamtrainingen met persoonlijkheidstest. Bij ons krijg je eerst de persoonlijkheidstest, dan de training waar wij aan de slag gaan met wat de uitslagen van de test zeggen over jullie team. Maar dan niet door de uitslagen uit te leggen, maar het jouw team te laten beleven. Dit levert Ć©Ć©n groot feest van herkenning op. Lach, leer en groei als team. Beleef ook onze teambuilding activiteiten met jouw team! Vraag vandaag nog informatie aan.

"Wij staan klaar om advies te geven voor jouw team. Vul het aanvraagformulier in en ontdek onze mogelijkheden!"
Teamontwikkeling, persoonlijke groei en effectieve samenwerking vormen het fundament voor elke succesvolle organisatie. Verschillende modellen en methodieken bieden waardevolle inzichten om deze essentiƫle doelen te bereiken, zoals DISC, Belbin en Management Drives. Allemaal modellen met een persoonlijkheidstest.
Het is interessant om eens dieper in te duiken in de verschillen en unieke eigenschappen tussen deze diverse benaderingen en te zien hoe deze worden gebruikt. Drie overeenkomstige eigenschappen van deze modellen valt ons direct op.

Wat is het verschil tussen DISC, Belbin en Management Drives?

In de wereld van teamontwikkeling zijn er tal van modellen die inzicht geven in de gedragspatronen en drijfveren van teamleden. Drie veelgebruikte modellen zijn DISC, Management Drives en Belbin. TeamSpeling biedt hiervoor de persoonlijkheidstests en unieke training aan. Maar wat zijn de overeenkomsten en verschillen tussen deze modellen? En welk model is het meest geschikt voor jouw team?

Training Met Persoonlijkheidstest Van Teamspeling

De overeenkomsten van de trainingen met persoonlijkheidstest.

Inzicht in persoonlijkheden en teamdynamiek.

Zowel Belbin, DISC als Management Drives dragen bij aan de ontwikkeling van het persoonlijk leiderschap binnen het team als de teamontwikkeling. Daarbij dient gezegd dat Belbin voorop loopt bij de teamontwikkeling.

Gemeenschappelijke kaders, taal en doelen

De verbinding, het wederzijds begrip en het vertrouwen komen sneller tot stand. Het team leert op een effectieve manier de diversiteit aan kwaliteiten in te zetten en conflicten op te lossen. Alle modellen zijn gericht om teams te vormen die succesvol samenwerken en optimaal communiceren. Kijk nu naar de mogelijkheden voor een persoonlijkheidstest.

Voorziet in basisbehoeften.

De mens heeft drie universele basisbehoeften. We willen ons verbonden voelen, doelen behalen vanuit onze eigen competentie.

Dit is waar deze modellen ontzettend goed op scoren! Teamleden krijgen een zichtbare plek in het team en voelen zich gezien in hun toegevoegde waarde.

Waarom kiezen voor een training met persoonlijkheidstest bij TeamSpeling.

Alle drie de modellen bevatten een uitgebreide test met een rapport waarmee je de persoonlijkheidstypen kan interpreteren. Bij TeamSpeling neem je eerst de test af, dan de training en de uitslag van het rapport.

Onze trainer bestudeert de uitslagen van de tests voor de training. Door deze volgorde is de training veel effectiever en kan het team gelijk aan de slag met teamontwikkeling. Vervolgens krijgen alle deelnemers de eigen uitslagen en zal alles wat zich in de training heeft voorgedaan nog meer landen. Bij training en van al de modellen krijg je een test, een superleuke teamontwikkeling met veel nieuwe inzichten en de uitslag van de test.

De vraag is: welk model sluit het beste aan op de behoefte van jouw teams? Ga je voor drijfveren, teamrollen of gedragstypen? Om dit goed te kunnen beoordelen is het aan te raden om te weten wat de verschillen zijn tussen DISC, Belbin of Management Drives.

Trainingen met een persoonlijkheidstest, teamrollen test en drijfveren test

DISC

Het bekende DISC model is een methode om mensen te begrijpen based op hun gedrag. Het deelt mensen op in vier groepen: Dominant, Invloedrijk, Stabiel en Conformistisch. Zo krijg je inzicht in hoe iemand communiceert, problemen aanpakt en met anderen omgaat. Dit kan handig zijn voor toepassing in je werk of relaties.

Model: Vier kleuren en 16 gedragstyperingen.
Eigenschap: Focus op waarneembaar gedrag.
Bijzonderheden: Wildgroei. Er zijn veel DISC varianten.
Wetenschappelijk: Louter te gebruiken als dialoogmodel.
Persoonlijkheidstest: Veel varianten, lagere prijs per test.

Belbin

Het Belbin model focust zich meer op teamrollen. Het verdeelt mensen in negen rollen: Bedrijfsleider, Bronnenonderzoeker, Coƶrdinator, Monitor-Evaluator, Implementator, Teamplayer, Vormer, Specialist en Perfectionist. Door te weten welke rol iemand heeft, kun je teams effectiever samenstellen en taken verdelen.

Model: op 9 teamrollen, gericht op teamontwikkeling.
Eigenschap: Verklaart en voorspelt teamdynamiek.
Bijzonderheden: Compleet en eenvoudig model.
Wetenschappelijk: Meest herleidbare wetenschappelijke oorsprong.
Persoonlijkheidstest: Officiele Belbin Nederland tests, online, lagere prijs per test.

Management Drives

Het uitgebreide Management Drives model is een methode om drijfveren van mensen in kaart te brengen. Met zes kleuren worden typische gedragingen en motivaties gelinkt. Dit helpt bij het begrijpen waarom iemand handelt zoals die handelt. Zo kun je talenten beter benutten en teams effectiever laten samenwerken.

Model: zes kleuren met drijfveren
Eigenschappen: Voor teams, leiderschap, missie, visie, strategie.
Bijzonderheden: Compleet en geavanceerd model. Professionele app.
Wetenschappelijk: Geen bewijs, maar geeft wel grip.
Persoonlijkheidstest: Officiele tests (surveys), via app, hogere prijs per test.

Laten we dieper ingaan op de 3 modellen met persoonlijkheidstest

Wij richten ons op teamontwikkeling van teams in alle lagen van de organisatie. Bij ons is dat leuker en effectiever dan je gewend bent. Een team trainingen of management training is bij TeamSpeling Ā met een geheel eigen formule. Leuker, anders en effectiever dan je gewend bent. Ervaar het zelf!

DISC: inzicht in gedragsstijlen

DISC is een krachtig model dat inzicht geeft in de gedragsstijlen van mensen. Het onthult niet alleen voorkeursgedrag, maar ook sterke en zwakke punten, motivatie, communicatie- en samenwerkingsstijl.

DISC: De basis van gedragsdimensies

DISC zegt niets over de persoonlijkheid, maar over het menselijk gedrag. Er gaat wel een test aan de training vooraf. Het biedt een gedetailleerd inzicht in zowel sterke als zwakke punten, motivatie, communicatie- en samenwerkingsstijl. Daarbij zegt het ook iets over de mogelijke valkuilen die kunnen voorkomen. Deze categorieƫn helpen bij het begrijpen van persoonlijke interacties en het verbeteren van communicatie en teamwork.

Teamuitje Van Teamspeling. De Teamlachspiegel. Ontdek Onze Teamuitjes

De vier pijlers van DISC

De methode meet de vier primaire gedragsdimensies van mensen: Dominantie, Invloed, Stabiel en Consciƫntieus. Een DISC-analyse scoort per dimensie en geeft zo een profiel van de persoon.

Dominant (D). Rood.

Mensen met een hoge D-stijl:

 • Onafhankelijk.
 • Schuwen confrontatie niet uit.

Invloedrijk (I). Geel.

Mensen met een hoge I-stijl:

 • Optimistisch en enthousiast.
 • Makkelijk in het contact.

Stabiel (S). Groen.

Mensen met een hoge S-stijl:

 • Gaan voor harmonie en stabiliteit in het team.
 • Zorgen ervoor dat iedereen het naar zijn zin heeft.

Consciƫntieus (C). Blauw.

Mensen met een hoge C-stijl:

 • Oog voor details en nauwgezet.
 • Diplomatieke en analytische denkers.
Belbin Training Teamrollen Test Training 600X300 1

Meer over de DISC training van TeamSpeling.

Ontdek de kracht van een DISC training met jouw team. Leer meer over gedragsstijlen, sterke punten, motivatie en communicatiestijlen. Verbeter interacties en teamwork met onze effectieve en leuke training.

Naar de DISC training

Belbin: teamrollen voor optimale samenwerking

Belbin is een krachtig model dat inzicht geeft in de gedragsstijlen van mensen. Het onthult niet alleen voorkeursgedrag, maar ook sterke en zwakke punten, motivatie, communicatie- en samenwerkingsstijl.

Belbinā€™s teamrollen: Ontdek de kracht van natuurlijke rollen.

Belbin is ontwikkeld door Meredith Belbin in de jaren 70 van de vorige eeuw. Het is gebaseerd op zijn onderzoek naar de effectiviteit van teams. De methode identificeert de negen verschillende Belbin teamrollen die mensen van nature innemen. Inzicht in deze teamrollen kan de samenwerking verbeteren en conflicten voorkomen.

Belbin is een methode die de verschillende teamrollen beschrijft die mensen van nature innemen. Net als met de andere methoden gaan er een test aan vooraf, de Belbin test, en komt er een rapport. Met een Belbin training worden de teamrollen pas echt zichtbaar en ontstaan er nieuwe inzichten.

Het model gaat ervan uit dat er negen verschillende teamrollen zijn, elk met hun eigen sterke en zwakke punten.

De 9 teamrollen van Belbin

Brononderzoeker (Resource Investigator): Deze persoon is goed in het leggen van contacten, het verkennen van nieuwe mogelijkheden en het buiten de groep halen van informatie.

Groepswerker (Teamworker): De groepswerker is empathisch, ondersteunend en zorgt voor harmonie binnen het team. Ze zijn goed in het oplossen van conflicten en het bevorderen van een positieve sfeer.

Voorzitter / coƶrdinator: De voorzitter is een uitstekende organisator en kan de inspanningen van het team effectief sturen. Ze zijn goed in het delegeren van taken en het behouden van overzicht.

Plant: De plant is creatief, origineel en denkt buiten de gebaande paden. Ze komen vaak met innovatieve ideeƫn en oplossingen.

Monitor-Evaluator: Deze persoon is analytisch, objectief en kritisch. Ze kunnen de kwaliteit van ideeƫn beoordelen en beslissingen nemen op basis van feiten.

Specialist: De specialist heeft diepgaande kennis op een specifiek gebied. Ze zijn experts en kunnen waardevolle technische input leveren.

Vormgever (Shaper): De vormgever is gedreven, ambitieus en houdt van uitdagingen. Ze duwen het team vooruit en zijn vastberaden om doelen te bereiken.

Vormer / Uitvoerder (Implementer): De vormer is praktisch, efficiƫnt en houdt van actie. Ze zetten plannen om in concrete resultaten.

Zorgdrager / Voltooier (Completer Finisher): De zorgdrager is nauwgezet, let op details en zorgt ervoor dat alles tot in de puntjes is geregeld. Ze zijn goed in het afronden van taken.

Een Belbin-analyse, vaak via een vragenlijst, brengt in kaart welke teamrol iemand het beste past. Dit inzicht helpt teams om hun samenstelling te optimaliseren en effectiever samen te werken.

Wil je met jouw teams een Belbin training volgen? Vraag meer informatie aan en wij geven je graag advies.

Disc Training Teamtraining

Meer over de Belbin training van TeamSpeling.

Ervaar krachtige samenwerking met de Belbin training van TeamSpeling. Leer over teamrollen, voorkom conflicten en optimaliseer jouw team. Ontdek nu hoe teamontwikkeling leuk kan zijn. Vragen? Meer informatie aanvragen bij TeamSpeling voor communicatie en samenwerking.
Naar de Belbin training

Management Drives: de drijfveren achter gedrag

Management Drives gebruikt een kleurenmodel om de drijfveren van mensen in kaart te brengen. Deze drijfveren zijn de onbewuste krachten die ons gedrag bepalen.

Management Drives Kleuren En Drijfveren In Kaart Brengen Met Een Persoonlijkheidstest.

Ontdek de Zes Drijfveren voor Verhoogde Motivatie en Engagement

Management Drives is gebaseerd op theorie over de ontwikkeling van menselijke waarden. De methode meet de zes drijfveren van mensen: Macht, Harmonie, Zekerheid, Innovatie, Ondernemerschap en Visie. Inzicht in deze drijfveren kan de motivatie en het engagement van mensen verhogen.

De zes verschillende drijfveren

Ieder van ons heeft een unieke persoonlijkheid met verschillende drijfveren en voorkeuren. Deze kunnen worden weerspiegeld in zes kleuren: rood, blauw, groen, geel, oranje en paars. Laten we eens kijken wat deze kleuren zeggen over jouw persoonlijkheid.

Rood: Macht – Gericht op resultaten en controle Ben je een doelgerichte persoon die graag de leiding neemt? Dan past de kleur rood goed bij je. Je bent gedreven om resultaten te behalen en hebt een sterke behoefte aan controle.

Blauw: Harmonie – Gericht op samenwerking en een prettige sfeer Streef je naar harmonie en een goede teamspirit? Dan is blauw jouw kleur. Je waardeert samenwerking en een prettige sfeer waarin iedereen zich gewaardeerd voelt.

Groen: Zekerheid – Gericht op veiligheid en stabiliteit Hecht je veel waarde aan veiligheid en stabiliteit? Dan past de kleur groen bij jouw persoonlijkheid. Je zoekt graag zekerheid en bent gericht op het creĆ«ren van een veilige omgeving.

Geel: Innovatie – Gericht op creativiteit en vernieuwing Ben je een creatieve geest die altijd op zoek is naar nieuwe ideeĆ«n? Dan is geel jouw kleur. Je houdt van innovatie en vernieuwing en durft out-of-the-box te denken.

Oranje: Ondernemerschap – Gericht op actie en initiatief Heb je een ondernemende geest en neem je graag initiatief? Dan past de kleur oranje bij je. Je bent een doener die niet bang is om actie te ondernemen.

Paars: Visie – Gericht op doelen stellen en inspireren Heb je een duidelijke visie en inspireer je anderen? Dan is paars jouw kleur. Je bent gericht op het stellen van doelen en het motiveren van anderen om deze te bereiken.

Door middel van een persoonlijkheidstest kunnen mensen hun persoonlijke profiel met drijfveren Ć©n de drijfverenĀ van het team in kaart brengen. Dit profiel biedt een gedetailleerd inzicht in de drijfveren, kwaliteiten, zwakke punten, de motivatie, valkuilen en gedrag onder stress.

Team Training Teamspeling Teamtrainingen 600X300 1

Meer over deze training

Versterk de samenwerking, motivatie en resultaatgerichtheid van jouw team!

Naar de Management Drives

Meer interessante trainingen en informatie

Wij hebben een breed scala aan trainingen en leuke teamuitjes waarbij veel wordt beleefd, ontdekt, gelachen Ć©n geleerd. De verrassende wendingen en soms spannende momenten hebben als resultaat dat er nieuwe inzichten ontstaan. Ontdek onze programma’s, of laat je adviseren voor onze accountmanagers.

TeamSpeling formule, teamwork en teamontwikkeling met een eigen concept en formule.

Formule van TeamSpeling

TeamSpeling heeft een formule ontwikkeld met een totaal nieuwe kijk op team training en teambuilding. Teamontwikkeling met veel plezier en meer...

Teambuilding Verander Fitness

Verander Fitness is een teambuilding voor samenwerking en omgaan met verandering. Met deze superleuke teambuilding is het team meer...
verandermanagement voor teams - team training verandering

Verandermanagement. Leren omgaan met verandering.

Verandermanagement is een gestructureerde aanpak om organisaties en hun medewerkers te begeleiden bij het doorvoeren van gewenste veranderingen. Het...
Piramide van Lencioni en TeamSpeling. Teambuilding en trainingen met het Lencioni model.

Piramide van Lencioni, het Lencioni model.

De Piramide van Lencioni is een belangrijk model voor het bouwen aan vertrouwen binnen teams. Dit model heeft vertrouwen als basis voor een goede...
TeamSpeling over feedback geven en ontvangen voor bedrijven

Feedback geven en ontvangen bij organisaties

Effectieve feedback is de levensader van elk succesvol team. Het stimuleert groei, verbetert samenwerking en leidt tot betere prestaties. Toch...
Samenwerken. Trainingen in teamverband. Team training samenwerken.

De kracht van samenwerken: Waarom trainingen in teamverband meer impact hebben

In de dynamische wereld van vandaag is optimaal samenwerken essentieel voor succes. Organisaties moeten zich voortdurend aanpassen aan veranderende...

Bedrijfsuitje de VeranderShow.

Stap in de wereld van TeamSpeling. Met een bedrijfsuitje zoals je ze nog nooit hebt meegemaakt. Wij hebben een geheel nieuw concept ontwikkeld...
teamontwikkeling bij TeamSpeling

De kracht van teamontwikkeling voor HR, management en organisaties.

In de dynamische wereld van vandaag is het voor organisaties cruciaal om te beschikken over slagvaardige teams die samenwerken om gemeenschappelijke...

Met Management Drives kleuren elkaars drijfveren begrijpen.

Management Drives is een methode om leiderschap en drijfveren binnen het team in kaart te brengen. Dit geeft kostbare inzichten over de talenten en...

Leidinggeven aan verandering

Stap in de wereld van verandermanagement met jouw management team. Leidinggeven aan verandering is een training zoals je ze nog nooit hebt...

Situationeel leiderschap

Stap in de wereld van ontwikkelingsgericht leiderschap met TeamSpeling. Wij hebben een vernieuwde kijk op trainingen en op situationeel leiderschap....

Onze trainingen met persoonlijkheidstesten of teamrollentesten

Trainingen Met Persoonlijkheidstest - Disc, Belbin En Management Drives

DISC profielen training:

Krijg inzicht in de unieke persoonlijkheden binnen jouw team. Leer elkaar beter begrijpen en waarderen, en geef de teamontwikkeling een boost met deze leuke en effectieve DISC training.

Belbin teamrollen training

Ontdek de impact van Belbin teamrollen op jouw team. Word je bewust van je eigen rol, leer hoe je elkaar kunt versterken en ervaar de hilariteit en waarde van deze training.

Management Drives voor teams

Laat jouw team groeien en ontdek elkaars drijfveren. Deze Management Drives training voor teams versterkt de samenwerking en laat zien hoe leuk en effectief teamontwikkeling kan zijn.

Management drives voor management

Laat jouw management team groeien met deze training. Ontdek elkaars drijfveren en versterk de samenwerking binnen het team. Ervaar hoe leuk en effectief teamontwikkeling kan zijn!

Belbin training. De teamrollen in jouw team.

Belbin training. De teamrollen in jouw team.

Belbin teamrollen training: Ontdek de kracht van teamwork

Met onze Belbin beleving ontdek je de impact van Belbin teamrollen op jouw team!

Stap in de wereld van de Belbin teamrollen met TeamSpeling. Met deze training worden jouw teamleden zich bewust van de teamrollen in het team. En natuurlijk hoe je als team elkaar kan versterken. Dat gaat bij ons op een ontzetten leuke manier. Bij het beleven van de teamrollen ontstaat er altijd veel hilariteit. Ervaar ook deze waardevolle Belbin training met jouw team! Vraag vandaag nog informatie aan.

"Wij staan klaar om advies te geven voor jouw team. Vul het aanvraagformulier in en ontdek onze mogelijkheden!"

Deze training geeft de teamleden niet alleen inzicht in hun eigen sterke punten, maar ook in die van hun collega’s. De Belbin teamrollen geven de teamleden meer begrip voor ieders rol binnen het team. Hierdoor kunnen problemen sneller worden opgelost en doelen efficiĆ«nter worden bereikt.

Bij TeamSpeling is teamontwikkeling leuk en inspirerend. Onze trainingen zijn interactieve en energieke trainingssessies vol nieuwe inzichten. Op zoek naar een innovatieve en effectieve methode om de communicatie en samenwerking in jouw team naar een hoger niveau te tillen? Ontdek met Belbin hoe teamontwikkeling een boost kan zijn voor jouw team!

Een unieke Belbin training bij TeamSpeling

De Belbin teamrollen zijn een waardevol instrument voor iedereen die binnen- en met teams werkt. Het kan je helpen om je eigen rol in het team te begrijpen, de sterke punten van anderen te waarderen en samen te werken aan een succesvol resultaat.
Belbin Training Voor Teamontwikkeling Bij Teamspeling

Ontdek met onze unieke Belbin beleving de impact van teamrollen op jouw team!

Met de unieke aanpak van TeamSpeling wordt er, tijdens deze Belbin training, serieus gewerkt aan de teamontwikkeling. De impact van de teamrollen op de dynamiek en de teamresultaten worden echt zichtbaar. Dit gebeurt tijdens effectieve oefeningen met veel gelach en inzichten.

Ja, zinvol lachend leren kan alleen met een nieuwe kijk opĀ trainingen. Volgens de wetenschap is humor en leren een zeer effectieve combinatie. Onze vele tevreden klanten zijn het bewijs dat het werkt. Dat maakt deze training van TeamSpeling super leuk en super effectief!

Je kiest voor deze team training om:

De 9 Belbin teamrollen te beleven Ć©n begrijpen. Ontdek de sterke punten en valkuilen van elk teamlid en hoe je elkaar beter kan begrijpen.

Efficiƫnter samenwerken. Leer hoe je de talenten van elk teamlid optimaal kunt benutten voor betere prestaties. Versterk het samenwerken in teamverband.

Beter communiceren. Versterk de interactie en synergie binnen het team door gerichte feedback en waardering.

Conflicten te managen. Leer omgaan met verschillende perspectieven en vind constructieve oplossingen.

De baanbrekende formule van TeamSpeling

De TeamSpeling formule wordt ondersteund door wetenschappelijke en filosofische studies. Deze tonen aan dat het samen lachen een significante impact heeft op de leerresultaten van teams. Dit is wat er gebeurd tijdens onze programmaā€™s.

In slim bedachte programmaā€™s met zorgvuldig uitgedachte actieve werkvormen en professionele trainers. Met onze formule ontwikkelen wij trainingen met een zichtbare impact op de leerresultaten. Deze formule bestaat uit vijf stappen en bevat alle essentiĆ«le bouwstenen van een leerproces. Zoals speling, actie, spanning, lachen en emoties.

Met deze Belbin training wordt er veel gelachen en beleef je samen de impact van jullie teamrollen!

Een training met TeamSpeling is altijd Ć©Ć©n groot feest vol nieuwe inzichten. Ook met onze Belbin training krijg je teamontwikkeling, nieuwe inzichten, knotsgekke actie, verrassende wendingen, foute quizmasters, gekke verwarring, vreemde bingo spellen, hilarische situaties en heel veel lachen!

Bij TeamSpeling is niks wat het lijkt. De combinatie van lachen, actie, spanning, emoties en leren, zorgt ervoor dat er wordt geleerd op het hoogste niveau!

Wat je bij ons van Belbin kan verwachten

Met deze training wordt er veel gelachen en beleef je samen de impact van jullie teamrollen!
Belbin Teamrollen Team Trainingen

Programma Belbin training

Onze Belbin training bestaat uit een voorbereiding door middel van de online Belbin persoonlijkheidstest en de trainingsdag zelf.

De Belbin training dagsessie

De trainingsdag zit vol met actie, humor, verrassende opdrachten en een continue leuke spanning. Voor het team gaat het nu echt zichtbaar worden welke impact de aanwezige teamrollen hebben op de dynamiek en de resultaten van de samenwerking. Met de mooie betekenisvolle dialogen en het vele lachen zal deze trainingsdag er een worden om nooit meer te vergeten. Een leerervaring die vast wordt gelegd in het collectieve geheugen.

Belbin dagprogramma

Het dagprogramma is opgebouwd in twee delen

Tijdens het eerste deel van de Belbin training houden we de spanning er lekker in. Terwijl het team moet nog even wachten op de uitslag van het teamrapport.

Eerst aan de bak met een aantal bijzonder leuke verrassende oefeningen, opdrachten en hilarische situaties. Nu wordt teamdynamiek, de teamrollen en de impact van de samenwerking zichtbaar. Op deze ervaringsgerichte manier verkrijgen de teamleden beetje bij beetje nuttige informatie over hun eigen rol en die van collegaā€™s.

Het Belbin teamrapport

Het tweede deel. Daar is eindelijk het moment van de waarheid. Met de concrete ervaring nog in het lijf en in het hoofd krijgen de teamleden het Belbin teamrapport gepresenteerd.

Alles valt nu samen. De ervaring, de eyeopeners en de nieuwe inzichten brengen betekenisvolle teamdialogen tot stand. Er is een gemeenschappelijk kader en taal ontstaan. Het team kan nu aan de slag met het effectief inzetten van de teamrollen. Tijdens het tweede deel van deze Belbin training gaan we daarmee aan de slag.

Wat is de Belbin test?

Als voorbereiding op de training doen alle deelnemers een online Belbin test. Een aantal weken voorafgaande aan het dagprogramma van de training begint het feest al.

De deelnemers ontvangen een online Belbin test. De uitslagen van de individuele scores worden verzameld in een teamrapport. Dit teamrapport bevat:

 • Overzicht van de Belbin test 9 teamrollen scores per teamlid;
 • Heldere bondige beschrijving per teamlid;
 • Overzicht van de teamsamenstelling;
 • Helder inzicht in wie sociaal, inhoud en actie gedreven zijn;
 • Overzicht van de rollen die de teamleden beter wel en niet op zich kunnen nemen;
 • Risico analyse van het team.

Het teamrapport wordt gepresenteerd tijdens de trainingsdag. Na afloop van de training krijgen alle deelnemers het teamrapport per mail opgestuurd.

Naast deze training hebben wij ook andere trainingen met een persoonlijkheidstest. Wij kijken graag samen met je, om te kijken wat het best bij jouw team past.

 

De Belbin teamrollen uitgelicht

De negen Belbin teamrollen vormen een waardevol kader voor het begrijpen van teamdynamiek en het verbeteren van teamprestaties. Deze rollen, ontwikkeld door Meredith Belbin, helpen teams om de individuele sterke punten en zwakke punten van hun andere teamleden te herkennen en effectief te benutten. Hier zijn de negen Belbin teamrollen

Bedrijfsman (Implementer): De praktische figuur, betrouwbaar en efficiƫnt. Deze persoon zet ideeƫn om in uitvoerbare plannen en zorgt ervoor dat taken tijdig worden voltooid.

Brononderzoeker (Resource Investigator): Enthousiast, communicatief en nieuwsgierig. Deze persoon zoekt naar nieuwe mogelijkheden en bouwt externe contacten en netwerken op.

Voorzitter (Co-ordinator): Een natuurlijke coƶrdinator is zelfverzekerd, volwassen en besluitvaardig. Deze persoon zorgt dat bedoelingen verheldert worden, delegeert de taken, de procedure aangeeft en zorg draagt dat iedereen betrokken is bij concrete werkzaamheden.

Vormer (Shaper): Dynamisch, uitdagend en gedreven. Deze persoon zorgt voor de nodige druk om prestaties te leveren en obstakels te overwinnen, kan hierbij impopulaire maatregelen voorstellen.

Plant (Plant): Creatief, origineel en inventief. Deze persoon komt met nieuwe ideeƫn en strategieƫn om problemen op te lossen.

Monitor (Monitor Evaluator): Strategisch, voorzichtig en oordeelkundig. Deze persoon analyseert opties en oordeelt nauwkeurig om weloverwogen beslissingen te nemen.

Zorgdrager (Completer Finisher): Nauwgezet, gewetensvol en veeleisend. Deze persoon let op details, bewaakt deadlines en zorgt ervoor dat werk grondig wordt afgehandeld.

Groepswerker (Teamworker): Coƶperatief, diplomatiek en empathisch. Deze persoon bevordert de teamgeest, helpt conflicten op te lossen en ondersteunt de teamleden.

Specialist (Specialist): De toegewijde vakman/vrouw, zelfsturend en deskundig. Deze persoon brengt gespecialiseerde kennis en vaardigheden in die essentieel zijn voor het team. De standvastige solist.

Het combineren van deze verschillende rollen in een team zorgt voor een evenwichtige aanpak van taken en uitdagingen. Zo gaat een creatieve denker anders met uitvoerbare taken om dan mensen die behoren tot actiegerichte rollen. Elk teamlid brengt unieke kwaliteiten in, waardoor het team als geheel sterker wordt.

Door de Belbin teamrollen te begrijpen en te benutten, kunnen teams hun effectiviteit vergroten, betere resultaten behalen en een harmonieuze werkomgeving creƫren.

Video: Teamtrainingen van Teamspeling: Leer en lach samen!

Ben je klaar om je team naar een hoger niveau te tillen? Met de team trainingen van TeamSpeling beleef je een avontuur vol plezier en leermomenten. Je gaat samen uitdagingen aan, vergroot je vertrouwen en leert op een unieke manier met elkaar omgaan. De trainingen zijn interactief, uitdagend en altijd afgestemd op de behoeften van jouw team. Dus waar wacht je nog op? Ga samen op avontuur met Teamspeling!

Andere trainingen van TeamSpeling

Een training met TeamSpeling is altijd Ć©Ć©n groot feest vol nieuwe inzichten. Met onze programmaā€™s krijg je teamontwikkeling, nieuwe inzichten, knotsgekke actie, verrassende wendingen, foute quizmasters, gekke verwarring, vreemde bingo spellen, hilarische situaties en heel veel lachen! Bij TeamSpeling is niks wat het lijkt. De combinatie van lachen, actie, spanning, emoties en leren, zorgt ervoor dat er wordt geleerd op het hoogste niveau!

Met Management Drives kleuren elkaars drijfveren begrijpen.

Management Drives is een methode om leiderschap en drijfveren binnen het team in kaart te brengen. Dit geeft kostbare inzichten over de talenten en...

Leidinggeven met het Lencioni model. Management training.

Stap samen met TeamSpeling in de wereld van het Lencioni model. Beleef met jouw management team alle lagen van het Lencioni model. Hoe staat jouw...

Team training Vitaliteit en teamwork

Met Vitaliteit en Teamwork ga je voor een teamtraining vol humor, betekenis en vitaliteit. De mensen binnen een team of organisatie kunnen er samen...

Leidinggeven aan verandering

Stap in de wereld van verandermanagement met jouw management team. Leidinggeven aan verandering is een training zoals je ze nog nooit hebt...

Lachen met Lencioni – team trainingen van TeamSpeling.

Stap in de wereld van Lencioni en zijn piramide model met TeamSpeling. Met de teamtraining Lachen met Lencioni ervaart jouw team waar zij staan in...

Effectief Vergaderen, de leukste vergadertraining!

Ontdek de vergadertraining Effectief vergaderen. Maak van saaie, improductieve vergaderingen inspirerende momenten van verbinding en...

Teamcoaching met TeamSpeling

Teamcoaching is een krachtige tool om de samenwerking, communicatie en prestaties van je team naar een hoger niveau te tillen. Bij TeamSpeling...

Trainingen in teamverband met TeamSpeling.

Teamtrainingen met impact. Investeer in je team. Verleg grenzen met unieke teamtrainingen: Beleef de kracht van samenwerken.

Training met persoonlijkheidstest.

Stap in de wereld van TeamSpeling en diepgaande teamtrainingen met persoonlijkheidstest. Bij ons krijg je eerst de persoonlijkheidstest, dan de...

Team trainingen met impact.

Stap in de wereld van TeamSpeling met een vernieuwde kijk team trainingen. Bij ons gaat het om nieuwe inzichten door met elkaar te beleven. Dus niet...

DISC Training Met DISC Profielen: Het DISC Model.

Stap in de wereld van DISC en TeamSpeling. Met deze bijzondere DISC training zal jouw team een grote sprong maken in de ontwikkeling. Ervaar wat de...

Management Drives team training.

Stap met jouw team in de wereld van drijfveren en kleuren. TeamSpeling heeft een Management Drives training ontwikkeld waar je na de test, gaat...

Management Drives basis

Duik in de wereld van drijfveren en ontdek op een ontzettend leuke manier wat Management Drives voor jouw team kan betekenen! Deze training geeft...

Belbin training. De teamrollen in jouw team.

Stap in de wereld van de Belbin teamrollen met TeamSpeling. Met deze Belbin training worden jouw teamleden zich bewust van de teamrollen in het...

Management drives voor het mt – management team.

Stap met het management team in de wereld van de drijfveren van het team. TeamSpeling heeft een management drives training ontwikkeld voor...

Situationeel leiderschap

Stap in de wereld van ontwikkelingsgericht leiderschap met TeamSpeling. Wij hebben een vernieuwde kijk op trainingen en op situationeel leiderschap....

Andere trainingen over teamrollen en team kleuren

TeamSpeling biedt trainingen aan die gebruikmaken van drie verschillende persoonlijkheidstesten: een DISC training, de teamrollen van Delbin training en de drijfveren van Management Drives trainingen. Deze testen kunnen worden gebruikt om teamleden te beoordelen en de teamdynamiek te verbeteren. Elk model heeft zijn eigen sterke en zwakke punten. Het beste model voor een bepaald team hangt af van de specifieke behoeften van het team.

Trainingen Met Persoonlijkheidstest - Disc, Belbin En Management Drives

DISC profielen training:

Krijg inzicht in de unieke persoonlijkheden binnen jouw team. Leer elkaar beter begrijpen en waarderen, en geef de teamontwikkeling een boost met deze leuke en effectieve DISC training.

Belbin teamrollen training

Ontdek de impact van Belbin teamrollen op jouw team. Word je bewust van je eigen rol, leer hoe je elkaar kunt versterken en ervaar de hilariteit en waarde van deze training.

Management Drives voor teams

Laat jouw team groeien en ontdek elkaars drijfveren. Deze Management Drives training voor teams versterkt de samenwerking en laat zien hoe leuk en effectief teamontwikkeling kan zijn.

Management drives voor management

Laat jouw management team groeien met onze Management Drives training. Ontdek elkaars drijfveren en versterk de samenwerking binnen het team. Ervaar hoe leuk en effectief teamontwikkeling kan zijn!